کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

شرایط خاص اصلاح‌طلبان کهگیلویه ادامه دارد

20 بهمن 1393 ساعت 1:31


 
اشاره؛ گروه سیاسی کبنانیوز در خصوص مسائل مختلف سیاسی استان کهگیلویه و بویراحمد مطالبی را به صورت گزارش میدانی و تحقیقاتی برای اطلاع مخاطبین گرامی انتشار می‌دهد، این مطالب بدون شک با نقص و ایراد همراه است، مخاطبین گرامی می‌توانند با انتشار یادداشت‌های خود نوشتارهای که در پی می‌آید را نقد یا تأیید نمایند.
در قسمت اول این مطلب «آیا اصلاح‌طلبان کهگیلویه از گذشته درس عبرت خواهند گرفت؟»[کلیک کنید] را انتشار دادیم و در قسمت دوم آن به شرایط کاندیداهای احتمالی انتخابات دهم مجلس حوزه کهگیلویه پرداخته شد که از نظر خوانندگان گرامی می‌گذرد.
اما کهگیلویه کماکان شرایط خاصی دارد.kohkiloye
شهرستان کهگیلویه به مرکزیت دهدشت بیش از یک سال در بلا تکلیفی انتخاب فرماندار بود و در نهایت هم کسی گماشته شد که ثبات کاری ندارد و هر لحظه احتمال عزلش وجود دارد.
همین انتصاب موجب تشدید اختلاف اصلاح طلبان شهرستان گردیده است و طیف وابسته به آقای لاهوتی از اینکه اکثر مدیران شهرستان با نظر محمود منطقیان و منوچهر سیف السادات انتخاب ‌‌‌می‌شوند، دلخورند. در طرف دیگر منطقیان نیز خوب نتوانست از فرصت به دست آمده استفاده نماید او به همه قول همکاری ‌‌‌می‌دهد و حتی از کسانی که هیچ سابقه اصلاح طلبی نداشته اند حمایت ‌‌‌می‌کند و در این میان بیش از هر کسی نیروهای فعال تشکیلات قربانی شده‌اند. نیروهای مورد حمایت منطقیان تاکنون آن گونه که باید در نزد افکار عمو‌‌‌می‌ موفق نبوده‌اند که از جمله ‌‌‌می‌توان به لطف الله فروزان رئیس آموزش و پرورش شهرستان اشاره کرد. علاوه بر فرماندار شهرستان کهگیلویه، فرمانداران سه شهرستان دیگر این حوزه انتخابیه نیز رضایت چندانی را حاصل نکرده اند. گفته می‌شود که هر سه فرماندار چرام، بهمئی و لنده در انتخابات قبلی مجلس به بزرگواری رای داده‌اند و هر سه در انتخابات ریاست جمهوری نه تنها از روحانی حمایت نکردند که در ستاد جلیلی فعال بودند و حتی گفته ‌‌‌می‌شود که فتاح پور فرماندار چرام به ستاد جلیلی کمک کرده است.
البته این مقاله دنبال بررسی وضعیت و نگرش مدیران شهرستان‌های کهگیلویه بزرگ نیست و بیشتر وضعیت انتخاباتی اصلاح طلبان مطمح نظر ‌‌‌می‌باشد. آن گونه که اشاره گردید پیروزی روحانی در ابتدا امیدواری‌‌های زیادی برای سامان دهی به وضعیت اصلاح طلبان بویژه در کهگیلویه بوجود آورد اما بر عکس از همان اول و با انتخاب موسی خاد‌‌‌می‌ به عنوان استاندار دلخوری‌‌های بسیاری بویژه در میان طیف وابسته به آقای لاهوتی ایجاد شد. خاد‌‌‌می‌ پیش از آنکه در سالن ارشاد معرفی شود و از شعار توسعه سخن بگوید لاهوتی علیه اش موضع گرفت. بعدها موسی خاد‌‌‌می‌ در چند جا گفته بود: کاش آقای لاهوتی اول ما را از نزدیک ‌‌‌می‌دید و بعد علیه ما موضع ‌‌‌می‌گرفت.
همین مسئله سبب شد خاد‌‌‌می‌ و نزدیکانش مطلقا سراغ موضوع وحدت اصلاح طلبان کهگیلویه نروند و آنقدر به این مسئله بی تفاوت بودند که در مقطعی در فضای واتس آپ اصلاح طلبان شهرستان که پشت سر هم گروه تشکیل ‌‌‌می‌دادند و نظریه صادر ‌‌‌می‌کردند پیا‌‌‌می‌ دست به دست شود مبنی بر اینکه خاد‌‌‌می‌ بدش نمی‌آید مجددا بزرگواری نماینده شود تا تضمینی برای ادامه کار خودش باشد و حتی در مقطعی صحبت از این بود که خاد‌‌‌می‌ خود قصد کاندیداتوری دارد و مهره چینی اش در شهرستان موئد همین موضوع است. موضوعی که اگر نگوییم مطلقا منتفی است ولی حداقل در این دوره بسیار بعید ‌‌‌می‌نماید.
در کنار نام خاد‌‌‌می‌ نام‌‌های بزرگ دیگری نیز در طول یک سال گذشته برای کهگیلویه مطرح بوده است. زمانی صحبت از حضور سید کامل تقوی نژاد بود. ظاهرا ایشان و نزدیکانش جلساتی را در تهران و در همین راستا برگزار کردند و تلاش‌‌های زیادی برای جذب نظر مساعد نیروهای توانمند شهرستان داشتند تا جایی که گفته ‌‌‌می‌شود سید کامل از موحد جهت پذیرفتن برخی مناصب در بانک سپه دعوت به عمل آورد و برخی حتی ‌‌‌می‌گویند موحد به عنوان مشاور در این اولین بانک ایران مشغول به کار ‌‌‌می‌باشد. تیم رسانه‌ای سید کامل در عرصه رسانه‌ای استان کهگیلویه و بویراحمد فعالیت‌هایی هم داشتند که البته بعد از مطالب سایت انتخاب علیه سید کامل و مسعود گل سفیدی که صحت و یا عدم صحت آن ادعاها هرگز روشن نشد کمی‌ تب و تاب رسانه‌ای آنها فروکش کرد و سید کامل ظاهرا عطای نمایندگی را به لقایش بخشید. همین تیم سید کامل که اکثرا کهگیلویه‌‌های مقیم تهران ‌‌‌می‌باشند در مقطعی صحبت از یک چهره گمنام در استان اما صاحب رزومه ی بالای کشوری به میان آوردند و او کسی نبود جز محمد علی افشانی.
افشانی هیچ حضور رسانه‌ای نداشت و در خانه‌‌های مجلل تهران نامش مطرح و در همان خانه‌‌‌ها هم پرونده اش ظاهرا بسته شد. افشانی علی رغم رزومه بالای مدیریتی چهره شناخته شده‌ای برای مردم استان کهگیلویه و بویراحمد و شهرستان کهگیلویه نیست. هم خود او در جایی گفته بود و هم خیلی‌‌‌ها او را بیشتر یک خوزستانی ‌‌‌می‌دانند تا یک هم استانی حتی اگر جدش در شهرستان کهگیلویه باشد.
گروهی نیز اخیرا نام یک چهره تکنوکرات را برای انتخابات به میان آورده اند. یعنی محمد ناصر نیکبخت استاندار فعلی همدان که فرد توانمند و لایقی است. نزدیکانش ‌‌‌می‌گویند تنها کسی که بتواند کهگیلویه را نجات دهد محمد ناصر نیکبخت ‌‌‌می‌باشد هر چند آنها ‌‌‌می‌گویند او فعلا قصد کاندیداتوری ندارد و استانداری همدان اگر از نمایندگی بالاتر نباشد کمتر نیست. ولی گفته ‌‌‌می‌شود گروهی در حال زمینه سازی برای حضور او در دوره ی آینده انتخابات مجلس هستند. نیکبخت با همه ی این تعاریف منتقدین سرسختی هم دارد آنها ‌‌‌می‌گویند که او و خانواده اش پیشینه موحدی دارند و هرگز نمی‌توانند در میان اصلاح طلبان جایگاهی داشته باشند و برخی هم نیکبخت را صرفا محصول توانمندی و ارتباطات شخص سید صفدر حسینی ‌‌‌می‌دانند.
ولی به حق نباید از ظرفیت بالای نیکبخت به سادگی گذشت.
در کنار این چهره‌‌های جدید و توانمند کماکان نام‌‌های قدیمی‌تر هم مطرح هستند علی رغم رد صلاحیت لاهوتی و منطقیان، نزدیکان این دو اصرار دارند که این بار هم منطقیان و لاهوتی وارد صحنه شوند. همین رفتارها سبب شده است چهره‌‌های جدیدتر فعلا در سایه بمانند و ببینند در نهایت تصمیم این دو به همراه نوع برخورد نظارت استصوابی چه خواهد شد. یک مسئله دیگر را که این چهره‌‌های جدید به جد رصد ‌‌‌می‌کنند جلسه دفاع پایان نامه کارشناسی ارشد محمود منطقیان در دانشگاه آزاد یاسوج ‌‌‌می‌باشد که آیا تا موعد ثبت نام برگزار خواهد شد یا خیر؟
لطیف رستاد یکی دیگر از چهره‌‌های اصلاح طلب شهرستان ‌‌‌می‌باشد که قطع و یقین برای انتخابات برنامه دارد. نزدیکان رستاد سعی ‌‌‌می‌کنند که او را قانع به اعلام حضور و فعالیت جدی نمایند اما رستاد گفته که تابع خرد جمعی است و باید منتظر تصمیم جریان ماند او از اولین کسانی بود که بحث خرد جمعی را مطرح نمود. خانه رستاد در یاسوج یکی از پر رفت و آمد ترین خانه‌‌های سیاسیون در استان کهگیلویه و بویراحمد ‌‌‌می‌باشد.
گفته ‌‌‌می‌شود که سید نعمت الله صدوقی هم عزم خود را جزم کرده تا در صحنه حاضر شود. صدوقی از فعالترین نیروهای اصلاح طلب شهرستان کهگیلویه ‌‌‌می‌باشد او بیشترین مصاحبه با رسانه‌‌‌ها را داشته است. دفتر خانه ثبت ازدواج او در کوچه کمیته امداد از پاتوق‌‌های اصلی اصلاح طلبان به حساب ‌‌‌می‌آید. بالای دفتر خانه او اسمی ‌از طلاق نیست و هر چه هست وصل و ازدواج است و شاید هم حاج آقا دوست دارد در عالم سیاست هم تنها بهانه وصل دوستان به هم باشد.
اصلاح طلبان کهگیلویه فعلاً به همین نشست‎های محفلی در جلوی برخی مغازه‌‌‌ها قانع هستند آنها اگر چه با تجمع خود مانع کسب صاحب مغازه ‌‌‌می‌شوند اما راه دیگر برای ملاقات هم ندارند. برخی هم کوهنوردی را فرصتی برای حرف‌‌های سیاسی و برنامه ریزی سیاسی ‌‌‌می‌دانند و البته گروهی هم هستند که کماکان در گروه‌‌های واتس آپی دنبال راه حل ‌‌‌می‌گردند.
در کنار این نام‌‌‌ها مدت هاست صحبت از یک نام جدید اما شناخته شده است و آنهم کسی نیست جز منوچهر سیف السادات وکیل پایه یک وکیل دادگستری که از نزدیکترین افراد به موسی خاد‌‌‌می ‌محسوب ‌‌‌می‌شود. البته سیف رسماً این موضوع را تایید نکرده است و حتی در برخی جلسات خصوصی منکر حضورش در صحنه نیز گردیده است. برخی از مدیران فعلی استان کهگیلویه و بویراحمد از جمله رئیس دفتر استاندار از نزدیکان سیف به حساب ‌‌‌می‌آیند.
رضا چمن رئیس دانشگاه علوم پزشکی هم ظاهرا تمایل به حضور در صحنه دارد البته او فعلا خود چیزی نگفته است و دوستانش این وظیفه را انجام ‌‌‌می‌دهند و او را مطرح ‌‌‌می‌کنند.

چمن در سال ۱۳۷۸ به همراه ریحان سروش مقدم که هم اینک مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان و از نزدیکان محمد ناصر نیکبخت ‌‌‌می‌باشد در کمپین لاهوتی فعال بودند و برای او سخنرانی ‌‌‌می‌کردند. البته نارضایتی‌‌های از عملکرد یک سال گذشته چمن در میان اصلاح طلبان و بویژه اصلاح طلبان کهگیلویه به چشم ‌‌‌می‌خورد. چمن تغییری در مجموعه درمانی و بهداشتی شهرستان کهگیلویه تاکنون انجام نداده است. منتقدین او ‌‌‌می‌گویند چمن با بزرگواری هماهنگ است. برخی از اصلاح طلبان هم ‌‌‌می‌گویند چمن اصلاح طلب نیست که اگر بود در دوره احمدی نژاد مسئولیت نمی‌گرفت.
علی اسماعیلی دیگر چهره‌ی سیاسی است که در مقطعی صحبت هایی مبنی بر حضور ایشان در صحنه بود. اطلاعات چندانی در مورد پیشینه کاری اسماعیلی در دست نیست ولی به نظر فرد قدرتمند و ذی نفوذی ‌‌‌می‌رسد و تا روزهای آخر جزء سه گزینه اصلی استانداری استان کهگیلویه و بویراحمد بود. اسماعیلی ارتباط بسیار نزدیکی با سید محمد خاتمی ‌دارد.
و البته در برخی محافل صحبت از یک لیست خاصی هم ‌‌‌می‌شود که ظاهرا آقای لاهوتی بر آن تاکید دارد و ایشان این افراد را اصلاح طلبان واقعی بعد از خود ‌‌‌می‌داند ولی اینکه ایا کسی از این لیست در این انتخابات شرکت ‌‌‌می‌کند یا خیر بستگی به اتفاقات آینده دارد.
چهره‌‌های گمنام تر مثل همیشه هم فعال هستند و با توجه به فعالیت گسترده سایت‌‌های خبری که هزینه کمتری ‌‌‌می‌طلبد فعالیت خود را در این حوزه متمرکز کرده‌اند و مدام دست زیر چانه به اظهار نظرهای فاضلانه ‌‌‌می‌پردازند و تئوری ارایه ‌‌‌می‌دهند.
مشکل اصلاح طلبان کهگیلویه نام‌‌‌ها و چهره‌‌‌ها نیستند. کهگیلویه، چرام، لنده و بهمئی به اندازه ی کافی نیروهای توانمند دارند. مشکل آنها چند دستگی و همه کدخدایی است و تا کنون هم نه در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد و نه در سطح ملی کسی جهت آشتی و اصلاح امور اصلاح طلبان که قرار است همه جا را اصلاح کنند پیش قدم نشده است. زمانی که رسانه‌‌های استان کهگیلویه و بویراحمد صحبت از سفر سید حسن خمینی به استان و شهر دهدشت کردند برخی احتمال ‌‌‌می‌دادند که او آمده است تا اصلاح طلبان کهگیلویه را صلح دهد ولی بعدها روشن شد که سفر سید حسن صرفاً یک سفر تفریحی بوده است و ایشان هیچ اطلاعی از مصائب اصلاح طلبان در کهگیلویه ندارند.
تجربه‌‌های گذشته نشان داده است اصلاح طلبان در این حوزه انتخابیه آرای بسیار بالایی داشته اند که همیشه به واسطه چند دستگی و تقسیم آراء موفق به فرستادن یک نماینده به مجلس نشده اند.
نشانه‌‌‌ها اینک نیز نشان از تداوم این اختلافات دارد و این طیف برای موفقیت هیچ راهی جز گذشتن از منیت‌‌‌ها و تن دادن به اصول دست و پا شکسته حزبی و تشکیلاتی ندارند. آنها باید با تمرکز بر روی یک نیروی توانمند و طراحی یک استراتژی هدف دار در انتخابات آینده شرکت نمایند.
و اما نباید از یک مشکل بزرگ اصلاح طلبان کهگیلویه به سادگی گذشت آنها بر خلاف دو شهرستان بویراحمد و گچساران فاقد یک رهبری همه جانبه، مورد قبول همه و کاریزما هستند و این یک معضل بزرگ ‌‌‌می‌باشد.

 در آینده نزدیک اصولگرایان حوزه کهگیلویه، بویراحمد و دنا و وضعیت اصلاح‌طلبان بویراحمد را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

ادامه دارد...


کد مطلب: 88276

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/88276/شرایط-خاص-اصلاح-طلبان-کهگیلویه-ادامه

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1