کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

ضعف حاکم بر شورای فرهنگ عمومی کهگیلویه و بویراحمد

27 آبان 1395 ساعت 15:40


لیلا حسین زاده
شورای فرهنگ عمومی مصوبه قبلی خود در نام گذاری ورزشگاه یاسوج به نام  شهید فتاحی را عملی نماید تا نوبت به تغییر نام استان برسد که بدون شک با انتقاد ها و اعتراضاتی جدی روبروست.
هراز گاهی از طرف برخی مسئولین نه مردم، حرف از تغییر نام استان به میان می آید، گذشته از آسیب شناسی موضوع و برشماری محاسن و معایب آن؛  از اعضای محترم شورای فرهنگ عمومی و دبیران گذشته و حال این شورا چند سئوال اساسی داریم که جواب به آنها می تواند، جایگاه این شورا را  در اتخاذ و اجرای مصوبات خود بیش از پیش یاری نماید. farhang
۱- تاکنون در خصوص معضلات موجود فرهنگی در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد و شهرستان ها (بوتیک ها، تالارها، وضعیت فرهنگی تفرجگاهها و حتی پارک ها، روند روبه افزایش بی حجابی و بدحجابی حتی در سیستم های اداری و اموزشی، طلاق و خودکشی ها و ...) چه اقدام قابل توجهی  در شورای های فرهنگ عمومی ارایه شده است، هرچند که سایر دستگاه ها هرکدام به نوعی مقصر موضوع هم هستند
۲-  جهت زمینه سازی فرهنگ عمومی مردم استان و تنظیم آن در راستای ارزش های قرانی و توحیدی و مکتبی  به جای ارزش های نامناسب کهن مثل (برنو و جنگ و زد و خورد و ... چه اقدام مناسبی شده است که ضمن حفظ هویت اجتماعی مردم استان و خرده فرهنگ های مثبت و انسجام ایلی ، برخی از تعصبات و رسوبات رسم های نامطلوب و منفی گذشته مثل، تفاخر به برنو به دستی و طایفه و خود برترانگاری کاذب و ... حذف و به جای آن، ایده های توحیدی و انقلابی و ایثارگری جایگزین شود.
۳- چرا در اغلب شهرهای استان نمادی  (تندیسی، مجسمه ای و...) از پیشینه دینی و غیرت انقلابی و نقش حماسی مردم در انقلاب، دفاع مقدس ومبارزه با نظام های شاهنشاهی جود ندارد و تنها در یاسوج چندین اقدامات حجمی جدید به نام های غیر مذهبی هرچند قابل تحسین انجام شده و جای حداقل یک نماد مکتبی خالی است؟
۴-چرا ۴ سال از رحلت عالم فرهیخته و کم بدیلی همچون مرحوم آیت الله ملک حسینی در این استان می گذرد و هنوز این شورا نتوانسته است، بلواری، مکان و یا تندیسی و حتی تابلویی از این مجاهد هم استانی در شهرهای استان و یا حتی المقدور در سطح شهر یاسوج و به نام این فقیه فقید؛ نام گذاری نماید. (البته نام گذاری کتابخانه مرکزی خارج از بحث شورا بوده است.)
۵- تغییر نام چرا و با کدام توجیه و چگونه انجام می شود و اساسا قرار است با تغییر نام چه مسئله ای را حل نماید؟ عدم تلفظ درست آن توسط برخی از مسئولان کشوری در سطوح مختلف، آیا مشکل این استان است و یا مشکل در دانش جغرافیایی و عدم اشراف به نقشه و جغرافیای انسانی و قومی کشور، توسط مسئولان مربوطه است؟ و بد بینانه هم عدم توجه جدی برخی مسئولان بالادستی به استانی مثل ماست؛ کما اینکه در سطح وزیرو ان هم از نوع فرهنگی اش داشتیم که با ذربین به زحمت شهرستان های استان را رو نقشه پیدا می کرد و صادقانه هم اعلام کرد.
۶-    چرا این شورا تاکنون نتوانسته است از ازمصوبه قانونی خود تحت عنوان نام گذاری ورزشگاه یاسوج به نام شهید فتاحی که توسط خانواده شهید کلنگ زنی شد، دفاع خوب و غیرتمندانه ای داشته باشد. این بی توجهی به مصوبات شورا و یا عدم تمکین به آن ها توسط دستگاه ها و فقدان ضمانت اجرایی، ذهنیت مناسبی برای افکار عمومی ندارد. لذا بهتر است شورای فرهنگ عمومی مصوبه قبلی خود در نام گذاری ورزشگاه یاسوج به نام  شهید فتاحی را عملی نماید تا نوبت به تغییر نام استان برسد که بدون شک با انتقاد ها و اعتراضاتی جدی روبروست.
۷-    ارجاع تغییر نام استان به روحانیت عزیز و ائمه محترم جمعه و حتی نماینده محترم ولی فقیه در استان ،مثل برخی دیگر از نام گذاری های انجام نشده در گذشته، خود نوعی شانه خالی کردن از بار مسئولیت و عواقب آن می باشد ، اگر قرار است اقدامی شود ،بهتر آنکه مسئولیت آن را خود شورا و متولیان امر با جسارت به عهده بگیرند و جواب اقناع کننده ای برای مردم داشته باشند و صرف توجیهات مصرف گذشته و پاک کردن صورت مسئله نمی تواند جواب مناسبی باشد.

* دبیر ادبیات فارسی یاسوج


کد مطلب: 211711

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/note/211711/ضعف-حاکم-شورای-فرهنگ-عمومی-کهگیلویه-بویراحمد

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1