کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

در نشست کارگروه اقتصاد، اشتغال و سرمایه‌گذاری کهگیلویه و بویراحمد مطرح شد

وقتی تسهیلات اشتغالزایی کهگیلویه و بویراحمد سر از امریکا در می‌آورد

28 مهر 1398 ساعت 21:16

پروانه نیک‌مرام مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد نیز از بازرسی یک هزار و 214 طرح اشتغال روستایی استان توسط کارگروه نظارت خبر داد و گفت: طبق نتایج بازرسی‌ها، طرح‌های بزرگ انحراف کمی داشتند اما 167 طرح ریز به تعهدات عمل نکرده بودند و انحراف داشتند. از 443 میلیارد تومان تسهیلات اشتغال روستایی استان تاکنون 79 درصد جذب شده است.


نظام اسلامی ایران توجه ویژه‌ای به رونق اقتصادی و تولید در مناطق محروم و روستاها دارد و در سال‌های اخیر تسهیلات خوبی را برای این کار در روستاها در نظر گرفته است. اما انحراف در طرح‌های اشتغالزایی سبب شده تا به آن میزانی که تسهیلات اشتغالزایی به استان کهگیلویه و بویراحمد تزریق می‌شود، اشتغال ایجاد نشود، یقیناً یکی از دلایل این امر، یعنی انحراف در تسهیلات اشتغالزایی، عدم نظارت کافی و دقیق است که مسئولان مربوطه باید در این رابطه توضیحات لازم را به افکار عمومی بدهند که چرا باید پول بیت المال در اختیار افرادی قرار بگیرد که صلاحیت آن را نداشته باشد و به جای اشتغالزایی در آمریکا سیر و سفر نماید. پروانه نیک مرام مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز  از انحراف در تسهیلات اشتغالزایی روستایی در استان کهگیلویه و بویراحمد خبر می‌دهد و می‌گوید: «160 طرح اشتغالزایی روستایی به تعهدات خود عمل نکردند‌.» اینکه این 160 نفر تسهیلات را کجا هزینه کرده‌اند باید مسئولان مربوطه در باره آن توضیح دهند.
جبار کیانی رئیس اتاق بازرگانی یاسوج در نشست کارگروه اقتصاد، اشتغال و سرمایه‌گذاری کهگیلویه و بویراحمد که امروز (یکشنبه 28 مهر ماه 98) در سالن شماره یک استانداری با اشاره به تعطیلی پروژه بزرگ باطری‌سازی استان، گفت: هنگام محاسبه قرارداد، پنج میلیون دلار پول اضافی دست سرمایه‌گذار بوده که از همان موقع به آمریکا رفته و برنگشته است.
کیانی با انتقاد از نحوه نظارت‌ها در تزریق منابع بانکی به واحد‌های صنعتی استان، اظهار داشت: برخی جاها نظارت کافی وجود نداشته به طوری که بیش از میزان کار انجام شده منابع تزریق شده ‌و در برخی جاها هم آنقدر نظارت‌ها زیاد بوده که منابع قفل شده‌اند.
وی با بیان اینکه در پرداخت منابع بانکی به پروژه‌های اقتصادی استان بیش‌ترین آسیب را در رابطه با شناسایی اهلیت‌ها داریم، افزود: چند پروژه بزرگ و میلیاردی استان از جمله صنایع بسته‌بندی کنسانتره و پروژه باطری‌سازی تعطیل است.
جبار کیانی‌پور رئیس اتاق بازرگانی یاسوج گفت: در پروژه باطری‌سازی، هنگام محاسبه قرارداد پنج میلیون دلار پول اضافی دست سرمایه‌گذار بوده که از همان موقع به آمریکا رفته و برنگشته است.
کیانی به ظرفیت استان در حوزه گیاهان دارویی اشاره داشت و بیان کرد: 6 تن شیره آنغوزه در استان تولید شده که برای خرید این محصول حدود دو میلیارد تومان سرمایه در گردش نیاز است تا از طریق گمرک استان صادر شود.
وی عنوان کرد: آنغوزه از محصولات استراتژیک در حوزه گیاهان دارویی است که تجارت بسیار پرسودی نیز دارد و بازار این محصول در هندوستان و فرانسه است بنابراین باید تمهیداتی اندیشیده شود که تا در چند ماه آینده بحث فراوری و بسته‌بندی این محصول برای صادرات انجام شود.
رئیس اتاق بازرگانی یاسوج خواستار همکاری بانک‌ها با فعالان اقتصادی استان شد و ابراز کرد: اگر بانک‌های ما سال گذشته همت کرده و 100 میلیارد تومان پول برای پیمانکاران استان تامین می‌کردند امسال ما 100 میلیارد تومان تهاتر می‌کردیم.
پروانه نیک‌مرام مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد نیز از بازرسی یک هزار و 214 طرح اشتغال روستایی استان توسط کارگروه نظارت خبر داد و گفت: طبق نتایج بازرسی‌ها، طرح‌های بزرگ انحراف کمی داشتند اما 167 طرح ریز به تعهدات عمل نکرده بودند و انحراف داشتند.
‌نیک‌مرام ‌اظهار داشت: از 443 میلیارد تومان تسهیلات اشتغال روستایی استان تاکنون 79 درصد جذب شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: 85 درصد تسهیلات اشتغال روستایی استان در بانک‌ها انعقاد قرارداد شده و اگر این تسهیلات تا پایان سال جذب شود هر میزان اعتبار که به استان های دیگر که جذب 100 درصدی داشته‌اند، داده شود به استان ما هم ابلاغ می‌شود.
‌نیک‌مرام عنوان کرد: یکی از دلایل معطل ماندن برخی پرونده‌های تسهیلات اشتغال روستایی در بانک‌ها، عدم اهلیت طرح‌ها است که به متقاضیان یک مهلت 10 روزه داده شده و در صورت عدم تعیین تکلیف این پرونده‌ها، طرح‌های دیگری جایگزین آنها می‌شود.
وی از بازرسی یک هزار و 214 طرح اشتغال روستایی دستگاه‌های اجرایی استان توسط کارگروه نظارت خبر داد و با اشاره به نتایج این بازرسی‌ها، افزود: طرح‌های بزرگ اشتغال روستایی انحراف کمی داشتند اما 160 طرح ریز به تعهدات عمل نکرده بودند و انحراف داشتند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمدی به طرح یارانه دستمزد اشاره داشت و بیان کرد: 12 میلیارد و 800 میلیون تومان سهم استان در این طرح بوده و 907 فرصت شغلی در این طرح پیش‌بینی شده است.
نیک‌مرام ابراز کرد: طرح یارانه دستمزد یکی از برنامه‌ها و سیاست‌های دولت در حوزه اشتغال در شرایط بحران اقتصادی بوده و این طرح هم اکنون در هشت استان کشور به صورت پایلوت در حال اجر است. (منبع تسنیم)


کد مطلب: 414062

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/414062/وقتی-تسهیلات-اشتغالزایی-کهگیلویه-بویراحمد-سر-امریکا-می-آورد

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1