کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

نامه تاجگردون و آب گل آلود برای فرصت طلبان

6 شهريور 1395 ساعت 10:02


رضا پالیز
نامه ی اخیر غلام رضا تاجگردون به استاندار و اعتراض به سفر وزیر تعاون، کار و  رفاه اجتماعی  به استان بهانه ای شد تا برخی فرصت طلبان که نه این طرف قضیه را قبول دارند و نه ان طرف را به تکاپو بیفتند تا شاید با گل آلود کردن آب ، ماهی خود را از آب صید کنند.
از هر زاویه ای  به نامه تاجگردون نگاه شود  نامه هم از لحاظ عرف و هم از لحاظ قانونی ایرادات و اشکالات عدیده ای بر آن وارد است .
نامه ، نوع نگارش و محتوای آن بخوبی نشان می دهد که تاجگردون به یکی از بدیهی ترین اصول قانون اساسی یعنی اصل تفکیک قوا که از بارزترین ویژگی های دموکراسی مدرن و میراث منتسکیو است یا اعتقاد ندارد و یا اطلاع ندارد.
تاجگردون اگر چه عدم پایبندی ربیعی به وعده های سال گذشته اش در سفر تبلیغاتی به گچساران را علت دلخوری و مخالفتش با سفر وزیر عنوان کرده است و در نگاه ظاهری در این دلخوری محق است اما بر اساس قانون وی وهر نماینده ی دیگری ابدا حق تعیین تکلیف برای مدیران اجرایی را ندارند . ایشان برای بیان اعتراض خود می توانستد به یک نوشتار انتقادی و یا عدم حضور در جلسات وزیر اکتفا کنند .
در برابر این نامه دو نوع صف کشی و موضع گیری در سطح استان صورت گرفت که نگاه به پیشینه ی این دو گروه و ادبیاتشان بخوبی نشان می دهد که هر دو گروه هرگز دلسوز مردم نبوده اند و جز سهم خواهی که گاهی حتی به یک کارت هدیه حداقلی قانع می شوند دنبال توسعه و پیشرفت استان نیستند.
برخی در این میان علیه تاجگردون موضع گرفتند و این حرکت و نامه را به منزله «مرگ سیاسی » تاجگردون تلقی کردند. این گروه که بیشتر وابستگان و نزدیکان سایر نیروهای سیاسی فعال در استان هستند با بزک کردن همین موضوع دنبال مطرح کردن گزینه های خود هستند.
در مقابل گروهی نیز جانب تاجگردون را گرفتند  ودر مسیر تشدید اختلافات و تخریب استاندار گام برداشتند.
اما  در  این هیاهو موسی خادمی و تیم کاری اش مثل همیشه کاملا بی توجه به این حواشی دو روز گذشته را به استقبال و مهمان نوازی از وزیر سپری کردند  و در سایر زمان ها نیز مشغول برنامه های هفته ی دولت بودند و سعی کردند وارد این بازی رسانه ای و بی نتیجه نشوند.
ولی بد نیست برای پی بردن به ماهیت هر دو گروه و نیت آنها از اینهمه هیاهو به مرور ادعاهایشان بپردازیم که در این این میان بیان توضیحاتی لازم به نظر می رسد.
در جواب گروه اول یعنی منتقدین و مخالفین تاجگردون باید گفت: شکی نیست که لحن و نوع نگارش نامه ی  آقای تاجگردون همان گونه که پیشتر اشاره شد دارای اشکال است اما نباید فراموش کرد که نماینده مجلس به عنوان موکل مردم دارای حق و حقوق و هم چنین یک سری  وظایف است که می تواند گاهی به صورت اعتراضی و با برخی اهرم های قانونی از جمله سوال از وزرا و یا در صورت به حد نصاب رسیدن اقدام به استیضاح وزرا نمایند.
پس اصل اعتراض و یا حتی نامه نگاری دارای ایراد نیست و از ابزارهای نمایندگان محسوب می شود اما در این فقره خاص لحن و درخواست های آقای نماینده از حدود معمول خارج شده است و متاسفانه تداخل در امور قوا را به ذهن متبادر می کند. نکته دیگر فرض پذیرش کامل اشتباه تاجگردون است که در این صورت  این اشتباه برای دیگران امتیاز محسوب نمی شود . در همین چند روز اخیر که از انتشار این نامه می گذرد خیلی ها سعی کرده اند نامه تاجگردون علیه ربیعی را به نفع خود مصادره کنند و خود و بزرگان خود را در این بازی برنده معرفی کنند.
بالا سری های حاشیه سازان پیشتر و از سر بی تدبیری و بی تجربگی  و برخی سهم خواهی ها همین آقای ربیعی را تهدید به استیضاح کرده بودند که با پاسخ محکم اعضای فراکسیون امید مجبور به عقب نشینی شدند.  حالا این طیف و برخی گروه های دیگر می خواهند  با سوءاستفاده از این فضا به جبران اشتباه نابخشودنی خود بپردازند.
تجربه در موارد مشابه نشان می دهد شرکت های اقتصادی زیر مجموعه وزارت رفاه و متقاضیان زیاد این بنگاه های اقتصادی از جمله «شستا» علت اصلی بسیاری از مخالفت ها علیه علی ربیعی می باشد . و هیچ بعید نیست بخش زیادی از مخالفت های اقای تاجگردون نیز به موضوعاتی غیر از دغدغه برای توسعه استان و شهرستان باشد.
طرفداران و به ظاهر نزدیکان تاجگردون نیز در این قضیه آتش بیار معرکه بوده اند .اما چند نکته نیز در جواب این گروه و اول اینکه: در جمهوری اسلامی ایران قوای سه گانه کاملا از هم جدا هستند ولی این جدایی به منزله عدم همکاری و تعامل نیست و در راستای همکاری قوا و تاکید رئیس جمهور بر مشورت و همراهی با نمایندگان مجلس  دکتر خادمی استاندار در سه سال گذشته تعامل خوبی با نمایندگان دوره قبل و این دوره مجلس  داشته است . از سوی دیگر اقای تاجگردون تنها نماینده اصلاح طلب استان و از محدود نمایندگان اصلاح طلب دوره ی قبلی مجلس بودند که طبیعی بود تعامل با ایشان به دلیل همراهی ایشان با دولت و اصل
اح طلب بودن نیروهای مورد حمایت ایشان بیشتر باشد .هر چند در موارد زیادی از جمله مدیریت ها نظر آقای تاجگردون و خادمی کاملا در تضاد با هم بود که این نیز امری طبیعی است .
البته در گذشته خیلی از همین مدعیان امروزی که استقلال خادمی را تاب نمی آورند با شایعه پراکنی و مطالب مغرضانه  تعامل و همکاری  را به منزله عدم استقلال خادمی عنوان می کردند .
باید در این قسمت اشاره کرد که در بسیاری از موارد آقای تاجگردون به جهت حضور در کمیسیون برنامه و بودجه از سوی وزارتخانه ها و برخی نیروهای فعال در مرکز مورد حمایت و همراهی قرار می گیرد که این مسئله مطلقا ربطی به مدیریت استان ندارد  و این معضل بیشتر به ساختار سیاسی کشور بر می گردد.
بد نیست به این گروه سال های پایانی دولت گذشته و  بویژه در زمان صدارت علی صابری را یادآوری کرد  که مطابق نامه دستوری رئیس جمهور وقت استانداران از هر گونه همکاری با نمایندگان منع شده بودند و حتی خود اقای تاجگردون یا به جلسات دعوت نمیشد و یا با یک فکس ساده این اتفاق می افتاد.
اتفاقا یکی از ویژگی های مثبت اقای خادمی همین تعامل با نمایندگان در عین حفظ استقلال کاری می باشد که سبب ایجاد یک فضای آرام و بدون تنش در استان شده است .
ولی نکته عجیب درمورد افاضات صاحب نظران و به ظاهر دلسوزان آقای تاجگردون که سعی دارند در نوشته شان برای او  تعیین تکلیف کنند این است که از استاندار خواسته بودند مانع از سفر وزیر به استان شود. گویی اقایان از یاد برده اند استاندار نماینده دولت در استان است نه نماینده نماینده و اصلا کدام منطقی می پذیرد که استاندار چنین کاری انجام دهد.  بعید است این به ظاهر منتقدین و تحلیل گران  به این فکر کرده باشند  که چنین رفتاری از سوی استاندار و ایستادن روبروی دولتی که نماینده اش است به چه معنا است.
این گروه پا را از این هم فراتر نهاده اند و به گونه ای از مزد و جواب مزد حرف زده اند که ظاهرا عزل و نصب استاندار مطلقا در اختیار نمایندگان محترم است .همگان به یاد دارند روز معارفه دکتر خادمی در سالن ارشاد استان که اقای رحمانی  فضلی با قاطعیت اعلام داشتند خادمی به غیر از خدا و مردم مدیون هیچ کس نیست  و اگر مشورتی با نمایندگان محترم صورت گرفته است به منزله انتخاب استاندار توسط نمایندگان نمی باشد.
سفر ریاست جمهوری و استقبال تاریخی از حسن روحانی که رضایت کامل رئیس جمهور و دولت از موسی خادمی را در پی داشت در چند روز اخیر ظاهرا بعضی ها را خوش نیامده و این نوع موضع گیری ها و تخریب ها نشانگر دلخوری آنها و عدم رضایت آنها از رضایت دولت از خادمی می باشد و بدین طریق می خواهند حلاوت سفر را بر مردم تلخ نمایند . یا هم  اینکه در پی  سنگ اندازی در مسیر توسعه استان و  ممانعت از ثبت  آغاز حرکت توسعه استان به نام مدیریت فعلی هستند.
علی ایحال پیگیری مطالبات و انهم مطالبات مردمی و نه مطالبه های شخصی از طریق مجاری قانونی وظیفه نمایندگان مجلس است اما در این راه  باید مراقب بود که در دام دیکته ی برخی قلم بدستان دوره ای نیفتیم که دیروز مدح و ثنای مشایی می کردند و امروز کاسه از آش داغتر برای جریان اعتدال و اصلاحات در استان شده‌اند.


کد مطلب: 195571

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/195571/نامه-تاجگردون-آب-گل-آلود-فرصت-طلبان

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1