کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

تحلیل تاثیر سخنان سیدباقر بر فضای استان

25 شهريور 1393 ساعت 0:29


بهنام عکاشهeeeeeeeeeeee
صفحه سیاسی استان کهگیلویه و بویراحمد به تدریج در حال تغییر است و با نزدیک شدن به انتخابات، هر اتفاق و اظهارنظری موجب واکنش های اجتماعی و تغییر رویه جریانات سیاسی خواهد شد.
در روزهای اخیر در حوزه های مختلف استان اتفاقاتی افتاد که هر کدام تغییراتی عمده در روش ها و نگرش های سیاسیون دیگر حوزه ها نیز بوجود آورده است.
شاید مهم ترین این اتفاقات اظهارنظر بی سابقه سیدباقر بر علیه وضع موجود استان باشد.
واقع این است که سیدباقر از چنان موقعیتی برخوردار است که هر اظهارنظری از وی می تواند تاثیرات فراوانی در عرصه سیاسی در حوزه های مرتبط بوجود آورد.
آگاهان سیاسی، واکنش های مختلفی به این اظهارات داشته اند.
برخی آن را نشانه ای قوی دال بر حضور سیدباقر در انتخابات آینده می دانند و معتقدند این می تواند نشانه ای از ورود غیرسمی او به صحنه سیاسی استان باشد.
اینکه سیدباقر در سخنانش از حمله مستقیم به حاج زارع پرهیز کرده است و روش زیرکانه هجوم به تاجگردون را برای ضربه زدن به زارع برگزیده است می تواند نشان دهنده آگاهی و اشراف او به حساسیت های موجود در جامعه ی بویراحمد باشد.
او به خوبی می داند حمله به زارع در حالی که او سرگرم مبارزه بر سر تقسیم مدیریت استان و بودجه هاست می تواند به شدت به چهره او آسیب برساند.
این روشی برای به حاشیه راندن زارع بوده و البته دارای این ایراد بزرگ است که در گچساران به اتحاد یاران تاجگردون در برابر نیروهای بیرونی می انجامد.
سیدباقر احتمالا این ریسک را به قیمت تقویت موضع تاجگردون در حوزه گچساران و باشت انجام خواهد داد و به ادامه این استراتژی تا انتخابات ادامه خواهد داد.
زارع با سکوت در برابر انتقادات، استراتژی قبلی خود را که فعالیت مداوم در روستاها و طبقه زیرین جامعه می باشد ادامه می دهد و به نظر می رسد هنوز تغییری در این روش نداشته است.
گچسارانی ها احتمالا در کوتاه مدت رفتار زارع را در موضوع زراعت کیش فراموش نمی کنند و زیرکی او در دور ردن گچسارانی ها نشان داد رقابت کاذب میان سیاسیون بویراحمد و گچساران پایانی ندارد و چهره موقر او حالا در جامعه گچساران به شدت آسبب دیده است.
زارع با دفاع از دولت در مجلس و همراهی با چینش مدیران توانسته به آرامی فضای مدیریتی استان را در دست گرفته و در حالی که دولت و مجلس چندان با او همسو نیست، هوادارانش معتقدند او حداقل به اندازه هدایتخواه که مجلس و دولت با او همفکر بودند مدیر گذاشته است.
او با امتیازاتی که به اصلاح طلبان در چینش مدیران داده است توانسته تا حدودی در غیاب بزرگان اصلاح طلب، گزینه ای قابل بحث برای آنان باشد ولی عملکرد یک سال آینده و نحوه تعامل او با اصلاح طلبان بویراحمدی می تواند تا حدودی تکلیف این حوزه را مشخص نماید.
اختلافات اصولگرایان با یکدیگر، فعلا فضا را برای توسعه فعالیت های اصلاح طلبان آن حوزه مهیا نموده است و سخنان سیدباقر موسوی در این راستا ارزیابی می شود و مندنی پور، بهرامی، وکیلی و غریب پور همچنان گزینه های اصلاح طلبان می باشند.
در گچساران ولی پیش بینی ها درباره شروع انتقادات از تاجگردون درست از آب درآمد و او در ماه گذشته تحت فشارهای شدید ولی موقت اصولگرایان قرار گرفت.
اصولگرایان گچساران شدیدا از فقدان تشکیلات رسانه ای و ضعف در تحلیل و تحریر رنج می برند و این می تواند بخشی از ضعف آنان در انتخابات پیش رو باشد.
تاجگردون ولی ترجیح می دهد فضای کنونی ادامه پیدا کند و اوضاع چندان بد به نظر نمی رسد.
او همچنان در گچساران دست بالا را دارد و موج انتقادات اخیر رقبای انتخاباتی و مخالفینش در حوزه های دیگر، اگرچه احتمالا حساسیت هائی را برای ادامه برنامه هایش بوجود خواهد آورد، ولی موجب پیوستگی میان یارانش شده است.
او با اجتماعی نمودن عملکرد خود از طریق رسانه ها، توانسته طبقه متوسط شهری را به رای به خود ترغیب نماید ولی بیکاری و مدیرانش که غالبا مدیرانی متوسط(به جز چند مورد انگشت شمار) هستند، هنوز پاشنه آشیل او به حسای می آیند.
واکنش های گاه به گاه او در برابر استخدام ها در گچساران، نشان می دهد او به این مساله واقف بوده و سیاست عدم تبعیض را دنبال خواهد کرد و از این طریق از ریزش بخشی هر چند کوچک از حامیان بیکارش جلوگیری می کند.
تاجگردون در حال حاضر توانسته بر مساله اختلاف با اصلاح طلبان فائق آید. احتمالا توجه ویژه به این جریان، متناسب با وزن آنها و البته میزان تاثیرگذاری شان، در یک سال آینده در دستور کار نماینده گچساران و باشت قرار خواهد گرفت.
چپ های کلاسیک گچساران به رهبری حاج بهرام، همچون سیدباقر در یاسوج، محبوبیتی کم نظیر دارند.
برخی عدم ریزش آرای تاجگردون را به دلیل عدم شفافیت در عرصه سیاسی این شهرستان و فعال نبودن رقبای قدرتمندش می دانند ولی هوادارانش عملکرد او را در این اتفاق موثر می دانند.
اتفاقات در استان به او روی خوش نشان می دهد ولی آن گونه که تبلیغ می شود نخواهد بود و برخی مقاومت ها برای جلوگیری از افزایش نفوذ تاجگردون ارزیابی می شود.
فضای موجود و تغییرات همواره مورد حمایت او و مدیریت کلان استان بوده است. تغییراتی که خادمی مدیریت می کند و تقریبا توانسته به رغم برخی انتقادات نه چندان جدی، فضا را آرام نگه دارد.
موسی خادمی از سوی منتقدینش به توجه به نقطه خاصی متهم می شود و برخی حتی تا آنجا پیش می روند که او را کاندیدای احتمالی حوزه کهگیلویه می دانند و به نظر می رسد اینها صرفا برای منگنه کردن استاندار در جامعه رواج داده می شود.
او به دور از حاشیه روابطش با نمایندگان را حفظ کرده ولی فضای استان این گونه نخواهد ماند. با نزدیک شدن به انتخابات، حساسیت جامعه برانگیخته شده و رسانه ها میل بیشتری به نقد عملکرد دستگاه اجرائی خواهند داشت.
به نظر می رسد عملکرد معاونین و مدیران کل استانداری همچنان موجب رضایت نمایندگان باشد. استاندار با حفظ این آرامش در یک سال آینده می تواند گام بلندی به سوی برگزاری انتخاباتی آرام و کم حاشیه بردارد.
او در این بین انتقاداتی را هم به جان خریده است. اختلاف شدید او با بزرگواری در مساله فرمانداری کهگیلویه، اگرچه فعلا نمودی ندارد ولی می تواند در یک سال آینده محلی برای مناقشه ها میان دو ساداتی(بزگواری و خادمی) گردد.
کرامت کریمی علیرغم مخالفت ها بر مسند فرمانداری نشست. او چهره ای میانه رو و میان اصلاح طلبان بسار خوشنام است و با هر دو طیف اصلاح طلب کهگیلویه روابط خوبی دارد.
به نظر می رسد اتفاقات اخیر در حوزه اصلاح طلبی کهگیلویه(افزایش احتمال توافق منطقیان و لاهوتی) و انتصاب فرماندار بتواند به تقویت این جناح در انتخابات آینده بینجامد.
این زنگ خطری برای بزرگواری خواهد بود.
او که می رود جاپای موحد گذاشته و به عنوان قدرتمندترین مرد کهگیلویه شناخته شود، به نظر می رسد این روزها تغییراتی را دربرنامه هایش داشته باشد.
چراغ سبز اخیر او به اصلاح طلبان داخلی همزمان با اوجگیری انتقاداتش از دولت نتوانسته به تحکیم جایگاه او در میان اصلاح طلبان کمکی کند.
واقع این است که برای اصلاح طلبان کهگیلویه، حمایت از جریان اصلاحات در کشور، امری حیاتی به شمار می رود و آن را غیرقابل معامله می دانند.
بزرگواری اما با اعمال سیاست های زیرکانه خود، به نظر می آید هنوز سکان سیاست در کهگیلویه را در دستان خود داشته باشد.
این وضعیت تا زمانی که تکلیف آمدن و نیامدن موحد و اتحاد اصلاح طلبان آن حوزه مشخص نشود ادامه خواهد داشت.
موحد که زمزمه های ضعیفی مبنی بر حضورش در گچساران شنیده می شود در صورت عدم حضور در کهگیلویه، به احتمال فراوان مژدهی پور، فیاض بخش یا کاندیدای دیگری در این حوزه، معرفی خواهد کرد و واریز پایگاه اجتماعی او به سود اصلاح طلبان کمی بعید به نظر می رسد و این البته بستگی به سیاست های کلان اصلاح طلبان در انتخابات آینده و نحوه حضورشان خواهد داشت.
یک سال مانده به آغاز فعالیت های انتخاباتی استان، به نظر می رسد این بار بر خلاف سال های گذشته مبازرات رسانه ای برای کنترل فضای اجتماعی زودتر آغاز شده است.
روزهای سخت سه نماینده آغاز شده است. نگرانی و هراس از دست دادن فضای رسانه ای و اجتماعی را می شود از نصب نمودن واتساپ در گوشی سامسونگ بزرگواری و وایبر در گوشی اپل تاجگردون احساس کرد. حاج زارع اما ترجیح می دهد فعلا وارد این حوزه نشود و به گوشی قدیمی نوکیای خود بسنده کرده است.
باید دید تفاوت تاجگردون و بزرگواری با حاج زارع به موفقیت کدامشان در انتخابات آینده منجر خواهد شد.


کد مطلب: 63533

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/report/63533/تحلیل-تاثیر-سخنان-سیدباقر-فضای-استان

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1