دریافت لینک صفحه با کد QR
کبنا گزارش می دهد؛
حاشیه نگاری بر یک «تغییر» پرحاشیه / سلطان پروژههای خانه بهداشت استان چه کسی است؟ / پشت پرده «تغییر مدیریت شبکه بهداشت گچساران» چیست؟ / حیف و میل بیت المال در پروژه «خانه بهداشت بن پیر» صحت دارد؟
13 ارديبهشت 1399 ساعت 14:07
اگر واقعاً اینطور است که برخی از ساختمانهای شبکه بهداشت و درمان، قبل از رسیدن به بهره برداری یا شبیه مخروبه هستند (شبیه خانه بهداشت روستای بن پیر)و یا چشمه آب از آنها بیرون می زند(شبیه خانه بهداشت روستای دیل)، چه کسی بر این بی نظمیها باید نظارت کند؟ سازمانهای نظارتی چه موقع و چگونه به این مسئله ورود میکنند؟ آیا این خانههای بهداشت که هر کدام حدود 2 میلیارد ریال و بیشتر هزینه شدهاند، حیف و میل بیت المال نیستند؟ اینها از جیب چه کسی میآید؟ چرا باید پول بیت المال دست افرادی باشد که آن را حیف و میل میکنند؟ آقایان مسئول، مردم از قراردادها و اینگونه مسائل پروژههای عمرانی باخبر نیستند، همه این اطلاعات در میان مدیران و برخی از زیردستان میچرخد، در این صورت چه کسی وظیفهی اطلاع رسانی تخلفات و چه کسی وظیفه نظارت را دارد؟
طی روزهای گذشته، پس از اعلام خبر انتصاب آرمان غلامیان و تغییر مدیریت شبکه بهداشت و درمان، سهراب صیدی رئیس پیشین شبکه بهداشت و درمان در مصاحبه خود با «کبنا» حرفهایی زد که تا حدودی واقعیات و مسائل پشت پرده شبکه بهداشت و درمان را روشن کرد. هر چند پیش از این، «سوت زن» های شبکه بهداشت و درمان، اخبار پشت پرده سیاسی و تغییر مدیریت شبکه از زمان انتخابات به بعد، نارضایتی «صیدی» از برخی فعالیت ها و قصد «استعفا» دادن از ابتدای مدیریتش، خبر گرفتن نیروهای شرکتی، و یا اخبار بی نظمی ها در شبکه را اطلاع رسانی می کردند، اما سندیت و اهمیت سخنان «صیدی» به عنوان «مدیر»، و پیگیری سخنان وی، اهمیت بیشتری دارد.
سهراب صیدی پس از اعلام خبر برکناریاش، در گفت و گو با خبرنگار کبنا، انتقاد خود به عدم شفافیتها در شبکه را اینطور بیان کرد: «من تعجب میکنم که آیا سازمان بازرسی و نظارتی وجود ندارد. نحوه قرارداد بستن، نحوه، قابل قبول من که یک فرد عادی هستم، نیست، چه برسد یک حقوق دان. خیلی چیزها شفاف نیست. من خیلی دنبال اینها بودم که این چیزها را اصلاح کنم. مسئولان در جریان هم هستند. من وقتی این حرفها را میزدم، کسی جوابگو نبود و قصور نزد خودشان هست. حتی خودروهای استیجاری و... شفاف نیستند».
صیدی در ادامه به ساختمان شبکه بهداشت روستای بن پیر اشاره کرده و افزود: «ساختمان شبکه بهداشتی که 6 سال قبل آن را تحویل دادند، دو باره باید به اندازه یک ساختمان دیگر خرج آن کنند، تا سرپا بماند. وقتی این همه هزینه میکنند، چرا نظارت و دقت صورت نمیگیرد.» اگر واقعاً اینطور است که برخی از ساختمانهای شبکه بهداشت و درمان، قبل از رسیدن به بهره برداری یا شبیه مخروبه هستند (شبیه خانه بهداشت روستای بن پیر)و یا چشمه آب از آنها بیرون میزند(شبیه خانه بهداشت روستای دیل)، چه کسی بر این بی نظمیها باید نظارت کند؟ سازمانهای نظارتی چه موقع و چگونه به این مسئله ورود میکنند؟ آیا این خانههای بهداشت که هر کدام حدود 2 میلیارد ریال و بیشتر هزینه شدهاند، حیف و میل بیت المال نیستند؟ اینها از جیب چه کسی میآید؟ چرا باید پول بیت المال دست افرادی باشد که آن را حیف و میل میکنند؟ آقایان مسئول، مردم از قراردادها و اینگونه مسائل پروژههای عمرانی باخبر نیستند، همه این اطلاعات در میان مدیران و برخی از زیردستان میچرخد، در این صورت چه کسی وظیفهی اطلاع رسانی تخلفات و چه کسی وظیفه نظارت را دارد؟
مورد توجه مسئولان دانشگاه علوم پزشکی این باید باشد که؛ چرا قرادادها در شبکه بهداشت شفاف نیست، و چرا یک نیروی شرکتی به اسم خدمه وارد شبکه بهداشت میشود و بعد از مدتی سر از جاهای دیگری درمی آورد که مربوط به حوزه کاری وی نیست؟ چرا و چگونه است که مسئولان در مقابل ایرادات ساختمان شبکه بهداشت روستای بن پیر سکوت کرده و کاری نکردند؟ مسئولان حتماً میدانند ایرادات در اجرای پروژه و مصرف مصالح ضعیف، تخلف محسوب میشود!
در گچساران تاکنون طرحهای عمرانی زیادی زیر نظر شبکه بهداشت و درمان اجرا شد، اما، آیا نظارتی بر طرحهای عمرانی شبکه بهداشت وجود دارد؟ پروژههای شبکه بهداشت و درمان در دست چه کسانی است؟ چه کسانی ذی نفعان پروژههای عمرانی هستند؟ چه کسانی به عنوان مشاور طرحها انتخاب میشوند؟ روند مطالعاتی طرحها چگونه صورت میگیرد؟ و اما مسئولان دانشگاه علوم پزشکی آیا نسبت به انحصار پروژههای عمرانی در دست فردی خاص، نظری دارند؟ «سلطان پروژههای عمرانی» شبکه بهداشت و درمان گچساران چه کسی است؟ اینطور که گفته می شود فردی در «دانشگاه علوم پزشکی» با هماهنگی یکی از معاونین اسبق پشتیبانی تعداد زیادی از پروژه های عمرانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج را بدست گرفته بود، پروژه های که عمدتاً خانه بهداشت بودند، پس بهتر است مسئولان دانشگاه قراردادها و پروژه های عمرانی دانشگاه را شفاف با مردم و افکار عمومی در میان بگذارند، تا مردم هم بدانند پول بیت المال در دست چه کسانی است؟ قطعاً چرخیدن طرحهای عمرانی در دست چندین نفر تخلف، جرم و تبانی محسوب میشود که جدای از بی عدالتیهایی که ایجاد میکند، در کیفیت تمام مراحل از طراحی تا اجرای پروژهها تأثیر میگذارد. نمونه سهل انگاری ها، جوشیدن چشمه در خانه بهداشت روستای دیل است. اگر برای طرح ریزی این پروژه مطالعه درستی شده است، چرا در آن چشمه پیدا شد؟
و اما علاوه بر این، تغییر مدیریت بهداشت و درمان و جایگزین ساختن فردی که تجربه مدیریت ندارد در شرایط کنونی که مدیر شبکه گچساران به خوبی شرایط را مدیریت میکرد کمی عجیب به نظر میرسید. شاهد عملکرد مطلوب صیدی، صحبتهای خود مدیر و پرسنل بهداشت و درمان، تمجیدهای خوانپایه فرماندار گچساران در روز تودیع و معارفه، و صحبتهای دکتر بانشی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد است که در جلسه تودیع و معارفه رئیس شبکه بهداشت قدیم و جدید گچساران گفت: «شهرستان گچساران امروز که چهل روز از سال گذشته، 95 درصد جمعیتش یکبار خدمت را از ما گرفته است که نشانگر این است که سیستم سلامت گچساران خوب کار میکند». «در مقابله با شیوع بیماری هم استان خوب کار کرد و اجازه نداد که بیماری خیلی درسطح استان شیوع پیدا کند و گچساران از شاخص میانگین استانی هم پایینتر است که دراین زمینه موفق بوده است».
همچنین علی خوانپایه فرماندار گچساران با تحسین و تمجید از سهراب صیدی گفت: «دکتر صیدی جزو نیروهای فعالی بودند که واقعاً پای کار بودند و با تمام تلاش به این مردم خدمت کردند. نمونه بارز فعالیت ایشان هم بحث کرونا بود که به نوعی نمود سرآمد خدمات دکتر صیدی به شهروندان بود که در این چند ماه نشان دادند که به حق پای کار مردم بودند.» «در بحث مبارزه با کرونا دکتر صیدی شبانه روز زحمتهای بسیاری کشیدند، بنابراین در شرایط خاص و بحرانی بایستی مدیران ما مدیران روزهای سخت باشند و اگر مدیری توانست از این آزمونها سربلند بیرون بیاید میتوان ادعای مدیریت کنند چرا که با شعار دادن و حرف زدن کاری انجام نخواهد شد و دکتر صیدی در این مدت کارشان را به نحو احسن انجام داد».
صیدی درباره چرایی تغییر خود گفت: «هیچ دلیلی برای برکناری بنده اعلام نکردند، حتی مرا یک بار به یاسوج دعوت نکردند که از من سئوالی داشته باشند و راهنمایی و یا تذکری بدهند. حتی یک بار نه رئیس دانشگاه، نه معاون بهداشت و نه معاونت درمان ما را نخواستند که بگویند این جای کارتان ایراد دارد و اصلاح بکن.» با وجود کم و کاستیها، افکار عمومی و پرسنل شبکه و بیمارستان، از صیدی رضایت نسبی و مطلوبی داشته است، سوالی که باید از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی پرسید این است که چرا با وجود عملکرد به نسبت مطلوب، در شرایطی که هنوز بیماری کرونا میهمان شهر و مردم است، رئیس شبکه تغییر میکند و فردی ناآشنا با مدیریت جایگزین صیدی میشود؟
اما تغییر مدیر شبکه بهداشت و درمان یک بعد دیگر نیز دارد. اتفاق عجیب تشکر و قدردانی تاجگردون از صیدی، که شاید مراقب خراب نکردن پلهای پشت سر خود بود، و عجیب بودن نوشتن این نامه شاید به این دلیل بود که همه پرسنل میدانستند تاجگردون مدت زیادی است که با صیدی ارتباطی نمیگیرد، و همه اطلاعات مورد نیاز، گزارشها، کمبودها و ... را از دیگرانی غیر از مدیر شبکه میگیرد، شاید هم چون «صیدی» از مدت ها پیش قصد «استعفا» داشته و تاجگردون در آن برهه نمی خواست چنین اتفاقی بیفتد، در نامه ای از وی تشکر کرده است. صیدی هم در مصاحبه خود با زبان بی زبانی از نامه تاجگردون اظهار تعجب کرده و گفت: «بله، این نامه را دیدم، تشکر و قدردانی فقط فرستادند. در اوج بحران کرونا، حتی یک بار تماس نگرفتند که از وضعیت گچساران خبر دار شوند. و اصلاً پیگیری نمیکردند. البته دوست ندارم این چیزها بیان شود، مسئول بودیم و از اما انتظار داشتند، خودم تا 12 شب کار میکردم. ساعت 3 شب کشتارگاه مرغ را پلمب کردیم، وقتی فهمیدیم یک نفر کار گرمشکوک بود، خیلی سریع ورود کردیم».
اینها در حالی است که بانشی سرپرست معاونت بهداشتی علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد در جلسه تودیع و معارفه مدیران شبکه بیان کرد: «گچساران ظرفیت بالایی بنام تاجگردون دارد که آنچنان نفوذ و قدرتی دارند که هرگونه امکاناتی بخواهید برایتان فراهم میکند و به نظرم میرسد که شما فقط باید این خواستهها را بخواهید». وقتی صحبتهای «بانشی» در تمجید از تاجگردون را در کنار صحبتهای «صیدی» که از پیگیری نکردن تاجگردون میگوید را، کنار هم بگذاریم، این سؤال پیش میآید که چرا تاجگردون با مدیر شبکه همکاری نکرده است و پیگیر مسائل نشده است؟
صیدی در مصاحبهاش درباره دلایل برکناریاش گفت: چیزخاصی به نظرم نمیرسد که به چه دلیلی بنده برکنار شدم. شاید یکی از دلایل دیگرشان این بوده که من نیروهای خدماتی را سر جای خودشان گماردم. نیروهای خدماتی بودند که فامیل خودم هم بودند و طرفداران «حاج غلام» هم بودند که برای آنها کاربری هم تعریف شده بود، نیروی خدماتی باید کار خدماتی انجام بدهد، اما در قسمتهای مختلف اداری، امور مالی و یا دبیرخانه کار میکردند که من اینها را سرجای خودشان قرار دادم. و به نیروهای خدماتی اعلام کردم اگر نمیخواهید کار خدماتی کنید باید بروید و کسانی که لایق و شایسته هستند بیایند، آنهم بعد از طی فرایند قانونی. شاید دلایل روسای دانشگاه برای برکناری بنده این بوده است. الان در همین دو روزی که دیگر بنده مسئولیتی ندارم مجدداً آن نیروها دو باره به قسمتهای مالی و اداری برگشتهاند.
پیش از این نیز قفل زدن بر درام آر آی یکی از پرحاشیه ترین مسائل شبکه بهداشت و درمان گچساران بود، که در آن موقع نیز شائبه برکناری رئیس شبکه در میان بود، و حتی تاجگردون در نامه خود درباره قفل زدن بر درام آر ای، اشارهای کنایه آمیز به این موضوع کرد، و نوشت «قفل برام آر آی گچساران زد تا یکی صدایش درآید گویا شنیدم قرار است آنانی که موجب شدند این صدا به مردم برسد خفه شود»، ولی از همان موقع تا چند هفته پیش دیگر حرفی از تغییر رئیس شبکه شنیده نشد.
آرین غلامیان پزشک جوان متخصص جراحی فک و صورت، کم سن و سال، بدون هیچ تجربه مدیریتی و جویای نام، جایگزین صیدی شد، در حالی که درباره استخدام شدن او در دانشگاه علوم پزشکی حواشیای شنیده میشود.
همینطور مشخص نیست چگونه غلامیان از همین ابتدا رایزنیهایی کرده و از طرف تاجگردون قول اختصاص یافتن ردیف بودجه را داده است، اما معلوم است غلامیان جوان، رابطه خوبی با سیاسیون گچساران پیدا کرده است. غلامیان مدیر جدید شبکه بهداشت در مراسم معارفه خود گفت: «مبارزه با هرگونه تبعیض و بی عدالتی در حوزه درمان را در برنامههایم دارم، مژدهای هم به پزشکان و پرستاران میدهم که یکی دو هفته آینده بودجهای اختصاص داده میشود که میتوانیم کارانه سه تا 4 ماه عزیزان را پرداخت کنیم». «شورای سلامت گچساران را فعالتر میکنم، برنامهها را به میان مدت، کوتاه مدت و دراز مدت تقسیم می کنیم و در حین اجرای برنامهها سعی میکنم که نظارت کامل را داشته باشم». «جا دارد این مطلب بیان شود که یک ردیف بودجه اختصاصی با تلاش دکتر تاجگردون فراهم شده است، که کمک میکند پایگاه سلامت شهرستان گچساران را راه اندازی کنیم».
کد مطلب: 420461
کبنانیوز
https://www.kebnanews.ir