تاریخ انتشار
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۴۹
کد مطلب : ۴۹۳۳۰۰
با حضور مسئولان کشوری و استانی برگزار شد؛

فیلم و تصاویر | افتتاح بزرگ‌‌ترین مجتمع فرهنگی کتابخانه، موزه و مرکز اسناد امام رضا(ع) جنوب کشور در سوق

۱
کبنا ؛
آیین گشایش مجتمع فرهنگی کتابخانه، موزه و مرکز اسناد امام رضا(ع) شهرسوق، جنوب وجنوب غرب کشور با حضور مسئولان کشوری و استانی و شهرستانی برگزار شد.
  
به گزارش کبنا، صبح امروز (پنج شنبه 8 آذرماه 1403) آیین گشایش مجتمع فرهنگی کتابخانه و مرکز اسناد امام رضا (ع) شهر سوق با حضور آیت‌الله سید شرف‌الدین ملک‌حسینی نماینده مردم استان در مجلس خبرگان رهبری، یدالله رحمانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد، ائمه جمعه و سایر مسئولان برگزار شد.
	 فیلم و تصاویر | آیین گشایش مجتمع فرهنگی کتابخانه، موزه و مرکز اسناد امام رضا(ع) شهر سوق در جنوب و جنوب غرب کشور
امام جمعه شهر سوق ضمن تقدیر و تشکر از حضور مسئولان کشوری و استانی گفت: پروژه آبرسانی حومه غربی بحث مرگ و زندگی برای مردم این منطقه دارد، انتظار داریم مسئولان استان مساعدت ویژه‌ای برای این پروژه داشته باشند.
حجت الاسلام کیانی بیان کرد: این پروژه قبلاً کند و لاک‌پشتی پیش می‌رفت؛ ولی الان همان سرعت کند را هم ندارد و به طور کامل خوابیده است.
وی با اشاره به اینکه مسئولان در خصوص بیت‌المال احساس مسئولیت ویژه‌ای داشته باشند، افزود: راه و شهرسازی با هزینه‌های زیاد زیرسازی راه‌ها را انجام می‌دهد و رها می‌کند، و در بارندگی‌ها این زیرسازی به طور کامل تخریب می‌شود.
کیانی بیان کرد: جاده شهید طیب در اقدام بسیار بزرگی زیرسازی شد؛ ولی الان در فصل بارندگی در حال تخریب است.
امام‌جمعه شهر سوق اظهار کرد: جاده دژ کوه نیز دو بار زیرسازی شده و امسال در حال تخریب است و دوباره باید با هزینه بیت‌المال زیرسازی شود.
وی ضمن تقدیر از حمایت‌های آستان قدس رضوی استان در خصوص احداث کتابخانه موزه گفت: برای اینکه این کتابخانه به آستان قدس رضوی متصل شود نیاز به تجهیزات و امکاناتی هست که امیدواریم مسئولان و دست‌اندرکاران این همت را داشته باشند و آقای موسوی سوق را همراهی و کمک کنند.
کیانی در پایان گفت: دور هم گرد آمده‌ایم تا مراسم افتتاحیه کتابخانه موزه، مرکز اسناد امام رضا (ع) را برگزار کنیم، افتتاحیه‌ای که برای شهر سوق و استان ما آبرو محسوب می‌شود.
	 فیلم و تصاویر | آیین گشایش مجتمع فرهنگی کتابخانه، موزه و مرکز اسناد امام رضا(ع) شهر سوق در جنوب و جنوب غرب کشورآیت‌الله ملک‌حسینی با اشاره به ایام فاطمیه (س) اظهار کرد: همیشه زمانی که صحبت از موزه به میان می‌آید فضای مجسمی در برابر ما است که در آن زیبایی‌ها، آثار هنری و فرهنگی، آثار پیشینیان نشان‌داده‌شده است، اما خدای متعال موزه‌هایی را در هستی تعبیه کرده و حقیقت‌هایی را به نمایش گذاشته که می‌توانند انسان را به درون تاریخ ببرند و خلاصه‌ای از تاریخ را به او نشان دهند.
آیت‌الله ملک‌حسینی بیان کرد: موزه اگر انسانی باشد زیباتر از موزه‌های مجسمی است که ما می‌سازیم، نبی اکرم اسلام (ص) نشان داد که چگونه می‌توان زیبایی‌ها را در یک انسان مجسم و مجسد کرد، باید از آنچه انبیا و اوصیا برای انسان‌ها کرده‌اند الهام گرفت و از این جلوه‌ها صیانت کرد.
نماینده مردم در مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: زحمتی که آقای موسوی کشیده‌اند، عشق ایشان به چنین کاری، تجربه و تحقیق و پژوهش ایشان به یک اتفاق بزرگ در این شهر فرهنگی و ادبی تبدیل شده، این شهر لایق بود که شهر مسجدها باشد و امروز شهر موزه‌ها هم باشد.
آیت‌الله ملک‌حسینی گفت: موزه اگر به نام علی بن موسی‌الرضا (ع) تعلق داشته باشد، قدسیتی پیدا می‌کند و لایق است که استان به او افتخار کند، چون نام نامی امام بر او گذاشته شده است.
وی خطاب به استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: آسیب‌های فرهنگی از دغدغه‌های استاندار محترم باشد، با شورای فرهنگ عمومی و مسئولان سازمان تبلیغات، حوزه‌ها، برای عبور از مخمصه‌های فرهنگی تعامل معقول داشته باشند.
فیلم | صحبت‌های استاندار
    

استاندار کهگیلویه و بویراحمد ضمن پاسداشت مقام بزرگان کهگیلویه و شهر سوق از جمله مرحوم آقا میر احمد تقوی، مرحوم سید محمود رایگان، مرحوم حسین‌پناهی، مرحوم سید قادر لاهوتی گفت: ‌امیدواریم امروز که این مجموعه منتسب به آقا امام رضا (ع) افتتاح می‌شود، بتوانیم کماکان بزرگانی را از این خطه داشته باشیم که در عرصه‌های مختلف فرهنگ و هنر کشور بدرخشند.
یدالله رحمانی بیان کرد: از آقای دکتر موسوی‌نژاد و همسر بزرگوارشان که طی چند دهه تلاش کردند که این مجموعه به ثمر برسد و منشأ اثر برای مردم خوب سوق و کهگیلویه باشد، تشکر می‌کنم.
وی گفت: ۵۶ درصد استان شهرنشین و ۴۴ درصد استان روستانشین است، ۹ شهرستان داریم، ۲۰ بخش و ۲۱ شهر، ۲ هزار و ۲۳۹ روستا داریم که ۱۶۴۳ روستا دارای سکنه هستند، ۵۸۹ روستای خالی از سکنه داریم، روستاهای بالای ۴۰۰ خانوار ۱۷ روستا هستند، ۱۶۰ روستا بالای ۱۰۰ خانوار هستند، این نشان می‌دهد که کار عمران و آبادی بسیار سخت و طاقت‌فرسا خواهد بود.
وی با تعریف شناسنامه‌ای از استان و جمعیت روستایی و شهری اظهار کرد: یکی از دلایل نامناسب‌بودن شاخص‌های توسعه استان پراکنش جمعیت و مناطق استان است، فقط ۶ دهم درصد تولید ناخالص داخلی، به‌غیراز نفت، در این استان داریم، امیدواریم بتوانیم این شاخص‌ها را ارتقا دهیم و قدم‌های مفید و مؤثری را برای استان برداریم.
وی گفت: اقدامات توسعه‌ای خوبی انجام‌گرفته، ولی آن‌طور که بایدوشاید این اقدامات با ظرفیت‌های توسعه استان گره نخورده و امیدواریم با تعریف پروژه‌های جدید و رفع موانع و مشکلات بتوانیم خدمات خوبی را به مردم عزیز استان گزارش دهیم.
وی بیان کرد: مردم استان کمترین بهره را از پروژه‌های سدسازی گذشته برده‌اند، بنابراین احداث چند سد از جمله سد آبریز به جد در دستور کار داریم، با بهره‌برداری از این پروژه اثرگذاری زیادی بر توسعه صنعت و کشاورزی منطقه خواهد گذاشت.
رحمانی گفت: باوجوداینکه استان کهگیلویه و بویراحمد به‌عنوان یک استان در حوزه کشاورزی شناخته می‌شود، ولی فقط ۱۴ درصد اشتغال استان در حوزه کشاورزی است، و این نشان می‌دهد که استعدادهای بالقوه حوزه کشاورزی بالفعل نشده است.
رحمانی بیان کرد: فقط ۱۶۰ شرکت در حوزه دانش‌بنیان داریم که نسبت به جمعیت شرکت‌های دانش‌بنیان در سطح کشور قابل‌قبول نیست.
وی گفت: در خصوص کار ارزشمند آقای موسوی این مرکز یک قطب فرهنگی در جنوب و جنوب غرب کشور محسوب می‌شود که بیش از ۲۶ هزار طرح ملی و سند تاریخی از زمان آل بویه و سلجوقیان در خود گردآوری کرده است، بیش از ۲۰۰ شعر تاریخی، کتاب، نسخ خطی و دست‌نوشته، بیش از ۶ هزار کتاب چاپی را در خود جای‌داده است.
رحمانی افزود: این مرکز از جمله اولین مراکز فرهنگی استان و در سطح کشور نیز چنین مرکزی به‌صورت معدود وجود دارد، در خصوص تجهیزات و امکانات برای این مرکز اعلام آمادگی می‌کنیم و دراین‌خصوص مساعدت لازم صورت می‌گیرد.
   
رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی نیز گفت: این استان ۲ خصوصیت دارد که از جمله اینکه این منطقه خاک عالم خیز دارد و منطقه سرشار از علم و فرهنگ است و علمای بزرگی همچون آقا میرعلی صفدر تقوی در آن پرورش یافته است.
حجت الاسلام سیدجلال حسینی افزود: آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی از اهالی همین منطقه (کهگیلویه و بویراحمد) بوده است اما مادرش از منطقه اصفهان بوده که به اصفهانی مشهور شده است و گرنه از سادات همین استان است.
وی تأکید کرد: آمیراحمد تقوی از علمای صاحب نفوذ و از شاگردان امام (ره) بوده‌اند و آیت الله سید شرف الدین ملک حسینی و پدر او و همچنین آیتالله سید صدرالدین ملک حسینی از همین استان‌اند و این افتخارات کمی برای این استان نیست.
رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: مردم این استان ولایتمدارند و جزء شاخصه دوم مردم این استان‌اند، این مردم محب اهل بیت‌اند.
حجت الاسلام حسینی تأکید کرد: در این استان موقوفه امام رضا (ع) وجود نداشت اما برای اولین بار مهر امام رضا (ع) در این مکان‌زده شده است.
وی تأکید کرد: اینجا محل علم و دانش است و موقوفه امام رضا (ع) است و کسی نمی‌تواند به وقف دست بزند و باید کمک شود موضوع وقف توسعه پیدا بکند.
نام شما

آدرس ايميل شما

Iran, Islamic Republic of
خدا کتاب و کتاب خانه و کتاب خوان را مصون بدارد
لکن در این تصاویر عزیزانی هستند که یک خط از یک کتاب را نمی توانند بخوانند چه برسد به خوانش یک کتاب...زیبنده بود از کسانی که حد اقل در سوق سابقه و صبغه ی کتابخوانی داشتند در این جلسه دعوت میشد
...نمی شود از کتاب حرف باشد اما چینش جلسه انحصاری باشد...
...
Iran, Islamic Republic of
شکر خدا
Iran, Islamic Republic of
یک نفر هم اسمش معلومه از قدیم
Iran, Islamic Republic of
مرتضی
Iran, Islamic Republic of
این سادات هیچگونه تعلقی به کهگیلویه ندارند و عامل پس رفت و بدبختی چندین ساله کهگیلویه هستند
آفت قبیله‌گرایی در کهگیلویه و بویراحمد؛ زخم کهنه‌ای که سد راه توسعه شده است

آفت قبیله‌گرایی در کهگیلویه و بویراحمد؛ زخم کهنه‌ای که سد راه توسعه شده است

کهگیلویه و بویراحمد، با تاریخ غنی و فرهنگ عشیره‌ای پویا، در بسیاری از عرصه‌ها پتانسیل ...
اظهارنظر مهم رئیس سیا درباره برنامه هسته‌ای ایران

اظهارنظر مهم رئیس سیا درباره برنامه هسته‌ای ایران

رئیس آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا بر اساس پیگیری‌ها معترف است که جمهوری اسلامی ایران تصمیمی ...
آیا ترامپ می‌تواند مانند نیکسون، رابطه‌ای تاریخی با ایران ایجاد کند؟

آیا ترامپ می‌تواند مانند نیکسون، رابطه‌ای تاریخی با ایران ایجاد کند؟

مانند گشایش تاریخی نیکسون به سوی چین، دونالد ترامپ نیز با لحظه‌ای سرنوشت‌ساز روبه‌روست ...
1