کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

پرویزی: برتری تفکر و تعقل بر تفرقه و قوم‌گرایی

16 مهر 1394 ساعت 1:43


.parvizi
جناب مهندس پرویزی لطفاً در مورد شروع فعالیت‌های سیاسی‌تان مختصراً توضیح دهید؟
سلام و درود بر ارواح طیبه شهدا و امام شهدا و آرزوی موفقیت برای شما و همه خدمت گذاران به اسلام و انقلاب. فعالیت‌های سیاسی را تقریباً از دوران متوسطه و به صورت جدی از آغاز انقلاب اسلامی به رهبری امام راحل و با رهنمودهای شهید محمدتقی بشارت و برادر گرامی حاج بهرام تاجگردون در منطقه آغاز گردید و پس از پیروزی انقلاب اسلامی بر دامنه این فعالیت‌ها اضافه گردید.
در میان دو تفکر سیاسی (اصولگرا و اصلاح‌طلب) حضرت‌عالی به چه طیف سیاسی نزدیک‌ترید؟ اصلاح‌طلب یا اصولگرا؟ هرچند که اطلاع دارم که از لیدرهای حاج بهرام تاجگردون و از نیروهای نزدیک به ایشان در زمان کاندیداتوری در انتخابات گذشته بودید.
بنده ضمن احترام به تمامی تفکرات و گرایش‌های سیاسی موجود و موردقبول نظام، اصلاح‌طلب ولایت مدار هستم.
موضوعی وجود دارد مبنی بر اینکه حضرت‌عالی در میان‌دوره‌ای مجلس ششم به حاج بهرام تاجگردون مراجعه و از ایشان درخواست کردید که از کاندیدای ترک‌زبان حمایت کند اما ایشان نپذیرفتند و از حاج عبدالرحیم رحیمی حمایت کردند، آیا این موضوع صحت دارد؟ لطفاً توضیح بدهید.
اول اینکه نبش قبر گذشته دردی از جامعه ما دوا نمی‌کند و باید به فکر آینده و توسعه شهر و دیارمان باشیم که تنها با اتحاد و همدلی به دست می‌آید؛ اما این موضوع میان من و برادر عزیزم آقای تاجگردون و استادم غفار نگین تاجی مطرح و بنده پیشنهاد دادم با توجه به اینکه اقوام ترک‌زبان سالیان سال از ایشان حمایت کرده‌اند شایسته است این دوره از کاندیدای ترک‌زبان که بنده باشم حمایت کند، مخالفتی از طرف ایشان صورت نگرفت اما صلاح‌دیدند که از آقای حاج رحیمی حمایت کنند و سرانجام اختلافات درون گروهی ما باعث شد که مرحوم نبی زاده روانه مجلس شود که امیدوارم هیچ‌وقت این اختلافات دیگر تکرار نشود.
سال‌ها به عنوان لیدر در کنار حاج بهرام تاجگردون بودید، علت محبوبیت ایشان علیرغم سال‌ها ساکن شدن در تهران چه چیزی می‌تواند باشد؟
انقلابی بودن ایشان پیش از انقلاب و جسارت ایشان موجب محبوبیت وی در بین مردم شده است.
آیا همچنان تفکر حاج بهرام تاجگردون را قبول دارید؟ آیا هنوز با ایشان ارتباط دارید یا فاصله گرفته‌اید؟
اگر همچنان تفکر ایشان اصلاح‌طلبی همراه با ولایت مداری باشد، کاملاً قبول دارم و دعاگوی ایشان هستم و هم‌اکنون متأسفانه به دلیل سکونتشان در تهران، ارتباطی با ایشان ندارم.
طبق نظرسنجی‌های میدانی اکثریت قریب به اتفاق ترک‌زبانان گچساران و باشت به تفکر اصلاح‌طلبی نزدیک هستند و در انتخابات ریاست جمهوری هم بر اساس این تفکر رأی به کاندیداهای اصلاح‌طلب می‌دهند، علت این‌که در دوره‌های گذشته تصمیم گرفتند در انتخابات شورای شهر و مجلس شورای اسلامی قومیتی رأی دهند، چه چیزی می‌تواند باشد؟ آیا با این تصمیم موافقید؟
انتخابات شورای شهر و مجلس شورای اسلامی به صورت درون شهرستانی هست و به علت عدم رعایت عدالت اجتماعی، شایسته‌سالاری و انحصارطلبی و زیاده‌خواهی عده‌ای از افراد و نادیده گرفتن بعضی از افراد جامعه، انتخابات به جای سمت‌وسوی تفکر و تعقل، به سمت قومیت‌گرایی روی آورد که امیدوارم از این پس این موضوع مهم از جامعه رخت بربندد.
این تصمیم (قومیتی کردن انتخابات) هرچند به صورت موقت منجر به پیروزی ترک‌زبانان شد، اما در طولانی مدت نتیجه عکس داشت و عملاً تا قبل از قبولی دکتر غلامرضا تاجگردون در مجلس نهم، دوستان ترک‌زبان بر اثر همان تصمیم در انتخابات شورای اول، به حاشیه رانده شدند. آیا در صورت بازگشت به انتخابات شورای شهر اول، باز هم از این تصمیم حمایت می‌کنید؟
این تصمیم‌گیری صرفاً اعتراضی از جانب برادران ترک‌زبان مبنی بر عدم رعایت عدالت اجتماعی و شایسته‌سالاری و نادیده گرفتن سایر اقشار موجود در شهرستان گچساران بود و پس از دوره اول شورای شهر که در این شهر خدمات شایسته‌ای هم صورت گرفت، بزرگان و تحصیل‌کردگان رهنمودهای لازم را ارائه دادند مبنی بر کم‌رنگ کردن نگاه قومیتی و روی آوردن به شایسته‌سالاری و احترام به تصمیم اکثریت مردم. شایان‌ذکر است که مردم شریف گچساران در دوره‌های دوم، سوم و چهارم افراد توانمندی از این قشر در شورای شهر انتخاب نمودند و اگر کسی هم شایسته بوده و به حاشیه رانده‌شده ظلمی بر جامعه و شهر گردیده است.
قبلاً از حضور دکتر تاجگردون در مجلس شورای اسلامی، عزیزان ترک‌زبان علت قومیتی رأی دادن خود را عدم توجه به نیروهایشان در تقسیم‌بندی پست‌های مدیریتی می‌دانستند، اما بعد از حضور دکتر تاجگردون در مجلس و سعی در برقراری عدالت و نداشتن نگاه قومیتی (نمونه بارز آن حضور چندین مدیر ترک‌زبان در رأس ادارات)، چه دلیلی وجود دارد که باز در این مدت عده‌ای دم از قومیت‌گرایی می‌زنند؟ آیا استفاده از هر وسیله‌ای برای رسیدن به هدف قابل‌قبول است؟
البته در این‌که حضور افراد مختلف با تفکر و سلیقه‌های متفاوت در انتخابات به پرشورتر شدن آن می‌انجامد و این امر مورد استقبال همه دوستداران نظام جمهوری اسلامی است شکی نیست. عدم توجه مسئولین در خصوص چینش نیروها در سطح ادارات و نهادها و ارگان‌ها با توجه به عدم شایسته‌سالاری و عدم رعایت عدالت اجتماعی و نادیده گرفتن بعضی از اقشار جامعه این موضوع (قوم‌گرایی) پیش‌آمده است و انتظار بنده این است که با توجه به نداشتن نگاه قومیتی از طرف برادر عزیزم جناب دکتر تاجگردون، این حرکت تا حدودی کمرنگ شده و مردم بتوانند با خیال آسوده و راحت و با تفکر و تعقل نسبت به تعیین سرنوشت خود اقدام نمایند.
به نظر می‌آید برای انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی حوزه گچساران و باشت، اکثر بزرگان ترک‌زبان به این نتیجه رسیده‌اند که تفکر و تعقل را بر قومیت و قومیت‌گرایی ترجیح دهند و البته این را تا حدودی در حوزه عمل و برگزاری همایش‌های مختلف نشان دادند. به نظر شما آیا مردم ترک‌زبان منطقه گچساران و باشت که آرای بسیار زیادی نیز دارند و این را در انتخابات گذشته نشان داده‌اند، در این راه بزرگان خود را همراهی می‌کنند؟
ابتدا این را بگویم که نه‌فقط ترک‌ها باید تفکر و تعقل را بر قومیت ترجیح دهند، بلکه بایستی همه اقوام و گویش‌ها برای بهتر شدن اوضاع از این موضوع تبعیت کنند. حمایت بزرگان و تحصیل‌کردگان این قوم از کاندیداتوری دکتر تاجگردون حمایت بر اساس همین برتری تفکر و تعقل بر قوم‌گرایی بوده است و امیدوارم که این برادر محترم و توانمند پس از کسب موفقیت مجدد به عنوان وکیل مردم، این موضوع مهم و اساسی را در نظر داشته باشد. مطمئناً مردم شریف گچساران و باشت به خصوص برادران ترک‌زبان از این تصمیم که به خیر و صلاح نظام، جامعه، استان و شهرستان هست، حمایت جانانه خود را خواهند داشت و دکتر تاجگردون هم از توان فکری سایر کاندیداها در زمینه‌های مختلف برای رشد و بالندگی منطقه استفاده خواهند کرد.
مدتی بود از صحنه سیاسی گچساران با کوچ به شهر شیراز فاصله گرفته بودید، چه شد که باز تصمیم گرفتید که وارد گود شوید و علناً از دکتر تاجگردون حمایت کنید؟ آیا خطری احساس کردید که نتوانستید بی‌تفاوت باشید؟
اولاً ایران عزیز سرای من است. ثانیاً بنده هیچ‌وقت از صحنه سیاسی گچساران فاصله نگرفته‌ام و همانند دوره‌های گذشته چه در گچساران، چه در شیراز در صحنه بوده و هستم و نسبت به انقلاب، نظام و مردم احساس مسئولیت می‌کنم و نمی‌توانم نسبت به همه مسائل اعم از سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی نظام بی‌تفاوت باشم و حمایت علنی این‌جانب از عملکرد دکتر تاجگردون به‌دوراز هیاهو چالش‌های سیاسی از روی عقلانیت و درک صحیح با توجه به خط فکری (اصلاح‌طلب بودن هردوی ما) و توان ایشان می‌باشد.
در همایش ترک‌زبانان پنج روستا (سربیشه، بید زرد، کلاغ نشین، پاکوه وماهورباشت) که چندی پیش در روستای سربیشه برگزار شد، عده‌ای با فرستادن پیامک‌های تهدیدآمیز و مزدور خواندن مردم، سعی کردند مانع حضور مردم ترک‌زبان در این همایش شوند، این‌که موفق شدند یا خیر را کاری ندارم که تصاویر گویای همه چیز بود، اما سؤال آن است که چرا اخلاق در جامعه ما این قدر رنگ‌باخته است؟ آیا به دست آوردن قدرت با هر ترفندی ارزش دارد؟ آیا با زور و تهدید و مزدور خواندن مردم، می‌شود وکیل آن‌ها شد؟
باید بگویم این کار زشت را هیچ عقلی نمی‌پسندد و بر همین اساس است که می‌گوییم تصمیم باید بر مبنای فکر و تعقل باشد و همه جوانب کار اعم از بالندگی و رعایت اخلاق اسلامی در جامعه مدنظر باشد. مطمئناً افرادی که دست به این کار خطا و زشت زده‌اند هم‌اکنون پشیمان شده و خواهند شد و اظهار ندامت خواهند کرد.
اگر بخواهیم مقایسه کنیم عملکرد دکتر تاجگردون در سه سال و چند ماه که نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی هستند با سال‌های پیش از ایشان و نماینده‌های سابق، چه کسی موفق‌تر عمل کرده است؟
ضمن تقدیر و تشکر از زحمات نمایندگان ادوار گذشته که با توجه به توانشان در سطح حوزه انتخابیه خود فعالیت کردند، باید به صراحت بگویم که عمل فرد گواه فرد است. آوردن بودجه در سطح استان و شهرستان، انجام کارهای زیربنایی، عمران و آبادی و حضور دکتر تاجگردون در جامعه و مجلس قابل قیاس با نمایندگان ادوار گذشته نیست. ولی در خصوص به‌کارگیری نیروهای شایسته انسانی با توجه به عدالتی که از ایشان سراغ دارم انتظار بیشتری است که امیدوارم در آینده نزدیک شاهد این امر مهم یعنی رعایت بیشتر شایسته‌سالاری به‌دوراز قومیت باشیم.
چه صحبتی با ترک‌زبانان حوزه گچساران و باشت در مورد انتخابات هفت اسفند مجلس شورای اسلامی دارید؟
صحبت بنده چه با برادران ترک‌زبان و چه سایر گویش‌ها این است که خود را برای دو انتخاب سرنوشت‌ساز خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی آماده و مشارکت حداکثری داشته باشند و سرنوشت خودشان را با انتخاب اصلح‌تر رقم بزنند.
آیا قصد کاندیداتوری برای انتخابات مجلس شورای اسلامی را دارید؟
بله از حوزه شیراز حتماً کاندیدا می‌شوم.
ضمن تشکر از حضرت‌عالی که وقتتان را در اختیار تحریریه توازن قرار دادید، اگر ممکن است با شنیدن اسامی زیر اولین کلمه‌ای که به ذهنتان خطور می‌کند را بیان کنید:
حضرت امام خمینی (ره)؛ انقلاب
مقام معظم رهبری؛ شایسته رهبری
آیت‌الله منتظری؛ قائم‌مقام رهبری
آیت‌الله طالقانی؛ اولین نماز جمعه جمهوری اسلامی
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی؛ سیاست‌مدار کهنه‌کار
آیت‌الله سید حسن خمینی؛ مظلومیت-یادگار امام
آیت‌الله جنتی؛ شورای نگهبان
سید محمد خاتمی؛ گفتگوی تمدن‌ها
دکتر محمود احمدی‌نژاد؛ بی‌پروا
دکتر حسن روحانی؛ انرژی هسته‌ای
دکتر علی مطهری؛ نماینده واقعی مردم
مرحوم آیت‌الله ملک حسینی؛ پدر معنوی فارس و کهکیلویه و بویراحمد
حاج بهرام تاجگردون؛ انقلابی
مرحوم نبی زاده؛ وکالت ناتمام
دکتر غلامرضا تاجگردون؛ برنامه و بودجه
حاج علی مراد جعفری؛ برادر شهید
سید قدرت الله حسینی؛ برادر جانباز
سردار خورشیدی؛ جبهه و جنگ
حاج علی فولادی وندا؛ شرکت نفت
دکتر محمود کریمی؛ گذشت
گفت و گو از ایمان محمدپور فتح
منبع: هفته نامه توازن


کد مطلب: 129813

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/129813/پرویزی-برتری-تفکر-تعقل-تفرقه-قوم-گرایی

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1