تاریخ انتشار
شنبه ۱ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۵۵
کد مطلب : ۴۲۴۶۸۷
سید کامل تقوی نژاد در نشست خبری ویدیو کنفرانس مطرح کرد

بهره‌برداری از ۱۹۲۱ پروژه بهداشتی و درمانی تا پایان دولت دوازدهم

۰
بهره‌برداری از ۱۹۲۱ پروژه بهداشتی و درمانی تا پایان دولت دوازدهم
کبنا ؛ معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۱۹۲۱ پروژه بهداشتی و درمانی از آغاز هفته دولت تا پایان دولت دوازدهم به بهره‌برداری می‌رسد که در این پویش، در هفته جاری ۱۶۴ پروژه بهداشتی و درمانی به نام ۱۶۴ شهید مدافع سلامت آغاز به کار خواهند کرد.
به گزارش کبنا، به نقل از ایرنا، سید کامل تقوی نژاد روز شنبه در نشست خبری ویدیو کنفرانس که از وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: بعد از هفته دولت تا ۱۲ فروردین ۱۴۰۰ نیز به عنوان سالگرد تثبیت نظام جمهوری اسلامی ایران، ۱۴۰۰ پروژه در کشور به بهره برداری می‌رسد. بعد از ۱۲ فروردین نیز حدود ۳۵۷ پروژه دیگر بهره برداری می‌شود.
وی ادامه داد: با تلاش‌هایی که برای ارتقای نظام سلامت انجام شده، موفق شدیم در طول دولت یازدهم و دوازدهم، حدود ۳۶ هزار تخت را در قالب طرح احداث و توسعه تخت‌های بیمارستانی و طرح تحول سلامت به بهره برداری برسانیم که از این میزان ۵۸۵ بیمارستان فعال، ارتقای هتلینگ داشتند. بهره برداری از ۷۴۸۰ پروژه بهداشتی با زیربنای یک میلیون و ۱۷۰ هزار مترمربع و بازسازی ۱۷ هزار واحد بهداشتی فرسوده انجام شد.
معاون وزیر بهداشت گفت: در طرح استفاده مطلوب مردم از خدمات بهداشتی و درمانی، این هزار و ۹۲۱ پروژه با اعتباری نزدیک به ۱۶ میلیارد تومان، ۸ هزار میلیارد تومان برای تکمیل و تجهیز این پروژه‌ها در دستور کار است. بخش عمده این اعتبارات تامین شده است تا این پروژه‌ها در وقت مقرر و طبق برنامه بهره برداری کنیم. در این مدت تلاش شد علاوه بر کارهای عمرانی و تقویت زیرساخت‌های نظام سلامت، به همکاران نیز توجه کرده و نیروی انسانی را تقویت کنیم. نتیجه آزمونی که در آبان ۹۸ برگزار شد، در اسفند اعلام شد و حدود ۱۰ هزار نفر از نیروهای تازه نفس در رشته‌های مختلف که ۴ هزار و ۵۰۰ پرستار بودند و تا پایان خرداد این افراد در مراکز مختلف به کار گرفته شدند.
وی بیان کرد: ۲۲۸۴ نفر را طی دو هفته گذشته به دانشگاه‌ها ابلاغ کردیم و داوطلبان ثبت نام خود را انجام دادند و در روزهای آتی در آزمون شرکت می‌کنند. سه هزار نفر باقی مانده افرادی که در آبان سال گذشته آزمون دادند نیز با سازمان برنامه و بودجه هماهنگ کردیم و در آینده نزدیک در خدمت مردم خواهند بود.
تقوی نژاد افزود: همچنین مجوز به کارگیری و استخدام هفت هزار نفر نیرو را از سازمان برنامه و بودجه دریافت کردیم که این افراد طی آزمونی که اعلام می‌شود هم در خدمت نظام سلامت خواهند بود. قولی که وزیر بهداشت در دیدار با مقام معظم رهبری مبنی بر جداسازی کارانه از اضافه کار داده‌اند نیز محقق شد.
وضعیت کارانه پزشکان و پرستاران
وی درباره کارانه پزشکان و پرستاران هم اظهار کرد: میزان مطالبات کارانه پزشکان و پرستاران از ۲۴ ماه به کمتر از ۱۰ ماه رسیده است. از نظر تامین اعتبار و هماهنگی با سازمان‌های بیمه‌ای و تقویت درآمد بیمارستان‌ها این اتفاقات افتاده و در این زمینه تلاش‌های دیگری هم در دست اقدام است.
افزایش تخت‌های ویژه بیمارستانی
معاون توسعه وزارت بهداشت اظهار کرد: ۳۷۰ بخش ویژه نیز ایجاد شده است. با توسعه این بخش‌های ویژه، تعداد تخت‌های ویژه در کشور دو برابر شده است. اگر اتفاق مهمی در زمینه کنترل بیماری کووید ۱۹ شاهد هستیم به خاطر همین فراهم شدن زیرساخت‌هاست. همچنین ۲۶۲ بلوک زایمانی ایجاد شده است. ۱۸۳ کلینیک ویژه هم بهره برداری شده است. حدود ۱۰۰ طرح اورژانس، ۹۷ مرکز بیماری‌های خاص و سرطان در کشور اضافه شده است. آنچه امروز از نظر مراکز بیمارستانی در اختیار داریم، یک سوم آن در همین دولت ایجاد شده است.
وی افزود: همچنین نرخ فرسودگی تخت‌های بیمارستانی از ۵۷ درصد به ۴۳ درصد کاهش یافته است. پویش راه سلامت نیز تا پایان دولت همراه مردم خواهد بود. ۹۶ بیمارستان در این زمان به بهره برداری می‌رسد که ۱۱ هزار و ۳۵۵ تخت دارند.
بیمارستان سازی در دستور کار است
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی گفت: دولت در نقاط مختلف کشور، بیمارستان سازی را در دستور کار قرار داده است. گسترش این خدمات و رسیدگی به نیازهای جامعه در دستور کار قرار دارد.
وی بیان کرد: در مواجهه با کرونا با توجه به راهبردهای مختلفی که وجود داشت، رعایت فاصله گذاری و استفاده از ماسک و پروتکل‌های بهداشتی را در دستور کار داشتیم، اما باید بحث آماده سازی و تجهیز بیمارستان‌ها برای پذیرش بیماران کرونایی و تقویت زیرساخت‌ها را هم مد نظر داشته باشیم.
بهره‌برداری از ۱۹۲۱ پروژه بهداشتی و درمانی تا پایان دولت دوازدهم
نیروی انسانی تامین شده از ابتدای کرونا
تقوی نژاد اظهار کرد: از ابتدای شیوع کرونا موفق شدیم ۱۰ هزار نفر نیروی انسانی را اضافه کنیم. از نیمه دوم سال گذشته تاکنون مجوز به کارگیری ۲۲ هزار و ۲۸۴ نیرو را به دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام کردیم. مجوز برای تمدید نیروهای طرحی هم به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است.
کاهش ۷۰ درصدی درآمد اختصاصی بیمارستان‌ها
وی بیان کرد: بعد از شیوع کرونا درآمد اختصاصی بیمارستان‌ها تا ۷۰ درصد کاهش یافت. به دلیل کاهش درآمد اختصاصی بیمارستان‌ها، باید بدانیم که اعتبار بیمارستان‌ها صرف تقویت زیرساخت‌ها و حقوق پرسنل قراردادی و شرکتی می‌شود و وقتی درآمد کاهش می‌یابد، در این زمینه مشکلاتی ایجاد می‌شود.
۳۰ درصد از یک میلیارد یورو دریافت شده است
تقوی نژاد گفت: تاکنون حدود ۳۰ درصد از یک میلیارد یورو از صندوق توسعه ملی در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته است. امیدواریم بقیه این اعتبار را دریافت کنیم. حدود هزار میلیارد تومان از اعتبارات مورد نیاز طرح‌های بیمارستانی که تا پایان دولت باید به بهره برداری برسد هم از محل این اعتبار در نظر گرفته شده است. برای تامین اکسیژن ساز و لباس‌های محافظت فردی و مشکلات سرمایشی بیمارستان‌ها نیاز به این اعتبارات داریم.
پروژه‌های افتتاح شده از هفته دولت سال گذشته تاکنون
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت گفت: تعداد پروژه‌هایی که در یک سال گذشته به بهره برداری رسیده، ۴۵ بیمارستان با حدود ۶ هزار و ۳۸۹ تخت از هفته دولت سال گذشته تاکنون داشتیم. ۱۵ پروژه بلوک زایمانی، ۳۲ طرح اورژانس، ۱۲ طرح کلینیک ویژه و ۵۵۰ پروژه به عنوان پروژه‌های بهداشتی در سراسر کشور به بهره برداری رسیده است.
چقدر از یک میلیارد یورو دریافت شده است؟
تقوی نژاد گفت: حدود ۴ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار از محل یک میلیارد یورو دریافت کردیم. ۲۰۰ میلیون یورو دیگر نیز اجازه داده شده که ریال آن از طرف بانک مرکزی تامین شود. البته درخواست شده که بقیه اعتبار یک جا در اختیار قرار بگیرد که رییس جمهوری نیز دستور داده‌اند.
وی افزود: یازده برنامه اساسی با سازمان برنامه و بودجه تفاهم شد که در زمینه حفاظت فردی در بخش درمان، بهداشت، توسعه بیمارستان‌ها، تجهیزات مورد نیاز در بخش درمان از این جمله است.
با بی عدالتی در پرداخت کارانه پرستاران برخورد می‌کنیم
معاون وزیر بهداشت اظهار کرد: در سه مرحله اعتباراتی برای پرستاران دریافت شده است. این اعتبارات در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی قرار گرفت. پرداخت ۳۸ هزار تومان برای کارانه پرستاران که اتفاق افتاده را تقبیح کردیم. این کم لطفی بود. در این زمینه کارگروهی تشکیل شده تا تبعیض و بی عدالتی اتفاق نیفتد. با این تبعیض و بی عدالتی برخورد خواهیم کرد. البته اضافه کار از کارانه جدا شده و وضعیت حقوق پرسنل ۵۰ درصد ترمیم شده است.
وی ادامه داد: سال گذشته همین موقع به استان کهگیلویه و بویراحمد سفر کردم که گفتند ۲۴ ماه کارانه طلب دارند. این میزان در حال حاضر به کمتر از ۱۰ ماه کاهش یافته است.
وضعیت پرستاران با قرارداد ۸۹ روزه
تقوی نژاد در پاسخ به سوال خبرنگار سلامت ایرنا درباره پرستاران با قرارداد ۸۹ روزه اظهار کرد: این موضوع یک مجوز ویژه بود که در برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی با توجه به تعداد بیماران انجام شد. این مجوز مقطعی و قرار بود افرادی که داوطلب هستند و حتی بازنشسته‌ها مراجعه کنند. مشکلی که وجود داشت این بود که برخورد یکسان با این موضوع انجام نشد. در دانشگاهی با این موضوع مواجه شدیم که تعداد این افراد حتی از تعداد بیماران کرونایی استان بیشتر شد. با رایزنی‌های انجام شده، تعداد بسیار کمی از دانشگاه‌ها تا دو هفته قبل هم مشکل داشتند که یکی از این استان‌ها گیلان بود.
وی ادامه داد: تعداد زیادی از مردم گیلان به ویروس کرونا مبتلا شده بودند. از محل اعتبارات در اختیار برای بیماری کرونا، بالاترین اعتبار به استان گیلان پرداخت شد. در شرایطی که هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار به دانشگاه‌ها داده شد، ۲۰۰ میلیارد تومان به گیلان داده شد.
معاون وزیر بهداشت گفت: جلسه‌ای با مسئولان دانشگاه علوم پزشکی گیلان داشتیم و تصمیم‌هایی اتخاذ شد. تعداد اندکی از این پرستاران تعیین تکلیف نشده بودند که باز هم پیگیری می‌کنیم.
نظام پرداخت پرستاران در حال اصلاح است
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار سلامت ایرنا در زمینه عدم اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری اظهار کرد: درآمدهای بیمارستانی جزء فنی و حرفه‌ای است. جزء حرفه‌ای باید به پزشک و پرستار برسد. پزشک به عنوان نقطه اصلی ایجاد درآمد و پرستار به عنوان شخصی که بیشترین خدمات را ارائه می‌کند دارای منافع مشترک هستند. هر میزان که به درآمد پرستار اضافه شود، باید از درآمد سایر بخش‌ها کم شود. علاقه‌ای نداریم که بین این دو قشر مشکلی پیش بیاید. درخواست اصلی پرستاران، تغییر نظام پرداخت قاصدک بود که اصلاح شده است.
وی افزود: بقیه بخش‌های نظام پرداخت پرستاران هم در حال اصلاح است. در سه استان به صورت آزمایشی اجرایی می‌شود و حتی نظام نرم افزاری پرداخت هم تغییر خواهد کرد و جایگزین قاصدک می‌شود.
معاون وزیر بهداشت گفت: این طرح‌ها بار مالی خاص خودشان را دارند که در این زمینه با سازمان برنامه و بودجه هم صحبت شده است. امسال حدود ۸۵۰۰ میلیارد تومان بار مالی افزایش حقوق بوده است. با توجه به این‌که اعتبارات در سال گذشته تصویب شده و دولت نمی‌تواند بیش از ۱۱۰ درصد تخصیص به دستگاه‌ها بدهد، باید پیشنهاداتی در این زمینه برای سال آینده تنظیم شود.
نام شما

آدرس ايميل شما

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

هر چه مجلس کوتاه بیایید، دیگران او را به گوشه رینگ برده و مورد ضرباتی قرار می‌دهند. تخریب‌گران ...
اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

باور بر این است که اختلال عاطفی فصلی به دلیل اختلال در ریتم شبانه روزی بدن رخ می دهد....
سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مصاحبه‌اش اشاره کرد که از 16 میلیون واکسن آنفولانزای ...
1