کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

عذر بدتر از گناه مرد سیاسی

19 تير 1394 ساعت 19:42


سید علی عباس محدثmohadc
یکی از محورهای اساسی دولت ها، کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی است که خود فرایندهای علمی و تخصصی را لازم است. در واقع سیاست مداران هر حکومتی برای معضلات اجتماعی در برنامه ریزی های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت، اصولی را تدوین و معیارهایی را قانونمند و اجرا می کنند. اگرچه عواملی از جمله مسایل اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و حتی مذهبی، منطقه ای، قومیتی و نژادی در وقوع برخی از آسیب ها دخیل هستند لیکن دولتمردان با شناخت فرایندهای جمعیتی، جغرافیایی و فرهنگی، تدابیری را اتخاذ نموده و امینت مردم، سلامت جامعه و اقتدار خود را تضمین می نماید.
استان کوچک کهگیلویه وبویراحمد، به گواهی تاریخش، مهد سرشت های پاک و مردان غیرتمندی بوده که هرچند فرصت اظهار وجود به معنای تاریخ سازی را نداشتند ولی هرگاه در سطح کلان، مثل جنگ تحمیلی علیه ایران، فرصتی را یافتند، برترین حماسه ها را خلق نموده و مصداق عینی حماسه آفریانان بودند.
یکی از برترین ویژگی های مردم این استان، ثبات عقیده و اتحاد در دین مشترک بوده که خود دستاویزی مفخر برای مسئولین از ابتدای انقلاب تاکنون بوده است. لذا همین وحدت در عقیده دینی و صد در صد شیعی بودن مردم، معمولاً پتوی گرمی بوده که مسئولین در لای آن خوابیده و از نفوذ آسیب های نوظهور و درجا زدن مردم بویژه نسل جوان در برخی از الگوهای فرهنگی و باورهای غلط سنت و عرف، غافل مانده اند.
نمی خواهم همه تلاش ها و زحمات مسئولین را نادیده بگیرم. ولی گاهی اوقات حرف هایی از برخی از مسئولین بیان می شود و اَعمالی از آنها سر می زند که گویا همه خواب بوده وفقط خودشان بیدار و از حوادث واقفند و توجیهاتی دارند که عذر بدتر از گناه است. همه می دانیم که تفنگ و قطار، دویار با وفای مردان عشایر بوده و آلان هم که ما خواهان همه نمادهای صنعتی و الکترونیکی هستیم، باز هم تفنگ گفتمان برخی از مردم بوده و جزء لاینفک اسباب و اثاثیه منزلشان است.
جناب آقای فتاح محمدی، معاون محترم سیاسی امنیتی استانداری استان:
جنابعالی در پاسخ به سئوال خبرنگار پیرامون حادثه تیراندازی روز ۲۱ ماه مبارک رمضان در بلوار امام خمینی(ره) یاسوج، گفته اید که در شهر چند هزار نفری، اینگونه بی هنجاری ها و بی نظمی ها طبیعی است.
اولاً؛ آقای سیاستمدار؛ در همین شهر کوچک چند هزار نفری شما، در فاصله کمتر از ۱۰ روز آنهم در ماه مبارک رمضان، پنج حادثه نزاع دسته جمعی و تیراندازی در شهر صورت گرفته است. درگیری بن سنجان، درگیری مادوان، درگیری سی سخت، درگیری حوزه امامت ها و این حادثه بلوار امام خمینی(ره)، جای هیچ عذر و بهانه را باقی نمی گذارد.
دوماً؛ همانطور که آقای دکتر خرامین عضو شورای فرهنگی استان هم قبلاً اشاره داشتند، هیچ اقدام فرهنگی خاصی از طرف مسئولین فرهنگی استان ندیده ایم. حداقل در دوسال فعالیت دولت تدبیر و امید که جنابعالی مرد اول حوزه سیاسی آن هستید، حداقل در شهر یاسوج به غیر از ناامنی های متداول و آشفتگی های سیاسی در استان، افق روشنی را در سیاست گذاری جنابتان مشاهده نکردیم. خیلی از قول و قرار های شما و دیگر مسئولان متولی امنیت شهر، به راحتی نقض شده و هر روز بیشتر از دیروز شاهد استفاده از سلاح در جشن های عروسی، نزاع های خیابانی، نقض صریح مقرارت راهنمایی و رانندگی در سطح شهر، معامله گیری های سیاسی مسئولین تصمیم گیرنده در انتصاب مدیران و .... هستیم.
سوم؛ اینجا یاسوج، شهری است مذهبی که مردمش همه شیعه مولا علی(ع)، وفادار به دین محمدی(ص) و صاحب ارزش های فراوان دینی و هنجارهای معنوی بوده که متأسفانه هرکسی که مصاحبه حضرتعالی را خوانده باشد، فکر می کند که این حادثه در شهری مثل تکزاس آمریکا صورت گرفته که بسیاری از مردم، هر روز خود را با نوشیدنی های مست کننده آغاز کرده و تیر اندازی های خیابانی از جمله آسیب های معمول آن است.
نه آقای معاون سیاسی؛ این معضل بزرگ بر شما کفایت دارد که از مردم عذارخواهی کرده و البته که بپنداری مردم حوالی شما از خیلی از دوستان حضرتعالی عاقل تر و آگاه تر به مسائل فرهنگی و آسیب شناسی هستند. شوراهای اسلامی شهر و روستا، مجمع اتاق فکر آقای استاندار، شورای های فرهنگی استان و شهر یاسوج، دستگاه های متولی حوزه فرهنگ و آسیب شناسی، دانشگاهها و مراکز علمی، شورای های محلی مورد وثوق مسئولین استان در کاهش و کنترل و پیشگیری از چنین آسیب هایی چه راهکاری تاکنون ارائه داده اند؟
خطر دیگر اینگونه آسیب ها در شهر یاسوج، رد پای بسیاری از تحصیلکردها(البته باید گفت مدرک دار) و افراد ذی نفوذ محلی است که وقتی از متولی امور، علاج واقعه نمی بینند، خود قیام کرده اند. حالا چرا از متولیان علاج واقعه نمی بینند؟ چون ردپای برخی از مسئولین و متولیان قوم گرا و منقطه محور در آنها است. چون هرکس قبای شبه سیاست بر تن می کند، ردای خلافت بر دوشش می اندازید.
عوامل دیگری که باعث طرح ایده های تگزاسی جنابعالی شده است، بی تفاوتی به مسایل فرهنگی، بی مبالاتی با کارشناسان و صاحب نظران فرهنگی، دخالت عقاید سیاسی در حوزه های فرهنگی و اجتماعی، نگاه صرفاً سیاسی به آسیب ها و معضلات اجتماعی، تسامح با هنجار شکنان و تساهل با مجریان متخلف قانون بوده که هیچ برنامه و راهکاری برای آنها ندارید. آیا می دانید که دین شناسان بر این باورند که ارزش های دینی می تواند عامل مهمی در بازدارندگی از وقوع بسیاری از آسیب ها و انحرافات اجتماعی باشد؟ آیا می دانید ارزش های دینی که خود عامل وحدت و وفاق جمعی هستند، از قوم گرایی و طایفه گرایی و معضلات اجتماعی پیشگیری می کنند؟
نخواستم که همین یک جمله شما را پیراهن عثمان کنم بلکه می خواستم بدانید که وقتی برای این شهر چند هزار نفری، در شرایطی که همه باید پاینبد به رعایت اصول و اخلاقیات بیش از پیش باشیم، این ناهنجاری ها را طبیعی می دانید لاجرم برای شهرهای چند ده هزار نفری واجب و لازم می شمارید. این هشدار را داشته باشید که ما مردم، با این اینگونه ایده ها، مهمتر از این آسیبها را تجربه خواهیم کرد.


کد مطلب: 114704

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/note/114704/عذر-بدتر-گناه-مرد-سیاسی

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1