وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد؛ 10 اصل آغاز سال تحصیلی
ایرنا , 6 شهريور 1399 ساعت 15:36
وزیر آموزش و پرورش در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید، ۱۰ اصل شروع به کار مدارس را اعلام کرد.
وزیر آموزش و پرورش در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید، ۱۰ اصل شروع به کار مدارس را اعلام کرد.
به گزارش روز پنجشنبه وزارت آموزش و پرورش، محسن حاجی میرزایی در نشست با مدیران کل آموزش و پرورش استانها با تاکید بر اینکه مدیران آموزش باید با توجه به ۱۰ اصل، سال تحصیلی را آغاز و مدیریت کنند، این اصول را پوشش حداکثری دانش آموزان در امر آموزش، ایجاد ارتباط حداکثری با مدارس، مدیریت زمان، مسئولیت پذیری، پاسخگویی، انعطاف پذیری، هماهنگی، مشارکت پذیری و هوشیاری بیان کرد.
وزیر آموزش و پرورش گفت: در شروع سال تحصیلی جدید باید چند مطلب را به خوبی به اتمام برسانیم. یکی از آنها برگزاری اجلاس سیوچهارم روسا و مدیران آموزش و پرورش سراسر کشور است که باید به نحو شایسته برگزار شود و اثربخشی کامل داشته باشد. بنابراین به معاونان تاکید شده به مهمترین محورهای مورد نیاز امر آموزش و پرورش در اجلاس تاکید و آنها را بررسی کنند.
بازگشایی مدارس رویدادی ملی است
وی زمان بازگشایی مدارس را از ۱۵ شهریور اعلام کرد و اظهار داشت: بازگشایی مدارس را باید با شکوه تر برگزار کنیم و سال تحصیلی را با موفقیت به پایان برسانیم. بازگشایی مدارس یک رویداد بزرگ ملی است و این آیین باید مطابق پروتکلهای وزارت بهداشت باشد.
حاجی میرزایی، بازگشایی مدارس، امتحانات نوبت اول و امتحانات پایان سال تحصیلی را جزو مقاطع با اهمیت بعدی در طول سال تحصیلی دانست و تاکید کرد: پرونده هر یک از موضوعات را باید در زمان خود به خوبی به پایان برسانیم و امید است این سال تجربه ارزندهای در نظام تعلیم و تربیت باشد.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه کرونا را باید به فرصت تبدیل کرد، گفت: شرایط شروع سال جدید شرایطی طبیعی و مانند سالهای گذشته نیست و از مدیران و روسای آموزش و پرورش استانهای کشور می خواهم زمانهای خود را صرف نحوه برگزاری مراسم آغاز سال تحصیلی کرده و آن را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهند.
حاجی میرزایی با تاکید بر اینکه مطمئن هستیم همه معلمان انسانهای دلسوز و شریفی هستند، افزود: سال گذشته معلمان زحمات بسیاری در بستر فضای مجازی و آموزش مجازی کشیدند و باید قدردان معلمها باشیم؛ از این رو نباید فرصتی ایجاد کنیم تا برخی با طرح مسائل انحرافی باعث نادیده گرفتن زحمتهای معلمان شوند.
نظارت مستمر بر ۱۰ فعالیت اساسی در طول سال تحصیلی
وزیر آموزش و پرورش گفت: ۱۰ کار اساسی در طول سال تحصیلی جدید باید انجام شود که تمام مدیران باید در انجام آن اهتمام بورزند. نده این ۱۰ کار را رصد و پیگیری خواهم کرد.
۱: پوشش حداکثری آموزش دانش آموزان صورت گیرد
وی ادامه داد: نظارت جامعه بر کار آموزش و پرورش دقیق است؛ ولی امسال این نظارت به صورت نظارت جامعه نگران است؛ نظارت جامعه نگران با نظارت جامعه عادی تفاوت دارد و باید حداکثر تلاش خود را برای از بین بردن این نگرانی انجام دهیم.
۲: نظارت حداکثری بر مجموعه تحت مدیریت خود داشته باشیم
حاجی میرزایی با تاکید بر پوشش حداکثری آموزش تاکید کرد: دانش آموزان باید تحت آموزش قرار گیرند و هیچ دانش آموزی نباید از آموزش دور بماند. بنابراین مدیران و معلمان مدارس باید دانش آموزان را رصد کنند تا پوشش آموزش در کشور به صورت حداکثری انجام شود.
۳: ارتباط حداکثری مدارس با همه ذی نفعان برقرار شود
وزیر آموزش و پرورش دومین نکته حائز اهمیت را ارتباط حداکثری مدارس با سطوح بالاتر آموزش و پرورش و خانواده عنوان کرد و اظهار داشت: شبکه شاد امکان ارتباط حداکثری را داده است، در همین زمینه تقاضا دارم با استفاده از این شبکه در استانها ارتباط بین بالاترین نقطه هرم و پایینترین نقطه آن را برقرار کنید.
۴: مسئولیت پذیری حداکثری ایجاد کنیم
وی ادامه داد: باید مسئولیت پذیری را به حداکثر برسانیم و به جامعه، دولت همچنین مقام معظم رهبری نشان دهیم که آموزش و پرورش و معلمان عزیزمان در امر مسئولیت پذیری در این ایام حداکثر تلاش خود را به کار بردهاند.
۵: پاسخگویی حداکثری ایجاد شود
حاجی میرزایی نکته بعدی را توجه به پاسخگویی حداکثری دانست و گفت: در شرایط کنونی ممکن است هر روز یک مساله و دغدغه جدید پیش آید؛ بنابراین باید پاسخگویی و نظارت به صورت حداکثری انجام شود تا سال را به خوبی پیش ببریم. بعد از شروع سال تحصیلی باید به صورت دقیق بر امر آموزش نظارت کنیم.
۶: انعطاف حداکثری در برابر شرایط غیرقابل پیش بینی داشته باشیم
وزیر آموزش و پرورش بر انعطاف حداکثری مدیران و مسئولان تاکید کرد و افزود: در شرایط بیثبات سال تحصیلی جدید باید با انعطاف حداکثری تصمیماتی را اتخاذ کنیم تا با تغییر شرایط آنها را تغییر دهیم.
۷: مشارکت حداکثری ذی نفعان آموزش و پرورش را فراهم کنیم
وی ادامه داد: خانواده، وزارت بهداشت، استانداران و بسیاری از شخصیتهای اجتماعی استان شریک جدی در پیشبرد اهداف آموزشی ما در سال جدید هستند که باید با آنها مشارکت حداکثری داشته باشیم و ارتباط تنگاتنگ بگیریم.
۸: هوشیاری حداکثری داشته باشیم
حاجی میرزایی به هوشیاری حداکثری تاکید کرد و اظهار داشت: با شیوع کرونا وارد مسیری شدهایم که از آینده آن خبری نداریم، بنابراین باید با هوشیاری کامل بتوانیم این مسیر را طی کنیم تا دچار خطر نشویم.
۹: هماهنگی بین همه سطوح آموزش و پرورش وجود داشته باشد
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: یکی از نکاتی که باید مدیران و روسای استانی آن را مدنظر داشته باشند، این است که امسال و در شرایط بحران ویروس کرونا و نبود قطعیت در کشور، طبق اعلام نظر یونسکو آموزش در اکثر کشورها به صورت آموزش در شرایط بحران قرار دارد؛ بنابراین نیاز است بین راس و سطح هرم آموزش هماهنگی به حداکثر برسد.
۱۰: مدیریت زمان داشته باشیم
حاجی میرزایی در پایان گفت: آخرین نکته در گذر از این شرایط سخت، مدیریت زمان است. از روسا و مدیران استانی تقاضا دارم تلاش خود را در مدیریت زمان بکار برند و از تمام اراده و همت خود برای حصول نتیجه مورد قبول کمک بخواهند.
کد مطلب: 424888