کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

آغاز تجهیز بیمارستان شهید جلیل یاسوج / نارضایتی مردم «پاتاوه» از نبود پزشک متخصص / آب شهر باشت فردا قطع می‌شود / بهره‌برداری از فاز اول پارک بزرگ بلادشاپور دهدشت

24 دی 1396 ساعت 22:57



خبرهای کهگیلویه و بویراحمد /

ورود نخستین محموله از تجهیزات پزشکی بیمارستان ۲۹۶ تختخوابی شهید جلیل یاسوج
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد گفت: نخستین محموله تجهیزات درمانی و آموزشی بیمارستان ۲۹۶ تختخوابی یاسوج روز یکشنبه به همت وزارت بهداشت و درمان و تلاش مسئولان اجرایی این استان وارد این بیمارستان شد.

عملیات اجرایی بیمارستان ۲۹۶ تختخوابی یاسوج /شهید دکتر جلیل/از سال ۸۵ آغاز شد و پس از ۱۲ سال این طرح هم اینک با پیشرفت فیزیکی بالای ۹۶درصد آماده بهره برداری است.
علی محمد احمدی استاندار کهگیلویه وبویراحمد چندی پیش نیز در بازدید از این بیمارستان افتتاح رسمی و بهره داری آن را منوط به تهیه تجهیزات کامل آن دانسته بود.
دکتر غلام عباس سبز اظهار داشت: افزون بر ۴۰۰ میلیارد ریال تجهیزات و امکانات پزشکی و درمانی برای این بیمارستان تخصیص یافته است.
وی تصریح کرد: با توجه به رایزنی ها و مکاتبات انجام شده این میزان اعتبار برای خرید تجهیزات در قالب طرح تحول سلامت و توسط وزارت بهداشت تامین می شود.
سبز یادآور شد: البته وزارت بهداشت در ابتدا مجموعه استانداری و دانشگاه علوم پزشکی یاسوج را متعهد به تامین حدود ۸۰میلیارد ریال از کل هزینه کرده بود که با رایزنی های انجام شده ، تلاش نماینده مردم شهرستان بویراحمد در مجلس شورای اسلامی و اهتمام ویژه دولت تدبیرو امید این مهم در قالب طرح تحول سلامت به استان اختصاص یافت.
وی با بیان اینکه متولی ساخت فضای فیزیکی این طرح بزرگ بهداشتی و درمانی وزارت راه و شهرسازی است، گفت: این بیمارستان در هشت طبقه ساخته شده و تاکنون رقمی افزون بر ۶۰۰ میلیارد ریال برای آن هزینه شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: این بیمارستان از مصوبات سفر استانی رئیس جمهوری در سال ۸۵ بوده که در زمینی به مساحت سه هکتار و بازیربنای ۲۵ هزار مترمربع در حال ساخت است.
وی ابراز داشت: امکانات تخصصی و فوق تخصصی در این بیمارستان شامل رادیولوژی، ماموگرافی، سونوگرافی، سی تی اسکن، آزمایشگاه،CCU و ICU پیش بینی شده است.
سبز تاکید کرد: امکانات آموزشی از قبیل سالن اجتماعات، کلاس‌های بالینی، کتابخانه و پاویون برای اقامت دانشجویان از بخش‌های این بیمارستان درمانی و آموزشی است.





مستمری و یارانه مددجویان کمیته امداد متمرکز پرداخت می‌شود
مدیرکل کمیته امداد کهگیلویه و بویراحمد گفت: مستمری و یارانه مددجویان تحت حمایت کمیته امداد استان کهگیلویه و بویراحمد از دی ماه امسال به صورت متمرکز از طریق این نهاد پرداخت می‌شود.

فرید محبی با بیان اینکه یکی از خدماتی که این نهاد به جامعه هدف خود ارائه می دهد پرداخت مستمری است، گفت: مستمری و یارانه مددجویان تحت حمایت تا پایان آذر ماه امسال به صورت جداگانه و در دو حساب متفاوت واریز می‌شد.

وی با بیان اینکه از دی ماه امسال به بعد یارانه خانوارهای تحت حمایت از طریق کمیته امداد پرداخت می شود، افزود: روند پرداخت مستمری و یارانه مددجویان دستخوش یکسری تغییرات شده و از این تاریخ مستمری و یارانه مددجویان به صورت یکپارچه به حساب مددجویان واریز می‌شود و از این طریق نیز قابل برداشت است.

محبی با اشاره به اینکه ۲۸ هزار و ۷۰۰ خانوار با جمعیت ۶۳ هزار و ۴۰۰ نفر مستمری بگیر کمیته امداد کهگیلویه و بویراحمد هستند، بیان کرد: ۱۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان مستمری در ۹ ماهه سال جاری به مددجویان تحت حمایت پرداخت شد.

مدیرکل کمیته امداد کهگیلویه و بویراحمد به میزان مستمری پرداختی به خانوارهای مددجو اشاره و اظهار کرد: به خانوارهای تک نفره ۱۴۸ هزار تومان، دو نفره ۲۴۹ هزار تومان، سه نفره ۳۲۴ هزار تومان، ۴نفره ۴۱۹ هزار تومان و پنج نفر به بالا ۴۶۵ هزار تومان مستمری ماهیانه تعلق می گیرد.



جلسه بازنگری سیستم مدیریت یکپارچه در شرکت نفت گچساران برگزار شد
مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران گفت: بیست و ششمین جلسه بازنگری سیستم مدیریت یکپارچه در شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران برگزار شد.


 به نقل از روابط عمومی شرکت نفت گچساران بیست و ششمین جلسه بازنگری مدیریت در راستای حصول اطمینان از تداوم تناسب کفایت، اثربخشی و بهبود سیستم های مدیریتی QHSE-MS در سالن جلسات شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران برگزار شد.

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران در جمع مدیران، رؤسا و سرپرستان این شرکت با بیان اینکه، امروزه حرکت در مسیر تعالی و کسب موفقیت پایدار و مدیریت هوشمندانه سرمایه‌های مادی و معنوی از مهم‌ترین تصمیمات استراتژیک مدیران ارشد سازمان‌ها محسوب می‌شود، اظهار کرد: استقرار، حفظ، نگهداری و ارتقاء سیستم‌های یکپارچه مدیریت مشتمل بر مدیریت کیفیت،

مدیریت زیست محیطی و مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه‌ای(QHSE-MS) به عنوان یک استراتژی در راستای افزایش کیفیت و کمیت محصولات و ارائه خدمات اتخاذ شده‌ که با نگاه علمی به عنوان یک ضرورت برای کسب موفقیت پایدار محسوب می‌شود.

صیدالی تصریح کرد: ذکر این نکته ضروری است که استقرار، اجرا، نگهداری و ارتقاء این سیستم ها سازمان را در دستیابی به رضایت‌مندی  مشتریان، آسایش خاطر کارکنان و خانواده‌های آنها ، مسوولیت‌های اجتماعی سازمان و ارتقاء  بهره وری کمک و یاری می‌نماید.

وی بیان کرد: در  این جلسه نتایج و دستاورد‌های سیستم‌های استقرار یافته مورد بررسی قرار گرفت و نقاط قوت و ضعف شناسایی و تصمیمات مدیریتی مناسب به منظور بهبود مداوم عملکرد  در راستای دستیابی به اهداف استراتژیک سازمان اتخاذ گردید.

به گزارش فارس، شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران یکی از شرکت‌های مهم زیر مجموعه شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب است؛   قرار گرفتن تأسیسات این شرکت در چهار استان کهگیلویه و بویر احمد ، خوزستان ، بوشهر و فارس از ویژگی های این شرکت است که در کنار قرار گرفتن تلمبه خانه عظیم گوره و چندراهه نفت خام صادراتی کشور در حوزه عملیات این شرکت گچساران را به قلب صادرات نفت خام کشور تبدیل کرده است.


 
نارضایتی مردم پاتاوه کهگیلویه و بویراحمد از نبود پزشک متخصص
مردم بخش پاتاوه از توابع شهرستان دنا با جمعیتی افزون بر ۳۵ هزار نفر در نبود پزشک متخصص سرگردان بوده و مجبور به تحمل رنج سفر به یاسوج و یا استان‌های همجوار از جمله اصفهان و شیراز هستند.
 
مردم بزرگترین بخش کهگیلویه و بویراحمد(پاتاوه) در حالی از نبود پزشک متخصص رنج می‌برند و رنج سفر به شهرهای دیگر را تحمل می‌کنند که قرار بود با اجرای طرح تحول سلامت در کشور شاهد ارتقای سطح خدمات بهداشتی و درمانی باشیم.
مردم بخش پاتاوه علاوه بر تحمل درد و رنج بیماری و تامین هزینه‌های درمانی، باید برای درمان خود هزینه ایاب و ذهاب و اسکان در شهرهای دیگر از جمله یاسوج، شیراز و اصفهان را نیز متحمل شوند، دردی که با اجرای طرح تحول سلامت نیز درمان نشد.
یکی از اهالی بخش پاتاوه در این زمینه به تسنیم گفت: در درمانگاه پاتاوه پزشک عمومی فعالیت دارد و در برخی مواقع نیز خبری از همین پزشک عمومی نیست و مجبوریم با وجود فقر و نداری رنج سفر را تحمل کرده و به شهرهای دیگر برای مداوا سفر کنیم.
رضا موسوی افزود: انتظار می‌رود مسئولان دانشگاه علوم پزشکی و شبکه بهداشت و درمان شهرستان دنا در زمینه استقرار پزشکان متخصصی در بخش‌های زنان و زایمان، اطفال، داخلی و دیگر خدمات درمانی همچون سونوگرافی و رادیولوژی در بخش پاتاوه اقدام کنند.
یکی دیگر از اهالی بخش پاتاوه اظهار داشت: برخی مواقع برای کوچکترین خدمات درمانی-پزشکی همچون سونوگرافی مجبور به سفر به شهرهای دیگر از جمله یاسوج بوده و باید روزها در این شهر سرگردان باشیم.
مهناز فلسفی ابراز کرد: بیماران "سرگردان درمان" در بخش پاتاوه بسیار بوده و البته شاید محرومان و مستضعفین در برنامه‌ریزی مجموعه بهداشت و درمان کشور و استان کهگیلویه و بویراحمد جایگاهی نداشته باشند و طرح تحول سلامت تنها برای مرکز کشور و مراکز استان‌ها باشد.
وی با طرح این سوال که تا کی مردم بخش‌ها و شهرهای کوچک کهگیلویه و بویراحمد باید برای دوا و درمان به مرکز استان و حتی سایر استان‌های کشور مسافرت کنند، عنوان کرد: انتظار می‌رود مسئولان و متولیان امر در زمینه استقرار پزشک متخصص در بخش‌های مختلف حتی به صورت پاره وقت اقدام کند.
ارائه خدمات تخصصی پزشک متخصص زنان در پاتاوه
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دنا از ارائه خدمات تخصصی پزشک متخصص زنان به مدت ۲ روز در هفته در بخش پاتاوه خبر داد و گفت: به زودی این مهم اجرایی و عملیاتی می‌شود.
غلامحسن آراسته افزود: پزشک متخصص زنان تا مدتی پیش روزهای یکشنبه به مردم بخش پاتاوه ارائه خدمت می‌کرد که با توجه به بار مراجعه به مرکز بستر درمانی این بخش، حضور این پزشک متخصص به دو روز در هفته افزایش یافت.
وی با اشاره به ویزیت ۱۵۰ نفر در یک روز توسط این پزشک متخصص، افزود: متخصص زنان به جز روز یکشنبه، روزهای چهارشنبه نیز در مرکز بستر درمانی بخش پاتاوه مستقر و ارائه خدمت می‌کند.
 
عملیات اجرایی سردر دانشگاه یاسوج آغاز شد
کارشناس دفتر فنی دانشگاه یاسوج گفت: عملیات اجرایی سردر دانشگاه یاسوج آغاز شد.
به نقل از روابط عمومی دانشگاه یاسوج عملیات اجرایی سر در این دانشگاه آغاز شد.
مهندس حامد خلیلی کارشناس دفتر فنی دانشگاه یاسوج در رابطه با روند طراحی تا آغاز عملیات اجرایی سردر دانشگاه یاسوج گفت: در ابتدا کارگروهی متشکل از اعضای دفتر فنی و رییس دانشگاه و برخی از اعضای هیئت علمی صاحب نظر در این حوزه تشکیل گردید.
وی ادامه داد: در طی روند طراحی سردر با مهم دانستن استفاده از الگوی معماری ایرانی اسلامی و همچنین توجه به تکنولوژی‌های سازه‌ای نو از نمادهای فرهنگی منطقه نیز استفاده شده است.
خلیلی اضافه کرد: این سردر با ارتفاع ۱۸ متر و طول ۲۸ متر در حال ساخت می باشد و در طراحی سردر دانشگاه، ورود و خروجی سواره و پیاده ساماندهی شد و استفاده از کاربندی‌ها به عنوان نمادی از معماری ایرانی- اسلامی از دیگر مشخصه‌های مورد توجه در طراحی سردر است.
کارشناس دفتر فنی دانشگاه یاسوج اظهار داشت: در طراحی محوطه پیرامونی سردر، پارکینگ ورودی ساماندهی شد و همچنین فضایی بعنوان فضای انتظار با نام نظرگاه رو به رودخانه و پارک ساحلی لحاظ شد.
وی گفت : فرم کلی سردر دانشگاه یاسوج دارای ویژگی های خاصی است که در جنوب کشور منحصر به فرد و می‌تواند معرف استان کهگیلویه و بویراحمد باشد است.
خلیلی با اشاره به تعیین پیمانکار پروژه اذعان داشت: عملیات اجرایی در مرحله بتن ریزی فنداسیون قرار دارد که انشاءالله با اتمام این پروژه، سردر دانشگاه یاسوج بعنوان نمادی در خور شان نام دانشگاه، خودنمایی خواهد کرد.
وی در پایان گفت: محاسبات این سازه پیچیدگی خاصی دارد به نحوی که پایداری این سازه نشان دهنده وجود علم و دانش در دانشگاه می‌باشد و از طرفی فرآیند و نحوه ساخت این سازه، تکنولوژی و هویت واقعی دانشگاه را نشان می‌دهد.
بهره‌برداری از فاز اول پارک بزرگ بلادشاپور در آینده‌ای نزدیک
شهردار دهدشت از بهره‌برداری از فاز اول پارک بلاشاپور در آینده نزدیک خبر داد.
اسفندیار برخه از بهره‌بردای از فاز اول پارک بزرگ بلادشاپور در آینده‌ای نزدیک خبر داد و اظهار داشت: یک از برنامه‌های مهم شهرداری به سرانجام رساندن این پارک برای رفاه حال شهروندان است.
شهردار دهدشت مساحت این پارک را بالغ بر ۱۱ هکتار واقع در ضلع شرقی ورودی بهبهان به دهدشت عنوان و تصریح کرد: فاز اول پارک بلادشاپور به مساحت تقریبی ۴ هکتار و پیشرفت کاری ۸۵ درصدی به زودی به مرحله بهره‌برداری خواهد رسید.
وی عملیات زیباسازی ورودی پارک به صورت طرح آب‌نما و نصب سیستم فواره، زیرسازی و آماده‌سازی آسفالت جاده دسترسی به پارک، اتمام عملیات کودپاشی و چمن‌کاری و نصب سیستم آبیاری فضای سبز پارک، عملیات احداث ۶ چشمه سرویس بهداشتی در محوطه پارک، عملیات تسطیح و آماده‌سازی احداث پارکینگ خودروها و شروع عملیات روشنائی و نصب پایه‌های روشنایی را از جمله کارهای انجام شده در فاز اول پارک بزرگ بلادشاپور عنوان کرد.
 
ساخت ۱۰۰ مسجد نیمه کاره کهگیلویه و بویراحمد نیازمند ورود خیران است
مدیرکل تبلیغات اسلامی کهگیلویه و بویراحمد گفت: اتمام عملیات اجرایی بیش از ۱۰۰ مسجد نیمه کاره در این استان نیازمند ورود خیران است.
حجت‌الاسلام حمید برازش اظهار داشت: بسیاری از مساجد در دست ساخت این استان حتی کمتر از زیر سقف کار شده که همین مسئله دلیل بسیاری از مشکلات فعلی در زمینه نیمه کاره رها شدن این مساجد است.
وی با بیان اینکه خیران مسجد ساز پروژه‌ای را مشارکت می‌کنند که تا زیر سقف کار شده باشد، عنوان کرد: خیرانی را برای اتمام مساجد نیمه تمام به استان آوردیم ولی به دلیل اینکه این مساجد کمتر از زیرسقف بودند در اتمام آن‌ها مشارکت نکردند زیرا معتقدند مردم باید تا زیر سقف مسجد را بنا کنند.
برازش با تاکید بر اینکه مردم کهگیلویه و بویراحمد وضعیت مالی مناسبی ندارند، عنوان کرد: انتظار می‌رود خیران برای اتمام عملیات اجرایی مساجد نیمه کار این استان مشارکت کنند تا شاهد تاخیر در ساخت و به تبع آن فرسایشی شدن و افزایش هزینه‌های تمام شده نباشیم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: اقدامات لازم برای احداث دبیرستان صدرا انجام شده ولی متاسفانه زمین مورد نیاز برای اجرایی شدن این پروژه را نداریم که برطرف شدن این مشکل نیز نیازمند چاره اندیشی توسط مسئولان استانی و ورود خیران است.
برازش با اشاره به اینکه ۸۰۰ مسجد در تمامی نقاط این استان وجود دارد، افزود: این مساجد نیازمند تجهیز به سیستم های صوتی، گرمایشی و خنک کننده بوده که باید در این زمینه نیز تدبیری اندیشیده شود.
خانه سمن‌ها در کهگیلویه و بویراحمد راه اندازی می‌شود
مدیرکل اموراجتماعی و فرهنگی استانداری کهگیلویه و بویراحمد از راه اندازی خانه سمن‌ها در استان خبر داد.
حجت الاسلام سید علی فتح میرمحمدی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه خانه سمن‌ها در سال ۸۲ در استان تأسیس شده بود، اظهار داشت: این خانه بعد از مدتی بنا به دلایلی تعطیل شد.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه سمن‌ها بازوی اجرایی بین دولت و مردم هستند، گفت: ضرورتی برای تشکیل خانه سازمان‌های مردم نهاد فعال (سمن‌ها) در استان احساس می‌شد.
وی بیان کرد: با کمک تعدادی از سازمان‌های مردم نهاد و یکی از دستگاه‌های اجرایی به زودی خانه سمن‌ها در استان راه اندازی می‌شود.
میرمحمدی خرد جمعی را از اساسی‌ترین ویژگی‌های سمن‌ها دانست و گفت: اگر سازمان‌های مردم نهاد هم‌اندیشی بیشتری داشته باشند به شناخت بیشتری نسبت به مسائل می‌رسند.
وی هدف از تشکیل این خانه را توانمندسازی اعضای تشکل‌ها در استان عنوان کرد و افزود: مسئولان سمن‌ها می‌توانند در این مکان نسبت به برگزاری کارگاه‌های آموزشی اقدام کنند.
میر محمدی با بیان اینکه خانه تشکل‌ها به محلی برای رجوع سازمان‌های مردم نهاد تبدیل می‌شود، بیان کرد: با راه‌اندازی این خانه اعضای سمن‌ها می‌توانند بر فعالیت سایر سمن‌ها نظارت کرده و پیوندی برای ارتباط با دستگاه‌های اجرایی باشد.
وی خاطرنشان کرد: امور و فعالیت‌های قابل واگذاری دستگاه‌های اجرایی را به سازمان‌های مردم نهاد واگذاری می‌کنیم.
میرمحمدی با بیان اینکه سمن‌ها با مشکلاتی رو به رو هستند، عنوان کرد: خانوادگی و تک نفره اداره شدن این سازمان‌ها یکی از مشکلات آن‌ها است و علت اصلی آن بیگانه بودن مردم استان با کار گروهی است.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه ۷۰ سمن فعال در استان وجود دارد، بیان کرد: این سازمان‌های مردم نهاد در دامنه متنوعی از جمله فرهنگی، سلامت، ورزشی و... فعالیت می‌کنند.
وی گفت: امسال با تشکل‌های فعال در حوزه آسیب‌های اجتماعی از جمله اعتیاد، طلاق، خودکشی، عفاف و حجاب و حاشیه نشینی قرارداد منعقد می‌کنیم.
میرمحمدی از انعقاد قرارداد در حوزه سلامت و نشاط اجتماعی با آموزش و پرورش خبر داد و گفت: سازمان دانش آموزی به عنوان یک تشکل غیردولتی نسبت به برگزاری المپیاد ورزشی و جنگ شادی در بین دختران دبیرستانی در سراسر استان اقدام می‌کند.
 
آب شهر باشت فردا قطع می شود
رئیس اداره آب و فاضلاب شهری باشت گفت: آب این شهر فردا دوشنبه ۲۵ دی به مدت ۹ ساعت قطع خواهد شد.
یعقوب گرجی زاده افزود: آب تمام مشترکان شهر باشت به دلیل اتصال شبکه به مخزن ۲ هزار متر مکعبی در حال احداث از ساعت هفت بامداد تا ۱۶ قطع خواهد شد.
رئیس اداره آب و فاضلاب شهری باشت گفت: این طرح ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و پس از آبگیری در آینده نزدیک بهره برداری خواهد شد.
وی از مشترکان این شهر خواست ضمن پیش بینی برای ذخیره آب در صورت نیاز با شماره‌های تلفن‌های ۱۲۲ (واحد اتفاقات آبفای باشت) و اداره آبفای باشت (۳۲۶۲۲۳۲۲) تماس بگیرند.
 
 
سخت گذری و پراکندگی عامل کندی برق‌رسانی به روستاهای کهگیلویه و بویراحمد
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: پراکندگی و سخت گذر بودن عامل کندی برق‌رسانی به برخی از روستاهای این استان است.
داود راهزادی در دیدار برخی از اهالی روستای طسوج چرام گفت: برق‌رسانی به ۲۸۲ خانوار روستایی در ۲۶ روستای کهگیلویه و بویراحمد در سال گذشته انجام گرفته است.
وی اظهار داشت: ۲۶ روستا در این استان با اعتباری بیش از ۵۰ میلیارد ریال از نعمت برق برخوردار شدند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: برای برق‌رسانی به این روستاها حدود ۳۵ کیلومتر شبکه فشار متوسط و حدود ۱۵ کیلومتر شبکه فشار ضعیف اجرا شده شد.
راهزادی از نصب ۲۸ دستگاه ترانفسورماتور ۲۵ و ۵۰ کیلوولت آمپر برای برقدار شدن این روستاها در استان کهگیلویه و بویراحمد خبر داد.
وی گفت: شهرستان چرام با ۱۰ روستا و بهمئی با سه روستا دارای بیشترین و کمترین روستاهای برقدار شده در استان کهگیلویه و بویراحمد در سال گذشته بوده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: شهرستان باشت با پنج روستا، کهگیلویه با چهار روستا و بویراحمد با چهار روستا دیگر شهرستان‌های این استان بودند که در سال گذشته از نعمت روشنایی برق برخوردار شدند.
راهزادی از برق‌دار شدن هفت روستا در استان کهگیلویه و بویراحمد با استفاده از سیستم« فتوولتائیک یک کیلوواتی » در سال گذشته خبر داد و اظهار داشت: روستاهای شاه‌نشین و تیمج بهمئی، دامور و مازه کره طسوج چرام، کیمه سفلی و علیا در مارگون بویراحمد و سرتنگ لیراب دیشموک کهگیلویه از روستاهایی بودند که با این سیستم از روشنایی برق برخوردار شدند.
مرمت پل تاریخی بریم باشت نیازمند ۱۰ میلیارد ریال اعتبار است
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: مرمت پل تاریخی بریم باشت، از آثار مربوط به دوره ساسانی نیازمند ۱۰ میلیارد ریال اعتبار است.
 
این اثر تاریخی در سال ۱۳۸۰ با شماره ۴۴۰۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
پل بریم به‌صورت طاق‌های کمانی به هم پیوسته ساخته شده که در روزگار کهن محل عبور، تجارت و مبادله فرهنگ مردمان دور و نزدیک منطقه بوده است.
این پل در شهرستان باشت دارای ۱۳ دهنه به طول ۸۰ متر مربع است.
این اثر تاریخی در مسیر ارتباطی خوزستان به فارس بر روی رودخانه شیو ساخته شده و تا دوره اسلامی از آن استفاده می‌شد و هم اکنون بخشی از آن مرمت و بازسازی شده است.
مسعود شفیعی با اشاره به اهمیت پل تاریخی بریم به دلیل موقعیت جغرافیایی در یکی از جاده‌های ترانزیتی جنوب کشور افزود: صیانت از پل تاریخی بریم افزون بر اهمیت تاریخی و فرهنگی به جذب ایران‌گردان و جهانگردان در این منطقه کمک می‌کند.
وی بیان کرد: هر ساله بین ۵۰۰ میلیون ریال تا یک میلیارد ریال به مرمت پل بریم اختصاص داده می‌شود اما اختصاص اعتبار انجام مرمت کلی برای بقای آن ضروری است.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: طرح مرمت هشت دهنه از بنای تاریخی پل بریم به طول ۴۰ متر در این شهرستان در سال جاری اجرا شد.
شفیعی ساخت دیوار حائل به طول ۵۰ متر، آوار بندی دهنه‌های پل و مرمت را از مهمترین اقدامات مرمتی از سال ۸۵ تاکنون برای صیانت از پل بریم ذکر کرد.
شفیعی ابراز داشت: پل پریم به دلیل آب و هوای مطلوب در سه فصل پاییز، زمستان و بهار و قرار گرفتن بر روی رودخانه نزدیکی در جاده گچساران به خوزستان هر ساله مقصد بازدید تعداد ۳۰۰ جهانگردان اروپایی مانند هلند، سوئد و آلمان است.
این مکان دیدنی در حدود هشت کیلومتری شهر باشت، جنب روستای چم بلبل و حدود ۹۰ کیلومتر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.
 


کد مطلب: 307546

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/307546/آغاز-تجهیز-بیمارستان-شهید-جلیل-یاسوج-نارضایتی-مردم-پاتاوه-نبود-پزشک-متخصص-آب-شهر-باشت-فردا-قطع-می-شود-بهره-برداری-فاز-اول-پارک-بزرگ-بلادشاپور-دهدشت

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1