تاریخ انتشار
پنجشنبه ۲۵ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۳۱
کد مطلب : ۴۱۴۰۰۳
دست درازی به اراضی ملی کهگیلویه و بویراحمد همچنان ادامه دارد؛

تصرف، تخریب و تجاوز به حریم رودخانه‌ها، جلوی چشم مسئولان /  سریال رودخانه بشار، داستانی بی‌پایان / خطر سروک در کمین کاکان و سی‌سخت/ اجاره دادن اراضی ملی/ اعلام جرم برای برخی مدیران، بشار و سیل 98/   آغاز عملیات تنفس بشار/   رعایت حریم قانون و مقررات/   آلایندگی محیط زیست بشار/   محیط زیست و آب منطقه‌ای شکایت کنند/ 6 استاندار رفته‌اند 4 کارخانه‌ای که هنوز مانده / کارخانه‌های بشار، رقیبان خود را ورشکست کردند/ پرداخت تسهیلات در حوزه اختیارات استان نیست  

۰
کبنا ؛نشست ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد به ریاست حسن نگین تاجی برگزار شد، نگین تاجی در ابتدا با تسلیت ایام سوگواری اباعبدالله الحسین (ع)، به موضوع حفظ حقوق بیت المال، با ذکر حدیثی از امام محمد باقر (ع) با این مضمون؛ «کسانی که در اموال عمومی دخل و تصرف می‌کنند مورد لعن و نفرین پیامبران الهی و حضرت رسول الله (ص) قرار می‌گیرند»، اظهار کرد: «کسانی که وظیفه صیانت از منابع ملی را دارند و سهل انگاری می‌کنند قطعاً در برابر قانون جوابگو خواهند بود.»
 وی گفت: افراد نمی‌توانند به بهانه‌ی ادعای مالکیت، حریم و بستر رودخانه‌ها را مورد تصرف قرار دهند، موضوعی که در قانون به صراحت ممنوعیت آن اعلام شده است.
نگین تاجی افزود: در صورت تصرفات در حریم و بستر رودخانه یا منابع ملی و طبیعی، ادارات و سازمان‌های ذیربط باید خود، نسبت به قلع و قمع یا رفع تصرف اقدام نماید.
 این مقام قضایی با اظهار تأسف از تصرف حریم اطراف شهر یاسوج که در عرصه‌های جنگلی، منابع طبیعی و رودخانه‌های بشار یاسوج و تنگه‌ی مهریان این شهر اظهار کرد: متأسفانه در اطراف شهر یاسوج و پیش چشمان مسئولین متولی، به راحتی در حریم و بستر این رودخانه‌ها و جنگل دخل و تصرف صورت گرفته است و بعید است متولیان امر ندیده باشند.
 دکتر نگین تاجی با طرح این پرسش که وقتی برای نهادهای متولی در قانون یک وظیفه‌ی قانونی در نظر گرفته شده، اگر به وظیفه‌ی خودشان عمل نکنند، نقش قوه قضائیه آیا یک نقش منفعلانه است؟ آیا قوه قضائیه باید نظاره گر باشد، موضوعی که ریاست معزز این قوه صراحتاً اشاره کرده است که نه، قوه قضائیه به موجب قانون اساسی در مباحث مربوط به پیشگیری از وقوع جرم و بند 2 اصل 156 این قانون که به نوعی به حقوق عامه پرداخته ف هر جایی که تضییع حقوق مردم صورت می‌گیرد و در این جا منظور از حقوق عامه، حقوق اقتصادی است که تضییع حقوق عمومی مردم است، قوه قضائیه با قدرت تمام وارد عمل می‌شود.
 وی افزود: در قوه قضائیه دادستان به عنوان مدعی العموم، وظیفه دارد که با جدیت ورود نماید.
 رئیس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد در بیان داشت: ادارات و سازمان‌های متولی اعلام می‌کنند که این مقدار رفع تصرف شده، اما جلوی چشممان را نمی‌بینیم.
 
سریال رودخانه بشار، داستانی بی پایان
 نگین تاجی تصریح کرد: اگر یک تحقیق سطحی داشته باشیم می‌بینیم به کوه خواری، زمین خواری و تصرف بستر رودخانه‌ها، مجوزهای غیر قانونی داده می‌شود.
 وی گفت: چرا بعضی از کارخانه‌های شن و ماسه از بستر و حریم رودخانه بشار منتقل شدند و برخی هنوز مانده‌اند، این دوگانگی رفتار و تبعیض باعث می‌شود که مردم در واقع آن اعتمادی را که باید به متولیان امور داشته باشند از دست بدهند.
 رئیس ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری استان با اظهار اینکه وظیفه داریم بدون آنکه کارهای ما جنبه تظاهر داشته باشد در این زمینه‌ها وارد شویم، تأکید کرد: در حقیقت در این زمینه‌ها با کسی تعارف نداریم و کسانی که حریم و بستر رودخانه‌ها را به اشخاص واگذار نموده‌اند مورد رصد دستگاه قضایی خواهند بود و به گذشته هم برخواهیم گشت و به مجوزهایی که غیر قانونی در حریم و بستر رودخانه‌ها به اشخاص واگذار شده قطعاً ما وارد عمل خواهیم شد.
 رئیس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: در سال‌های گذشته وقتی مجوز بهره برداری از بستر رودخانه بشار به کارخانه‌های شن و ماسه داده شد شهر یاسوج به اندازه فعلی توسعه نیافته بود اما الان آن کارخانه‌ها در محدوده نزدیک شهر فعالیت می‌نمایند و در آلایندگی هوای شهر نقش دارند و شایسته مسئولین است هرچه زودتر تعداد باقیمانده آنها را تعیین تکلیف نماند.
 
عدم تعیین حریم رودخانه، فرصتی برای سودجویان
 در ادامه این نشست، دکتر اردوان عزیزی معاون برنامه ریزی و دبیر این ستاد سبب و زمینه‌ی تصرفات در اراضی جنگلی، کوه و رودخانه‌ها را سهل انگاری ادارات مرتبط در نحوه تعیین حریم این مناطق ذکر کرد و گفت: آب منطقه‌ای استان محدوده حریم رودخانه‌ها را تعیین ننموده است و اگر علامت گذاری شده بود دخل و تصرفاتی که در حریم رودخانه بشارخیلی هم شایع است انجام نمی‌شد.
 عزیزی در ادامه افزود: چرا عده‌ای در تنگه مهریان یاسوج بستر رودخانه را دیوار کشی کرده و یا در حال انجام آن هستند و پس از خاک ریزی به سطح باغ و تالار خود می‌افزایند.
 وی گفت: اگر آب منطقه‌ای به جد وارد شود این افراد نمی‌توانند احساس مالکیت کنند.
 عزیزی با اظهار اینکه اجاره اراضی بستر رودخانه‌ها و پمپاژ آب تا فاصله‌های دوردست رودخانه بشار باعث می‌شود اکوسیستم این رگه‌ی حیاتی یاسوج تغییر کند افزود: وجود کارخانه‌های باقیمانده‌ی شن و ماسه در بستر بشار نیز از اهم موارد تغییر این اکوسیستم است و شاسیته است سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز در دادن مجوزهای باغ و تالار دقت نمایند.
 
حفاظت از منابع ملی، فقط مرکز استان نیست
 معاون برنامه ریزی دادگستری استان با ذکر این نکته که برخی مسئولان در انجام وظیفه فقط مرکز استان و نهایتاً شهرستان دنا را ملحوظ نظر قرار داده‌اند از مصیبت آبشار کمر دوغ بخش چاروسای شهرستان کهگیلویه پرده برداشت.
 عزیزی گفت: آبشار کمر دوغ یکی از جاذبه‌های طبیعی و گردشگر پذیر استان و ایران است که شیلات استان در دادن پروانه بهره برداری طرح ماهی که آب آن از چشمه‌ی بالادست این آبشار تأمین می‌گردد یک خطر زیست محیطی را برای گردشگران فر اهم نموده است.
 وی افزود: شخصاً در بازدید از این آبشار مشاهده کردم که خروجی آب طرح ماهی به حزه آبریز آبشار می‌ریزد و گردشگرانی در زیر آبشار ایستاده و عکس می‌گرفتند.
 
خطر سروک درکمین کاکان و سی سخت
 نیک مرام اصل رئیس کل دادگاه‌های عمومی و انقلاب مرکز استان در این نشست هم با بیان این نکته که برخی رودخانه‌ها را به بهانه ایجاد بوستان تصرف می‌کنند گفت: تعیین حریم رودخانه‌ها باید برای همگان قابل رؤیت باشد و از کارهای کلیشه‌ای پرهیز نمائیم و سزاوار است همه دل سوز بیت المال باشیم.
  وی در ادامه با اظهار اینکه: ادارات متولی هشیار باشند که درمنطقه گردشگری کاکان در شهرستان بویراحمد و سی سخت شهرستان دنا تصرفاتی انجام شده و یا در حال انجام است، افزود: در منطقه‌ی سروک یاسوج، ادارات خدمات رسان، آب و برق و گاز، خانه باغ‌های احداثی را بدون تغییر کاربری اراضی کشاورزی واگذار کرده‌اند و آن وقت از دادگستری می‌خواهند که دادگستری آن مستحدثات را تخریب کند.
 نیک مرام در پایان گفت: رودخانه بشار یاسوج شدیداً به لایروبی نیاز دارد و درصورت عدم انجام خطراتی را برای همشهریان در پی خواهد داشت.
 اجاره دادن اراضی ملی
  سید وحید موسویان معاون دادستان مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد
در این نشست گفت: تلاس همه‌ی ما مسئولین برای حفاظت از این منابع بخاطر آیندگان است اما در تنگه کبوتری یاسوج در مسیر یاسوج-اقلید براحتی به منابع طبیعی تجاوز می‌شود.
 وی افزود: در شهر چیتاب یکی از ادارات اقدام به اجاره دادن اراضی ملی برای طرح ماهی نموده است.
 
اعلام جرم برای برخی مدیران، بشار و سیل 98
 کرمی بازرس کل استان کهگیلویه و بویراحمد در این نشست درخصوص وضعیت رودخانه‌ی بشار یاسوج گفت: مدیرانی که با کارخانه‌های شن و ماسه‌ی باقیمانده در بستر بشار همکاری می‌کنند، برعلیه شان اعلام جرم می‌کنیم.
 وی افزود: وقتی کارخانه‌های موجود در این رودخانه جابجا شوند، معارضات اجتماعی هم حل خواهد شد.
 کرمی با اظهار اینکه نباید اجرای هر حکم قانونی را با دید امنیتی ناکام بگذاریم افزود: چرا بخشی از حکم قلع و قمع در رودخانه تنگه‌ی مهریان اجرا و بخشی اجرا نشود، با این نظر که به امنیت استان خدشه وارد می‌شود.
 وی در خصوص رودخانه‌ی روستای بزرگ سرآبتاوه نیز گفت: این پرونده به دادسرا ارجاع شده است.
 بازرس کل استان کهگیلویه و بویراحمد با تشریح اینکه پرونده 23 نفر از مدیران و کارشناسان بخاطر سیل امسال به دادسرا عمومی و انقلاب در استان ارسال شده است، افزود: عدم استعلام دستگاه‌های متولی از آب منطقه‌ای، مشخص نشدن حریم و بستر رودخانه‌ها در استان، عدم رعایت حریم رودخانه در احداث پارک‌ها توسط شهرداری، صدور مجوزهایی در زمینه شیلات در حریم یا بستر رودخانه‌ها و افزایش خودسرانه سطح مزارع تولید ماهی از مهمترین عواملی بودند که در سیلابی شدن رودخانه‌های استان و خصوصاً رودخانه بشار نقش داشتند.
 
آغاز عملیات تنفس بشار
 آرش مصلح معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای هم در این نشست گفت: عملیات آزاد سازی حاشیه رودخانه بشار هفته‌ی آینده آغاز می‌شود و سازمان همیاری شهرداری‌های استان به عنوان پیمانکار انتخاب شده است.
 وی گفت: پس از اجرای عملیات در رودخانه بشار، رودخانه تنگه مهریان در مرحله بعدی قرار دارد.
 مصلح در پایان گفت: اگر سد تنگ سرخ یاسوج احداث شده بود، سیلابی در رودخانه بشار نداشتیم، همچنان که در رودخانه خیرآباد گچساران، سد کوثر مانع سیلابی شدن این رودخانه گردید.
 
رعایت حریم قانون و مقررات
 محمود باقری مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
نیز گفت: ضوابط و قوانین و مقررات نباید نادیده گرفته شوند.
 وی افزود: گردشگری یکی از 3 محور توسعه استان است و بعد از سال 1392 بدون تجاوز به حریم رودخانه‌ها و جاده‌ها، فضا را برای گردشگری توانستیم فراهم کنیم.
 
آلایندگی محیط زیست بشار
 سید اسدالله هاشمی مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان با اظهار اینکه 25 تن فرسایش خاک در هر یک هکتار از اراضی است، گفت: با اجرای طرح‌های آبخیزداری و آب خوان داری در جنگل‌ها و مراتع، می‌توان جلوی فرسایش این همه خاک را گرفت.
 هاشمی در باره رفتن یا ماندن کارخانه‌های شن و ماسه‌ی بشار بیان داشت: این موضوع بر عهده‌ی محیط زیست نیست بلکه دستگاه متولی می‌تواند.
 وی افزود: مسئله‌ی آلاینده بودن کارخانه‌های شن و ماسه در بستر و حریم رودخانه بشار را اعلام کرده‌ایم.
 
محیط زیست و آب منطقه‌ای شکایت کنند
 سالار حسین پور رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در همین رابطه اظهار کرد: اگر شرکت آب منطقه‌ای استان و محیط زیست شاکی این کارخانه‌ها باشند، کار آنها را متوقف می‌کنیم.
 حسین پور افزود: از سال 1395 هیچگونه پروانه بهره برداری در این زمینه صادر نکرده‌ایم.
 وی گفت: کارخانه شن و ماسه شهرداری یاسوج در رودخانه‌ی بشار، مجوز بهره برداری ندارد.
 و اما حرف‌های 2 نفر از تولید کنندگان شن و ماسه کوهی در منطقه دلی بجک سپیدار یاسوج هم قابل تأمل مسئولان است.
 
6 استاندار رفته‌اند 4 کارخانه‌ای که هنوز مانده
 غریب صالح پور ضمن تشکر از دادگستری استان، در سخنانی گفت: 6 استاندار تاکنون در استان تغییر کرده اما توانایی جابجایی 4 کارخانه، در بستر این رودخانه را نداشتند.
 وی ادامه داد: با فروش املاک شخصی خود در 40 کیلومتری یاسوج کارخانه‌ی شن و ماسه احداث کردم اما مشتری ندارم چون 4 کارخانه بستر بشار در 3 کیلومتری یاسوج هستند.
 
کارخانه‌های بشار، رقیبان خود را ورشکست کردند
 بهمنیار زارع یکی دیگر از این تولیدکنندگان گفت: یک میلیارد و 200 میلیون وام گرفتم اما بدلیل عدم فروش 3 میلیارد و 200 میلیون باید با جریمه‌ی تأخیر و دیر کرد باید بپردازم و کارخانه‌ام در ضبط بانک عامل است.
 وی افزود: بانک تقصیری ندارد، کارخانه‌های نزدیک یاسوج باعث شکست تولید کنندگان شن و ماسه در منطقه دلی بجک سپیدار هستند. 

پرداخت تسهیلات در حوزه اختیارات استان نیست
 در ادامه این نشست، سردخانه سپیدار طلایی دنا که از مجموعه طرح‌های بانک مرکزی سپه در تهران است نیز مورد بررسی قرار گرفت.
 شاهرخ امیریان معاون بانک سپه استان در خصوص این طرح گفت: کارشناسی، تصویب، اقساط و ضبط وثیقه با بانک سپه در تهران است و هیچگونه تصمیم گیری در رابطه با این طرح، در حوزه اختیارات استان نیست.
 امیریان افزود: اگر اختیارات طرح در استان بود، از هیچگونه تلاشی دریغ نمی‌کردیم و آماده‌ی هر گونه همکاری بودیم.
 
امید به بشار بر می‌گردد
 در پایان این نشست به دستور دکتر نگین تاجی رئیس کل دادگستری استان 2 کارگروه ویژه بمنظور بررسی حریم رودخانه و بازدید میدانی در موضوع کارخانه هی سنگ شکن تشکیل گردید.
 نگین تاجی در همین زمینه اظهار داشت: تنگه‌های مهریان، کبوتری، بلوار رجاء و پارک ساحلی یاسوج مورد بازدید میدانی در هفته‌ی آینده قرار می‌گیرند.
 رئیس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد در خصوص طرح سردخانه سپیدار طلایی دنا، نیز اظهار داشت: مکاتبه‌ای با بانک عامل در مرکز انجام تا کارشناس مربوطه در استان حاضر و در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان دلایل و توجیهات خود را در رابطه با ادامه طرح و پرداخت باقیمانده تسهیلات و تعطیلی آن مطرح نمایند.
 نگین تاجی افزودک با توجه به اینکه طرح سردخانه سپیدار طلایی دنا از مجموعه طرح‌های بانک سپه در مرکز است با معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه نیز مکاتبه می‌نماییم تا موضوع در قوه قضائیه نیز مطرح شود.

بنا بر این گزارش، در این نشست مسئولان به صراحت در باره زمین خواری و ویژه‌خواری بعضی از افراد صحبت کردند، اما آیا برخورد عملی، جدی و قانونی با آنها صورت می‌گیرد، یا خیر؟ مسئله‌ای است که هنوز اتفاق نیفتاده، چرا باید برخی در حاشیه رود بشار برای خودشان جولان بدهند و منابع ملی را اینگونه به غارت ببرند.
نام شما

آدرس ايميل شما

آب منطقه ای
Iran, Islamic Republic of
درود بر مهندس مصلح تلاش گر وهمه مدیران دلسوز این استان
Iran, Islamic Republic of
همش دست ایل خوته جناب
Germany
احسن بر نگین تاجی
بویراحمد
Iran, Islamic Republic of
همه این تخلفات دخالت نماینده بویراحمد که طایفه ای عمل میکند مثل قضیه سنگشکنها که بصورت غیر قانونی کار میکنند و رودخانه بشار و مراتع کشاورزی را نابود کرده اند
کارنامه ۲ قاضی شهید

کارنامه ۲ قاضی شهید

حجج اسلام والمسلمین علی رازینی و محمد مقیسه‌ ۲ قاضی برجسته ایرانی، خدوم، انقلابی و قاطع ...
در نشست خبری پزشکیان و پوتین چه گذشت؟

در نشست خبری پزشکیان و پوتین چه گذشت؟

در مذاکرات امروز چگونگی گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجاری دو کشور مورد رایزنی قرار گرفت،...
متن سند توافق آتش بس بین اسرائیل و حماس

متن سند توافق آتش بس بین اسرائیل و حماس

توافق چهارشنبه شب رژیم اسرائیل و حماس برای آتش بس و تبادل اسرا شامل سه مرحله با هدف پایان ...
1