در برگزاری مراسم ترحیم و بزرگداشت آیتالله نمازی؛
برگزاری مراسم ترحیم و بزرگداشت آیتالله نمازی در شهر آبدان
15 بهمن 1402 ساعت 21:22
مراسم ترحیم و بزرگداشت آیت الله نمازی در مسجد شهدای گمنام شهر آبدان برگزار شد.
مراسم ترحیم و بزرگداشت آیت الله نمازی در مسجد شهدای گمنام شهر آبدان برگزار شد.
به گزارش کبنا، مراسم ترحیم و بزرگداشت آیت الله حاج شیخ عبدالنبی نمازی در شهر آبدان از سوی حجت الاسلام مرهونی از روحانیون شهر آبدان در مسجد شهدای گمنام این شهر برگزار شد.
در ابتدای این مراسم قاریان و مداحان اهل بیت، کربلائی مصطفی اسماعیلی و حاج ابراهیم مرادی به تلاوت قرآن و مدیحه سرایی پرداختند.
سپس حجت الاسلام مصطفی مرهونی در سخنانی به تبیین شخصیت و جایگاه آیت الله نمازی پرداخت.
وی گفت: آیت الله نمازی از مفاخر و مشاهیر استان در سطح ملی و بین اللملی بودند و با توجه به جایگاه ارزشمند خود خدمات فراوانی به استان و کشور نمودند.
وی افزودند: این شخصیت بزرگوار زمینههای فراوانی برای رشد و ترقی روحانیون استان هموار نمودند و بعنوان راهنمای دلسوز در کنار مردم و مسئولین استان و کشور بودند.
مرهونی اضافه نمود: آیت الله نمازی عالم ربانی، عامل به علم، فقیه بصیر و خبیر، راهنمائی دلسوز، مدیری با تدبیر و تأنی، کارگزاری کاردان و متعهد و آگاه و جامعهشناس، زمانهشناس و مخاطبشناس بودند.
وی ادامه داد: آیت الله نمازی مصداق بارز آیه مبارکه السابقون السابقون اولئک المقربون است. نقش بیبدیل او در نهضت امام راحل و پیش از انقلاب و بعد از انقلاب بر هیچ کس پوشیده نیست و در این راه از جان خود گذشت.
در کارنامة زندگانی آیت الله نمازی، فعالیتهای سیاسی وی بیش از همه میدرخشد. او از نخستین سالهای نهضت امام خمینی (ره ) از السابقون بود پیشتاز میدان بود در خط مقدم نهضت امام بود در اوقات فراوان علمدار و پرچم دار گروهی از حرکتهای سیاسی علیه رژیم شاه بود همواره پشتیبان آن بوده و از هیچ کوششی در آن راه دریغ نورزیده است. در زمان دستگیری امام (ره ) از شمار اجتماعکنندگان در مقابل بیوت مراجع بود که خواستار اقدام جدی علما برای آزادی امام (ره ) بودهاند. در دورة تبعید امام (ره ) به عراق، جزء استقبالکنندگان ازایشان در کربلا بود و همواره مقید بود در نجف نمازهای ظهر، عصر و مغرب و عشاء را به امامت آن مرجع عظیم الشأن اقامه کند. در ایران نیز در طی سالهای پیش از انقلاب بارها به نقاط گوناگون کشور سفر کرد و به افشاگری در بارة مفاسد رژیم پهلوی پرداخت که این مسأله موجب چندین بار احضار و بازجویی وی شد و گاه به زندان شدن وی میانجامید.
او از کسانی بود که در آن سالها به این مسأله میاندیشید که اسناد تاریخی نهضت را نگهداری کند تا در بعدها، مورد استفاده نسل جوان قرار گیرد. از این رو با مرحوم ربانی شیرازی به گردآوری اسناد نهضت پرداخت. در جریان پیروزی انقلاب اسلامی نیز برای استقبال از امام خمینی (ره ) از قم به تهران آمد و در بهشت زهرا استقرار یافت. سپس برای همکاری با اعضای ستاد انقلاب به ساختمان مدرسه رفاه رفت و از طرف آن ستاد به پادگان نیروی هوایی قلعه مرغی رفت. پس از آن نیز به یکی از سازمانهای ارتش رفت و سپس به جمعآوری و تحویل سلاحها از مردم مأمور شد و از آنها در دانشگاه تهران بازدید کرد.
وی گفت: آیت الله نمازی بارها در جبهههای دفاع مقدس حاضر شد و در یکی از عملیات جبهه جنوب، بر اثر بمباران سنگین شیمیایی، از ناحیه چشم و سینه مجروح شد چندی بعد نیز درعملیات مرصاد بر اثر اصابت ترکش به سختی مجروح میگردد.
این محقق و پژوهشگر علوم دینی ادامه دادند: در دوران زعامت و رهبری و ولایت مقام معظم رهبری مشاورامین و بازوی توانمند و از اصحاب راستین رهبری بودند. ذوب در ولایت فقیه و مجذوب رهبری بودند. در حوادثها و رویدادهای مختلف در قضایای گوناگون کشور تحولی در وجودایشان پدیدار نشد و از مسیر رهبری جدا نشد و حتی در برابر منتقدان رهبریایستاد و جانانه دفاع کرد.
کد مطلب: 472181