کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

ناگفته‌های رستاد درباره لاهوتی و منطقیان

10 دی 1394 ساعت 22:34


آنچه در ادامه می‌خوانید گفت‌وگوی «لطیف رستاد» از کاندیداهای حوزه انتخابیه کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده با پایگاه خبری کبنانیوز است که از منظر خوانندگان گرامی‌ می‌گذرد:
IMG_8236لطیف رستاد در آغاز کنفرانس خبری سخنانش را با بیتی از اشعار حافظ شروع کرد.
ما نه رندان ریاییم و حریمان نفاق         آنچه او عالم سر است بدین حال گواست
فرض ایزد بگزاریم و به کس بد نکنیم      وانچه گویند روا نیست نگوییم رواست
مهندس رستاد طلیعه کلامش را با درود بر شهیدان پاک ایران زمین ، امام شهیدان ، شروع کرد و درودی فرستاد بر کسانی که دلشان برای مجد و بزرگی ایران می تپد. رستاد برای توفیق و سلامتی همه دست اندرکاران نظام جمهوری اسلامی ایران به ویژه مقام معظم رهبری و دولت تدبیر و امید آرزوی موفقیت کرد.
یاد مرحوم حاج جهانگیری و سید کریم موسوی برای ما هنوز زنده است
این کاندیدای اصلاحطلب که برای حوزه شهرستان های چهارگانه ثبت نام کرده است یاد و خاطره مرحوم سید کریم موسوی و مرحوم حاج جهانگیری مدیرکل اسبق منابع استان را گرامی داشت و گفت: این دو بزرگوار سال ها در تب و تاب انتخابات کنار ما بودند و الان در کنار ما نیستند و یادشان همیشه برای ما همیشه زنده است.
رستاد با توصیه به قضاوت به  عدل و رعایت انصاف در قضاوت گفت: خداوند به ما کمک کند که درباره دیگران زود قضاوت نکنیم و اگر هم میخواهیم قضاوت کنیم از جاده عدل و انصاف خارج نشویم و این مولفه انسانی ، دینی و مذهبی را باید در زندگی شخصی تسری بدهیم و سپس ان را در سطح وسیعتری در جامعه نهادینه کنیم که بسیاری از مشکلات و گرفتاری های امروز جامعه ما برداشته خواهد شد.
رستاد در ادامه به بخش اصحاب رسانه و خبرنگاران به عنوان یکی از عوامل پیشرفت توسعه یاد کرد و گفت: اصحاب رسانه و اندیشه چشمان نافذ و و بینای جامعه  است و ما معتقدیم که اگر اصحاب رسانه در تحلیل ها، د ارائه گزارشات در ثبت و ضبط حقایق گزارشاتی مبنی بر  مسائل علمی ،کارشناسی و دلسوزانه  ارائه دهند آهنگ توسعه سریعتر نواخته خواهد شد.
رسانه ها نقش مهمی در توسعه پایدار دارند 
ایشان رسانه ها را زمینه ای برای نقدپذیری مسئولین دانست و گفت: اصحاب رسانه با ارائه گزارشات زمینه را برای نقدپذیری فراهم کنید.امری که الان بسیاری از مدیران ما از آن فرار می کنند. رستاد اصحاب رسانه و ارائه گزارشات آنان را موجب پدید آوردن اعتماد مردم نسبت به برنامه های دولت عنوان کرد و گفت: ایجاد روحیه پرسشگری در جامعه و احیای روحیه پاسخگویی در بین مردم از کارکردهای رسانه است.
مهندس رستاد با توضیح اینکه مراد از توسعه ، توسعه همه جانبه ، چندوجهی و پایدار است ، گفت: وقتی می گوییم توسعه ، فقط نگاهمان به حوزه اقتصادی با آمارها ،نمودارها،آمارها و تحلیل صادرات،واردات،ضریب تولیدی و ...نیست هرچند که این ها جزو مولفه های توسعه می باشد.همچنین نمی شود توسعه را از عینک زیست محیطی به آن نگاه کرد.
نیازمند توسعه همه جانبه در منطقه هستیم
رستاد توسعه پایدار را رشد متوازن و هماهنگ که پاسخگوی مطالبات روز و آینده باشد ، در توسعه باید منطقی تولید کنیم ، منطقی مصرف کنیم ، منطقی استخراج کنیم و هم منطقی از زمان استفاده کنیم.
او در ادامه بحث و گفتمان توسعه با بیان اینکه بعضی از کارها ،رفتارها و مشی ها در تعارض با بحث توسعه است گفت: یک مورد از این رفتارها بحث قوم گرایی است که متاسفانه گهگاهی در سطح ملی هم میشنویم و گاها در سطح استان و البته کمتر در شهرستان ما ، عده ای منفعت طلب و عده ای فرصت طلب این موارد را مطرح می کنند که ما نباید اجازه بدهیم این بحث پررنگ شود.
مهندس رستاد با بیان اینکه باید قطار توسعه را پرشتاب تر کنیم ، گفت: جامعه امروز ما جامعه علم محور،دانش محور و برنامه محور است . قطار توسعه اگر در نقطه ای توقف کند یقینا دیگران با شتاب فزاینده ای از کنار ما رد خواهد شد و ما نمی توانیم خودمان را به دیگران برسانیم و بدتر اینکه توقف در این استگاه،ایستگاه قوم گرایی باشد.
ما نیازمند حضور زنان در جامعه برای رسیدن به توسعه هستیم
رستاد نمونه دیگر برای توسعه پایدار را ، نقش زنان در بحث مشارکت های اجتماعی و اقتصادی عنوان کرد و گفت: در مسیر مطالعه تاریخ ، زنان حضور چشمگیری داشتند و زنان پایه گذار صنعت در دنیا ، پایه گذار داروسازی، پایه گذار مدیریت و تربیت بوده اند و همچنین در بخش کشاورزی.رستاد با انتقاد از نگاه گذشته به زن در جامعه گفت: امروز ما دیگر نمی توانیم نسخه های گذشته را برای حل مشکلات امروز به کار ببریم. ما نمی توانیم با نگاهی که نسبت به زن در گذشته بود و زنان را محصور در آشپزخانه کرد بتوانیم مشکلات را حل کنیم.
رستاد اذعان داشت باید برای توسعه پایدار زمینه را برای فعالیت زنان به عنوان نیمی از جمعیت فعال کشور فراهم کرد. او با انتقاد از فرهنگ غلطی که می گوید زنان توانیی مدیریت کردن ندارند، گفت: با واگذاری مدیریت به زنان قریحه و ذوق و توانمندی و استعداد آنها را باید به منصه ظهور برسانیم و از قبل حضور زنان در عرصه استفاده کنیم.
تعدد نامزدهای ثبت نام کرده به دلیل عدم تحزب گرایی در منطقه است
مهندس لطیف رستاد در ادامه با اشاره به تعدد کاندیداها برای ثبت نام در انتخابات اشاره کرد و گفت: من به نوبه خودم به عنوان یکی از کاندیداهای انتخاباتی به تک تک این عزیزان و دوستان خیرمقدم عرض میکنم و تبریک میگویم به خاطر اینکه این توانایی را در خودشان دیدند و اسم نویسی کردند.
رستاد علت این ازدحام و تعدد کاندید را عدم تحزب گرایی دانست و گفت: مواردی که از اصول قانونی می باشد اصل ۲۶ قانون اساسی است که به طور واضح و مبرهن در رابطه با نقش احزاب و تشکل ها و سازمان های صنفی آزاد سخن گفته است مشروط بر اینکه آزادی،استقلال و اساس جمهوری اسلامی را نقض نکنند لذا اگر ما احزاب توانمندی داشته باشیم ، احزابی که در چارچوب همین نظام کار بکنند با همین ظرفیت و منافع ملی را در نظر بگیرند می توانند این فضا را تلطیف کنند و قطعا احزاب با برنامه خواهند بود و به گزینش نیروهای خود می پردازند و ما در این شرایط به داشتن این احزاب چه اصولگرا و چه اصلاحطلب نیازمندیم.
انشاالله با تایید صلاحیت آقایان لاهوتی و منطقیان نیازی به اجماع نخواهیم داشت
لطیف رستاد در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در مورد اجماع و آیا اگر آقایان لاهوتی و منطقیان از فیلتر شورای نگهبان عبور نکردند کاندید اجماع شما خواهید بود یا نه، گفت: ما نباید نگاه منفی به قضایا داشته باشیم .ما امیدواریم که مشکلی برای دکتر لاهوتی و آقای منطقیان به وجود نیاید . ما میدانیم که در تشکیلاتی که ما هم منتسب به اون هستیم آقای لاهوتی و آقای منطقیان زحمت زیادی برای بسط و گسترش اندیشه اصلاحطلبی در اقصی نقاط حوزه انتخابیه انجام داده اند.لذا ما در رابطه با سوال که مطرح شد امیدواریم که مشکل دوستانمان حل بشود و نیازی به بحث اجماع نباشد و قطعا اگر مشکل آقایان لاهوتی و منطقیان حل شود خودشان بزرگواری می کنند و تجربه های تلخی را همه ما یدک میکشیم ، فرصت های زیادی را از دست دادیم و قطعا این دو بزرگوار به توافق می رسند و نیازی به بحث اجماع نخواهیم داشت.
مشکلات را می دانم و راه های پیشرفت و توسعه را بلدم
رستاد در پاسخ به سوالی در مورد اینکه با توجه به آشنایی شما با مشکلات کهگیلویه بزرگ چه برنامه ای برای خروج از این بن بست دارید ، ابتدا با بیان رزومه کاری خود گفت: سال ها در حوزه کارشناسی کار می کنیم، تجربه مدیریتی هم به اندازه کافی دارم ، از طرفی در تدوین برنامه توسعه استان در ۱۴۰۰ یکی از کسانی بودم که در تدوین آن نقش داشتم و با چارچوب کار کاملا آشنایی دارم.با فرصت ها ،تهدیدها،قابلیت ها،توانمندی ها ،نقاط ضعف و قوت و ... آشنایی دارم.
وی با بیان اینکه برنامه ها باید متنوع باشد و در یک حوزه نباشد ، از کارهای صورت گرفته و صورت نگرفته گفت : برای مثال در حوزه راه کارهایی صورت گرفته که جای تشکر دارد به خصوص در پیگیری جاده سرفاریاب به یاسوج که واقعا کمک فزاینده ای به تسهیل و روان کردن حمل و نقل شهرستان ها و حوزه انتخابیه ما شد.
این نامزد انتخابات در ادامه از کارهای انجام نگرفته گفت و با دادن امارهایی آشنایی خود را در حوزه برنامه ریزی و ریز مسائل شهرستان های چهارگانه نشان داد.
رستاد به آمار کشته شدگان از تصادف در جاده های شهرستان های چهارگانه اشاره کرد و گفت: از سال ۹۰ تا امروز در سه محور دهدشت به چرام ، دهدشت به ستلون و دهدشت به سوق به ازای هر یک و نیم کیلومتر یک کشته داده ایم که نیاز هست مسئولین تلاش و توان بیشتری به خرج دهند. ایشان با بیان اینکه نیازمند گسترش راه ها هستیم ، گفت: تنها پروژه ما که در شهرستان کهگیلویه وجود دارد بحث جاده دهدشت به پاتاوه که می تواند شهرستان را از بن بست خارج کند که متاسفانه الان غیرفعال است. رستاد با انتقاد از غیرفعال بودن پروژه ملی گفت: مدیران استانی هم در حوزه معاونت عمرانی و هم در حوزه اداره کل راه و ترابری باید روشن گری کنند و پاسخ دهند و افکار عمومی را روشن کنند که دلایل آن چیست.
کاندید مطرح اصلاحطلبان شهرستان های چهارگانه به حوزه برق و توانمندی های کهگیلویه بزرگ در این حوزه اشاره کرد و گفت: ۱۰۰% برق حوزه کهگیلویه که شامل لنده،چرام و بهمئی است وارداتی می باشد و ۹۵% برق کل استان همچنین و فقط ۵% از طریق نیروگاه آبی برقی در منطقه سی سخت داریم.
رستاد به توانمندی های کهگیلویه بزرگ در ایجاد نیروگاه های سیکل ترکیبی اشاره کرد و گفت : ما قابلیت تامین برق را داریم، این نیروگاه به دو خوراک نیازمند است یکی گاز که شاه لوله آن در این حوزه رد می شود و دیگری آب که رودخانه هایی مانند مارون را داریم.رستاد منطقه موگرمون را یکی از استعدادها در زمینه نیروگاه آبی برقی عنوان کرد و گفت:رودخانه مارون با دبی مناسب ،شیب مناسب و اختلاف ارتفاع مناسب با حداقل هزینه مستعد داشتن نیروگاه آبی برقی است.رستاد همچنین منطقه کمردوغ دیشموک و تنگ لیرو را مستعد ایجاد نیروگاه کوچک برق آبی دانست.
رستاد سپس در حوزه معدن برای نمونه از فسفات چرام نام برد و گفت: معدن فسفات چرام ۷۰۰ هزارتن ظرفیت تولید دارد که اگر در همه مراحل وارد چرخه شود ۶۰۰ الی ۷۰۰ نفر اشتغال زایی دارد که کمکی هم به بحث صادرات ملی دارد.
لطیف رستاد مهمترین قابلیت های منطقه را در حوزه کشاورزی عنوان کرد. او گفت: به علت نداشتن صنعت توانمندی های خود را باید در حوزه کشاورزی متمرکز کنیم. رستاد گفت: ما دشت های بسیار خوبی داریم و یکی از موضوعات متاثر کننده بحث دهدشت غربی با سطح زیرکشت ۵۰۰۰هزار هکتار می باشد.
رستاد با ارائه آماری قابل تامل گفت: در مازندران به ازای هر نیم هکتار زمین یک شغل تعریف می کنند ! حال ما نمیگوییم هر نیم هکتار یک شغل ،میگوییم هر هکتار زمین یک شغل و با این کار ۵۰۰۰ شغل ایجاد می گردد و تحول عظیمی ایجاد خواهد کرد.رستاد با انتقاد از روند پیشرفت در دهدشت غربی گفت: در ۱۰ سال گذشته که مظالعات آن شروع شده ۳۰% پیشرفت داشته یعنی سالی ۳% که متاسفانه ناشی از بی توجهی مسئولین استان می باشد.
رستاد در ادامه به توانمندی های بخش کشاورزی در چرام و لنده اشاره کرد و گفت: مهار روان آب ها در چرام و سرمایه گذاری در بخش کشاورزی لنده یک راهکار عملی برای توسعه پایدار و اشتغال است. رستاد از راهکار انتقال آب مارون به دشت کلاچو گفت و بیان کرد: اگر ما نتوانیم رودخانه مارون را هدایت کنیم و بر روی دشت کلاچو و دهدشت غربی و جلوی برداشت بی رویه و غیرعلمی را نگیریم در آینده با بحران جدی رو به رو هستیم.
رستاد به بخش گردشگری اشاره کرد از استعداد های گردشگری شهر قدیم دهدشت و جاذبه های گردشگری تنگ سولک و تنگ ماغر بهمئی اشاره کرد. رستاد همچنین از سهم دو در هزار بهمئی از نفت را یکی از راه های رسیدن به توسعه این منطقه دانست.
آقای لاهوتی سیدی پاک دست و از تاثیرگذارترین افراد در شهرستان است.
لطیف رستاد در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه در فضای مجازی شنیده می شود آقای لاهوتی صحبت هایی در خصوص شما داشته اند گفت: در پاسخ به سوال شما یک شعر از سهراب سپهری می خوانم: چترها را باید بست  زیر باران باید رفت، فکر را، اندیشه را زیر باران باید برد، دوست را زیر باران باید جست ، زیر باران باید نیلوفر کاشت...
رستاد در ادامه گفت: ما بیایم روی مهر و دوستی و رفاقت و مهربانی و ایثار و گذشت صحبت کنیم و روی افتراق و درگیری و کینه و کدورت نباید صحبت کرد. ضمن اینکه بنده در طلیعه صحبت هایم دعا کردم از جاده انصاف خارج نشویم. آقای لاهوتی یکی از چهره های تاثیرگذار شهرستان کهگیلویه و یکی از بزرگان شهرستان هستند. ولو اینکه نسبت به بنده هم صحبتی داشته باشند ،گرچه هنوز ایشان نرسیدم و توفیق خدمت نداشتم که باهم صحبت کنیم ولی توانمندی های آقای لاهوتی، زحماتی که ایشان و آقای منطقیان کشیده اند فراموش ناشدنی است. آقای لاهوتی سید، ادبیات خوانده، صاحب اندیشه و زندگی درویشی دارد. فردی دست پاک که این ها همه از فضائل آقای لاهوتی است و من ارادت ویژه ای خدمت اقای لاهوتی دارم و هیچ موردی نسبت به هم نداریم و هیچ مشکلی نیست.
تنظیم: مرتضی فضلی


کد مطلب: 150339

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/150339/ناگفته-های-رستاد-درباره-لاهوتی-منطقیان

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1