کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

یاران موسی خادمی چه کسانی هستند؟

23 تير 1393 ساعت 0:55


عبدالرضا مومنی

مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان کبنانیوز است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.

 «یک نصیحت ز سر صدق جهانی ارزد»     سعدی
دکتر محمود سریع القلم مشاور رئیس جمهور و عضو مرکز مطالعات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام سه ویژگی عمده را برای یک سیاستمدار بر می شمارد ؛دانش،ابزار تصمیم گیری و خلقیات.khadmi
ایشان در توضیح ابزار تصمیم گیری می گویند در کشورهای قابل اعتناء کسانی که اطراف یک سیاستمدار کلیدی قرار می گیرند به مراتب از خود او تواناترند ؛کما اینکه کسینجر از نیکسون،چوئن لای از مائو، جک استرا از تونی بلر ،گنشر از هلموت کل و داوود اوغلو از اردوغان به مراتب تواناتر بودند و هستند. سریع القلم در ادامه می گوید:یکی از روش های شناخت یک سیاستمدار و سنجش ظرفیت های او دقت در اطرافیان اوست.
بررسی عملکرد سیاستمداران جامعه  اثر گذاری این مهم یعنی حضور اطرافیان و مشاوران قوی در کنار یک سیاستمدار را به خوبی نشان می دهد. هر اندازه اطرافیان محمد خاتمی شخصیت های تحصیل کرده و آگاهی بودند ،اطرافیان محمود احمدی نژاد جز حاشیه سازی کار دیگری بلد نبودند و مقایسه عملکرد این دو همه چیز را به خوبی نشان می دهد. خاتمی یک حلقه 28 نفره مشاوره نخبه در کنار خود داشتند و احمدی نژاد به مشورت اعتقادی نداشتند. در مورد آقای دکتر حسن روحانی نیز به نظر می رسد که نسبت به این مسئله و استفاده از خرد جمعی و مشورت با نیروهای توانمند و تحصیلکرده حساس باشند. تنظیم سخنرانی های پر محتوا برای شخص رئیس جمهور، استفاده از نیروهای با تجربه و متعهد در مسئولیت های اجرایی و پرهیز از حاشیه و تاکید بر آرامش از نتایج حضور مشاوران توانا و آگاه به مسائل روز جامعه و جهان در کنار دکتر روحانی  می باشد.
حال سوال این است آیا  از این اصل دنیای سیاست  کهگیلویه و بویراحمد چیزی به ارث برده است یا خیر؟
پیشتر در مقالات و نوشته های متعددی از متفاوت بودن سیاست و سیاسیون در اینجا زیاد گفته و نوشته اند و اینکه سیاست در کهگیلویه و بویراحمد نتیجه ی رفتارهای محیر العقول و محافل دوستانه و عشیره ای است و به جای تاکید بر تخصص گرایی ،نگرش بیشتر مبتنی بر «هم ولایتی » محوری است. طبیعی است در چنین فضایی نمی توان انتظار تحقق هیچ یک از پارامترهای سیاست را داشت. هم انتخاب استاندار و مدیران کل محصول نگاه سیاسی نیست و هم رفتارها و گفتارهای آنان.پس شاید انتظار تحقق توسعه سیاسی و به تبع آن توسعه اقتصادی در اینجا خواسته ی معقولی نباشد.
عمر نه ماهه ی مسئولیت استاندار استان علی رغم شعارهای توسعه محور تنها صرف نکوهش قوم گرایی در شعار و تاکید بر عدم اعتقاد به این موضوع گردیده است.
در این مقاله قصد بررسی عملکرد آقای استاندار و مجموعه ی ایشان را نداریم و دنبال آن هم نیستیم که ببینیم اصولاً سیاست چقدر در اینجا رعایت می شود بلکه نگاهی کوتاه به اطرافیان استاندار و معاونان ایشان خواهیم انداخت تا شاید از این طریق بتوانیم ارتباط مستقیمی بین این رفتار و عدم توسعه و تحول در استان را بیابیم .
آنگونه که در افواه عمومی گفته می شود معاونان آقای  استاندار محصول سهم خواهی‌های نمایندگان و تقسیم بندی های اقلیمی بوده است و اکنون نیز هر کدام ساز خود را می زنند و هماهنگی تیمی بین آنها دیده نمی شود. معاون سیاسی و امنیتی به جای  توجه به حوزه های تحت مسئولیت و پیگیری دغدغه اهالی هنر و فرهنگ دنبال یارگیری و قانع به نظریه پردازی در شبکه دناست. معاون توسعه و منابع انسانی که اوایل توقعات بیشتری از این ایشان می رفت هم جز  انتقال چند تن از نزدیکان خود به مجموعه استانداری هیچ کار قابل قبولی تاکنون از ایشان دیده نشده است.
سایر معاونان و مدیران کل استانداری به استثنای چند مورد انگشت شمار مابقی هم تاکنون نتوانسته اند در قامت  یک مدیر موفق و مشاور قوی ظاهر شوند و از مدیریت فقط سخن گفتن و مصاحبه کردن را  ادا می کنند، به گونه ای که این مجموعه ی عریض و طویل هنوز نتوانسته اند بحران شن و ماسه ی رودخانه ی بشار را حل نمایند. نزدیکان و فعالان دفتر  آقای استاندار بیشتر چهره های موفق در امر اتوماسیون ادرای هستند و متاسفانه فاقد یک تعامل خوب با بیرون هستند و به جای رصد کردن شرایط استان و ارایه مشاوره به استاندار به چانه زنی و تعریف دادن رفقای گرمابه و گلستان خود  مشغولند. در حالی که اصولی تر آن بود که در اطراف استاندار از وجود حلقه‌های مختلف مشاوران تحصیلکرده و دغدغه دار استفاده می شد که این مشاوران پل ارتباطی جامعه با ایشان باشند. متاسفانه از این ظرفیت خوب استفاده نشده است و علی رغم وجود جوانان مستعد و هزینه داده برای دولت تدبیر و امید تنها یک مشاور رسانه ای حکم گرفته اند که هیچ اعتقادی به اعتدال ندارند که البته در این زمینه یعنی استفاده از نیروهای غیر همسو و یا تمدید حکم  مدیران قبلی این فقره تنها نیست و این خود از عجایب روزگار است که مجموعه استانداری چگونه می خواهند ضعف های هشت سال گذشته را با معتقدین به همان شعارها برطرف نمایند. و یا مشاور فرهنگی ایشان را همه خوب می شناسند و حضور ایشان در دوره قوام نوذری در استانداری را به یاد دارند. نکته جالب توجه،عنوان مشاورت فرهنگی برای ایشان است در حالی که بررسی رزومه و سابقه ایشان اثبات می نماید که هیچ سابقه و کار فرهنگی نداشته اند و تنها هنر ایشان حضور تمام قدر در  روزهای تنهایی احمدی نژاد در کنار ایشان در سفر آخر استانی به چهارمحال و بختیاری می باشد. اما طنز این وضعیت و نداشتن مشاور به جایی بر می گردد که شاید برای اولین بار یک سیاستمدار یک مشاور «کارگری » تعیین می کند که شاید بتوان فلسفه ی آنرا در فلسفه قرن نوزدهم آلمان جست. این نوع نگاه به مدیریت و عدم استفاده از نیروهای توانمند باعث شده است امروز مجموعه استانداری بیش از آنکه حامی داشته باشد در اطراف خود دلواپسان محقی داشته باشد که امیدورایم نسبت به این مهم اقدام در خوری صورت بگیرد و استاندار و معاونان ایشان از تنهایی در بیایند و جوانان و تحصیلکردگان استان را در مدیریت استان سهیم نمایند و از توانایی های انان بهره گیرند  و دست از «میلِس» گذاشتن با ریش سفیدان قومی و برگزاری اتاق فکر های بی نتیجه بردارند.
....
می توان موراد بیشتری از ایراد و اشکال را لیست کرد اما فرض را هنوز بر این می گذاریم که آقای دکتر خادمی نیروی توانمند و تحصیل کرده‌ای می باشد که می توان آنرا یک فرصت برای استان دانست. و امید می رود که این فرصت بتواند به شکل مطلوب تری از فرصت های موجود در استان بهره بگیرد و در عین حال مانع از فرصت طلبی فرصت طلبان گردد و اجازه ندهد تداوم این فرصت سوزی موجب دلخوری و ناامیدی نیروها و جوانان اصیل حامی دولت تدبیر و امید گردد. حضرت امیر (ع) خطاب به مالک اشتر می فرماید: کسانی را به کار بگمار که آنها در نزد مردم به بهترین ها شناخته می شوند.
 نه تنها در استانداری کهگیلویه و بویراحمد و مجموعه ادارات آن که در همه مجموعه ی دولت ایراداتی از این دست قابل مشاهده است. سعید حجاریان در مصاحبه اخیر خود با روزنامه آرمان به موارد خوبی از این ایرادات اشاره کرده اند که بخشی از این مصاحبه  به عنوان حسن ختام آورده می شود؛
آقای روحانی خودش هم باید کمک کند و ستادش را قوی کند. روابط عمومی او ضعیف است، صدایش هم ضعیف است. روزنامه خوبی برای خودش ندارد و یا کم است.


کد مطلب: 55338

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/55338/یاران-موسی-خادمی-کسانی-هستند

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1