دیدار شورای اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد با معاون عمرانی استاندار؛ چالشهای عمرانی و نیازهای زیرساختی در کانون توجه / جاده لنده تشان در کانون توجه / عیسی شهامت، معاون عمرانی استاندار: کارگروه «حل ماهانه یک مسأله» در شهرداریها تشکیل دهید / پیام: رد پای دفتر امور شهری و شوراها در اختلافات
اعضای شورای اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد در دیدار امروز خود با عیسی شهامت، معاون عمرانی استاندار، به بررسی مشکلات زیرساختی و نیازهای اساسی شهرستانهای مختلف پرداختند. در این نشست، نمایندگان شهرستانهای مختلف استان به بیان چالشهای مرتبط با راههای ارتباطی، پروژههای عمرانی نیمهتعطیل، و کمبود خدمات زیرساختی از جمله برقرسانی و آسفالت پرداختند و خواستار توجه جدی مسئولان به این مسائل شدند.
دیدار اعضای شورای اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد با معاون عمرانی استانداری این استان برگزار شد. اعضای شورای اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد در دیدار امروز خود با عیسی شهامت، معاون عمرانی استاندار، به بررسی مشکلات زیرساختی و نیازهای اساسی شهرستانهای مختلف پرداختند. در این نشست، نمایندگان شهرستانهای مختلف استان به بیان چالشهای مرتبط با راههای ارتباطی، پروژههای عمرانی نیمهتعطیل، و کمبود خدمات زیرساختی از جمله برقرسانی و آسفالت پرداختند و خواستار توجه جدی مسئولان به این مسائل شدند.
به گزارش کبنا، در این جلسه که روز شنبه (۲۴ آذرماه ۱۴۰۳) با حضور عیسی شهامت معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در دفتر این معاونت انجام گرفت،
جعفر رئیسزاده، رئیس شورای اسلامی استان و نماینده شهرستان لنده، به بیان مشکلات زیرساختی و نیازهای اساسی شهرستان پرداخت.
رئیسزاده در این جلسه به وضعیت بحرانی راههای ارتباطی شهرستان لنده اشاره کرد و گفت: «راههای ارتباطی شهر به بخشهای مختلف موگرمون و مرکزی و همچنین راههای ارتباطی شهرستان لنده به شهرستانهای همجوار کهگیلویه و بهمئی دارای شرایط بحرانی هستند. این راهها دارای پیچهای خطرناک هستند که بعضاً به دره و پرتگاه ختم میشوند و هر ساله خانوادههای زیادی را عزادار کردهاند. همچنین، این راهها فاقد هرگونه علائم راهنمایی و رانندگی هستند و نیازمند توجه مسئولین مربوطه میباشند.»
وی همچنین بر اهمیت توسعه زیرساختهای ارتباطی تأکید کرد و گفت: «مهمترین مطالبه مردم شهرستان لنده، احداث راه ارتباطی لنده-تشان-خوزستان است. این جاده ملی که کریدور شمال به جنوب محسوب میشود، دارای مجوز ماده ۲۳ است و بهصورت فیزیکی به معاون عمرانی تقدیم شد. در دولت اسبق حدود ۵ کیلومتر از این جاده کار شده است، اما به دلایل مختلف در این مدت بودجهای اختصاص داده نشد. ما درخواست پیگیری و اجرا و عملیاتی شدن این مسیر را داریم که باعث خروج از بنبست شهرستان لنده و روستاهای زیادی که در این مسیر هستند، خواهد شد.»
رئیس شورای اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد همچنین به مطالبه دیگر مردم شهرستان لنده اشاره کرد و گفت: «مطالبه مهم دیگر مردم شهرستان لنده، تونل آبی موگرمون به لنده است که با اهداف مختلفی از جمله تأمین آب شرب شهرستان، کشاورزی، صنعتی و گردشگری میتواند تحولی شگرف برای شهرستان محروم لنده ایجاد نماید. طبق پیگیریهایی که قبلاً انجام شد، مدیرکل آب منطقه بودجهای برای طرح مطالعاتی این تونل اختصاص داده است که نیازمند پیگیری و دستور جهت اجرای این مهم میباشد.»
کیانی باوند نماینده شهرستان چرام در شورای اسلامی استان و عضو شورای شهر سرفاریاب نیز در این نشست گفت: پروژه آسفالت طسوج چرام ۴ کیلومتر است، دو بار زیرسازی و آماده آسفالت است؛ ولی انجام نشده است.
باوند بیان کرد: پروژه جاده چاه صفا تعطیل است، جاده دمه، پل بید انجیر، آسفالت برخی از مناطق نیمهتعطیل هستند، جاده تل وندی پارسال کلنگزنی شده ولی این پروژه تعطیل شده است.
باوند با انتقاد از برخی پیمانکاران بیان کرد: جادهای که پول و اعتبار دارد؛ ولی پیمانکار پایکار نمیآید چه معنا و مفهومی دارد؟ پل خنگ فراخ چرام اسکلت آن زده شده است، پل سر تنگ پیرزال آمادهسازی شده ولی پروژه تعطیل است، انتظار ما این هست این پروژهها با سختگیری بیشتری نظارت شوند، بعضی از مناطق جاده دسترسی ندارند، در جاده چهلچشمه عشایر مشکل خیلی زیادی برای رفتوآمد دارند.
باوند اظهار کرد: برقرسانی به جوخانه یکی از پروژههای خیلی مهم گردشگری برای توسعه منطقه است، در سفر استاندار قول برقرسانی داده شد؛ ولی این کار انجام نگرفت.
وی افزود: یک سال است که ۶۰۰ متر جاده گلزار شهدا شهرک نهم بدون آسفالت مانده و پدر و مادر شهید بهخاطر این ۶۰۰ متر آسفالت آرزوی دیدن قبر شهید را دارند.
عضو شورای اسلامی شهر سرفاریاب بیان کرد: یک سال است که پل در همین شهرک خاکبرداری شده و به امان خدا رها شده است و کشاورزان مجبور شدند که جای پل را پر کنند.
وی افزود: جاده امامزاده سید جلالالدین بهخاطر ۲۰۰ متر آسفالت معطل است، انتظار داریم این پروژه نیز رسیدگی شود.
باوند گفت: بحث کشاورزی چرام جدی گرفته شود، متأسفانه کشاورزی سرفاریاب تعطیل شده و آب کشاورزی به شرب داده شده است.
عضو شورای اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به لزوم احداث ساختمان شهرداری ادامه داد: دو هزار متر زمین برای شهرداری وجود دارد ولی شاید تنها شهری باشیم که ساختمان شهرداری نداریم، نیروی عمران، حسابداری نداریم، نیروهای عمران و حسابداری و حقوقی ما از چرام میآید، انتظار داریم برای این مشکل چارهای اندیشیده شود.
وی در انتهای سخنان خود با انتقاد از عملکرد دهیاریها گفت: در برخی از دهیاریها بدون مجوز شوراها استفاده شخصی از لولههای آب میشود که انتظار داریم این موضوع نیز رسیدگی شود.
در این نشست،
امین اورنگ، نماینده شهرستان کهگیلویه، به بیان مشکلات و نیازهای اساسی شهرستان پرداخت.
اورنگ در این جلسه به مشکل اساسی مسیر دهدشت به قلعه ریسی و دیشموک اشاره کرد و گفت: «این مسیر یکی از چالشهای جدی است که مردم دو بخش دیشموک و چاروسا با آن مواجه هستند. لازم است راهداری و حمل و نقل جادهای به این موضوع بهطور جدی ورود کند تا از بروز حوادث تلخ و ناگوار دیگر در این جاده جلوگیری شود.»
وی همچنین به نامناسب بودن سازه گلزار شهدای شهر قلعه رئیسی اشاره کرد و خواستار بازسازی این سازه شد. اورنگ در ادامه بر ضرورت تخصیص بودجه جهت آسفالت روستاهای فاقد آسفالت در بخش چاروسا تأکید کرد و گفت: «باید شهرداریهای کوچک مانند شهرداری قلعه ریسی و دیشموک در تخصیص اعتبارات دیده شوند.»
نماینده شهرستان کهگیلویه همچنین خواستار تخصیص بودجه برای تکمیل ساختمان شهرداری قلعه رئیسی شد و در پایان به مشکل نبود گاز در برخی روستاهای این بخش اشاره کرد و بر لزوم رسیدگی به این موضوع تأکید کرد.
حاتم پیام دبیر شورای اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در این جلسه اظهار کرد: استان دوره ششم شوراها را به پایان میرساند، اما شورای استان هیچ ساختمان ثابتی ندارد و هر سال بهخاطر تغییر شماره تماس و تغییر آدرس شورای استان، ارتباطات مردمی با مشکل مواجه میشود.
وی بیان کرد: انتظار داریم باتوجهبه بخشنامه ابلاغی زمینی برای شورای استان در نظر گرفته شود، خیلی از اداراتی که ارتباطی با شهرداری ندارند، زمین در اختیارشان گذاشته شده است، اما شورای اسلامی استان بدون ساختمان مانده است.
وی افزود: خیلی از ادارات زمینهای بلااستفادهای دارند وامید داریم که برای ساختمان شورا فکری اساسی صورت بگیرد.
پیام در انتقاد از شوراهای شهرهای استان اظهار کرد: شوراهای شهر وظایف خود را بهدرستی انجام نمیدهند، و منتظر دخالت دیگران هستند، از طرفی همین شوراها نیازمند حمایت و هدایت و آموزش هستند که متأسفانه این مهم بهخوبی انجام نگرفته است.
این کارشناس حوزه شهری در ادامه گفت: بر اساس مقررات جدید، شورای استان متولی آموزش شوراها شده و اعتباراتی برای این موضوع در نظر گرفته میشود، ولی متأسفانه ایابوذهاب و فضا و امکانات و بستر برای برگزاری دورههای آموزشی نداریم.
وی بیان کرد: شاید اگر مسئولان در شورای اسلامی استان، معاونت عمرانی استانداری، دفتر امور شهری بهموقع در حوزه آموزشهای علمی و کاربردی و مؤثر حضور پیدا میکردیم، الان شهر سی سخت بدون شورای شهر نبود.
پیام گفت: دفتر امور شهری استانداری حلقه ارتباطی بین شوراها است، انتظار داریم که این حلقه ارتباطی مثل گذشته تبدیل به حلقه اختلافی نشود، درگذشته رد پای دفتر امور شهری و شوراها در اختلافات وجود داشت و یک سر زد و بندهای اختلافی در شوراها دفتر امور شهری بود، متأسفانه «آنچه بگندد نمکش میزنند، وای به روزی که بگندد نمک».
دبیر شورای استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: انتظار داریم حلقه ارتباطی شکل بگیرد و برای رسیدن به توسعه به یک نقطه وحدت برسیم و بتوانیم به وظیفه اصلی شورا در اصل ۱۰۱ قانون اساسی و ماده ۱ قانون شورای استانها که پیشبرد اهداف اجتماعی و اقتصادی و عمرانی بخشها، شهرها و شهرستانها است جامه عمل پوشانده شود.
در ادامه عیسی شهامت معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: ساختمان شورای استان یکی از وظایف نخنما شده وزارت کشور است که تاکنون به دلیل معذوراتی که وجود دارد، محقق نشده است.
شهامت بیان کرد: تلاش بر این است که امسال استانداری به ساختمان جدید نقلمکان کند و شورای اسلامی استانها نیز بتواند در آن ساختمان مستقر شود.
شهامت گفت: مکاتبات بحث پیگیری زمین انجام شود و تا هفته آینده پاسخی به شورای اسلامی استانها داده شود.
شهامت با بیان اینکه موارد مربوط به پروژههای عمرانی این جلسه را پیگیری خواهیم کرد و پاسخ لازم را خواهیم داد، افزود: جاده لنده تراب در برنامه راهداری برای مناقصه است،
برای جاده لنده تشان به دنبال کمکگرفتن از ایمیدرو هستیم که وارد فاز اجرایی شود.
شهامت با بیان اینکه انتظار همکاری بیشتری از اعضای شورا وجود دارد، افزود: قلعه رئیسی نیروهای بسیار خوب و خوشفکری داشته ولی زد و خوردهای درون مجموعهای شورا را تا مرحله انحلال برد.
معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: باید از حداقلها استفاده خوبی کرد، انتظار هست با یک و نیم میلیارد بهاندازه چند میلیارد کار انجام شود.
شهامت اظهار کرد: حسابرسی شوراهای شهر ابهام دارد، هم شوراها با مشکل مواجه هستند و هم شهرداریها، و البته ضعف از دستگاه بالادستی نیز هست.
شهامت با انتقاد از شورای اسلامی استانها گفت: هیچ خروجی از شورای استان به دستگاههای ذیربط واصل نشده است، با کم و زیادهایی که وجود دارد؛ اما این اداره مستقر است، بنابراین تا جای ممکن کار انجام شود.
شهامت با بیان اینکه باید به جایگاهها اعتبار بدهیم، افزود: کارگروه «حل ماهانه یک مسئله» در شهرداریها تشکیل دهید، و از دستگاههای اجرایی در این جلسات کار و راهحل بخواهید.