کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

علی مطهری از انتصاب افشانی دفاع کرد/ وزیر کشور کوتاه نیاید

22 تير 1394 ساعت 10:34


motahari
تنش های کرسی استانداری فارس این بار به مجلس رسید. نمایندگان استان فارس روز گذشته در اعتراض به آنچه معرفی استاندار جدید فارس خوانده‌اند، با اعلام استعفای خود، جلسه علنی روزگذشته مجلس شورای اسلامی را ترک کردند.
بعد از استعفای سید محمد احمدی از سمت استانداری وزیر کشور در حکمی خلیل رضاییان، معاون عمرانی این استانداری، را با حفظ سمت به عنوان سرپرست استانداری فارس منصوب کرد. حالا با گذشت دو هفته از انتصاب سرپرست استانداری فارس، برخی اخبار از این حکایت دارند که سید محمدعلی افشانی معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش در دوران اصلاحات به عنوان گزینه وزارت کشور قرار است که به این سمت منصوب شود. بسیاری از گروه های سیاسی از عملکرد سید محمد احمدی استاندار سابق فارس ناراضی بودند و این انتقادها بعد از ماجرای حمله به علی مطهری در شیراز دو چندان شد و در نهایت پس از ماه‌ها کش و قوس‌ با افکار عمومی و فعالان سیاسی در استان فارس در اقدامی که دلیلش حضور در انتخابات اعلام شد، استعفا داد. با استعفای احمدی، عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور در حکمی خلیل رضاییان، معاون عمرانی این استانداری، را با حفظ سمت به عنوان سرپرست استانداری فارس منصوب کرد. حالا با گذشت دو هفته از انتصاب سرپرست استانداری فارس، برخی اخبار از این حکایت دارند که سید محمدعلی افشانی معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش در دوران اصلاحات به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت کشور برای استانداری فارس مطرح شده است.
اما دیروز نمایندگان این استان مسیر خاصی را برای اعمال فشار بر وزارت کشور در تعیین استاندار انتخاب کردند. روزگذشته جمعی از نماینده استان فارس در مجلس، در اعتراض به آنچه معرفی استاندار جدید فارس خوانده‌اند، با اعلام استعفای خود، جلسه علنی مجلس شورای اسلامی را ترک کردند.اعضای مجمع نمایندگان استان فارس همچنین به نشانه اعتراض، استیضاح وزیر کشور را امضا کردند.بر اساس ماده ۹۴ آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی «هر نماینده که اعتبارنامه او به تصویب رسیده است مى‌تواند از مقام نمایندگى استعفا دهد. پذیرش استعفا موکول به تصویب مجلس است.»
در همین رابطه جعفر قادری نماینده مردم شیراز در مجلس در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا، درباره استعفای جمعی از نمایندگان استان فارس به دلیل آنچه انتصاب استاندار جدید فارس خوانده شده است، اظهار کرد: وزیر کشور دو گزینه را برای استانداری فارس به دولت معرفی کرده است در حالی‌که پیش از این رحمانی فضلی از نمایندگان خواسته بود تا گزینه‌های مورد نظر خودشان را به وزارت کشور معرفی کنند تا در خصوص آنها تصمیم‌گیری شود. وی با بیان اینکه «وزارت کشور در انتخاب استاندار به گزینه‌های نمایندگان توجهی نکرد»، افزود: مجمع نمایندگان استان فارس، گزینه‌هایی را برای استانداری به وزیر کشور معرفی کردند که غالب این افراد اصولگرا نبودند و کسانی بودند که در این دولت مسئولیت دارند.
قادری ادامه داد: با وجود این، جای بهانه‌ای وجود نداشت که وزیر کشور از بین این گزینه‌ها استاندار فارس را انتخاب نکند اما ما دیدیم که طی یک فرآیند محرمانه و بدون اطلاع نماینده ولی‌فقیه استان و نمایندگان مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی دو گزینه برای استانداری فارس معرفی شدند.عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پاسخ به این سوال که «انتخاب استانداران از وظایف وزیر کشور است؛ به نظر شما واکنش نمایندگان به این اقدام قانونی دولت تند و غیرقانونی نبوده است؟»، اظهار کرد: ما چه می‌توانستیم انجام دهیم؟ مگر در انتخاب استاندار اول به نظر نمایندگان توجهی شد؟ ما شاخص‌ها را تبیین کردیم و افرادی را نیز به وزارت کشور معرفی کردیم اگر این افراد ایرادی داشتند باید وزیر کشور به ما می‌گفت و حداقل از گزینه‌هایی انتخاب می‌کردند که در بین همراهان دولت اجماع وجود داشت.قادری در پاسخ به این سوال که «استعفای شما تا چه حد جدی است؟»، گفت: امروز ۱۶ نفر از نمایندگان استان فارس استعفای خود را تنظیم، و همراه با امضای استیضاح وزیر کشور تقدیم هیئت رئیسه مجلس کردند که تصمیم‌گیری نهایی با آنهاست.
سخنگوی وزارت کشور: استاندار فارس منصوب نشده
این اخبار در حالی منتشر شده است که حسنیعلی امیری، قائم‌مقام وزیر کشور ،در گفت‌وگویی با ایرنا اعلام کرده است: استاندار فارس هنوز منصوب نشده است و همچنان منتظر تایید نهایی فرد پیشنهادشده در هیئت دولت هستیم.
او افزود: با توجه به اهمیت استان فارس، استانداری این استان نیازمند مدیری مجرب و کارآمد است، بنابراین ضمن احترام به گزینه‌های پیشنهادی برای این استانداری که همگی برادران خوبی هستند فردی که به هیئت دولت برای تایید نهایی معرفی شده است، مجرب، مطلع و کارآمد است.
وی ادامه داد: فرد پیشنهادی به دولت دارای سابقه و تجربه مدیریتی در بخش‌های مختلف نظام از جمله معاونت استانداری چند استان کشور است و دارای کارنامه قابل قبولی است.سخنگوی وزارت کشور خاطرنشان کرد: این فرد دارای سابقه درخشان است و در مسئولیت معاون وزیر توفیقاتی را کسب کرده است. وی همچنین موفق به دریافت نشان سازندگی شده است.
امیری با تاکید براین که وزیر کشور برای تمامی انتصاب‌ها از مراجع نظارتی و امنیتی استعلام می‌کند، گفت: استعلام‌های لازم برای فرد پیشنهاد‌شده به عنوان استاندار فارس نیز اخذ و انتصاب در سمت استانداری برای وی بلامانع اعلام شده است. گزینه پیشنهادشده برای استانداری فارس به هیئت دولت هیچ‌گونه سابقه افراطی‌گری حتی در حد اظهارنظر ندارد.
مطهری: وزیر کشور کوتاه نیاید
در همین رابطه روزگذشته علی مطهری در جمع خبرنگاران اظهار کرد: نمایندگان مجلس معیارها و شاخص‌هایی برای انتخاب استاندار دارند که باید به این معیارها احترام گذاشت، البته آنان فقط می‌توانند پیشنهاد بدهند و حق دخالت ندارند.
وی تاکید کرد: نمایندگان نمی‌توانند برای دولت الزامی ایجاد کنند و بگویند که این فرد باشد یا نباشد، چراکه این کار دخالت در امور اجرایی و خلاف قانون اساسی است؛ دولت به هر حال باید به طور مستقل تصمیم بگیرد.نماینده تهران در مجلس در پاسخ به سوال خبرنگاری که از او پرسید «چرا نمایندگان استان فارس که امروز استعفا دادند و جلسه علنی را ترک کردند علاقه به دخالت در کار اجرایی دارند اما در برابر حمله‌ای که به شما در شیراز شد واکنشی از خود نشان ندادند؟»، گفت: متاسفانه در چند سال اخیر این رویه باب شده است، روزی که وزیر کشور در جلسه رای اعتماد عنوان کرد که استانداران را با نظر نمایندگان انتخاب می‌کند مرتکب اشتباه شد و اکنون چنین توقعاتی ایجاد شده است.وی ادامه داد: همان سخنان وزیر کشور مشکلاتی را برای وزارت کشور ایجاد کرده است، در حالی که نمایندگان حق دخالت در امور اجرایی را ندارند و می‌توانند پیشنهاد دهند که مثلا ما این فرد را اصلح می‌دانیم ولی باید تصمیم را به عهده دولت بگذاریم و دیگر دنبال نکنیم که چرا این فرد انتخاب نشد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در پاسخ به این سوال که «اگر شما مشاور وزیر کشور بودید چه نظری را درمورد انتخاب استاندار فارس به وی اعلام می‌کردید؟»، گفت: در این استان باتوجه به وجود برخی دخالت‌ها باید فردی انتخاب و مسئولیت را برعهده بگیرد که تحت تاثیر فشارهای آنها قرار نگیرد و فردی مستقل باشد.مطهری ادامه داد: وزیر کشور نباید عقب‌نشینی کند و تحت تاثیر فشارها قرار گیرد.
نماینده لار: گزینه پیشنهادی از ۳ یا ۴ ماه دوام نخواهد آورد
جمشید جعفرپور نماینده مردم لار در گفت‌وگو با فارس، درباره مخالفت مجمع نمایندگان استان فارس نسبت به معرفی استاندار پیشنهادی دولت برای این استان اظهارداشت: از اول قرار بر این بوده که یک نیرو متناسب با معیارهای اعتدال و با تجربه کاری و اشنایی با فضای کاری استان معرفی شود و فردی که الان مطرح است این ویژگی‌ها را ندارد بنابراین درخواست این بوده که فرد دیگری معرفی شود.وی افزود: نظر اعضای مجمع نمایندگان استان فارس معرفی مدبرانه‌تر یک فرد با تجربه کاری مناسب برای استانداری فارس است چون اگر این فرد مورد نظر به تایید دولت برسد و بر سر کار بیاید بیش از ۳ یا ۴ ماه دوام نخواهد آورد.نماینده مردم لار در پاسخ به این سوال که آیا مقامات دولتی نسبت به اعتراض نمایندگان فارس جواب داده‌ اند؟ گفت: جواب روشن و رسمی به ما ندادند، مشغول رایزنی هستیم تا جلو این اتفاق را بگیریم.
شفیعی:به مجلس برمی‌گردیم
نوذر شفیعی نماینده ممسنی در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به استعفای دسته‌جمعی نمایندگان استان فارس در اعتراض به انتصاب استاندار جدید این استان عنوان کرد: همه نمایندگان استان فارس استعفای خود را تقدیم هیات رئیسه کردند.
وی افزود: طبق توافقی که از قبل صورت گرفته بود قرار بود طی هماهنگی میان وزارت کشور، مجمع نمایندگان استان فارس و روحانیون این استان، استاندار انتخاب و معرفی شود.
نماینده استان فارس خاطرنشان کرد: علی‌رغم این توافق، در معرفی استاندار فارس توجهی به صحبت‌های گذشته نشد و بدون مشورت با نمایندگان استان فارس، فرد مورد نظر وزارت کشور برای استانداری فارس معرفی شد.
شفیعی همچنین گفت: این اقدام برای مخالفت ما صورت گرفت اما طبیعتا به مجلس برمی‌گردیم.
سید محمدعلی افشانی اهل استان کهگیلویه و بویراحمد است وی در زمان دولت اصلاحات معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش ایران بوده و همچنین تصدی چندبار سمت معاون استانداری را در کارنامه خود نیز دارد. افشانی در خردادماه سال ۸۴ نشان دولتی «درجه دوم سازندگی‌» را از دستان رئیس دولت اصلاحات گرفت.


کد مطلب: 115049

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/115049/علی-مطهری-انتصاب-افشانی-دفاع-وزیر-کشور-کوتاه-نیاید

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1