کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

همه ماجرای آزمون استخدامی کمیته امداد

15 خرداد 1393 ساعت 10:13


کریم بنام
کمیته امداد یکی از نهادهای برآمده از متن انقلاب اسلامی است که خدمات آن بر کسی پوشید نیست. از سوی دیگر وضعیت بغرنج بیکاری در استان کهگیلویه و بویراحمد موجب شده که چشم بسیاری از خانواده‌ها برای استخدام فرزندانشان به آزمون‌های استخدامی ادارات باشد تا بلکه از این رهگذر به نوایی برسند.
ائمه جمعه نیز همواره جایگاه والا و قابل احترامی در بین مردم و مسئولان دارند.
کوچک بودن استان و پر رنگ بودن مسائل قومی و قبیله‌ای بر حساسیت‌های آزمون‌های استخدام در این استان افزوده است و تقریبا" هیچ آزمون استخدامی در این استان بدون حاشیه و اعتراض برگزار نشده است.
در یکی از این موارد کمیته امداد کهگیلویه و بویراحمد اقدام به برگزاری آزمونی جهت استخدام چند نفر در ادارات کمیته امداد مناطق مختلف این استان کرده که این آزمون نیز حاشیه‌هایی داشت و این بار پای این گلایه‌ها به تریبون نماز جمعه دو شهرستان رسید به طوری که ائمه جمعه شهرهای لنده و باشت در سخنان مشابهی، پیام نگرانی خود را از صحت و سلامت این آزمون به شکل‌های مختلف از این تریبون بیان کردند.
گویا موضوع بومی بودن که از شرایط اصلی استخدام بود محل مناقشه بود، ائمه محترم جمعه بر این باور بودند که فرد بومی باید اهل همان شهرستان باشد ولی کمیته امداد در این زمینه با آیین نامه مرکزی استخدام خود استناد می‌کرد و می‌گفت: منظور از بومی بودن، استانی است نه شهرستانی؛ یعنی هر کسی که اهل استان کهگیلویه و بویراحمد باشد می‌تواند در باشت و لنده هم استخدام شود.
سوتفاهمی که برطرف نشد تا اینکه سر از خطبه‌های نماز جمعه در این دو شهرستان درآورد.
ائمه جمعه باشت و لنده معتقد بودند که فردی که اهل این دو شهرستان نیست بعد از مدتی ادارات را رها می‌کند و به زادگاه خودش منتقل می‌شود که این موضوع موجب خالی شدن ادارات شهرستان‌های تازه تاسیس باشت و لنده می‌شود.
بعد از بیان این سوتفاهمات و شائبه تخلف در آزمون استخدامی کمیته امداد در جامعه، این نهاد با صدور بیانیه‌ای اعلام کرده که کمیته امداد این استان هیچ دخل و تصرفی در آزمون مذکور نداشته و آزمون استخدام کمیته امداد به صورت مرکزی و بر اساس دستورالعمل جذب و استخدام جامع دفتر مرکزی این نهاد در سراسر کشور به صورت متحد الشکل، برگزار شده است.
کمیته امداد در آن بیانیه به حضور دستگاه‌های ذیربط با محوریت نمایندگانی از دفتر مرکزی کمیته امداد در مراحل مختلف برگزاری آزمون و گزینش اشاره کرد و قویا" اعلام کرده که کمیته امداد در کمال سلامت آزمون استخدامی خود را برگزار کرد.
آنها در این بیانیه اعلام کردند که منظور از بومی بودن این نیست که تنها افرادی که اهل این دو شهرستان هستند می‌توانند در این آزمون شرکت کنند چرا که این موضوع با قوانین دفتر مرکزی این نهاد مغایرت دارد؛ پس همه هم استانی‌ها در قوانین این آزمون بومی محسوب می‌شوند.
ولی این پایان این آزمون نبود و بار دیگر والبته این بار به صورت آتشین از خطبه‌های نماز جمعه باشت و لنده، کمیته امداد به دروغگویی و تخلف متهم شد و از کمیته امداد بخاطر انتشار بیانیه در مورد سلامت آزمون استخدامی خود باز هم در تریبون نمازجمعه به شدت انتقاد کردند.
ائمه جمعه بار دیگر بر تخلف در این آزمون تاکید کردند به طوری که حجت‌الاسلام عبودی در این باره گفت: اگر کمیته امداد امام‌خمینی باشت برای جذب نیرو شرط بومی بودن را قرار داده چرا هم‌ اکنون هر سه نفر منتخب برای این اداره غیر بومی هستند در حالی که در شهرستان باشت برای هر پست خالی و نیازمند نیرو بالغ بر شش نفر با دارا بودن همه شرایط ثبت‌نام کرده‌اند، آیا این بی‌عدالتی و ظلم در حق جوانان باشتی نیست؟
به هر حال در این بین افکار عمومی سوالات زیادی خواهد داشت که موضوع استخدام سه نفر در یک اداره تا چه اندازه مهم است که از خطبه‌های نماز جمعه فریاد زده شود؟ آیا نمی‌شد با یک گفت‌وگوی دو طرفه و احیانا به قاضی گرفتن بزرگان اداری این استان به این سوتفاهمات پایان داد؟ مگر قوانین و شرایط یک استخدام از رسانه‌ها و روزنامه‌ها اعلام نشده که تا این حد محل اختلاف است؟ شرط بومی بودن بدون شک باید قبل از برگزاری آزمون و در هنگام نشر از طریق نشریات به صورت شفاف اعلام شود؛ اگر نشده چرا کمیته امداد این کار را نکرده و اگر شده چرا ائمه جمعه تا این حد روی این موضوع پافشاری می‌کنند؟
از سوی دیگر وقتی هدف دو نهاد فرهنگی و انقلابی چون دفاتر ائمه جمعه و کمیته امداد در خدمت به مردم یکی است چرا باید اینگونه همدیگر را رسوا کنند آن هم بخاطر موضوع کم اهمیتی چون استخدام سه نفر در یک اداره!
اگر اینگونه است که از تریبون نماز جمعه مطرح شد پس هیچ فرد باشتی یا لنده‌ای هم نمی‌تواند در یاسوج و بویراحمد و کهگیلویه استخدام شود؛ آیا می‌دانیم که این گونه تفکرات برای استان ما که این روزها وحدت نیاز اصلی آن است تا چه حد مخرب و بازدارنده است؟
در حالی که گفته می‌شود خدمت در منطقه محرومی چون باشت حتی امتیاز استخدامی و شغلی دارد چگونه باید بگوییم به جز اهالی همان شهرستان نباید در ادارات ان شهرستان استخدام شوند؟ اگر اینگونه بود اصولا خدمت در مناطق محروم امتیازی محسوب نمی‌شد.
اگر واقعا تخلفی در این آزمون صورت گرفته چرا بقیه شهرستان‌ها اعتراض نکردند؟ و تنها در باشت و لنده چنین نارضایتی اعلام شده است؟
اگر واقعا تخلف شده، مگر قانون راهی برای مبارزه با تخلفات نگذاشته است؟ که از آن طریق اگرحقی ضایع شده را مطالبه کنیم.
باید متوجه این هشدار باشیم که هر حرفی  به ویژه از سوی افراد صاحب نفوذی چون ائمه جمعه گفته شود با وجود رسانه‌ها به گوش همه مسئولان کشوری می‌رسد و خوب و بد این اظهارنظرها روی دیدگاه آنها نسبت به استان ما موثر است؛ اغراق نیست اگر بگوییم چنین اظهارنظرهای حتی در میزان و امکان جذب اعتبارات کشوری و نحوه تعامل دولتمردان و مسئولان ارشد کشور نیز اثرگذار است.
به هر حال انتظار می‌رود که مسائل حساس جامعه قبل از بیان شدن از تریبون‌های نماز جمعه در جلسات داخلی مطرح شوند و راه‌حلی مسالمت‌آمیز برای آنها پیدا شود که باعث بدبینی مردم به ائمه جمعه و نهاد حمایتی چون کمیته امداد نشود چرا که در این صورت ضرر آن متوجه مردم خواهد بود.
مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان کبنانیوز است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند. منبع: ابتکارجنوب


کد مطلب: 51236

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/51236/همه-ماجرای-آزمون-استخدامی-کمیته-امداد

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1