کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

محیط زیست استان با کدام اعتبار اداره می‌ شود؟

18 خرداد 1393 ساعت 19:13


مدیرکل محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد تعداد محیط بانان در این استان را به نسبت وسعت مناطق حفاظت شده بسیار کم دانست و گفت: هم اکنون به ازای هر ۱۰هزار هکتار منطقه حفاظت شده یک محیط بان در استان وجود دارد.
عطا پورشیرزاد در نشستی با خبرنگاران به مناسبت هفته محیط زیست افزود: این در حالی است که طبق استانداردهای بین المللی برای هر دو تا سه هزار هکتار یک محیط بان باید مشغول فعالیت باشد.
وی با بیان اینکه هم اکنون حفاظت از مناطق حفاظت شده در دنیا به سمت حفاظت الکترونیک می رود، بیان کرد: در این نوع حفاظت افرادی که وارد یک منطقه حفاظت شده می شوند ردیابی شده و تا خروج از منطقه تحت کنترل هستند.
اعتبارات محیط زیست جوابگو نیست
پورشیرزاد با بیان اینکه توسعه حفاظت الکترونیک نیاز به اعتبار دارد، بیان داشت: اعتبارات محیط زیست بسیار کم است و سالانه نیز کاهش می یابد و این در حالی است که سال به سال انتظارات از محیط زیست افزایش می یابد.
مدیرکل محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: محیط زیست استان حتی در تامین حقوق محیط بانان خود به مشکل مواجه است و محیط بانان استان به رغم مشکلات با غیرت مثال زدنی از محیط زیست حفاظت می کنند.
وقوع سه آتش سوزی در مناطق حفاظت شده
پورشیرزاد در ادامه به آتش سوزیهای اخیر در مناطق حفاظت شده اشاره کرد و گفت: دو مورد از این آتش سوزیها در کنار جاده آسفالت در حاشیه مناطق حفاظت شده دیل و خامی روی داده که قابل توجه نبوده و خیلی زود توسط یگان حفاظت اطفا شد.
وی بیان کرد: تنها در آتش سوزی کوه خامی بخشی از منطقه دچار حریق شد و عملیات اطفای حریق به سختی صورت گرفت.
وی با بیان اینکه علت این آتش سوزی ها ناشی از سهل انگاری گردشگران و یا چوپانان بوده است، گفت: محیط زیست سرمایه جامعه است و بی توجهی به این نعمت قابل بخشش نیست.
پورشیرزاد تصریح کرد: هیچ گاه یک انسان عاقل سرمایه و خانه خود را آتش نمی زند و برعکس در حفاظت از آن تلاش می کند.
مدیرکل محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت: این آتش سوزی ها علاوه براین محیط زیست را تخریب می کند، هزینه های زیادی نیز بر دوش دولت می گذارد.
اجرای ۱۳برنامه در هفته محیط زیست
وی همچنین از برگزاری ۱۳برنامه در هفته محیط زیست خبرداد و اظهار داشت: نشست هم اندیشی با تشکل های زیست محیطی، برگزاری اردوهای دانش آموزی به مناطق حفاظت شده، بازدید خبرنگاران و بانوان از منطقه حفاظت شده دنا، دوره آموزشی روحانیون مستقردر روستاها در خصوص حفاظت از محیط زیست و نمایشگاه آثار کودکان با مضوع محیط زیست برخی از این برنامه هاست.
پورشیرزاد همچنین بر حفظ محیط زیست انسانی تاکید کرد و بیان داشت: راه اندازی مرکز کنترل و پایش هوا، برگزاری چهار همایش در زمینه ریزگردها، برگزاری دوره آموزشی صنعت گران استان، تشکیل کارگروهاای آلودگی فاضلاب و مدیریت پسماند برخی از اقدامات انجام شده در این زمینه است.
وی گفت: هم اکنون طرح جامع پسماند شهرستانهای دنا و بویراحمد تصویب شده و در حال اجراست.
پورشیرزاد افزود: همچنین طرح جامع پسماند شهرستان گچساران در دست مطالعه است که امیدوارم پس از تصویب اجرایی شود.
نصب سیستم پایش لحظه ای در تونل جاده یاسوج بابامیدان ضروری است
این مسئول همچنین نصب سیستم پایش لحظه ای و دوربین مدار بسته در تونل های محور یاسوج به بابامیدان را ضروری دانست و گفت: پیگیری هایی در این خصوص با اداره کل راه و شهرسازی استان صورت گرفته است.
پورشیرزاد همچنین بیان کرد: در دولت تدبیر و امید حفاظت از محیط زیست جزء اولویت های کاری قرار گرفته و این موجب امیدواری فعالین این حوزه شده است.
وی با بیان اینکه چالش های زیست محیطی در دنیا در حال افزایش است، اظهار داشت: بدون مشارکت مردم و حمایت های دولت رفع چالش های زیست محیطی و حفاظت از محیط زیست امکان پذیر نیست.


کد مطلب: 51636

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/51636/محیط-زیست-استان-کدام-اعتبار-اداره-می-شود

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1