سرپرست حجاج ایرانی مطرح کرد:
اعزام 81 هزار زائر به حج
6 ارديبهشت 1398 ساعت 13:47
نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی گفت: امسال بدون احتساب عوامل و خدمه 81 هزار زائر به حج اعزام می شود.
حجت الاسلام علی قاضی عسگر، نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی در همایش آموزشی_توجیهی زائران حج تمتع سال 98 گفت: یکی از موضوعاتی که بسیار از ما پرسیده می شود این است که با توجه به مشکلاتی که در حوزه سیاست خارجی با دولت عربستان داریم آیا حج با مشکل مواجه خواهد شد که باید بگویم اصلا نگران این موضوعات نباشید درست است که ما در عربستان سفارت نداریم، اما در توافقی که با مسئولان سعودی داشتیم مقرر شد حج خارج از روابط سیاسی باشد البته باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که حج یک مسئله سیاسی است اما خارج از روابط سیاسی ما با عربستان برگزار می شود.
وی با بیان اینکه بعثه در عربستان دفتر دارد و عده ای در آنجا مشغول انجام کارها و فراهم کردن مقدمات هستند، ادامه داد: بعد از حادثه منا فضاسازی منفی علیه حج ایجاد و باعث شد حج سال 95 تعطیل شود و من با توجه اینکه تعداد زائرانی که در انتظار هستند با این موضوع مخالف بودم و معتقد بودم نباید حج را تعطیل کرد اما به حدی جوسازی شد که در سال 96 وقتی می خواستیم حج را برگزار کنیم گویی می خواهیم منکری را انجام دهیم حتی در برخی خطبه های نماز جمعه نیز می گفتند امنیت نیست اما خدا را شکر با امنیت نیز برگزار شد.
سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه در دوسال گذشته حج در آرامش کامل برگزار شد، خاطرنشان کرد:خوشبختانه در بقیع اهانت به مقدسات شیعه کمتر شده است بخشی از آن به دلیل سیاستهای ما و بخشی به دلیل تغییر مواضع آنهاست زائران نگران نباشند با آرامش می روید و با آرامش بر می گردند با توجه به برنامه ریزی هایی که صورت گرفته نشان می دهد که مانعی بر سر راه نیست.
وی با بیان اینکه در حوزه حج به هیچ وجه انتفاعی عمل نکردیم، گفت: با توجه به گرانی ارز نگرانی ما این بود که قیمت تمام شده 40 الی 50 میلیون تومان باشد.اما خوشبختانه با صرفه جویی هایی که صورت گرفت از زائران در مجموع 20 میلیون گرفته می شود خوشبختانه ما توانستیم در بخش اجاره مسکن در مکه 55 میلیون ریال سعودی صرفه جویی کنیم. همچنین صرفه جویی هایی در بخش غذا و تدارکات داشتیم.از زائران نیز شماره حساب دریافت شده تا چنانچه هزینه کاهش یافت مابه التفاوت را بعد از پایان حج برای آنها واریز کنیم.
وی با بیان اینکه مردم از 13 الی 14 سال پیش در نوبت هستند، گفت: امسال بدون احتساب عوامل و خدمه 81 هزار زائر به حج اعزام می شود.
حجت الاسلام قاضی عسگر با اشاره به ایجاد آشپزخانه متمرکزی در مکه مکرمه گفت: این آشپزخانه میتواند برای 70 الی 80 هزار زائر غذا پخت کند. ما سعی کردیم بهترین مواد را برای تهیه غذا در اختیار آشپزخانهها قرار دهیم، اما نمیتوانیم به دلیل قطع روابط دو کشور برنج ایرانی در آشپزخانههایمان در عربستان استفاده کنیم و نوع غذا در هر وعده تهیه می شود که یک نوع آن رژیمی است اما تنوع در غذا منظور شده است. مردم برای انجام مناسک حج استرس بیجا نداشته باشند در کاروانها تا چند سال گذشته جلسات به حالت سخنرانی برگزار میشد، اما تصمیم گرفتیم از امسال در هر جلسه با توجه به کتابهایی که در خصوص مناسک حج چاپ شده است عنوان درس این کتابها به حجاج ارائه شود. همچنین نرمافزارهایی مانند مسافر قبله و لبیک نیز در اختیار زائران قرار میگیرد همچنین 1400 اثر در حوزه حج و زیارت چاپ شده است که حجاج میتوانند برای آموزش مناسک حج از آن استفاده کنند.
سرپرست حجاح ایرانی خاطرنشان کرد: حجاج باید از آمادگی جسمی و آمادگی علمی برخوردار بوده و احکام، مناسک و آداب حج را بدانند ما نیز سعی کردیم از خرد جمعی به جای تصمیمات فردی استفاه کنیم، از همین رو شورای فرهنگی در کاروانها ایجاد شده که تصمیمات بر اساس خرد جمعی این شورا در کاروانها گرفته میشود.
وی در خصوص برگرداندن گوشتهای قربانی به کشور گفت: دولت عربستان چند سال پیش آماده بود که ما گوشتهای قربانی را به کشور بازگردانیم اما برخی در کشورمان اما و اگرهایی در خصوص این گوشتها ایجاد کردند و گفتند ممکن است سالم نباشد اما ما تصمیم گرفتیم امسال مذاکراتی را در خصوص برگشت 81 هزار لاشه گوسفند را به کشور آغاز کنیم تا ا ین 81 هزار لاشه در کشور و در مراکزی مانند بهزیستی و کمیته امداد توزیع شود همچنین قرار بود انگشتنگاری از زائران در ایران انجام شود دولت عربستان هم موافق این موضوع بود اما اقدامات لازم انجام نشده و امسال نیز انگشتنگاری در عربستان انجام میشود.
وی با بیان اینکه مقامات سعودی اعلام کرده بودند نمیتوانند از نظر امنیتی، امنیت دعای کمیل را در جوار بقیع فراهم کنند، گفت: چند سالی است که دعای کمیل در هتلها برگزار میشود امسال نیز مانند سال گذشته دعای کمیل هر چه باشکوهتر در هتلها برگزار میشود البته ما به دنبال آن هستیم تا بتوانیم با امنیت کامل دعای کمیل را برای سالهای آینده در جوار بقیع برگزار کنیم.
قاضیعسگر با بیان اینکه ما سفیران تشیع و انقلاب اسلامی هستیم تاکید کرد: زنان با حجابشان باید از ارزشهای دینی پاسداری کنند به زائران توصیه میکنیم در آنجا جنگ شیعه و سنی راه نیاندازید آنها خواهران و برادران دینی ما هستند و باید در آنجا مسلک و روش ما مسلک وحدت باشد نمیتوانیم مسائل اختلافی را با توجه به اقداماتی که وهابیت در آنجا انجام میدهند مطرح کنیم.
کد مطلب: 409035