تاریخ انتشار
شنبه ۱ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۱۸
کد مطلب : ۷۴۶۸۴

شلاق دیو فقر بر شانه نحیف دانش آموزان دیشموکی

۵
۰
کبنا ؛مظفر عدالت نسب
اگر چه به برکت انقلاب اسلامی خدمات خوبی در روستاها صورت گرفته است ولی بار دیو فقر همچنان برشانه های نحیف دانش آموزان روستایی برخی مناطق محروم نظیر دیشموک در کهگیلویه وبویراحمد سنگینی می کند.
در گوشه ای از روستا در سینه کش کوهساران کومه ای که به بیشتر به یک خانه گلی متروکه شباهت دارد،به عنوان فضای آموزشی پذیرای دانش آموزان روستای «پاپری» است.
وارد این مکان که می شوی سیمای فقر روحت را آزار می دهد، مشاهده دیوارهای سنگی وگلی این مکان در حالی که از باد هم می لرزد، لرزه برجان هر تازه واردی می اندازد، اینجا مصداق عینی فقر و تبعیض است.
اگر چه اینجا نونهالان طالب علم در این خطه ی محروم همانند جاهای دیگر عنوان دانش آموز بودن را به یدک می کشند اما از امکانات رفاهی ،ورزشی، آموزشی ، کمک آموزشی و حتی تغذیه درست خبری نیست بلکه سیمای فقر آنها آزادهنده است.
تماشای چند میز و نیمکت مندرس در مدرسه پاپری جایی که کلاس درس دانش آموزان در هوای آفتابی بیرون از کومه ی گلی برگزار می شود در حالی است که تصور تشکیل کلاس در روزهای بارانی، باران های سیل آسای این منطقه مرتفع در روزهای زمستان سرد و برفی مقوله ای رنج آور است.
این تنها مشکل روستای پاپری نیست بلکه شمار دیگری از روستاهای این منطقه یا مدرسه ندارند و یا اینکه مدرسه آنها از داشتن فضای آموزشی محروم است ودانش آموز ان برخی روستاها نظیر روستای سرسور چند کیلومتر راه را روزانه باید پیاده روی کنند.
مدرسه شرنگ درنگ از دیگر مدارس بدون فضای آموزشی مناست است که در یک فضای تاریک و نامناسب به اصطلاح محلی توگلی (خانه سنگی وچوبی ) دایر شده است و برق این مدرسه به صورت غیرمحاز با فاصله ای دور با سیم سیار و غیراستاندارد تامین شده است.
یک عضو شورای پاپری به محرومیت های این منطقه اشاره کرد و گفت: نبود راه مشکلات زیادی را برای مردم منطقه بویژه دانش آموزان ابتدایی که روزانه چند کیلومتر را باید پیاده رویی کنند، ایجاد کرده است.
حبیب خرمی نداشتن فضای آموزشی و فقر مالی مردم را از ممهترین مشکلات مردم این منطقه برشمرد و خواستار برنامه ریزی برای حل مشکلات آموزشی دانش آموزان این مناطق شد.
یک عضو شورای روستای «رودسمه» گفت: مهمترین مشکل این روستا نبود پل بر روی رودخانه مجاور است که در زمستان رفت و آمد مردم را قطع خواهد کرد درحالی که جاده مسیر خاکی است و در روزهای عادی نیز رفت آمد به سختی انجام می گیرد.
اسماعیل ترکان با بیان اینکه این روستا با شهر دیشموک ۲۰کیلومتر فاصله دارد،افزود: روستاهای منطقه مجاور رودسمه علاه براین که از راه ارتباطی برخوردار نیستند با مشکل تامین آب آشامیدنی نیز مواجه اند.
وی اظهارکرد : آب رودخانه رودسمه در فصل بارندگی گل آلود می شود و استفاده آن به راحتی برای مردم ممکن نیست.
ترکان گفت: آب آشامیدنی خانوارها پس از حمل با دبه به خانه و ته نشین شدن گل ولای باید استفاده شود که این امر مشکلات زیادی را برای خانواده ها به همراه دارد.
رییس اداره آموزش و پرورش دیشموک به محرومیت های تاریخی این منطقه اشاره کرد ومی درباره می گوید : اگر چه خدمات نظام به مناطق محروم روستایی گسترده است اما بدلیل عمق محرومیت روستاهای دیشموک با مشکلات کمبود فضای آموزشی و محرومیت راه مواجه اند.
راه‌خدا عارف نژاد افزود: در این منطقه آموزشی ۲۱ مدرسه ابتدایی روستایی ،هشت مدرسه متوسطه اول و شش مدرسه متوسطه دوم در شهر دیشموک از داشتن فضای آموزشی محروم اند.
وی اظهارکرد: در ۱۰در روستا فضای آمورشی از طریق کانکس تامین شده و فضای آموزشی مورد نیاز ۱۰روستای دیگر نیز نیازمند تامین کانکس است و مشکل کمبود فضای سه مدرسه شهری و روستایی دیگر از طریق تامین کانکس در محوطه مدرسه جبران شده است.
وی گفت: برای مدرسه روستای پاپری که با ۱۴دانش آموز از فضای آموزشی محروم است یک دستگاه کانکس تامین شد ولی به دلیل نبود راه برای حمل این کانکس به این مدرسه ممکن نشد و ازاین کانکس در روستای رودسمه مورد استفاده می شود.
عارف نژاد افزود: در برخی روستاهای دیشموک به دلیل نبود راه ارتباطی تامین فضای آموزشی با کانکس نیز دچار مشکل است.
رییس آموزش و پروش دیشموک بیان کرد: دراین بخش ۵۸ مدرسه ابتدایی، هشت باب مدرسه متوسطه اول و پنج باب مدرسه متوسطه دوم و یک باب مدرسه اجاره ی فعالیت دارد که دراین مدارس پنچ هز و ۱۰۰دانش آموز مشغول تحصیلند و از این تعداد سه هزار و ۴۰۰دانش آموز مربوط به دوره ابتدایی است.
بخشدار دیشموک گفت: برای خدمات رسانی به روستاهای این منطقه سخت گذر بعد از انقلاب اسلامی به لحاظ سخت گذر بودن هزینه های کلانی صرف شده و توسعه این خدمات اینکه به حمایت های ویژه ای نیاز دارد.
صالح دادی نژاد به جمعیت ۷۵درصدی زیرپوشش نهادهای حمایتی این منطفه اشاره کرد و گفت: اگر چه امسال پنج طرح راهسازی و آسفالت جاده های روستایی بویژه راه دیشموک - سرول به طول هفت کیلومتر، دیشموک - مورخانی به طول ۱۵کیلومتر، اسفندون به رود ایک پنج کیلومتر اجرا شده و بخشی از مشکلات مردم روستایی را حل نموده است ولی کاهش مشکلات بخش راه این منطقه به اختصاص اعتبار بیشتری نیاز دارد.
وی اظهار کرد: علاو ه بر وضعیت محرومیت راه ارتباطی که مشکلات آن درفصل زمستان دوچندان می شود ، ۲۰ تا ۳۰ درصد روستاها این بخش از پوشش آبرسانی برخوردار نیست و این امر مشکلاتی را برای مردم به همراه دارد.
معاون فرماندار کهگیلویه می گوید:بخش دیشموک منطقه ای سخت گذر و سردسیری است که فصل زمستان بارس برف موجب راهبندان برای روستاهای پراکنده این منطقه می شود.
مرتضی جلامنش به محرومیت این منطقه بویژه توسعه نیافتگی بخش آن اشاره کرد ومعتقد است: دستگاه های خدمات رسان در بخشهای راه ، آب ،برق ،سوخت بهداست درمان وآموزشی باید برای توسعه این بخش بیش از پیش برنامه ریزی و تلاش کنند.
معاون فرماندار کهگیلویه به وضعیت خاص فضاهای آموزشی بخش سخت گذر دیشموک اشاره کرد و خواستار حمایت ویژه وزارت آموزش و پروش از توسعه فضای آموزشی این بخش محروم شد.
بخش دیشموک از توابع کهگیلویه دارای ۲۰هزار نفر جمعیت و ۸۰روستا است و شهر دیشموک مرکز این بخش با پنج هزار نفرجمعیت در ۸۰کیلومتری دهدشت مرکز این شهرستان واقع شده است.
نام شما

آدرس ايميل شما

شکیبا
Iran, Islamic Republic of
برادر بنویس شلاق بی عدالتی مسولان دولت تدبیر و امید بر گرده ی ایل بهمیی
گل بي منت بارون
Iran, Islamic Republic of
این همه موارد که توسط مسئولین ذکر شده همش از بی لیاقتی مسئولین بخش است .آقای دادی نژادتا حالا چند بار از مدیران کل استان وقت گرفته ای ومشکلات بخش را گوشزد وپیگیری کردی ،چند بار با استاندار وقت وقبلی ها نشست با موضوع مشکلات عمومی شهر وبخش دیشموک داشته ای ،چند بار حقایق را انعکاس دادی .بخدا حق مردم اون بخش این نیست که ..............
باران
United States
شکیبا جان یعنی مثلا در دوره آقای احمدی نژاد بهتر بوده؟؟اگه بوده بگین ما هم بدونیم.دیشموک همواره محروم بوده.
گل زری
Iran, Islamic Republic of
سلام.این بخشدار دیشموک که همش یا خوابه یا مرغ پرورش میده. بنده خدا وقت نداره بره مشکلات رو به مسولین گوش زد کنه
علي
Iran, Islamic Republic of
خودم از معلمانی بوده ام که سال۶۸اوج محرومیت را دربهمئی سردسیر ملاحظه کردم هنوز هم در محرومیت حرف اول را می زند؟
تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

هر چه مجلس کوتاه بیایید، دیگران او را به گوشه رینگ برده و مورد ضرباتی قرار می‌دهند. تخریب‌گران ...
اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

باور بر این است که اختلال عاطفی فصلی به دلیل اختلال در ریتم شبانه روزی بدن رخ می دهد....
سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مصاحبه‌اش اشاره کرد که از 16 میلیون واکسن آنفولانزای ...
1