کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

کبنا گزارش می‌دهد

مدیریت شهری یاسوج همچنان درجا می‌زند و حرفی برای گفتن ندارد / چرخه مدیریت بحران معیوب است (+ فیلم و تصاویر )

28 بهمن 1402 ساعت 10:46

از روز جمعه (27 بهمن‌ماه 1402) بارش باران آغاز شده و همچنان ادامه دارد. حجم زیاد و مدت طولانی بارندگی‌ها مشکلاتی را در شهرهای استان کهگیلویه و بویراحمد به‌ویژه در شهر یاسوج برای شهروندان ایجاد کرده است؛ به‌طوری که گاهی حتی عبور و مرور سواره و پیاده نیز با دشواری همراه است.


از روز جمعه (27 بهمن‌ماه 1402) بارش باران آغاز شده و همچنان ادامه دارد. حجم زیاد و مدت طولانی بارندگی‌ها مشکلاتی را در شهرهای استان کهگیلویه و بویراحمد به‌ویژه در شهر یاسوج برای شهروندان ایجاد کرده است؛ به‌طوری که گاهی حتی عبور و مرور سواره و پیاده نیز با دشواری همراه است.
   

به گزارش کبنا، بر اساس اعلام هواشناسی استان کهگیلویه و بویراحمد در شهر یاسوج حدود 149.6 میلیمتر بارندگی وجود داشت این مقدار باران مشکلاتی را برای مردم در پی داشت. علاوه بر آبگرفتگی شدید معابر و مسیرهای تردد شاهد آبگرفتگی منازل مسکونی مردم  و قطع برق برخی از مناطق شهر یاسوج هم بودیم. یکی از مشکلات مهمی‌که این روز‌ها بیشتر از هر زمان دیگری به چشم می‌آید بحث سوء مدیریت در هنگام وقوع بحران است اما واقعیت آن است که گاهی غیر از سوء مدیریت در بحران‌هایی همچون باران‌های سیلابی، در ابتدایی‌ترین مسائل همچون یک آبگرفتگی ساده ناشی از بارش باران استان و به‌ویژه شهر یاسوج دچار چالش‌های می‌شود که گاهی زیان‌بار است.
سؤال اینجاست که چرا مشکل سوء مدیریت در استان کهگیلویه و بویراحمد در هنگام مقداری باران رخ می‌دهد و هیچگونه تدبیر درست و سنجیده‌ای برای پیشگیری از اینگونه امور در نظر گرفته نمی‌شود؟ سؤال مهمتر اینکه چرا ستاد بحران استان کهگیلویه و بویراحمد برای اینگونه موارد هیچگونه بسته قابل پیش‌بینی در نظر نمی‌گیرند؟
مشکل فقط به اینجا ختم نمی‌شود. وقتی برق قطع می‌شود و یا مسیرهای تردد دچار آبگرفتگی شدید می‌شود، روی خیلی از امور دیگر هم اثر می‌گذارد. در بعضی از موارد کسانی که برای پیگیری امور به شرکت‌های خدماتی مراجعه می‌کنند با این پاسخ مسئول مربوطه روبرو می‌شوند که فعلا سیستم‌ها قطع است و باید منتظر ماند که وصل شود.
آن‌ها در پاسخ به این سؤال که سیستم‌ها چه زمانی وصل می‌شوند به ارباب رجوع می‌گویند: مشخص نیست!
این گونه سوء مدیریت‌ها به ندرت در شهرهای بزرگ و توسعه‌یافته رخ می‌دهد چرا که در ابتدایی‌ترین مسائل همچون امور زیرساختی مرتبط با خدمات اجتماعی حداقلی از امکانات یا پیش‌بینی‌ها برای مواقع بحرانی وجود دارد تا مانع از مختل شدن امور شود.
سوال دیگر اینکه دقیقاً ستاد بحران استان کهگیلویه و بویراحمد چه وظیفه‌ای دارد؟ آیا این ستاد نباید قبل از آغاز بارش‌ها تمام جواتب را برای جلوگیری از آبگرفتگی و راه افتادن سیلاب مورد بررسی قرار دهد. آیا تمام دستگاه‌های خدمات‌رسان نباید قبل از بارندگی‌‌ها کانال‌های هدایت آب‌های سطحی را مورد بازدید و بررسی قرار دهند؟ آیا نباید بحران امروز درسی برای بارش‌های آینده باشد؟
مدیریت شهری یاسوج همچنان درجا می‌زند و حرفی برای گفتن ندارد
در سال‌های گذشته همواره از این نوع اتفاقات رخ داده، از برف 18 سانتی یاسوج که شهر را قفل کرد تا به‌ امروز آبگرفتگی و سیلاب‌های متعدد در شهرها و مناطق مختلف استان آسیب به زیرساخت‌ها وارد کرده و هنوز راه حل و چاره مدبرانه‌ای برای رفع اینگونه مشکلات تدارک دیده نشده است و به عبارتی همچنان «در بر روی پاشنه» می‌گردد.
به نظر می‌رسد ضعفی که با آن مواجه هستیم ضعف در مدیریت بحران است که به عنوان پاشنه آشیل جدی مطرح است و مدیریت شهری یاسوج همچنان درجا می‌زند و در واقع حرفی برای گفتن ندارد.
باید به این موضوع توجه داشت که استان کهگیلویه و بویراحمد، استانی است با بارش‌های فراوان و دیگر بحران‌های طبیعی، از همین رو آنچه در چنین جغرافیایی اهمیت دارد توجه به بحران و چرخه مدیریت بحران است.
چرخه مدیریت بحران یعنی «پیشگیری، آمادگی، مقابله، بازسازی و بازتوانی»، چرخه‌ای که غفلت در هر کدام از بخش‌ها می‌تواند ناهماهنگی‌هایی را در مراحل دیگر ایجاد کند؛ چرخه‌ای که فعلاً معیوب است.
البته این حرف‌ها نافی خدمات مسئولان مربوطه نیست. اتفاقاً در باران روزگذشته مدیرکل بحران، فرماندار بویراحمد و جمع دیگری از مسئولان در وسط کار بودند و همیشه مشکل به سوء مدیریت هم بر نمی‌گردد.
 برخی از این مشکلات نیز به موضوعات فرهنگی باز می‌گردد و ناشی از رفتار‌های نادرست در شهر است یعنی گاهی به طور خاص مردم بازیگران اصلی هستند. یعنی زباله‌های خود را در خیابان و جوی می‌اندازند و بعضاً برخی رفتگران نیز برای تسهیل کار خود این زباله‌ها را به زیر پل‌ها هدایت می‌کنند و در نهایت هنگام بارندگی شدید این زباله‌ها باعث ایجاد سیلاب‌های مقطعی می‌شوند.
در مجموع، مشکل خیابان‌های شهر یاسوج و آبگرفتگی‌های شدید هنگام بارش‌ها، معادله چند مجهولی است که قبل از هر بحرانی باید حل شود.
مدیریت شهری یاسوج همچنان درجا می‌زند و حرفی برای گفتن ندارد

مدیریت شهری یاسوج همچنان درجا می‌زند و حرفی برای گفتن ندارد
 


کد مطلب: 472653

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/gallery/472653/2/مدیریت-شهری-یاسوج-همچنان-درجا-می-زند-حرفی-گفتن-ندارد-چرخه-بحران-معیوب-فیلم-تصاویر

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1