کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

آقای پیشوا؛ هر چه ضربه خوردیم از سطحی‌نگری است

31 شهريور 1393 ساعت 11:00


سید علی عباس محدث

مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های مخاطبین کبنانیوز است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. می توانید با ارسال یادداشت خود، این مطلب را تأیید یا نقد کنید.

نقدی بر تحلیل«چرا بزرگواری در معارفه فرماندار کهگیلویه شرکت نکرد»
در این که فضای سیاسی اجتماعی استان ما پختگی لازم در نقدپذيري و برداشت صحیح و منطقی از منتقدين را ندارد، شکی نیست. منتهی، تحلیل های فارغ از پشتوانه علمی و تخصصی به نهایت صورت می گیرد. هر کس به میل خود آنچه را فهمیده، لعاب بی طرفی به آن می دهد و در این خامی و ناپختگی فرهنگی، متاع خود را در آشفته بازار فعلی به حراج می گذارد.
حقوقدان ارشد استان، جناب آقای پیشوا:
از جنابعالی بعید بود که در تحلیل خود فقط«اِن قُلت» بزنید و به استناد «می گویند» ، «منابع موثق»، «شاید» و «اما و اگرها» فرضیه سرایی بفرمائید. در این تحلیل که به هیچ وجه صداقت و دور اندیشی در آن نیست، گاهاً خود پرسیده اید و ندانسته پاسخ خود داده و یا به توهم اینکه چند کرسی ارشد استان به مدیریت بچه های شایسته سادات امام زاده علی(ع) اداره می شود، غضب گرفته و علم و تعهد و شاید ایدئولوژی خود را به فنا داده و دچار عوام زدگی شده اید. در مطالب گذشته ام، موج سواری های اصلاح طلبی و اصولگرایی را به لحاظ شیوه ای که در انتصابات و انتخاب چهره های مطرح خود دارند و به عبارتی ضعف مدیریتی که در شیوه های برخورد با چالش های احتمالی نشان می دهند، تنها یارگیری برای تقدیس برخی شخصیت ها دانسته و تعدد جناح و گروه های سیاسی منشعب از این دو جریان را نستالوژی سیاسی و منم منم بازی های چند چهره مطرح عنوان كردم. در این سیاه بازی های سیاسی، نمونه هایی را در این استان داریم که بعضاً برای عوام فریبی، مظلوم نمایی می كرده و چون به صندلی قدرت برسند، حب به ریاست و کبر به موقعیت، کور کرشان می کند. آری، این برداشت و تحلیل های پوپولیستی قوم گرایی و رابطه محوری مربوط به هر دو جناح چپ و راست است.
تأکید جنابعالی در این تحلیل که خوانندگان را مستمراً به نگاه قومیتی و طایفه ای آقایان بزرگواری و استاندار استان، در انتخاب فرماندار کهگیلویه رهنمون كرده ايد، یک نمونه از افراط گرایی قوم مدارنه است و نمونه دیگر آن، صحبت های نماینده اسبق اصلاح طلبان شهرستان های بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی است که در مراسم درگذشت مرحوم روپوش، تنها تجربه این سالیان فعالیت سیاسی اش را دل نگرانی برای فراموش شدن شعار گذشته اش یعنی «سردسیری و گرمسیری» بیان کردند. این عوام زدگی و قوم گرایی در کوتاه مدت برای منادیانش منفعت بسیار دارد. اما مستحضرید که رشد فرهنگی و بالندگی سیاسی مردم استان بحمدالله فراتر از این سطحی نگریها را می طلبد.
جناب حقوقدان؛
آقای کریمی فرماندار کهگیلویه، با القاب و عناوین ساداتی بودن و هم طایفه ای بودن با استاندار و نماینده چهارشهرستان استان، به فهم عوام حقیقت است ولی به درک من و شما نکبت و جمود عقلی است. تحصیلکرده های استان که هر کدام خود را در طبقات سیاسی مملکت و استان، صاحب نظر می دانند، روزنه های طایفه ای و منطقه ای را مسدود کرده و نگاه به آینده ای دارند که سرشار از نشاط سیاسی و انتخاب های با پوشش صلاحیت نگری و شایستگی است. این رفتارهای محافظه کارانه شما که ناشی از افراط در ایده ی سیاسی تان است، ضمینه ای بوده تا مؤکداً هم طایفه ای بودن و ساداتی بودن آقای کریمی را بر اندیشه، تفکر و درایت ایشان ارجح بدانید. اگر به فهم جنابعالی هر گونه انتخاب از طایفه بزرگ استاندار و نماینده چهار شهرستان، نشان از عدم صلاحیت نگری است که شما صلاحیت تحلیل ندارید و اگر خود را صالح به نقد و تحلیل می دانید- که من در تخصص خودتان مطلب زدن را به حق می دانم، پس این مطلب را با ابزار .ننوشته اید بلکه از حواشی احساس تان برداشت کرده اید. اینکه بارها اصرار داشته اید که مخالفت آقای بزرگواری را با آقای کریمی اصلاح طلب، شجاعانه و منطقی بدانید و موافقت با ایشان را توجه آقای نماینده به «قوم وخویش»، «مسائل پشت پرده» و «رد گم کردن» به خورد خوانندگان بدهید، یعنی وسعت نگاهتان را کوچک و این گونه تحلیل کردن را مبتدیانه گفته اید.
دوست عزیز،
به قول خودتان«سناریویی» که درک آن برای شما سخت بوده، مشمول هیچ یک از برداشت های سطحی نگرانه جنابعالی نیست. آقای بزرگواری که به قول شما 60% آراء را از طیف اصلاح طلبان داشته و آقای آخش اصلاح طلب نیز مورد وثوقش بوده و مرزهای مشترک دیگری نیز با آقای کریمی داشته است، این قدر کوته بین نبوده که به گفته شما هم تسلیم بشود و هم موافقت نماید. ای کاش از همان« منابع موثق» تان می پرسیدید که اگر آقاي بزرگواري در این جلسه شرکت می کرد، باید ایده قوم مدارانه تان را با کدام ادبیات بیان مي كرديد؟ اینکه به ذهن شما خطور نکرده که شاید اصرار در انتخاب آقای کریمی ملاک های علمی، سیاسی و شناخت نخبگان ملی کشور از ایشان بوده، تمام داشته های سیاسی تان را معطوف به نگاه قبیله ای و عامیانه نگری کرده است.
در جای دیگری فرمودید که«اگر ادعا شود که ایشان(آقاي بزرگواري) مخالف بکارگیری نیروهای ساداتی است این فرض صحت ندارد، چون آمار و ارقام نیروهایی که در دوره نمایندگی ایشان استخدام و یا در مسئولیت های مختلف قرار گرفته اند موجود است»، جنابعالی بفرمائید که سادات امام‌زاده علی(ع) که پرجمعیت ترین طایفه استان بوده و به انصاف و منطق حضرتعالی هم بیشترین چهره های علمی و سیاسی را دارد، چگونه است که اگر در دوره اصلاحات و تنها در مرکز استان، 7 مدیر کل داشته باشد، مصداق « مسائل پشت پرده» و «سناریو» نمی شود ولی بعد از 15 سال با این رشد علمی و فرهنگی که امثال بنده و جنابعالی را به این موقعیت ها رسانیده، چنانچه از بچه های سادات امام زاده علی(ع) استفاده شود، کُفر محض است؟
عالیجناب؛
قومیت ها به استناد نص صریح قرآن، تنها برای شناخت و معرفی هستند ولی قوم گرایی و منطقه نگری آفت اجتماعی نگریستن و خرد جمعی است. اینکه انسانها گروه گروه و قبیله قبیله آفریده شده اند تا بهتر بتوانند همدیگر را بازشناسند، یک برداشت از قوم گرایی است و برداشت دیگر همچون تحلیل شما است که فرهنگ محوری و اجتماعی زیستن افراد را در محدوده قوم گرایی ممکن می دانند. توصیه می کنم که قلم تان را به رک گویی و تحلیل های صادقانه عادت دهید که در این استان هرچه ضربه خوردیم از کوچک گویی بزرگانی است که چشم از حقایق بسته اند و یا خود بزرگ بینی سطحی نگرانه کسانی است که وسعت نگاهشان از نوک دماغشان بیشتر نرفته است.
اصولگرای اصیل؛
متضرر شدن مردم به انتخاب فرمانداری از سادات امامزاده علی(ع) نیست، بلکه به پیاله خالی نفرت و دوئیت بدست گرفتن کسانی است که به نوشیدن دروغین شراب وحدت، آنان را فریب می دهند. این تغییرات در کشور ما مرسوم است که با تغییر فضای سیاسی کشور، تمامی مدیران فارغ از توانمندی و ناتوانی، جایگزین می شوند. ولی در دولت اعتدال، علی الظاهر قاعده بر رویه ای دیگر است. همانطور که آقای کریمی در معارفه خود گفتند، گرچه اصلاح طلب هستند ولی باید با مشی اعتدال گام بردارند و قطعاً همراهی با نماینده و پاسخگویی به ایشان، از منظر اعتدال است نه هم طایفه ای بودن. جنابعالی مطلعید که در رعایت حقوق شهروندی و استیفای آن مشکلاتی داریم و یا در مطالبه حقوق والدین و فرزندان و یا در تأمین حقوق بخش های مختلف جامعه از جمله معلولان، موانع بسیاری داریم که چنانچه از عرصه وهمیات به واقعیات دانش خود قلم فرسایی کنید، منفعتش به جامعه کثیر است و به خودتان آرامش وجدان خواهد داد.
دوست هم منطقه‌ای ام؛
حضرتعالی بهتر می دانید که طایفه سادات امام زاده علی(ع) علمای برجسته ای فراتر از استان، متخصصینی در علوم مختلف در سطح ملی و مدیران متعهد و کارآمدی حداقل در طول انقلاب اسلامی داشته و از لحاظ موقعیت اجتماعی یکی از طوایف تأثیر گذار بر ارتقاء فرهنگ و ارزش ها و هنجارهای اجتماعی استان بوده است. بسیاری از اختلافات قومی و قبیله ای و خیلی از ناهنجاریهای اجتماعی استان با حضور بزرگان طایفه سادات امام زاده علی (ع) مرتفع گردید. جنابعالی کمترین طایفه یا قومی را در این استان می شناسید که به انحاء مختلف با سلسله سادات امام زاده علی (ع) حشر و نشر نداشته باشد. بنابراین به شما نمی گویم که دانش لازم را ندارید بلکه بی انصافی است، ظرفیت فکری، مذهبی و علمی بچه های این طایفه را محدود به انتخاب چند مدیر بدانید و طوایف دیگر را در مقابل این قوم به صف آرایی دعوت کنید. در اینجا ایستادن، فقط تا یک متر جلوتر از خود را خواهید دید، پس یک پله بالاتر روید تا میدان وسیعتری از انصاف گویی و به حق فهمیدن را مشاهده کنید.


کد مطلب: 64205

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/64205/آقای-پیشوا-ضربه-خوردیم-سطحی-نگری

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1