تاریخ انتشار
يکشنبه ۳ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۳۸
کد مطلب : ۱۹۰۴۵۴

برخی آتش‌سوزی‌ها در کهگیلویه و بویراحمد مغرضانه است

۱
۰
کبنا ؛استاندار کهگیلویه و بویراحمد برخی آتش‌سوزی‌ها در جنگل‌های استان را مغرضانه دانست و بر لزوم تشکیل تیم مقابله با آتش‌سوزی تأکید کرد.
سید موسی خادمی امروز در نشست فوق‌العاده مدیریت بحران استان کهگیلویه و بویراحمد که به وضعیت آتش‌سوزی در جنگل‌ها اختصاص داشت، اظهار کرد: جنگل‌ها به همراه نفت و منابع آب مهمترین ظرفیت‌های کهگیلویه و بویراحمد برای رسیدن به توسعه هستند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه وظیفه اخلاقی، اسلامی و ملی حکم می‌کند که از این منابع حفاظت کنیم، تصریح کرد: مردم و مدیران باید مسؤولانه از این داشته‌ها و ظرفیت‌ها حفاظت کنند و اگر تخلفی از کسی در جایی در برابر این ظرفیت‌ها سر زد با آن برخورد جدی کنند.
وی با بیان اینکه آتش‌سوزی‌ها در جنگل‌ها به دو دسته عامدانه و سهوی تقسیم می‌شوند، گفت: شکی نداریم که بعضی جاه‌ها آتش‌سوزی‌ها عامدانه است لذا دستگاه قضایی و سایر دستگاه‌های مرتبط باید به صورت جد با این افراد برخورد کنند.
خادمی آتش‌سوزی سهوی را نیز مشمول جریمه و تخلف دانست و افزود: معنی ندارد که عده‌ای برای خوشگذرانی سرمایه بزرگ مردم استان را در آتش‌ خوشگذرانی خود بسوزانند.
مقام ارشد اجرایی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: به همین خاطر باید تدبیری اندیشید و از همه دستگاه‌ها برای مقابله با آتش‌سوزی‎‌ها استفاده کرد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد افزود: قبل از هر چیز باید دهیاری‌ها را برای مقابله با آتش‌سوزی فعال کنیم و تیمی برای این کار در استان تشکیل شود.
وی به صورت مصداقی تصریح کرد: برای مثال معلوم باشد که در هنگام آتش‌سوزی باید راننده اداره برق با یک نیرو در اسرع وقت در محل فرمانداری حاضر باشد یا اینکه نیروهای هلال احمر از قبل مشخص شده باشند و این تیم به صورت ضربتی وارد میدان عمل شوند.
خادمی به راه‌های دیگر اشاره کرد و گفت: باید دستگاه‌هایی مانند منابع طبیعی و محیط زیست به مدت دو ماه افرادی را در محل‌هایی که احتمال آتش‌سوزی داده می‌شوند مستقر کنند و حقوق و مزایایی برای آنها در نظر گرفته شود.
استاندار در ادامه با انتقاد از برخی نیروها موقت در ادارات خاطرنشان کرد: عده‌ای از مسؤولان در دستگاه خود نیروی موقت دارند که در چنین مواقعی از آنها استفاده نمی‌شود و بعد از اینکه نیروی دائمی شدند هیچ کاری برای دولت انجام نمی‌دهند و بار مالی نیز برای دولت ایجاد می‌کنند.
وی خطاب به مدیران گفت: شما که توانستید در دوره مدیریت بحران که در استان فارس برگزار شد مقام اول را به خود اختصاص دهید باید در موقع آتش‌سوزی‌ها با قدرت وارد میدان شوید.
ضرورت احداث پد فرود بالگرد در ارتفاعات کهگیلویه و بویراحمد
مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به آتش‌سوزی‌های اخیر در مناطق صعب‌العبور و صخره‌ای استان، بر ضرورت احداث پد بالگرد در این مناطق تأکید کرد.
عزت‌الله بهشتی‌فر منابع طبیعی را یکی از با ارزش‌ترین میراث‌های ماندگار بیان کرد و گفت: باید قدر این نعمت خدادادی را دانسته و در حفظ و حراست از آنها کوشا باشیم.
وی با بیان اینکه حدود ۹۰ درصد از مساحت کهگیلویه و بویراحمد را منابع طبیعی در برگرفته است، عنوان کرد: باید همه دست به دست هم داده و با جان و دل از این منابع حفاظت کنیم تا شاهد حوادثی دلخراش مانند آتش‌سوزی‌های اخیر در استان نباشیم.
مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد تعداد آتش‌سوزی‌های اتفاق افتاده در منابع طبیعی از ابتدای سال جاری تاکنون را حدود ۴۶ فقره بیان کرد و گفت: البته طی این مدت حدود ۱۰۰ فقره آتش‌سوزی در منابع طبیعی استان رخ داده که در همان ساعات اولیه توسط پرسنل و با کمک مردم مهار شدند.
وی با اشاره به آتش‌سوزی اخیر استان افزود: حدود ۶۶۰ هکتار از اراضی ملی استان طی این مدت طعمه حریق شدند که ۵۶ هکتار از آنها مربوط به منطقه عنا شهرستان باشت است.
بهشتی‌فر ضمن گلایه‌مندی از برخی افراد ناآگاه در ایجاد آتش‌سوزی‌ها، یادآور شد: مردم باید متوجه باشند و در حفاظت از این منابع دقت کنند زیرا وقتی در جایی آتش‌سوزی رخ می‌دهد تا رسیدن پرسنل و مردم به آن منطقه و مهار آتش قسمت زیادی از منابع دچار حریق خواهد شد.
وی کمبود امکانات و تجهیزات اطفای حریق و نبود بالگرد را از مهم‌ترین عوامل و مشکلات استان در مهار آتش‌سوزی‌ها بیان کرد و گفت: حجم آتش‌سوزی‌ها زیاد شده و ما تجهیزات کافی برای مهار آنها را نداریم.
بهشتی‌فر ضمن تقدیر از استاندار کهگیلویه و بویراحمد و ریاست سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: هر چند با حمایت این عزیزان از برخی امکانات خودرویی و تجهیزات اطفای حریق بهره‌مند شدیم اما با توجه به اینکه وسعت منابع ملی استان ما زیاد است، این امکانات جوابگوی مشکلات ما نیست.
وی با اشاره به وقوع برخی آتش‌سوزی‌ها در مناطق کوهستانی، صخره‌ای و صعب‌العبور کهگیلویه و بویراحمد، بر احداث و راه‌اندازی پد بالگرد در ارتفاعات و مناطق صعب‌العبور استان تأکید کرد.
مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه تاکنون ۲۲ منطقه بحرانی در استان شناسایی شده است، از صدا و سیما و اصحاب رسانه خواست برای تبیین نقش و حفاظت از منابع طبیعی استان فرهنگسازی کنند.
 
خسارت ۲۰ میلیاردی آتش‌سوزی‌ها به عرصه‌های منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد
مدیرکل بحران کهگیلویه و بویراحمد خسارت آتش‌سوزی‌ها به عرصه‌های منابع طبیعی را ۲۰ میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: در آتش‌سوزی‌های اخیر بیشتر مرتع‌ها دچار سوختگی شده‌اند.
به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج، سید علی وفائی‌مقدم ظهر امروز در نشست فوق‌العاده مدیریت بحران در خصوص آتش‌سوزی در جنگل‌ها و عرصه‌های منابع طبیعی که با حضور سید موسی خادمی استاندار کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد، گفت: در یک ماهه اخیر ۴۵ مورد آتش‌سوزی در جنگل‌ها و عرصه‌های منابع طبیعی صورت گرفته و ۶۶۰ هکتار از منابع طبیعی استان طعمه حریق شدند.
مدیرکل بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد خسارت وارده شده به عرصه‌های منابع طبیعی استان را ۲۰ میلیارد ریال عنوان کرد و اظهار داشت: در آتش‌سوزی‌های اخیر بیشتر مرتع‌ها دچار حریق و سوختگی شدند و کمتر به جنگل‌ها خسارت وارد شده است.
وی با اشاره به اینکه در دو ماهه اخیر ۱۰۰ مورد آتش‌سوزی در استان به وقوع پیوسته گفت: به دلیل حضور به موقع نیروهای منابع طبیعی و محیط زیست و همچنین کمک‌های مردم ۵۵ مورد این آتش‌سوزی‌ها در ساعات اولیه اطفاء حریق کنترل شد و خساراتی نداشتیم.
این مسؤول تصریح کرد: طبق ماده ۴۷ قانون حفاظت از جنگل‌ها و مراتع کلیه دستگاه‌ها مکلف هستند در هنگام بحران و آتش‌سوزی با دستگاه‌های منابع طبیعی و محیط زیست همکاری کنند.
وفائی‌مقدم در خصوص نیاز استان به بالگرد در مواقع آتش‌سوزی گفت: طبق نظر سازمان مدیریت بحران کشور بالگرد اطفای حریق برای ۱۴ نقطه کشور مشخص شده که در مواقع لازم از ظرفیت بالگردهای مستقر در استان‌های فارس، خوزستان و اصفهان می‌توانیم استفاده کرد.
مدیرکل ستاد بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه دستگاه‌های منابع طبیعی و محیط زیست برای مقابله با آتش‌سوزی‌ها با مشکلات مالی و اعتباری مواجه هستند، افزود: مدیران استان نیازهای اعتباری خود را از دستگاه‌های مربوطه در مرکز کشور دریافت کنند.
نام شما

آدرس ايميل شما

Iran, Islamic Republic of
خوبه اقای استاندار سری به روستای دلی بجک بزنید تا بدانید که چرا جنگلهای دلی بجک در چند سال اخیر مداوم اتش میگرند دستهای پنهان رو شود
تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

هر چه مجلس کوتاه بیایید، دیگران او را به گوشه رینگ برده و مورد ضرباتی قرار می‌دهند. تخریب‌گران ...
اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

باور بر این است که اختلال عاطفی فصلی به دلیل اختلال در ریتم شبانه روزی بدن رخ می دهد....
سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مصاحبه‌اش اشاره کرد که از 16 میلیون واکسن آنفولانزای ...
1