به مناسبت سومین سالگرد درگذشت «حاج ناصر بینایی» خیر مدرسهساز کهگیلویه و بویراحمد:
خیری که به انصاف و پاکدستی نزد یاسوجیها مشهور است
4 شهريور 1397 ساعت 12:26
شاید کمتر کسی باشد که نام «بیناییها» را نشنیده باشد. همه در شهر یاسوج به ویژه قدیمیها و بزرگان، مذهبیها و هیئتیها در باره او میدانند و خانودهاش را میشناسند، «مرحوم بینایی» پایهگذار فعالیتی فرهنگی و مذهبی در این شهر شناخته میشود و هر ساله او به خصوص در ماههای محرم، صفر و رمضان سکان دار مراسمات عزاداری، دعا و مناجات بود. راهی که فرزندان آن مرحوم در یاسوج ادامه میدهند.
قسمت اول؛ سال هزار و سیصد و سیزده شمسی در شهر نرگسهای عطر افشان که مشام هر رهگذری را نوازش میدهد و هنگام بانگ الهی کودکی چشم به جهان گشود که «ناصر» نام گرفت. بهبهان یا همان ارجان یکی از شهرهای باستانی ایران است که از ديرباز شهري علمي، ادبی و فرهنگي بوده و عرفا، مشاهیر، سخن سرايان و نويسندگان زيادي را در دامان خود پرورش داده است. لقب دارالشعرا را به این شهر دادهاند.
«ناصر» که در خانواده مذهبی بینایی به دنیا آمده بود، در کنار پدر مشق مروت و مردانگی را هم آموخت، در 8 سالگی پدرش را از دست داد و نان آور خانواده شد و به خاطر علاقه به تحصیل شبها پای مشق و کتاب مینشست و بعد از گذراندن دورههای مختلف تحصیل به شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد آمد.
«ناصر بینایی» سرشار از پاکی و صداقت بود و دلی بیباک و جسور داشت. او دارای قلبی رئوف و مالامال از عشق مردم بود و در زندگی خود، بیش از هر چیز دیگری به انسان زیستن و از خودگذشتگی میاندیشید. وی بعد از حضورش در یاسوج دست به فعالیتهای اقتصادی زد و افرادی زیادی را هم به کار گرفت و او اولین کسی بود که در استان کهگیلویه و بویراحمد اقدام به سرمایهگذاری کرد، اما با وجود تمکن مالی، هیچ گاه فروتنی و تواضع خود را در برابر مردم از دست نداد. بینایی از جمله سرمایهگذارانی هست که آمد، ماندگار شد و ماند و به واسطه حسن شهرت که در بین مردم بویراحمد پیدا کرد به عنوان اولین نماینده این منطقه در شورای شهر انتخاب شد. و البته ذوق شعر و ادبیات را از اجداد خود به یادگار برده بود و همانند بهبهانیها به انصاف و پاکدستی معروف بود.
شاید کمتر کسی باشد که نام «بیناییها» را نشنیده باشد. همه در شهر یاسوج به ویژه قدیمیها و بزرگان، مذهبیها و هیئتیها در باره او میدانند و خانودهاش را میشناسند، «مرحوم بینایی» پایهگذار فعالیت فرهنگی و مذهبی در این شهر شناخته میشود و هر ساله او به خصوص در ماههای محرم، صفر و رمضان سکان دار مراسمات عزاداری، دعا و مناجات بود. راهی که فرزندان آن مرحوم در یاسوج ادامه میدهند.
حاج ناصر بینایی بالاخره سوم شهریورماه در سال 94 و در سن 82 سالگی دار فانی را وداع گفت.
صحبت کردن در باره زندگی این مرد خیر در چند سطر اجحاف در حق او محسوب میشود، چرا که نمیتوان حق مطلب را ادا کرد.
بنا بر این گزارش، در سالهای اخیر فرزندان آن مرحوم مدرسهای را در روستای سربیشه گچساران احداث کردند که اکنون قصد دارند به یاد پدر مدرسهای دیگر در مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد بنا کنند.
همچنین کتاب زندگی نامه ناصر بینایی در دست تدوین است.
کد مطلب: 402532