کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

فیلی: سرمایه‌گذار پتروشیمی بویراحمد فردی خوشنام و توانمند است / باقری: ایجاد ۵ هزار شغل / اخذ تمام مجوزها / بهره‌برداری از پتروشیمی سقاوه تا ۱۴۰۱

27 بهمن 1396 ساعت 20:37


عزیز فیلی معاون عمرانی استاندار کهگیلویه  بویراحمد، شاهرخ کناری فرمانداربویراحمد، داریوش دیودیده رئیس سازمان صنعت، و معدن استان وجمعی از مدیران استانی وشهرستانی از کارخانه سیمان و پتروشیمی مارگون بازدید کردند و در جریان آخرین روند این طرح‌ها قرار گرفتند.
تمام مجوزها برای راه اندازی پتروشیمی دنا بویراحمد اخذ شده است/ این کارخانه تا سال ۱۴۰۱ به بهره برداری می رسد
 
سرمایه گذار پتروشیمی بویراحمد در این آیین گفت: تمام مجوزهای مربوبوط به احداث کارخانه پتروشیمی دنا بویراحمد اخذ شده و تا اردیبهشت سال آینده کلنگ زنی و عملیاتی خواهد شد.
لهراسب باقری افزود: احداث کارخانه پتروشیمی دنا بویراحمد بزرگترین طرح زنجیره‌ای پتروشیمی در کشور است و  به لحاظ حجم سرمایه گذاری و تولید با هیچکدام از پتروشیمی‌های موجود در کشورقابل مقایسه نیست.
وی با اشاره به اینکه حجم سرمایه گذاری پتروشیمی دهدشت ۴۶۷ هزار میلیون یورو است و باید خوراکان از بیدبلند تامین شود، گفت: خوراک پتروشیمی گچساران نیز باید از گچساران تامین شود و این دو پتروشیمی تک محصولی هستند درحالی که پتروشیمی دنا بویراحمد چند محصولی و ۵ پتروشیمی در یک نقطه مستقر خواهدشد.

باقری عنوان کرد: خوراک پتروشیمی بویراحمد به جایی وابسته نیست و کمتر از یک و نیم کیلومتر از خط اصلی لوله گاز که به شمال کشور و صادراتی است خوراک برداشت می‌شود و شامل شش درصد است.
سرمایه گذار کارخانه پتروشیمی دنا بویراحمد ابراز داشت: در فاز نخست این کارخانه که  تولید متانول بوده ۱۳۰۰ نفر اشتغالزایی دارد و در فازهای بعدی نیز ۵۰۰۰ هزار نفر ایجاد اشتغال خواهد داشت.
باقری افزود: مزیت این کارخانه به صتایع پایین دستی آن بوده که به تبع کارخانه پتروشیمی وارد استان می‌شوند.
حاشیه‌ها علیه کارخانه پتروشیمی دنا بویراحمد سیاسی است
وی به برخی حاشیه‌ها و هجمه‌های رسانه‌ای علیه احداث کارخانه پتروشیمی بویراحمد نیز اشاره کرد و گفت: هیچکدام از این حساسیت‌ها علمی، تخصصی و واقع بینانه نیست و بیشتر مسائل قومی و قبیله‌ای و سیاسی بوده که دامن گیر احداث این کارخانه شده است.
باقری ابراز داشت: مباحثی که پیرامون موضوع زیست محیطی احداث کارخانه پتروشیمی بویراحمد مطرح می‌شود نیز خلاف واقع است  زیرا این طرح در کارگروه زیست محیطی استان مصوب شد و در تاریخ ۲۶ دی ماه امسال نیز مجوز خود را از سازمان محیط زیست کشور دریافت کرد.
سرمایه گذار کارخانه پتروشیمی دنا بویراحمد گفت: برخی فکر می‌کنند قرار است در این منطقه پالایشگاه راه اندازی شود در صورتی که چنین چیزی نبوده و نیست و تنها کارخانه پتروشیمی احداث می‌شود و هیچ آلایندگی و دودی نیز نخواهد داشت.
باقری عنوان کرد:  برخی ادعا می‌کنند با احداث این کارخانه رودخانه بشار خشک می‌شود در صورتی که تنها هشت دهم و زیر یک درصد از آبی که از استان خارج می‌شود به کارخانه  پتروشیمی می‌رسد.
وی افزود: برخی رسانه‌ها نیز عنوان کرده‌اند سرمایه گذار طرح ۸۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات از دولت دریافت می‌کند در حالی که قرار نیست یک ریال از منابع دولتی برای احداث این کارخانه تسهیلات دریافت شود و تاکنون نیز ریالی در این زمینه دریافت نکرده و نخواهیم کرد.
باقری گفت: کارخانه پتروشیمی دنا بویراحمد با  سرمایه گذاری یک شرکت ایتالیایی راه اندازی می‌شود و تفاهم نامه ان نیز با وزیر اقتصاد امضا شده است و این طرح نیز در بازه ۵ ساله و تا سال ۱۴۰۱ تکمیل و به بهره برداری می‌رسد.
وی گفت: تمام ماشین الات کارخانه پتروشیمی بویراحمد نیز از المان و ایتالیا خریداری می‌شود.
 
اراده تمام مسوولان بر اجرای مجتمع پتروشیمی بویراحمد است
عزیز فیلی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه عزم و اراده تمام مسئولان نظام بر این است که مراحل اجرایی مجتمع بین المللی پتروشیمی دنا بویراحمد شروع شود، اظهار کرد: کارخانه فعال سیمان مارگون و پروژه اجرای پتروشیمی سقاوه بویراحمد ۲ طرح بزرگ اقتصادی و تولید استان است و لازم است که مدام پیگیر مراحل کاری آنها باشیم، و این بازدید با هدف بررسی مشکلات و آخرین وضعیت فرایند کاری طرح پتروشیمی سقاوه بویراحمد و چرخه فعالیت کارخانه سیمان مارگون انجام شد.
عزیز فیلی در این بازدید با بیان اینکه این پتروشیمی یک سرمایه گذاری عظیم، منحصربفرد و کار بسیار بزرگی است، اظهار کرد: احداث پتروشیمی در شهرستان بویراحمد براساس نیاز استان و کشور بوده و اتفاق بزرگی است که در حال رخ دادن است.
وی با اشاره به اینکه پتروشیمی مواهب بسیاری برای رشد صنعت و اشتغال در استان دارد، تصریح کرد: زمانی که معاون عمرانی استانداری ایلام بودم، مجوز پتروشیمی ایلام را که اکنون در مرحله بهره برداری است گرفتیم البته آن زمان برخی می‌گفتند که توجیه ندارد ولی امروز مواهب و مزایای آن بیشتر نمایان شده است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اظهار رضایت از سرعت انجام کارها در پتروشیمی دنابویراحمد آن را نشان از عزم و توانمندی سرمایه گذار و دستگاه‌های اجرایی استان برای اجرای این پروژه دانست و خاطرنشان کرد: اخذ مجوز خوراک پتروشیمی‌ها در کشور حداقل سه سال طول می‌کشد اما در پتروشیمی بویراحمد شاهدیم که در کمتر از یکسال تمام مجوزها ازجمله مجوز خوراک اخذ شده است.
فیلی پتروشیمی دنا بویراحمد را از معدود پروژه‌های کشور دانست که حداقل اقدامات بروکراسی و اداری را داشته و توانسته ظرف مدت کوتاهی تمام مجوزها را دریافت نماید و افزود: ظرف یکسال گذشته تمام مجوزهای لازم برای احداث مجتمع بین المللی پتروشیمی دنا بویراحمد از سوی نهادهای متولی استانی و ملی صادر شده است و این مجتمع امروز مجوز خوراک را از وزارت نفت، مجوز آب در حین ساخت و پس از آن را از طریق وزارت نیرو و شرکت آب منطقه‌ای استان و مجوزهای زیست محیطی و سلامت را دارد.
وی با اشاره به اینکه این پروژه در زمان اجرای تمامی فازها ۵ هزار نفر اشتغالزایی مستقیم دارد، تاکید کرد: حجم ریالی و ارزی سرمایه گذاری پروژه بالغ بر ۸۶ هزار میلیارد ریال است که این منابع تماماً توسط بخش غیر دولتی تامین خواهد شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار بیان کرد: مجتمع بین المللی پتروشیمی دنا بویراحمد، زنجیره یا مجموعه‌ای از پتروشیمی‌ها در قالب یک پروژه است و در واقع اینجا داریم در قالب پتروشیمی دنا بویراحمد، پنج پتروشیمی احداث می‌کنیم.

فیلی پتروشیمی دنابویراحمد را یک صنعت مادر خواند که پس از راه اندازی صنایع جنبی و پایین دستی بسیاری در استان ایجاد خواهد کرد عنوان داشت: این پروژه تحول شگرفی در منطقه ایجاد خواهد کرد و زمینه توسعه این منطقه را فراهم می‌کند و اولین نفع آن هم برای مردم همین منطقه است.
وی با برشمردن مزایای پروژه اذعان کرد: عزم مدیران ملی و استانی بر اجرای این پروژه است و ما موظفیم که همه به این پروژه کمک کنیم و مردم هم اگر مزایای آن را برای خودشان و توسعه منطقه بدانند، با پروژه و سرمایه گذار همکاری خواهند کرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد صدور مجوز خوراک به میزان سالیانه یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب را از حمایت‌های دولت از این پروژه دانست و گفت: دولت از اجرای این پروژه حمایت علنی و اجرایی خواهد کرد و صدور مجوزهای لازم نیز از مصادیق آن است و نشان می‌دهد که همه علاقه مندیم که این پروژه به سرانجام برسد.
فیلی با اشاره به اینکه براساس برنامه زمانبندی پتروشیمی دنابویراحمد، عملیات اجرایی این پروژه پنج سال به طول می‌انجامد از کلنگ زنی آن در اوایل سال آینده خبر داد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد به مباحث زیست محیطی پروژه نیز اشاره کرد و گفت: از زمان آغاز بحث احداث این پتروشیمی سازمان حفاظت محیط زیست کشور وارد موضوع شده و از طریق مشاور مورد تایید خودش، کار مطالعات و ارزیابی‌های زیست محیطی را انجام داده است و مراحل استانی و ملی ارزیابی زیست محیطی طی شده و در نهایت مجوز تصویب و ابلاغ شده است.
وی با بیان اینکه سرمایه گذار و دولت علاقه مند به رعایت مسائل زیست محیطی هستند و حاضرند به خاطر این موضوع هزینه هم بدهند، از ادارات خواست که مسائل زیست محیطی و موضوعات آب پروژه را برای مردم تشریح کنند.
فیلی خاطرنشان کرد: مسائلی در فضای مجازی در مورد آب و مسائل زیست محیطی پروژه مطرح می‌شود که اصلاً صحت ندارد و آنگونه که در آن فضا مطرح می‌کنند، نیست.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در ادامه به بحث سرمایه گذار پروژه و تضمین انجام آن پرداخت و تصریح کرد: من وقتی دیدم که سرمایه گذاری توانمند و خوشنام و اراده‌ای قوی پشت پروژه است امیدوار شدم و سعی می‌کنم هرچند ماه یکبار از روند اجرای پروژه بازدید کنم.
    


کد مطلب: 317564

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/317564/فیلی-سرمایه-گذار-پتروشیمی-بویراحمد-فردی-خوشنام-توانمند-باقری-ایجاد-۵-هزار-شغل-اخذ-تمام-مجوزها-بهره-برداری-سقاوه-۱۴۰۱

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1