کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

نماینده خوب، چه نماینده ای است؟

21 دی 1394 ساعت 9:33


اگرچه بسیاری افراد ممکن است برای انتخاب نماینده خود جهت گیری های ایدئولوژیک، قومی، سیاسی، فرهنگی و یا حتی منافع کوتاه مدت اقتصادی را در نظر داشته باشند اما نگاه کردن به افقی فراتر از این مسائل، ضرورت داشتن برخی ویژگی های یک نماینده خوب را برای استان اجتناب ناپذیر می کند که ما در ادامه، در حد توانمان تلاش می کنیم به برخی از ویژگی های یک نماینده خوب از دیدگاه خود اشاره کنیم.
۱- هر پیشرفتی که داشته است براساس زحمت و استعداد شخصی بوده نه رانت.
۲-در میان تصمیم سازان ایران، همه مجذوب دانش، شخصیت و بزرگی او شوند.
۳- به نمایندگی به عنوان فرصتی برای بهبود وضعیت زندگی خود و اطرافیانش نگاه نکند.
۴-در طول دوره نمایندگی مجلس در نطق هایش با محاسبه حروف اضافه سخن بگوید.
۵- اگر می خواهد ثروتمند شود با نمایندگی مجلس خداحافظی کند.
۶-  در طول دوره نمایندگی، تلاش  نمی کند برای جذب رای یک روستای سه خانواری از حق یک روستای ۱۰۰ خانواری که به او رای نداده اند، بیت المال را هزینه کند و از تحمیل پروژه های سیاسی بر مسئولان پرهیز نماید.
۷- رفع و رجوع مشکلات شخصی مردم بویژه افراد ضعیف هم مهم است اما فعالیت های ماندگار جمعی اهمیت بیشتری دارد.
۸- همه را متوجه ویژگی های مهم و ظرفیت های بالقوه استان و یا شهرستان حوزه انتخابیه اش کند و به آن افتخار نماید اما اغراق نکند.
۹- در مجلس در مورد  مساله ای که نمی داند سکوت نماید و از مصاحبه با رسانه ها درباره هر مطلبی که درباره آن دانش و اطلاع لازم را ندارد پرهیز کند.
 
۱۰- آنقدر وعده های غیرواقعی ندهد که مجبور باشد دروغ بگوید.
۱۱-  کانون انرژی خود را بر بهبود وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استان و شهرستان متمرکز کند.
۱۲- در هر ماه با ۱۰ سرمایه گذار تماس می گیرد و آنان را به سرمایه گذاری در استان تشویق می کند یا مشکلات شغلی و حرفه ای آنان را برطرف می کند.
۱۳- بتواند ۲۵ درصد منابع نفتی و ۱۰ درصد منابع آبی ایران که در این استان قرار دارند را موتور محرکه توسعه استان و شهرستان ها قرار دهد.
۱۴- در طول دوره نمایندگی، دست کم دو کار عمده عمرانی بزرگ و تاریخ ساز در حوزه انتخابیه اش انجام دهد.
۱۵- بتواند ۳۰ صفحه در مورد وضعیت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، عمرانی، کشاورزی، معیشتی و تاریخی مردم استان یا حوزه انتخابیه اش بنویسد.
۱۶- در پی نمایندگی تا پایان عمر نیست و از سناتور شدن پرهیز کند.
۱۷- توسعه و نظام بین الملل را به شیوه دانشگاهی بشناسد نه اینکه با مطالعه روزنامه ها، سایت ها، رسانه ها و بولتن ها شناختش را بدست آورده باشد.
۱۸- از یک چهارچوب منسجم فکری و سیاسی راجع به جناحهای سیاسی عمده کشور برخوردار باشد اما نسبت به مسائل و داده های جدید منعطف باشد.
۱۹-  دایره معاشرتی او با خبره های هر موضوعی است و در هر مساله اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ... استان حداقل پنج انسان خبره را مورد مشورت قرار دهد.
۲۰-تفاوت میان مسئولان متملق و مسئولان کارآمد را بداند و این دو گروه را از هم تشخیص دهد.
۲۱-  با دست خط خود یادداشت های تقدیر آمیز بر ای افرادی که برای استان زحمت می کشند بنویسد.
۲۲-  از کوچکترین تا استراتژیک ترین کارهایش را صرفا برای توسعه استان برنامه ریزی کند.
۲۳- استعداد ویژه ای در یافتن انسان های با لیاقت دارد.
۲۴- در دانشگاه های معتبر  ایران یا جهان و با تکیه بر استعداد ذاتی اش درس خوانده و درس داده باشد یا دست کم یک یا دو کتاب در زمینه تخصصش نوشته باشد.
۲۵- اول تحصیلات خود را تکمیل کرده و بعد سراغ نمایندگی رفته باشد.
۲۶-  به تفاوت میان واژه توسعه با توسعه پایدار، باور عمیق داشته باشد و به هر برنامه ای در مجلس شورای اسلامی و شورای برنامه ریزی استان براساس آن رای دهد.
۲۷- در سخنرانی ها برای اقناع مخطبانش در دولت و مجلس از آمار و ارقام به اندازه لازم استفاده کند و به همه آمارهای حیاتی مانند میزان رشد اقتصادی، سپرده های بانک های استان و شهرستان، نرخ بیکاری، تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی، سن ازدواج، میزان سرمایه گذاری در استان و شهرستان، تعداد کارخانه های در معرض تعطیلی یا راکد، میزان صادرات و نسبت های آنها با ایران و جهان آگاه باشد.
 
 
(جوانان حامی دکتر سید مصطفی تقوی)


کد مطلب: 153906

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/153906/نماینده-خوب

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1