کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

با حضور مسئولان:

کلنگ طرح آبیاری به اراضی «دشت لیشتر» به زمین زده شد/ از شرط فرماندار گچساران تا حضور تاجگردون در زادگاه منتقدش

23 تير 1397 ساعت 9:30

آیین کلنگ‌زنی پروژه سیستم آبیاری نوین ۱۲۰۰ هکتار از اراضی دشت لیشتر گچساران با حضور نماینده مردم گچساران و باشت، معاون عمرانی استاندار، فرماندار گچساران، شهردارو اعضای شورای شهر دوگنبدان، مدیرکل سازمان جهاد کشاورزی استان،مدیرعامل آب منطقه ای استان و جمعی ازمسئولان استانی و شهرستانی به زمین زده شد


آیین کلنگ‌زنی پروژه سیستم آبیاری نوین ۱۲۰۰ هکتار از اراضی دشت لیشتر گچساران با حضور نماینده مردم گچساران و باشت، معاون عمرانی استاندار، فرماندار گچساران، شهردارو اعضای شورای شهر دوگنبدان، مدیرکل سازمان جهاد کشاورزی استان،مدیرعامل آب منطقه ای استان و جمعی ازمسئولان استانی و شهرستانی به زمین زده شد.
نماینده مردم شهرستان های گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی در این آیین  با اشاره به اینکه میزان محصول گندم در زمین های کشاورزی دیم 600کیلوگرم است گفت: با بهره برداری از این طرح میزان محصول هر هکتار زمین کشاورزی در زمین های آبی سه تا چهار تن خواهد شد که باعث افزایش تولید ملی و بهبود درآمد مردم خواهد شد.
غلامرضا تاجگردون با یادآوری اهمیت آب برای حیات حوزه کشاورزی بیان کرد: برای تخصیص آب و دریافت اعتبار این طرح پس از سال ها تعطیلی تلاش های زیادی شده که امیدواریم در کمتر از یک سال به بهره برداری برسد.
تاجگردون افزود: هم اکنون آبرسانی به یکهزار و 700 هکتار از زمین های کشاورزی دشت لیشتر گچساران در دست اجراست.
وی با اشاره به اینکه طرح آبیاری به پنج هزارو 400 هکتار از اراضی کشاورزی دشت لیشتر و خیرآباد از سال 81 آغاز شد که و تاکنون یکهزارو 200 هکتار زمین کشاورزی زیر کشت آبیاری نوین رفته است، افزود: کد اعتباری این طرح ملی در سال های گذشته راکد بود که با پیگیری های صورت گرفته امسال احیا شد.
تاجگردون عنوان کرد: افزایش تولید ملی، ایجاد سه هزار و 300 شغل مستقیم و غیر مستقیم، کاهش اثر آلایندگی تاسیسات نفتی بر محیط زیست و سلامت مردم و تعدیل درجه حرارت دمای هوا در گچساران از مهمترین مزایای تکمیل این طرح است.
 در ادامه مدیرکل سازمان جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به پدیده خشکسالی و کاهش نزولات آسمانی اظهار کرد: با وجود خشکسالی در چند سال اخیر موجب شده که بخش کشاورزی با مخاطرات زیادی روبرو شود.
  الیاس تاج الدینی با بیان اینکه برای عبور از این پدیده راهکارهای دیگری را باید جایگزین کرد، افزود: با توجه به برنامه‌ریزی‌های مدونی که از سوی جهاد کشاورزی برای عبور از این بحران انجام گرفته، بحث توسعه باغات در اراضی شیب‌دار، توسعه گلخانه و افزایش سطح زیرکشت در گلخانه‌ها در دست اجرا قرار گرفته است.
تاج الدینی عنوان کرد: یکی دیگر از راهکارهای مبارزه با پدیده خشکسالی  افزایش سطح روش آبیاری نوین در دستور کار جهاد کشاورزی قرار گرفته است.
 این مسوول در ادامه با بیان اینکه سطح آبیاری نوین استان کهگیلویه و بویراحمد نسبت به کل کشور 28 درصد است، ابراز کرد: هم اکنون 85درصد از زمین های آبی گچساران به آبیاری نوین مجهز شده است.
 وی با اشاره به اجرای سیستم نوین تحت فشار در روستاهای  آب انجیر و اسلام آباد لیشتر گچساران گفت:  این پروژه با اعتباری به مبلغ 220 میلیارد ریال در این منطقه کلنگ‌زنی شد.
تاج‌الدینی با بیان اینکه اجرای شبکه 3 و 4 خطوط انتقال و اجرای آبیاری تحت فشار در سطح 1200 هکتار و اجرای 1300 کیلومتر لوله های  پلی اتلین در سایزهای مختلف  با نصب و اتصالات  مربوطه صورت خواهد گرفت، بیان کرد: از مجموع این اعتبارات 160 میلیارد ریال از اعتبارات ملی و 60 میلیارد ریال از اعتبارات استانی به این پروژه اختصاص داده شده است.
مدیرکل جهادکشاورزی کهگیلویه وبویراحمد  ادامه داد: با اجرای این طرح 18مزرعه در روستاهای اسلام آباد و آب انجیر به سیستم آبیاری نوین تجهیز می‌شود که با افتتاح آن برای 140خانوار فرصت شغلی ایجاد می شود.
وی خاطرنشان کرد: هدف از اجرای این طرح تبدیل اراضی دیم به آبی، افزایش راندمان آبیاری و بهنیه سازی مصرف آب در اراضی کشاورزی ، افزایش  تولید، بهبود اقتصاد منطقه و محرومیت زدایی در این منطقه است.
مدیرکل جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، محل تامین آب این پروژه  از سد کوثر ذکر و خاطرنشان کرد: با استفاده از این سیستم شاهد صرفه جویی چهارهزار و ۵۰۰ مترمکعبی آب برای آبیاری این اراضی خواهیم بود.
تاج الدینی با بیان اینکه برای اجرای این طرح اعتبارات ملی و استانی اختصاص  داده شده است، ابراز کرد: 15 درصد مبلغ کل اجرای شبکه آبیاری تحت فشار از محل سهم مشارکت بهره برداران تامین می‌شود.
گفتنی است: آیین کلنگ زنی طرح آبیاری تحت فشار اراضی دشت لیشتر حاشیه های هم داشت:
فرماندار گچساران در این آیین در حالی  کلنگ مراسم را در دست داشت، عنوان کرد: من به شرطی ( با توجه به درخواست تاجگردون ) برای این پروژه  اعتبار شهرستانی در نظر می گیرم  که اهالی این روستاها در اجرای این طرح با جهاد کشاورزی همکاری لازم را داشته باشند (یعنی  15 درصد سهم مشارکت را بطور کامل رعایت و سریع انجام بدهند) در غیر اینصورت اعتبار شهرستانی برای این پروژه در نظر گرفته نمی شود.
اما حاشیه جالب این آیین حضور غلامرضا تاجگردون نماینده مردم شهرستان های گچساران و باشت در زادگاه غلامرضا پاکدل (روستای اسلام آباد لیشتر)مدیر عامل سابق شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران و استقبال هم ولایتی ها وی از تاجگردون بود.
گفتنی است: مدتی است غلامرضا پاکدل مدیر عامل سابق شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران عملکرد نماینده مردم شهرستان های گچساران و باشت را در فضای مجازی، سایت ها و کانال های خبری، بشدت و سرسختانه مورد انتقاد قرار داده است.
---------------------------
گزارش: حبیب قلندری
--------------------------


کد مطلب: 401475

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/gallery/401475/2/کلنگ-طرح-آبیاری-اراضی-دشت-لیشتر-زمین-زده-شرط-فرماندار-گچساران-حضور-تاجگردون-زادگاه-منتقدش

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1