فاضلاب و زبالههای بیمارستانی چه بلای سر مردم میآورد
خطر در کمین سلامت مردم یاسوج / حرفی که در حد شعار باقی ماند
16 آذر 1397 ساعت 21:51
سید علی لدنینژاد مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری کهگیلویه و بویراحمد نیز در این خصوص میگوید: قرار بود 24 میلیارد ریال اعتبار برای اتصال فاضلاب بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج به شبکه فاضلاب اختصاص دهند که این موضوع تنها در حد شعار باقی مانده است.
ورود فاضلاب بیمارستانها و واحدهای صنعتی به عرصههای طبیعی و رها شدن زبالههای بیمارستانی و صنعتی مرگ تدریجی منابع طبیعی را رقم میزند. سالها است که فاضلاب بیمارستان امام سجاد (ع) وارد رود بشار یاسوج میشود و متأسفانه مسوولان هم چارهای نمیاندیشند. موضوعی که علی محمد احمدی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در باره آن میگوید: در حال حاضر ورود پساب فاضلاب به رودخانه بشار، سلامت مردم را تهدید میکند لذا آب و فاضلاب شهری طرح مطالعاتی یاسوج را به نتیجه برساند بعد به سراغ طرحهای گچساران و دهدشت برود.
فاضلاب مراکز درمانی یکی از انواع آلوده فاضلابها بوده که تماس آن با مردم، آبزیان و جانوران مخاطره آفرین بوده، به طور مثال بیش از 23 سال است که فاضلاب بیمارستان امام سجاد (ع) وارد رود بشار یاسوج میشود و این منابع خدادادی را آلوده کرده و در حال مرگ قرار داده و جلسات بدون نتیجه مسوولان نیز نتوانسته است کاری برای این رود کند.
محسن جعفری مدیرکل حفاظت محیط زیست استان با بیان اینکه حفاظت از زمین با مراقبت از خاک آغاز میشود، گفت: زبالهها، شویندهها، آلودگی کشاورزی و آلودگی نفتی از عوامل آلوده کننده خاکاند.
محسن جعفری نژاد تولیدات سموم برای توسعه صنعتی را از عوامل آلوده شدن خاک بیان کرد و افزود: آلودگی خاک ناشی از استفاده نامناسب از سموم، روشهای نامناسب کشاوررزی و استفاده از کودهای شیمیایی در بخش کشاورزی است که به مرور باعث آلوده شدن خاک میشوند.
وی در ادامه به بخش دیگری از عوامل آلوده کننده خاک اشاره کرد و گفت: رها سازی فاضلابهای صنعتی و خانگی به درون خاک در کنار سایر عوامل موجب شده کیفیت خاک به پایینترین حد خود برسدکه در نهایت شاهد ایجاد بیماریهای فراوان برای چرخه استفاده کننده از محصولات فرآوری شده با خاکهای آلوده باشیم.
جعفری نژاد به خطرات پسماندها در آلوده کردن خاک هم اشاره کرد وافزود: یکی از مهمترین و خطرناکترین زبالههای شهری، زبالههای بیمارستانی است که آبهای زیرزمینی را آلوده میکند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گفت: خاک، پیکرهای طبیعی و پویا است که بر اثر فرایندها و عوامل خاکساز تشکیل شده و دربرگیرنده مواد معدنی و آلی است که پوسته خارجی زمین را میپوشاند و گیاهان قادر به روییدن در آن هستند و پوششهای آبرفتی و سنگی سطح زمین نیز در بر میگیرد.
سید علی لدنینژاد مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری کهگیلویه و بویراحمد نیز در این خصوص میگوید: قرار بود 24 میلیارد ریال اعتبار برای اتصال فاضلاب بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج به شبکه فاضلاب اختصاص دهند که این موضوع تنها در حد شعار باقی مانده است.
لدنی نژاد افزود: در صورت تامین اعتبار لازم در کمترین زمان ممکن مشکل فاضلاب بیمارستان یاسوج برطرف شده و در این زمینه مشکلی نداریم.
وی عنوان کرد: فاضلاب عفونی این بیمارستان نیازمند تصفیه داخلی در بیمارستان بوده و بعد از اینکه پارامترهای این فاضلاب به فاضلاب خانگی نزدیک شد میتواند به شبکه فاضلاب شهری منتقل شود.
کد مطلب: 405160