کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

حاشیه‌های سفر فرزند شریعتی به یاسوج

6 خرداد 1393 ساعت 23:42


احسان شریعتی فرزند دکتر علی شریعتی میهمان تشکل وحدت اسلامی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج بود که این نشست نیز همانند سایر برنامه‌های دانشجویی حواشی مربوط به خود را داشت.
همواره در نشست‌ها و برنامه‌های دانشجویی و در متن آن حواشی جالبی وجود دارد که بازگویی آن برای مخاطب گاه خواندنی‌تر از خود متن است.
حضور احسان شریعتی در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج و سخنرانی در این دانشگاه همراه با پرسش و پاسخ نیز حاشیه‌هایی داشت.
*سالن حکیم جرجانی شهر یاسوج در این روز پر بود از جملات دکتر علی شریعتی و همچنین عکس‌هایی از مرحوم آیت‌الله طالقانی و مهندس بازرگان و البته در جلوی جایگاه جمله‌ای از مقام معظم رهبری که در آن به مظلومیت علی شریعتی اشاره شده بود.
همچنین مجله‌ای دانشجویی در میان جمع حاضر توزیع شد که بر روی آن عکس‌هایی از محمد مصدق و علی شریعتی حک شده بود.
*احسان شریعتی در برنامه‌ای سه مرحله‌ای در این نشست به تبیین افکار شریعتی و خود پرداخت که در این میان مجری برنامه بیش از شریعتی سخن گفت که احسان شریعتی هم در جواب مجری گفت: مثل این که شما بیشتر از خود ما شریعتی را می‌شناسی و البته حوصله جمع نیز از سخنرانی‌ طولانی مجری به سر رفت.
*مجری برنامه در بخشی از معرفی احسان شریعتی برای دانشجویان و جمع حاضر خطابه‌ای در وصف احسان شریعتی و علی مطهری قرائت کرد که در آن به وجوه تشابه و تفاوت این دو پرداخته شده بود و احسان شریعتی را در گروه‌ها و دسته‌بندی‌های مختلف سیاسی و روشنفکری معرفی کرده بود.
*بلافاصله پس از قرائت این متن، شریعتی با انتقاد از محمد قوچانی گفت: قوچانی در معرفی ما و قرار دادن در این دسته‌بندی‌ها کاملا اشتباه کرده است و آن چه وی در خصوص ما گفته سراسر غلط است و من صد درصد آن را رد می‌کنم.
*موضوع فتنه ۸۸ از جمله سؤالاتی بود که دانشجویان از احسان شریعتی داشتند و او نیز با بیان این که ما را وارد مسائل سیاسی نکنید از تحمل عواقب آن برای کشور گفت و بهترین راه را برگزاری کنفرانسی ملی در این خصوص دانست.
*آزادی و حد و مرز آن نیز از سؤالات دانشجویی بود که می‌خواستند به صورت شفاف موضع شریعتی را در این خصوص بدانند که او نیز آزادی را تا پشت مرزهای هرج و مرج لازم دانست و گفت: آزادی باید همراه عرفان و معنویت باشد.
*صفویه ستیزی در اظهارات شریعتی کاملا موج می‌زد که وی عملکرد شاهان صفویه را همانند پادشاهان ساسانی دانست و گفت: صفوی‌ها به دنبال باز تولید مدل ساسانی‌ها بودند.
*احسان شریعتی روشنفکرها را هم از منظر خود به چند دسته تقسیم کرد که منورالفکرها و روشنفکران فرهنگی‌کار و روشنفکر‌های ارگانیک یا بلندگوها در این دسته بندی جای می‌گرفتند.
*پیامک‌های طنزی که این روزها با نام شریعتی در جامعه منتشر می‌شود از دیگر مباحثی بود که توسط دانشجویان مطرح شد که شریعتی با بیان این که علی شریعتی در دوره کنونی بخشی از زندگی مردم شده از برخی هزلیاتی که در قالب طنز در مورد شریعتی در پیامک‌ها رد و بدل می‌شود انتقاد کرد و آن را حساب شده دانست.
*احسان شریعتی پدرش را یک سوسیال دموکرات معرفی کرد که نه به نظام سرمایه‌داری علاقه دارد و نه نظام سوسیالیستی و البته بهترین نوع حکومت را از نظر خود حکومت‌های کنونی کشورهای اسکاندیناوی دانست.
*وی در پاسخ به این سؤال که بهترین جمله شریعتی نزد فرزندش احسان چه بوده است به این جمله اکتفا کرد که «اگر نمی‌خواهی گرفتار دیکتاتوری شوی بخوان، بخوان و بخوان ».


کد مطلب: 50020

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/50020/حاشیه-های-سفر-فرزند-شریعتی-یاسوج

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1