در حاشیه بازدید استاندار از واحدهای گلخانهای که روز پنج شنبه (۴ بهمن ماه ۱۴۰۳) در یاسوج انجام گرفت عزیزاله فتحی تولیدکننده محصولات گلخانهای اظهار کرد: سه استاندار و ۴ معاون اقتصادی تاکنون از گلخانههای من بازدید کردهاند، هیچکدام حمایتی نکردهاند.
وی بیان کرد: دستگاههای دولتی متولی در چنگ بانکها هستند و حامی ما نیستند. در سال ۸۶ به نام خودم از بانک کشاورزی تسهیلات دریافت کردهاند، اما تحت عنوان مجموعه نگین فلات هیچ گونه وام و تسهیلاتی به من ندادهاند.
فتحی افزود: از سال ۹۸ که این مجموعه تحت عنوان نگین فلات آریا تأسیس شده، هیچ گونه وامی به این مجموعه پرداخت نشده است. قرار بود ۳ میلیارد و نیم وام روستایی به من بدهند، وثیقه گذاشتهام و بعد وامی ندادهاند.
فتحی بیان کرد: سال ۱۴۰۰ مرا به بانک توسعه و تعاون معرفی کردند و تا مرحله وثیقهگذاری رفتم و مغرضانه وام را ندادند، دو بار مصوبه از وزارتخانه گرفتم و برگشت خورد.
فتحی گفت: در عمل هیچ کاری نکردهاند، برای اینکه یک مجموعه تکثیری در سطح ملی راهاندازی کنم ۴ سال معطل شدهام، تمام راهها را رفتهام و تمام شرایط را هم دارم.
در این بین معتمدی رئیس جهاد کشاورزی گفت «جهاد کشاورزی این مجموعه را به بانک معرفی کرده است».
نیک مرام مدیرعامل بانک کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: ایشان سال ۸۶ تسهیلات دریافت کرده و مجموعه گلخانهای راهاندازی کرده، معمولاً اعتبار محدودیت دارد، ایشان برای یک میلیارد تومان به بانک معرفی شد، اما چون اعتبار بانک تمام شده بود، دوباره در کارگروه ستاد تسهیل مصوب کردیم که از اعتبارات داخلی بانک یک میلیارد تومان به این مجموعه تخصیص پیدا کند.
نیک مرام خاطرنشان کرد: ایشان چندین طرح گلخانهای خریدهاند که با تسهیلات بانک راهاندازی شده است.در طی مدت اخیر این مجموعه بدهیهای بانکی خود را پرداخت نکرده و هر طوری که توانستیم بهایشان کمک کردیم و اقساط را معوق کردیم.
مدیرعامل بانک کشاورزی استان افزود: سال گذشته باز هم بدهیایشان وجود داشت، و باید میآمدند از دستورالعمل ماده ۳۳ استفاده میکرد، که به دلیل چک برگشتی که داشت نتوانست از تسهیلات استفاده کند. امسال هم در مصوبه ستاد تسهیل مصوبه برای مجموعه داشتیم که دو ماه فرصت دادیم که بدهیشان را تعیین تکلیف کنند و از تسهیلات استفاده کنند.
عسگری معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: امروز از چند پروژه اقتصادی حوزه کشاورزی بازدید داشتیم، از طرح توسعه ۲۰۰ هزار قطعهای شرکت مرغک بازدید داشتیم، مقدمات کار شروع شده، آقای دکتر شریعتی از تهران تشریف آوردند و هماهنگیهای استانی و ملی صورت گرفته است، پیگیر تأمین منابع هستیم و از طریق وزارت جهاد کشاورزی پیگیر آن هستیم.
عسگری اظهار کرد: گلخانه تولیدی بلوبری خانم ضرغام پور در نره گاه بازدید کردیم که توانستهاند گلخانه ۵ هکتاری را به ۳۰ هکتار افزایش دهد، اقدامات خوبی را صورت دادهاند، دولت نیز در مقاطعی تسهیلاتی در اختیارشان قرار داده است.
عسگری افزود: از گلخانههای گلهای زینتی گل رز بازدید کردیم که آقای فتحی ۴ گلخانه دارند، از گلخانهداران باسابقه، پر کار و تواناییهای خاص هستند.
سیاست توسعه ۷۰ هکتاری گلخانهها را تا پایان سال ۱۴۰۴ در دست پیگیری داریم، مکاتباتی را با وزیر جهاد کشاورزی انجام دادهایم، درخواست یک هزار میلیارد تومان تسهیلات داشتیم، برای اینکه گلخانههای موجود را بتوانیم احیا، بازسازی و مکانیزه و جدید کنیم، و هم گلخانههای جدیدتری را وارد فضای کار کنیم.
عسگری با اشاره به مشکل گلخانههای تولید گلهای زینتی گفت:
برای حل مشکل دو گلخانه داری که امروز از گلخانههایشان بازدید صورت گرفت، لازم هست که اتحادیه واحدهای گلخانهای پای کار باشد، با برنامه بهتری و با انرژی بیشتری برای حل مشکلات بگذارند.
عسگری بیان کرد: اگر موانعی بر سر راه است با کمک و همراهی خود گلخانه دارها آن را حل کنیم، منابعی که به این واحدها تخصیص مییابد با هماهنگیها تزریق خواهیم کرد.
وی افزود: منابع بانکی محدود است، از طرفی تقاضاها بسیار زیاد هستند، به همین دلیل تنگناهای مدیریتی ایجاد خواهد شد.
عسگری اظهار کرد: جوانانی هستند که به تازگی وارد کار تولید شدهاند و انتظار دارند تسهیلات به آنها اختصاص یابد، از طرفی واحدهای تولیدکنندهای از قبل حضور داشتهاند و برای توسعه طرح خود نیاز به تسهیلات دارند.
وی گفت: