کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

در گفت‌وگو با «سید علی محمد دانشی» فعال سیاسی اصولگرا:

اگر هدایت‌خواه 20 روز زودتر اعلام کاندیداتوری می‌کردند، الان نماینده مردم بود / اصلاح طلبان در سرنوشت امروز مردم شریک هستند / / تاجگردون چهره کارشناس مجلس است / سید باقر جهادگر اوایل انقلاب

2 ارديبهشت 1398 ساعت 3:30

این فعال سیاسی اصولگرا در پاسخ به سئوالی که آیا به دلیل نسبت فامیلی که با آقای روشنفکر دارید در انتخابات آینده به سمت ایشان می‌روید؟ گفت: برای آقای روشنفکر احترام قائل هستم. من با «شهید روشنفکر» برای آقای حاج مهدی روشنفکر باجناق هستم و ایشان در حزب جمهوری اسلامی از ابتدا تا حالا رفیق ما هستند و مورد احترام ما هستند. اما چون نگاه حزبی و تشکیلاتی داریم و وقتی حزب و جریان ما به یک نتیجه رسیدند ما همراهی با اجماع نظر اصولگرایان کردیم.


بخش دوم- علی محمد دانشی دبیر حزب موتلفه اسلامی کهگیلویه و بویراحمد و مدیرکل اسبق آموزش و پرورش استان مهمان مستند سیاسی ایران 49 بود و به سئوالات مجری برنامه پاسخ دادند. بخش اول این گفت و گو را در اینجا بخوانید.
او در پاسخ به سئوالی در خصوص انتخابات مجلس سال 94 که گرایشتان به کدام سمت بود؟، اظهار کرد: من برای همه کاندیداهای آن موقع احترام قائل بودم و هستم. در آن برهه از زمان با توجه به شناختی که از آقای هدایت خواه داشتم و دارم و با توجه به تجربه دو دوره نمایندگی مجلس و اینکه ایشان را یک فرد سالم، پاک و کارآمد می دانم، و من همین الان آقای هدایت خواه را یک فرد مفید برای مجلس می دانم.
https://hw3.cdn.asset.aparat.com/aparat-video/d532037f06befb36cf0b79883c1996e414554564-360p__80472.mp4
این فعال سیاسی اصولگرا در پاسخ به سئوالی که آیا به دلیل نسبت فامیلی که با آقای روشنفکر دارید در انتخابات آینده به سمت ایشان می‌روید؟ گفت: برای آقای روشنفکر احترام قائل هستم. من با «شهید روشنفکر» برای آقای حاج مهدی روشنفکر باجناق هستم و ایشان در حزب جمهوری اسلامی از ابتدا تا حالا رفیق ما هستند و مورد احترام ما هستند. اما چون نگاه حزبی و تشکیلاتی داریم و وقتی حزب و جریان ما به یک نتیجه رسیدند ما همراهی با نظر اصولگرایان کردیم.
دانشی معتقد است که اصولگرایان در کارهای تشکیلاتی و اجماع در سال‌های اخیر موفق نبودند و افزود: هر گاه تفرق وجود دارد، شکست حاصل می‌شود. برای رأی آوری باید از تکثر کاندیداها جلوگیری شود. جمع آمار اصولگرایان در استان همیشه در انتخابات بیشتر بوده است. تعریف اصولگرایی و تعریف اصلاح طلبی که من دارم با نگاه رایج در استان تفاوت دارد. در کهگیلویه بزرگ همیشه اصولگرایان بیشتر بوده است. در شهرستان بویراحمد به جزء دو دوره، اصولگرایان پیروز بودند و یا کسانی که مخالفت با اصولگرایی نشان ندادند، کرسی مجلس را کسب کردند. در شهرستان گچساران هم آقای تاجگردون به صراحت اصلاح طلبی را در ابتدا مطرح نکردند. اگر کسی حزب و یا تشکیلات و باورهای فکری، نظری و نگاه‌های اقتصادی و سیاسی آن را پذیرفته باشد، باید از آن دفاع کند. من این را نقیصه می دانم که کسی برای رأی، باورهای خود را پنهان کند.
وی در پاسخ به این سئوال که اصولگرایان بویراحمد و دنا نمی‌خواهند از آقای هدایت خواه عبور کنند و در دو دوره هم آقای هدایت خواه موفق نشدند؟ دلیل این کار چیست؟ آیا شما موافق هستید که همچنان آقای هدایت خواه باشد؟ بیان کرد: تا جایی که من خبر دارم، آقای هدایت خواه تا ساعت‌های آخر بنای ورود به انتخابات مجلس را نداشتند. و اگر یک ماه زودتر اعلام کاندیداتوری می‌کردند، پیروز می‌شدند و همه هم به این اقرار می‌کنند. و با وجودی که ساعت‌های پایانی هم ثبت نام کردند، ایشان را بالایی آورد و اگر خیلی سر یعتر ورود می‌کردند، قطعاً پیروز می‌شدند. خیلی‌ها به خود بنده مراجعه می‌کردند که ما می‌خواهیم رأی بدهیم، آیا آقای هدایت خواه شرکت می‌کنند. خود آقای روشنفکر هم به من گفتند که آیا آقای هدایت خواه حضور پیدا نمی‌کنند. اصلاً ایشان نمی‌خواستند در انتخابات سال 94 حضور پیدا کنند. اما در آخر یک سری از دوستان به ایشان فشار آوردند و در ساعت‌های آخر ثبت نام کردند. وقتی آوردند، ملزم به حمایت از ایشان شدیم. این ایراد بر آقای هدایت خواه وارد هست. و اگر ایشان 20 روز قبلش اعلام کاندیداتوری می‌کردند. قطعاً الان نماینده مردم بودند.
دبیر حزب موتلفه اسلامی کهگیلویه و بویراحمد گفت: مهم‌ترین دلیل شکست آقای هدایت خواه این بود که ایشان تا ساعت‌های آخر بنایی برای حضور در انتخابات مجلس نداشتند و بنای ایشان این نبود که وزن کشی شود.
وی گفت: مردم این استان بر اساس رسم و آئینی که دارند، وقتی کسی نان و نمکشان را خوردند بر روی قسم و سوگندشان پایبند هستند. پیش بینی بنده من این است که اگر افراد جامعه از همین الان بدانند که آقای هدایت خواه در انتخابات شرکت می‌کنند. با توجه به تجربه و کارآمدی که دارند، احتمال پیروزی او وجود دارد. آقای هدایت خواه بیشتر به وظیفه نمایندگی مجلس می‌پرداخت و وقتش را بیشتر برای کار کارشناسی و قانون گذاری می‌گذاشت.
دانشی مجلس شورای اسلامی را مجلس موفق نمی‌داند و می‌گوید: مجلس شورای اسلامی در بسیاری از مسائل که باید فعال باشند، به دنبال کارهای سطح پایین‌تری هستند. بخشی زیادی از وقتش را برای مسائل حاشیه‌ای گذاشته است.
این فعال سیاسی اصولگرا به موضوع جوانگرایی هم گریزی زد و گفت: جوانگرایی باید سیاست نظام قرار گیرد. جوانگرایی به معنای کنار زدن تجربه‌ها نیست. بلکه باید کادرسازی کنند. اصولگرایان در خصوص جوان گرایی و کادرسازی ضعیف عمل کرده‌اند.
دانشی در پاسخ به سئوالی در خصوص پیشی بینی‌تان از انتخابات آینده مجلس چیست؟ گفت: تغییر چندانی در ترکیب اصولگرایی و اصلاح طلبی به وجود نمی‌آید. اگر اصولگرایان با اجماع ورود پیدا کنند با موفقیت‌های خوبی روبرو می‌شوند. من معتقدم کسی که در آینده نماینده مردم بویراحمد و دنا در مجلس می‌شود، مخالفتی با اصولگرایی ندارد.
وی با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری هم گریزی زد و گفت: سرنوشتی که ما الان در کشور گریبان آن هستیم، به مدیران این کشور بر می‌گردد و اصلاح طلبان هم در این سرنوشت نقش دارند. الان مردم و خیلی از جریان‌های سیاسی و گروه‌های سیاسی به ناکارآمدی این دولت پی برده‌اند.
دانشی در ادامه صحبت‌های خود نظرش را در باره شخصیت‌های سیاسی هم گفت:
شیخ پناهی= دغدغه اصولگرایی دارد.
سید ضیاء هاشمی= چهره علمی استان
محمدرحیم دهراب پور= از پیشکسوتان مبارز استان
مسعود حسینی=اصولگرای متدین
سید رضا عسکری= از فعالان اصلاح طلب
مهدی روشنفکر= اصولگرای فرهنگی
سید قدرت حسینی بحرینی=چهره فرهنگی پیشکسوت
منطقیان= فرهنگی با اخلاق اصلاح طلب
سید ضیاء الدین رضاتوفیقی= سابقه طولانی در اصلاح طلبی
دکتر وکیلی= یکی از اصلاح طلبان استان در مجلس و اهل فکر
مرحوم حبیبی: آدم صادق
تاجگردون: چهره کارشناس مجلس
هدایت خواه= فعال فرهنگی سیاسی و اصولگرا
لاهوتی= فعال فرهنگی اصلاح طلب و دانشگاهی
عدل هاشمی پور= نماینده مجلس و فعال عمرانی
زارعی= نماینده فعلی مردم
سید باقر موسوی= جهادگران اوایل انقلاب
سید علی محمد بزرگواری= رزمنده و دلسوز انقلاب
علی محمد احمدی استاندار وقت استان= برای خدمت تلاش می‌کنند اگر مدیران او را همراهی کنند.
مرحوم آیت الله هاشمی= از مبارزین و یاران امام خمینی (ره) و از دوستان صمیمی رهبر معظم انقلاب و زندگی پر ماجرای زیادی دارند. چهره اثر گذار در نظام اسلامی، در این اواخر نگاهشان نسبت به گذشته تغییر کرده بود.
 دانشی در پاسخ به سئوالی که استان کهگیلویه و بویراحمد، استان سیاست زده‌ای است، نظرتان چیست، گفت: امام راحل تعریف سه بعدی در باره سیاست دارند و با تعریف غرب تفاوت دارد. سیاست در نظام اسلامی ایران هم خدمت به مردم و توسعه و پیشرفت هست و هم بر اساس باورهای دینی و ارزشی وجود دارد. در استان کهگیلویه و بویراحمد نگاه جامع وجود ندارد و این ضربه اساسی برای استان است. تا الان نخبگان، فرهنگیان و نمایندگان مجلس تا کنون برنامه‌ای برای دوری از این سیاست زدگی‌ها و خودزنی‌ها نداشته‌اند و آرزو دارم همه افراد دلسوز کنار هم بنشیند و برای توسعه و موفقیت استان و حاکمیت ارزش‌ها در استان برنامه‌ای بریزند.
 


کد مطلب: 408856

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/interview/408856/اگر-هدایت-خواه-20-روز-زودتر-اعلام-کاندیداتوری-می-کردند-الان-نماینده-مردم-اصلاح-طلبان-سرنوشت-امروز-شریک-هستند-تاجگردون-چهره-کارشناس-مجلس-سید-باقر-جهادگر-اوایل-انقلاب

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1