کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

هیس! مسئولان خوابند؟! قوم گرایی مایه شرمساری

6 آذر 1395 ساعت 20:20


زریر حجتی
ده‌ها و بلکه صد‌ها آسیب اجتماعی چون اعتیاد جوانان بی‌پناه و درمانده، بیکاری، فقر، خودکشی، طلاق و … در بند ناف طایفه گرایی، قوم سالاری، باندبازی‌های کور سیاسی و جناحی در میان هیاهوی معجزه تغییر نام استان! جولان می‌دهد. مدیران و نمایندگانی که سرآبی را با شعارهای پر طمطراق و عوامفریبانه، برای عموم مردم جلوه گر کردند و اینک یا عاجز از راهکار بوده و یا شریک سیاسی در فساد قوم گرایی شده‌اند.
در میان هیاهوی تغییر و قهرمان سازی کاذب از علی مطهری‌ها بخاطر یک سخنرانی نا‌تمام فضای کشور را بهم ریخته‌اند و آن را مایه شرمساری نامیده‌اند تا فساد حقوق‌های نجومی و اختلاس و رابطه بازی و قوم گرایی و مصیبت سوختن مسافران قطار و … در میان این جنجال آفرینی و البته آثار برجام» هیچ» از ملت آگاه و هوشیار مکتوم و مخفی نمایند. زهی خیال باطل، رهروان مکتب روح‌الله و فرزند خلف صالح آن امام همام، لحظه‌ای از چهره نقاب زده مدعیانی که چوب حراج بر ارزش‌های نظام شهیدان می‌زنند غافل نبوده و نیستند.
از نفس افتاده‌های لیبرال مسلکی که با غوغا سالاری و فرافکنی فضای جامعه را محض مصالح انتخاباتی خویش ملتهب و لغو سخنرانی مطهری و عناصر بوقچی را مایه شرمساری و آسمان و زمین را با هجمه به قوه قضائیه و رئیس انقلابی و مجتهد این قوه به هم دوخته‌اند، تا آنجا پیش رفته‌اند که به‌جای دفاع از حقوق ملت و مبارزه با رانت‌خواران با طرح «شفافیت دریافتی مدیران» نیز مخالفت می‌کنند تا دیون خود را به تعبیر الهه کولایی به لیست «پول و رانت امید» تها‌تر و مردم را در کویر تنهایی شعار‌‌ رها کنند. لیبرال مسلکان و تکنو کرات‌های غرب‌گرا از اول هم آزمون خود را در میدان عمل نشان داده بودند ولی عملکرد بخشی از اصولگرا نماهای منفعت‌گرا و فرصت‌طلب، چنین بستری را برای تازیدن به ارزش‌ها فراهم کرد.
امروزه قوم‌گرایی و رابطه بازی و ضابطه گریزی واژه‌هایی آشنا برای استانی است که با داشتن ظرفیت‌های عظیم خدادادی و منابع فراوان توسعه پایدار، همچنان در محرومیت به سر می‌برد.
استان سیاست زده کهگیلویه و بویراحمد که قریب به نیم‌قرن از شکل‌گیری‌اش می‌گذرد هنوز به دلیل معضلاتی چون، رابطه بازی، جناح‌بندی‌های کور سیاسی با فقر، بیکاری، افزایش آمار طلاق و … دست‌وپنجه نرم می‌کند که شاید دیگر تذکر دادن از تریبون‌های نماز جمعه، انتشار آمارهای نگران‌کننده در شبکه‌های ارتباط‌جمعی و فضای رسانه‌ای مکتوب و مجازی چاره‌ساز نباشد.
بسیاری از کار‌شناسان بر این عقیده‌اند که قومیت‌گرایی و ضابطه گریزی سکوی پرتاب به قله پیشرفت عده‌ای نالایق شده است تا آنجا که آپارتاید قبیله‌ای در حوزه سیاست به وظیفه‌ای حتمی تبدیل‌شده تا بلکه ارزش‌ها به حاشیه برود.
نگاه قومیتی موجب شده تا شایستگی به مسلخ رفته و روابط جایگزین ضوابط شوند که فرجام آن نیز یاس و بدبینی و نارضایتی مردم نسبت به مسئولان با عینیت یافتن این موارد است. استان کهگیلویه و بویراحمد در اکثر شاخص‌های توسعه‌یافتگی از دیگران نقاط کشور عقب‌افتاده و این موضوعی است که سال‌ها به دلیل ضعف مدیریتی کنگر خورده و لنگرانداخته است.
مبرهن است با مدیر دارای تفکر مسموم امکان مقابله با فساد نیست و این‌‌ همان دور باطل است زیرا فساد سازمان‌یافته قوم‌گرایی نتیجه احیاء نظام فئودالیته و الیگارشی ناشی از سلوک نمایندگانی است که در سایه پول‌های کثیف بر کرسی مجلس جلوس کرده و رهین منت قشر خاصی شده‌اند.
بدیهی است زمانی می‌توان به مبارزه با این فساد رفت که قانون انتخابات بازنگری و اصلاح و درنتیجه اثرات ثروت‌های نامشروع و پول‌های بادآورده در مددرسانی به خودباخته‌های بی‌تقوا خنثی شود و این راهکار مبارزه با فساد است که باید جلوی آن را از سرچشمه گرفت.
رهبر معظم انقلاب نیز بر پرهیز از رفتارهای قومی و قبیله‌ای در میدان‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی تأکید داشته‌اند و این عمل را خلاف مشی اسلامی و انقلابی دانسته‌اند. معظم له در جمع کارگزاران در سال ۹۰ فرمودند: «رفتار قبیله‌ای در میدان سیاست و اقتصاد از نقاط ضعف است. در رفتار قبیله‌ای، تأیید یا تخطئه اقدامات افراد، بر اساس ماهیت عمل آن‌ها انجام نمی‌شود بلکه انتقاد و یا تعریف از افراد به نحوه وابستگی آن‌ها به قبیله موردنظر مرتبط است. اگرچه در عرصه اقتصادی اقدامات زیادی انجام‌شده اما هنوز مسئله اشتغال، تورم و فرهنگ کار، حل‌نشده است.» و دستور اخیر ایشان به اصلاح قانون انتخابات را شاید بتوان در همین راستا ارزیابی کرد.
متأسفانه در روزهای گذشته اخباری از استخدام‌های بی‌ضابطه با تکیه‌بر رابطه فامیلی در برخی ادارات استان کهگیلویه و بویراحمد منتشر شد که بار دیگر داغ ننگ حقوق‌های نجومی و اختلاس‌های گسترده را تازه کرد. افشاگری معاون سابق توسعه و مدیریت منابع نیروی انسانی جهاد کشاورزی استان در مورد استخدام‌های فامیلی و انتشار آن در فضای رسانه‌ای و همچنین اخبار خروجی برخی سایت‌های محلی حکایت از استخدام‌های گسترده در بسیاری از ادارات کهگیلویه و بویراحمد به شکل فساد آمیز دارد، موضوعی که باعث شد تا ائمه جمعه نیز نسبت به آن واکنش نشان داده و خواستار ورود اهالی رسانه به این موضوع شوند.
هرچند این زخم کهنه نیز سال‌های گذشته برای مدتی سرباز کرد و مسئول سیاست‌گذاری ائمه جمعه استان نیز در خطبه‌های نماز جمعه به‌صراحت بر وجود مدارکی از استخدام غیرقانونی نیرو‌ها در برخی ادارات دولتی تأکید کرده و تهدید به افشاء آن نمود اما گویا در حال و هوای مسائل کلان منطقه‌ای و کشوری مانند برجام و انتخابات مجلس شورای اسلامی به دست فراموشی سپرده شد.
بار‌ها زمزمه‌هایی از جذب بستگان مسئولان و دیگر حامیان سیاسی و قومی و منطقه‌ای در قالب شرکتی، پیمانی، قراردادهای موقت و … به‌صورت غیرقانونی در ادارات شنیده‌شده و داوطلبان کلافه شده و سرکاری آزمون‌های استخدامی ادارات نیز بر این عقیده بوده‌اند که برخی ادارات قبل از برگزاری آزمون‌های استخدامی نیروهای موردنظر خود را جذب می‌کنند و برگزاری آزمون استخدامی، صوری و برای قانونی جلوه دادن مراحل استخدام اقوام و بستگان است. نکته‌ای که ویسی، معاون سابق توسعه و مدیریت منابع نیروی انسانی جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد نیز به‌صراحت به آن اشاره‌کرده است.
شاید ذکر موضوع محروم ماندن کهگیلویه و بویراحمد و تکرار مکرر واژه استخدام‌های غیرقانونی دیگر قبح خود را ازدست‌داده و به موضوعی عادی و روزمره در نگاه مردم تبدیل‌شده باشد تا خدای‌نکرده خطای عده‌ای را به‌پای انقلاب بنویسند که قطعاً این طرز تفکر جفا در حق خدمتگزاران راستین انقلاب است. عده‌ای نشستن بر مسند خدمت را نه ازبهر خدمت بلکه در جهت دستیابی به منافع خود و بستگان می‌دانند که پیامد آن فقر و بیکاری و اعتیاد و خودکشی …جوانان تحصیل‌کرده و فربه‌شدن افراد بدون حق شده است.
همگان بر این باوریم که این اقدام خلاف شرع و قانون علاوه بر سنگینی حق‌الناس بر گردن مسئولین، موجب هدر رفت انرژی و استعداد جوانانی می‌شود که شاید در صورت به‌کارگیری در سیستم اداری و مدیریتی، گره کور محرومیت را باز کنند. بنابراین با توجه به اینکه در چند روز اخیر اخباری مبنی بر شیوع پدیده مذموم استخدام‌های قومی در برخی ادارات دولتی منتشر گردیده، مردم استان و افکار عمومی خواستار ورود جدی دستگاه‌های نظارتی بر نحوه استخدام این نیرو‌ها هستند.
کمترین انتظار مردم این است که دستگاه‌های ذی‌ربط به‌طور جد ورود نمایند و دراین‌بین انتظار مردم از دستگاه‌های نظارتی و به‌ویژه سازمان بازرسی و نماینده محترم ولی‌فقیه از باب مرجعیت عام در حل مشکلات جامعه بیش از دیگران است.
فساد قوم‌گرایی و رابطه بازی با آه و ناله جگرسوز جوانان دردمند افشاء گردیده است. استاندار محترم کهگیلویه و بویراحمد در سال گذشته از سر استیصال پیرامون لابی‌گری و اعمال‌نفوذ نمایندگانی سخن گفت که زلف این فساد را با عبور از قانون به زلف دولت تدبیر و امید در سیستم اجرایی گرده زده‌اند تا بلکه با دادن کد اشتباهی آن را ضریب موفقیت عملکرد خود در افکار عمومی بنامند.
واقعیتی انکارناپذیر است که کیفیت برخورد با آن به عزم و اراده دستگاه‌های نظارتی ذیربط معطوف گشته است و نمی‌توانند بی‌تفاوت به این موضوع از باب نارضایتی عمومی و سلب اعتماد مردم نسبت به نظام از حیث ابعاد مختلف این فساد باشند.


کد مطلب: 213110

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/213110/هیس-مسئولان-خوابند-قوم-گرایی-مایه-شرمساری

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1