دو مغایرت و دو ابهام در لایحه بودجه ۱۴۰۴؛ جلسه فوقالعاده هیات عالی نظارت بر لایحه بودجه 1404 با حضور لاریجانی، جلیلی و تاجگردون برگزار شد + تصاویر
هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام در پنجمین جلسه فوقالعاده خود، بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ را ادامه داد و دو مورد مغایرت و دو مورد ابهام را شناسایی کرد. این جلسه با حضور علی لاریجانی، سعید جلیلی و غلام رضا تاجگردون در تاریخ ۱۱ دی ماه ۱۴۰۳ برگزار شد و قرار است جلسه بعدی در تاریخ ۱۲ دی ماه ادامه یابد.
هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام در پنجمین جلسه فوقالعاده خود، به بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ از حیث انطباق با سیاستهای کلی نظام ادامه داد و در این راستا دو مورد مغایرت و دو مورد ابهام را شناسایی کرد.
به گزارش کبنا، این جلسه که به ریاست علی لاریجانی و با حضور سعید جلیلی و غلام رضا تاجگردون، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، برگزار شد، در آن نمایندگان دولت، مجلس و ستاد کل نیروهای مسلح نیز حضور داشتند.
بر اساس گزارش کمیسیون اقتصادی مجمع، ۱۲ بند از تبصرههای ۲ و ۳ لایحه بودجه ۱۴۰۴ مغایر با سیاستهای کلی ابلاغی شناسایی شد. پس از ارائه این گزارش و استماع نظرات نمایندگان کمیسیون تلفیق مجلس و سازمان برنامه و بودجه، هیات عالی نظارت دو مورد از ۱۲ مغایرت را مغایر با سیاستهای کلی نظام تشخیص داد و دو مورد دیگر را دارای ابهام دانست. این مغایرتها و ابهامات باید توسط مجلس شورای اسلامی رفع شوند.
این هیات همچنین مصوبه مجلس در خصوص «میزان سهم دولت از منابع حاصل از صادرات نفت خام، میعانات گازی و خالص صادرات گاز» را مغایر با سیاستهای کلی نظام قانونگذاری دانست.
لازم به ذکر است که بر اساس مقررات نظارت، مصوبات مجلس شورای اسلامی در خصوص بودجه باید با سیاستهای کلی ابلاغ شده توسط مقام معظم رهبری انطباق داشته باشد.
جلسه فوقالعاده هیات عالی نظارت برای بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ در روز چهارشنبه، ۱۲ دی ماه ۱۴۰۳ نیز ادامه خواهد یافت.
غلام رضا تاجگردون در خصوص این جلسات اظهار داشت: «مطالب زیادی مطرح شد و تنها ابهام مهم مربوط به منشاء ارز واردکنندگان ایرانی خارج از کشور در خصوص خودرو بود که لازم است مجلس این ابهام را رفع کند.»
وی همچنین افزود: «بودجه در صحن علنی مجلس توسط هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای نگهبان بررسی میشود. شورای نگهبان تطبیق با شرع و قانون اساسی را انجام میدهد و هیات نظارت نیز از منظر انطباق با سیاستهای کلی نظام و همچنین از منظر انطباق با سیاستهای کلی کار فشرده و اقناعی را انجام میدهد. این روزها به طور مرتب این جلسات ادامه دارد و بعد از ارسال رسمی نظرات، در تلفیق و صحن، بررسی و نظر نهایی مجلس اعلام میگردد.»