گزارش
مستندات شرعی دیه مرد و زن را برابر می داند
6 اسفند 1397 ساعت 12:23
اکنون بین دیه زن و مرد تبعیض وجود دارد و دیه زن نصف دیه مرد است و حق کمتری به زنان تعلق میگیرد در حالی که وقتی لایحه تصویب شود دیه زن و مرد مساوی میشود.
فریده غیرت، وکیل دادگستری، نیز درزمینه تاثیرگذاری لایحه برابری دیه زن و مرد بر جامعه به «پانا» گفت: من در خلال تدوین این لایحه همکاری داشتهام. این لایحه با همکاری معاونت امور زنان و نمایندگان مجلس تهیه شده و در تدوین آن تلاش شده است از جنبههای مختلف عرفی و شرعی به دیه زن و مرد پرداخته شود. اکنون بین دیه زن و مرد تبعیض وجود دارد و دیه زن نصف دیه مرد است و حق کمتری به زنان تعلق میگیرد در حالی که وقتی لایحه تصویب شود دیه زن و مرد مساوی میشود. این وکیل دادگستری درباره مخالفتهای احتمالی با طرح برابری دیه زن و مرد گفت: از طرف مخالفان نمیتوانم صحبت کنم اما برای تدوین لایحه بررسیهای زیادی صورت گرفته است و ریشههای فقهی نیز به طور کامل بررسی شده است؛ به همین دلیل هم برابری دیه پیشنهاد شده است. عضو پیشین هیات مدیره کانون وکلای مرکز اضافه کرد: حالا عدهای هم با برابری دیه زن و مرد مخالف هستند، این عده با هر پیشنهادی که به نفع زنان باشد مخالفت خود را اعلام میکنند که نمیتوان درباره آن اظهار نظر کرد و نهایتا باید ببینیم که لایحه به کجا میرسد.
گام بزرگ در جهت تحقق حقوق زنان
غیرت با بیان اینکه تصویب لایحه اصلاح قانون در راستای برابری دیه زن و مرد مسلما در جامعه تاثیرگذار است، گفت: اکنون دیه زن نصف دیه مرد است و حق کمتری به زنان تعلق میگیرد در حالی که وقتی لایحه تصویب شود دیه زن و مرد مساوی میشود. این فعال حقوق زنان با بیان اینکه ریشههای فقهی موضوع برابری دیه زن و مرد بررسی شده است، گفت: امیدواریم با لایحه مخالفت نشود چون وقتش رسیده است که قانونگذاران چنین قانونی را تغییر دهند و گام بزرگی در جهت تحقق حقوق زنان بردارند. غیرت تصریح کرد: در نگاه عرفی، دو برابر بودن دیه مردان دیگر چندان پذیرفته نیست و مقتضات زندگی امروز، شاغل بودن زنان، حضور آنها در عرصههای مختلف اجتماعی و اقتصادی و سیاسی این تصوررا کنار میزند که دیه مردان به دلیل اینکه بار زندگی بر دوش آنهاست باید بیشتر باشد. از نگاه شرعی هم مستنداتی وجود دارد که میتوان به برابری دیه زن و مرد با استفاده از آنها حکم داد./آرمان
کد مطلب: 407474