تاکیدات روحانی در جلسه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا؛
دنبال مقابله با فساد هستیم؟ وقتش الان است
2 شهريور 1399 ساعت 1:15
رئیس جمهوری با تاکید بر فرصت پیش آمده در مبارزه با کرونا برای نهادینهسازی دولت الکترونیک خواستار تلاش همگانی برای استفاده از این موقعیت در مبارزه با فساد شد
رئیسجمهوری با تأکید بر انجام امور مردم در ادارات از طریق فضای مجازی گفت: «میدانم این کار سخت است و برخی بخشها نعوذ بالله برای برخی از امور خلاف قانون زیر بار نمیروند، اما اگر دنبال مقابله با فساد هستیم، الان زمانش است.»
حجتالاسلاموالمسلمین حسن روحانی در سخنانی در جلسه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا با اشاره به فرارسیدن روز پزشک اظهار کرد: «امسال باید تبریک جانانهتری تقدیم پزشکان جامعه کنیم. همیشه پزشکان ما در خط مقدم سلامت مردم بودهاند و همیشه تلاش کردهاند و به قسم خود پایبند بودهاند. پزشکان عزیز ما کار خود را بهعنوان یک شغل تلقی نمیکردند، بلکه بهعنوان یک وظیفه و تلاش عاشقانه برای سلامت مردم تلقی میکردند.»
او افزود: «ما الان وارد شهریور شدهایم. ۶ ماه با این ویروس مقابله کردیم و وارد ماه هفتم شدیم. در این مقابله مدافعان سلامت کار بسیار بزرگی انجام دادند؛ اعم از پزشک، پرستار، بهیار و همه آنهایی که در بخشهای مختلف تلاش میکنند. یک زنجیر به هم پیوسته است و همه را بهعنوان خط مقدم مدافعان سلامت مردم میشناسیم و میخواهیم از عزیزانی که شبانهروز در زمینه این بیماری تلاش کردند، تجلیل کنیم.»
روحانی با تأکید بر اینکه امروز هم به فداکاری و ایثار نیاز داریم، ادامه داد: «ممکن است امروز خمپاره، بمب و کاتیوشای دشمن نزدیک ما نباشد، اما وقتی این همه بیمار وجود دارد، در مجموع شرایط به یک مرز خطرناک در میدان جنگ شباهت دارد.»
او با اشاره به آمار جانباختگان کرونا در مدت اخیر اظهار کرد: «در میان جانباختگان، جوانانی در سنین ۳۰ تا ۴۰سال مشاهده میکنیم، در حالی که در موج اول این آمار کم بود، اما در موج دوم بیشتر شده است. علاوه بر این در موج دوم استانهای زیادی درگیر شدهاند.»
روحانی تصریح کرد: «اگر یک یا دو استان درگیر باشند، راحتتر میتوان مدیریت کرد، اما گاهی از ۳۱ استان، بیش از ۲۰ استان درگیر بیماری هستند، آنوقت شرایط دیگر متفاوت میشود.»
رئیسجمهوری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برگزاری آزمونهای سراسری در روزهای اخیر اظهار کرد: «واقعا برگزاری این آزمون و تصمیمگیری برای ما سخت بود؛ اینکه برگزار شود یا نشود و اگر بشود چگونه باشد. برخی میگفتند اصلا برگزار نشود. مسئولی با من تماس تلفنی داشت و میگفت فلانی! بگذارید کنار این موضوع را! این چه موضوعی است که حالا این همه دربارهاش بحث میکنید؟ تعبیر او این بود که بگذارید یکسال دیگر برگزار شود.»
او افزود: «بله، میشود گفت یکسال دیرتر انجام شود، اما بیان کردن آن خیلی سخت است. عمر، آرزو، برنامهریزی و امید یک جوان و خانوادهاش در میان است. حالا بگوییم صبر کن تا یکسال دیگر یا برو در دانشگاههای پایینتر مشغول تحصیل شو. ولی زمانی است که این جوان میآید در آزمون سراسری شرکت میکند و نمره کافی نمیآورد، آنوقت میگوید من تلاشم را کردم، آن دانشگاهی که میخواستم نشد، دانشگاههای رده بعدی شد، اما زمانی ما نمیگذاریم او ورود پیدا کند و تلاش کند، این دیگر خیلی سخت است.»
روحانی تصریح کرد: «از طرف دیگر، اگر نمیتوانیم به خاطر ویروس یک آزمون برگزار کنیم، پس چطور میگوییم مغازهها باز باشد؟ چطور میگوییم در این شرایط ادارهها باز باشد؟ چطور در شرایط این ویروس میتوانیم اجازه دهیم مردم سفر بروند؟ اینها همه مشابه هم هستند. چطور بازار باز است؟ مغازه باز است؟ ادارات باز است؟ اتوبوس و مترو باز است؟ سفرها به استانها آزاد است؟ این آزمون هم مثل همانهاست.»
رئیسجمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ناشناخته بودن کرونا ادامه داد: «در طول این 6ماه داروهای بسیاری در کشورهای مختلف امتحان شد، با این حال میبینیم حرفهای متضادی گفته میشود. یکی میگوید این دارو مفید است، یکی میگوید مضر است. یکی میگوید این دارو پیشگیری میکند، یکی میگوید اصلا پیشگیری هم نمیکند.»
او با بیان اینکه بخشهای تاریک و ناشناخته این بیماری هنوز زیاد است، اظهار کرد: «برای واکسن این بیماری خیلی تلاش شده است. کشورهای مختلف کار خود را شروع کردهاند. برخی از فاز اول و برخی از فاز دوم سخن میگویند. معروف است که ۱۸۰ مرکز در دنیا مشغول ساخت واکسن هستند، البته رقمهای بالاتر از این هم وجود دارد، اما هنوز با اطمینان راجع به هیچ واکسنی نمیتوان سخن گفت و هنوز به آن مرحله نرسیدهایم.»
روحانی تصریح کرد: «باید به شرایطی برسیم که سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت ما بگویند که واکسنی وجود دارد که اولا موثر است، بیخطر است، تا مدتی ماندگاری دارد و حفظ میکند. همین چند روز پیش سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که ما تا مهار کامل این ویروس دو سال فاصله داریم.»
او افزود: «در بخش سلامت هم همینطور است. پرونده سلامت الکترونیک هم به خوبی پیش رفته است. از آقای نمکی و آقای جهرمی تشکر میکنم و میخواهم هرچه سریعتر مسیر سلامت الکترونیک را به پایان برسانیم. نسخهها الکترونیکی داده شود و مردم جز در موارد ضروری نیازی نداشته باشند در مراکز درمانی حاضر شوند.»
رئیسجمهوری تصریح کرد: «میدانم این کار سخت است. میدانم برخی بخشها زیر بار نمیروند. میدانم بخشی از ادارات ما نیاز به حضور دارند. نعوذ بالله برای برخی از امور خلاف قانون! میدانم برخی از شهرداریها نیاز به حضور دارند، اما ما باید برخورد کنیم.»
روحانی گفت: «اگر میخواهیم با فساد برخورد کنیم، جا و زمانش همینجاست؛ موقعیتش همین الان است. بیاییم همه را تا جایی که امکان دارد محدود کنیم، مگر مواردی که حضور ضرورت دارد و آن بحث دیگری است.»
او با تأکید بر رعایت پروتکلهای بهداشتی در مراسم سوگواری محرم اظهار کرد: «برای ما مهم است که محرم پرشوری را بگذرانیم، اما بعد از عاشورا و یکی، دو هفته که گذشت شاهد بالا رفتن آمار و نمودارهای ابتلا در هیچ نقطهای نباشیم و پیک جدیدی شروع نشود. آنجا نقطه افتخار برای ماست.»
رئیسجمهوری گفت: «من برای ماه محرم به وزیر ارتباطات تأکید میکنم که روی افزایش پهنای باند و دسترسی به اینترنت در تمام کشور کار کند. الان همه تکایا و حسینیهها آدرس میدهند تا در فلان شبکه سایبری مداحی و سخنرانیشان را تماشا کنند. پس باید پهنای باند ما ظرفیت لازم را داشته باشد.» روحانی در پایان گفت: «من از وزیر ارتباطات میخواهم در این مدت به هیچ مسئولی در این زمینه مرخصی داده نشود. باید در تاسوعا و عاشورا سر کار باشند و مراقبت کنند، چون دادن مرخصی میتواند برنامهریزیهای عزاداری را مختل کند، چرا که همه روی شبکههای مجازی و پخش از طریق آن حساب کردهاند و البته صداوسیما هم در این زمینه کار خودش را انجام میدهد.»
منبع: روزنامه شهروند
کد مطلب: 424707