گزارش|
ریشه در خاک؛ شرح چشم انداز و عملکرد «عدل هاشمیپور» در حوزه گاز و گازرسانی
14 خرداد 1399 ساعت 16:59
سرنوشت مسیر توسعه خطوط گاز به نماینده مجلس دهم و عدل هاشمی پور افتاد. قریب به اکثر روستاهای محروم از گاز را که تا کنون پای ابزارآلات عمرانی به آنجا نرسیده بود، در طول چهار سال و پس از چهار دهه به مناطقی بدل کرد که نعمت گاز به درب منازلشان منتقل میشود.
بخش چهارم؛ نعمت گاز در بیش از ۵۵ درصد مناطق کهگیلویه پس از دههها به دلایل مختلفی چون پایین بودن سطح توقعات مردم، عدم مطالبه گری عمومی، فقر و مطالبات فردی ازجمله اشتغال و مطالباتی نازل چون تحت پوشش قرار گرفتن نهادهای حمایتی، بیتوجهی دولتها و نمایندگان، سالها به فراموشی سپرده شد تا آنکه در دولت دوم احمدینژاد و پیگیریهای حضرت حجتالاسلاموالمسلمین سید علیمحمد بزرگواری مجوز مربوطه اخذ و ۶ کیلومتر آن به مناقصه رفت. پس از ایشان سرنوشت مسیر توسعه خطوط گاز به نماینده مجلس دهم و مهندس عدل هاشمی پور افتاد. ایشان با متد نوین مهندسی و پیگیریهای بیوقفه در مجلس و وزارت نفت و همزمان پای پروژههای مذکور، قریب به اکثر روستاهای محروم از گاز را که تاکنون پای ابزارآلات عمرانی به آنجا نرسیده بود، در طول چهار سال و پس از چهار دهه به مناطقی بدل کرد که نعمت گاز به درب منازلشان منتقل میشود؛ اما هاشمی پور ایدههای دیگری نیز در سر داشت و انتقال خط گاز را پایان کار نمیدانست؛ میدانست این مردم توان خرید کنتور، علمک و انشعاب گاز را ندارند پس در اقدامی کاملاً هوشیارانه و انقلابی با مکاتبات پیدرپی با وزیر و وزارت نفت امتیاز ده هزار کنتور، علمک و انشعاب رایگان گاز را برای مردم محروم بیش از دهها هزار خانوار به ارمغان میآورد و پرداخت مبلغ آن به شرکت گاز استان نیز در مصوبات و تخصیص بودجه سال ۹۹ نیز میآید.
تنها چهار سال که در نوع خود بینظیر بود، طول کشید تا سرانه بهرهمندی نعمت گاز در کهگیلویه از ۴۵ درصد به ۹۵ درصد و تا پایان اگر پروسه با همین روند ادامه یابد، شاهد به ثمر نشستن طرح به ۹۶ درصد با بودجه قریب به ۱۱۰۰ میلیارد ریال، بزرگترین پروژه گازرسانی کشور به پایان خواهد رسید.
اقدامات هاشمی پور در حوزههای مختلف آب شرب، فاضلاب، کشاورزی، صنعت و معدن که تاکنون به آنها پرداخته و حال در حوزه گاز ازجمله خارقالعاده هاست که در این مقال و مختصر به عمده و مهمترینها میپردازیم؛
_ مجوز گازرسانی به مناطق دیشموک و چاروسا به همت سید علیمحمد بزرگواری سال ۸۹ اخذ و کلنگ زنی شد و با قرارداد خط انتقال ۶ کیلومتر به مناقصه رفت و نص قرارداد به منوال ۶ کیلومتر به ۶ کیلومتر بود؛ با این شرایط و پایان سال ۹۶ از سهراهی طولیان تا تنگ هیگون این طرح به بهرهبرداری رسید و اگر به همین منوال پیش میرفت مردم دیشموک تا سال ۱۴۱۰ گرمای گاز را احساس نمیکردند. با پیگیری و تلاش سردار هاشمی و پیشنهاد ایشان به وزیر نفت و مدیرعامل وقت گاز کشور، کل پروژه در قالب یک پکیج به مناقصه رفت و بهوسیلهی طرحی که بزرگترین طرح گازرسانی کشور در سال ۹۷ بود، کمتر از دو سال این ابر پروژه به مناطق دیشموک رسید. ازاینرو هماکنون گازرسانی به دیشموک و روستاهای تابعه دارای ۹۹ درصد پیشرفت فیزیکی شبکه داخلی و خط اصلی انتقال گاز است.
_ گازرسانی به قلعهرئیسی و روستاهای تابعه دارای پیشرفت فیزیکی ۱۰۰ درصد شبکه داخلی و خط انتقال گاز؛
_ گازرسانی به شیتاب مونه، خیمند، پشت چندار با ۱۰۰ درصد پیشرفت فیزیکی؛
_ گازرسانی به بیبی زلیخایی و تراب بلوط بنگان ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی؛
_ گازرسانی به سرآسیاب یوسفی و ممبی ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی؛
_ تخصیص ۳ میلیارد تومان بلاعوض در بودجه ۹۹ برای اختصاص ده هزار کنتور رایگان؛
_ در پایان گازرسانی به ۲۴۸ روستا و بخش؛ ۱۵۰۰۰ خانوار از نعمت گاز در مناطق مختلف کهگیلویه پس از چهار دهه گذشت انقلاب شکوهمند اسلامی تحت پوشش قرار گرفتند؛ نعمت گاز در مناطق کوهستانی کهگیلویه به معنای آسودگی و راحتی هر چه بیشتر ساکنین و آنکه دیگر نیازی بهزحمت جمعآوری و انبار هیزم، قطع درختان و نابودی جنگلهای بلوطی نیست؛ دیگر لازم نیست هیچ زن، بچه، پیرمرد و پیرزنی ساعتها به دنبال جمعآوری هیزم باشند و به ساعتها و کیلومترها وزن طاقتفرسایی را بر دوش و شانه خود تحمل کنند؛ یعنی در سرمای زمستان با فراغ بال و در کنار خانواده از نعمت گاز برخوردار میشویم و از گزند آسیبهای بسیار مصون میمانیم. آری هاشمی پور با شعار چهارساله توسعه و نگاه عدالت محورانه به جایجای کهگیلویه آسودگی مردم را به یک اندازه و نگاه در طلب بود و در بسیاری از مقولهها همچون توسعه نعمت گاز، هدفی بهجز آسودگی و رفاه مردم حوزه نمایندگیاش در سر نداشت.
بخش اول: آب و کشاورزی
بخش دوم: آب و فاضلاب
بخش سوم؛ صنعت و معدن
کد مطلب: 421634