کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

روستای «حکیم قشقایی» در گچساران نیازمند نگاه ویژه مسئولان

14 مرداد 1396 ساعت 23:57


بهمن آزادی

سلام خدمت خوانندگان عزیز هم استانی مخصوصأ هم شهری‌های خوبم در شهرستان‌های گچساران وباشت و درود بر ایل بزرگ باوی وقشقائی و بویراحمد ساکن در این دو شهرستان.
در این نوشتار کوچک و پر اشتباه قصد دارم روستائی را خدمت شما عزیزان معرفی نمایم که حدود ۱۵سال پیش وجود خارجی نداشت؛ اما به همت مسؤلین محترم استانی وشهرستانی امروزه تبدیل به یکی از توسعه یافته‌ترین روستاهای استان شده است.
البته اینکه می‌گویم توسعه یافته بدان معنا نیست که مشکلاتی ندارد بلکه مشکلات عدیده‌ای دارد که با پیگیری‌های مسؤلین محلی و استانی قابل حل است. بگذریم اما اگر گچساران را به سمت یاسوج پیش بگیرید بعد از گذر از امام‌زاده جعفر به منطقه‌ای که در قدیم بنام پوزه‌ی سپاهی کشته در استان معروف بود می‌رسید، که در حال حاضر جاده روستای ماهورباشت از آن منشعب می‌شود.
حدود ۵۰۰ متر به سمت ماهور باشت که حرکت کنید سمت چپ جاده آسفالته باریک و بی‌کیفیتی است که پس از طی حدود پنج کیلومتر به روستائی امروزی که تابلو آن نشان از اصالت قومی بزرگ دارد خود نمائی می‌کند می‌رسید.
بله روستای اسکان عشایر «حکیم جهانگیرخان قشقائی» که گاهی بنام قدیم این منطقه بنام «پاکوه» معروف است. این روستا بر اساس مطالعات انجام گرفته از سوی اداره کل امور عشایر استان وپس از شناسائی قابلیت‌های منطقه، زیر ساخت لازم از قبیل برق، جاده، آب شرب وکشاورزی و.... برای بیش از یکصد خانوار عشایر کوچنده ایل قشقائی طایفه دره شوری طراحی و ساخته شده است.
شاید در اوایل ایجاد این روستا کمتر کسی فکر می‌کرد به این سطح از توسعه برسد اما به همت مسؤلین استانی از بدو تأسیس تاکنون و بویژه در چند سال اخیر که نماینده محبوب و خوش فکر مردم گچساران وباشت پیگیر مشکلات منطقه هستند جهشی چشمگیر داشته بطوریکه به یکی از موفق‌ترین کانونهای اسکان عشایر در کشور تبدیل شده است.
مردمان پاک وبی آلایش عشایر با جوانانی نجیب وبی نظیر و فرهنگی ناب و صد در صد شیعه که تقدیم پنج شهید بزرگوار به نظام مقدس جمهوری اسلامی در کنار هم بدون هیچگونه مشکلی به خوبی و خوشی گذران زندکی می‌نمایند.
فصل زمستان و بهار یکی از مناظر بی‌بدیل خداوندی را که‌‌ همان طبیعت سر سبز وخرم پر از درختان کنار، بلوط وبنه وکلخونگ و... است، نظاره گر خواهی بود.
صنایع دستی شیر زنان این گوشه‌ی میهن عزیزمان ایران اسلامی از قبیل جاجیم، گلیم، قالی، قالیچه زبانزده عام و خاص و شهرت جهانی دارد. مرکبات این روستا از با کیفیت‌ترین در استان است. بیش از ۲۰۰۰راس دام سبک به عنوان ذخیره ژنتیکی عظیم در این مکان پرورش می‌یابند.
لازم می‌دانم به استحضارتان برسانم که در دهه هفتاد و حتی اوایل دهه هشتاد این منطقه، منطقه‌ای صرفأعشایری بود که تأمین آب شرب انسان ودام فقط توسط امورعشایر شهرستان و با تانکرهای سیار، آبرسانی می‌شد. اما در حال حاضر بیش از ۱۷۰هکتار باغات مرکبات که قابلیت توسعه تا ۲۵۰هکتار را داراست، می‌باشد.
عمده مشکلات این روستا که می‌طلبد مسؤلین عزیز استان و شهرستان و به خصوص نماینده محترم و پیگیر شهرستان عنایت لازم را مبذول نمایند به شرح ذیل است.
۱-این روستا دارای دو پلاک زمین کشاورزی است که پلاک پاکوه در طراحی پمپاژ آب دشت امام‌زاده جعفر لحاظ شده است اما پلاک دوم که معروف به چم باد بزن است زیر طرح شبکه آب کشاورزی نرفته و حدود ۵۰خانوار از این نعمت محروم مانده‌اند، انتظار می‌رود در بازنگری طراحی این پروژه این پلاک نیز مدنظر قرار گیرد.
۲-جاده این روستا خیلی بی‌کیفیت و برای کسانی که بار اول به این منطقه سفر می‌کنند مخصوصأ در شب خطرناک و مرگ آور است کما اینکه صحنه‌های دلخراشی در گذشته اتفاق افتاده است.
۳-پایه‌های برق داخل روستا بعضأ وسط کوچه هاست که برای اهالی این روستا مشکل ایجاد کرده است.
۴-از حد فاصل روستا تا محل پمپاژ آب که بیش از ۱۷۰هکتار باغات در این منطقه قرار دارد خاکی وبسیار نامناسب می‌باشد..
۵-علی رغم وجود بیش از ۱۳۰خانواردر این روستا متأسفانه فاقد دهیاری می‌باشد که انتظار می‌رود فرماندار محترم و خصوصأ استاندار عزیز در این خصوص چاره اندیشی کنند.
۶-با توجه به اینکه شغل این مردم کشاورزی ودامداری است برای ایجاد امنیت بهتر وبیشتر نیاز به ایجاد پایگاه مقاومت می‌باشد.
۷-مسجد روستا بیش از دو سال است که بصورت نیمه تمام بوده بطوریکه مراسمات مذهبی و بهره بردن در ایام دینی ومذهبی امکان اعزام مبلغ وجود ندارد و دست کسانی را می‌بوسد که دل و توان در گرو این این کار پسندیده و لازم را دارد.
در پایان لازم می‌دانم از زحمات کلیه مدیران کل امور عشایر از سال ۱۳۷۳تا کنون تقدیر وتشکر لازم داشته باشم و درود می‌فرستم به روح بزرگ مرحوم مهندس سید عیسی موسویان مدیرکل وقت امور عشایر استان که در واقع مؤسس این کانون توسعه بودند و همچنین تقدیر و تشکر ویژه دارم از جناب دکترغلامرضاتاجگردون رئیس وقت سازمان برنامه وبودجه استان که حمایتهای ویژه‌ای برای ایجاد این روستا داشتند.
با تقدیم احترام
بهمن آزادی
از اهالی روستای اسکان عشایر حکیم جهانگیرخان قشقایی


کد مطلب: 264856

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/note/264856/روستای-حکیم-قشقایی-گچساران-نیازمند-نگاه-ویژه-مسئولان

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1