تاریخ انتشار
شنبه ۳ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۱۰
کد مطلب : ۷۰۱۶۱

آنچه باید در مورد آنفلوانزای فصلی بدانیم

۰
کبنا ؛فوق تخصص بیماری های عفونی کودکان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، با بیان اینکه آنفلوانزا، یک بیماری شایع تنفسی است که در آن ویروس به سیستم تنفسی حمله می کند، گفت: شروع فصل پاییز (شروع مدارس) با شیوع این بیماری همراه است، به طوری که تا اواخر اسفند ادامه می یابد.
دکتر عبدالکریم قدیمی مقدم، افزود: بیماری آنفلوانزا، دوره کمون(پنهان) یک تا چهار روزه دارد، که با پیشگیری می توان از بروز این بیماری جلوگیری کرد.
وی با اشاره به علائم اولیه آنفلوانزا، اظهار داشت: تب doctoorناگهانی، سردرد، گلو درد، آب ریزش بینی، استفراغ، کوفتگی و بی حالی از علائم اولیه بیماری آنفلوانزای فصلی است، که به صورت "ناگهانی" شروع می شود.
تفاوت سرماخوردگی با آنفلوانزای فصلی
دکتر قدیمی مقدم در ادامه با بیان اینکه بعضی از مردم، سرماخوردگی را با آنفلوانزا یکی می دانند، تصریح کرد: این دو بیماری با علائم ویروسی خود را نشان می دهد، اما بیماری آنفلوانزا و سرماخوردگی، دو بیماری جداگانه هستند که هر کدام نیازمند مراقبت های ویژه خود هستند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، با بیان اینکه تب خفیف، آب ریزش بینی، سرفه، عطسه و خارش گلو علائم بیماری سرماخوردگی است،افزود: این بیماری ویروسی، خطرناک نیست و با استراحت کافی در منزل و خوردن غذای گرم مانند انواع سوپ‌های مقوی بهبود می‌یابد، اما در مواردی که شدت بیماری زیاد باشد، نیاز به معاینه پزشک و درمان دارویی دارد.
وی تصریح نمود: اما آنفلونزا بیماری تب دار، همراه با سردرد، گلو درد، کوفتگی و سرفه است، بنابراین بهتر است تفاوت آنفلوانزا و سرماخوردگی را بدانیم، چرا که این دو بیماری کاملا با هم متفاوت هستند.
راه های انتقال آنفلوانزا
دکتر قدیمی مقدم با اشاره به راه های انتقال بیماری آنفلوانزا، یادآور شد: آنفلوانزا بیماری تنفسی است، که از طریق عطسه، سرفه، صحبت کردن و همچنین از طریق دست های آلوده(دست الوده خود را به چشم، بینی و دهان زدن) انتقال و منجر به شیوع و پخش ویروس می شود.
بیماری آنفلوانزا نیازی به تجویز آنتی بیوتیک ندارد
این فوق تخصص بیماری عفونی کودکان با بیان اینکه آنفلوانزا یک بیماری خود محدود شونده نیز هست، خاطر نشان کرد:  بیماری آنفلوانزا یک بیماری "ویروسی" است و نیازی به "آنتی بیوتیک" ندارد و بهتر است همانگونه که اشاره شد "سیر تکاملی بیماری" طی شود.
بیماری آنفلوانزا در افرادی خاص، نیاز به مراقبت ویژه ای دارد
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، با تاکید بر اینکه این بیماری در برخی افراد باید جدی گرفته شود، افزود: آنفلوانزا به ویژه در افراد سالمند، مبتلایان به بیماری های قلبی عروقی، ریوی، سرطان، آسم ، دیابت، اطفال زیر پنج سال، زنان باردار و افراد یا بیماران که دچار ضعف ایمنی (افراد در خطر) هستند، با شدت بیشتری بروز می کند و سلامت آنها را به مخاطره می اندازد.
دکتر قدیمی مقدم ادامه داد: افراد اشاره شده، در صورتی که مبتلا به بیماری آنفلوانزا شوند و هم زمان دچار درد شدید در قفسه سینه و شکم،اختلال در تنفس، کبودی لب و صورت و بی قراری و عدم توانایی در  غذا خوردن، باید به پزشک مراجعه تا تحت مراقبت های درمانی قرار گیرد.
وی به مادران باردار نیز هشدار داد: اگر زن بارداری به بیماری آنفلوانزا دچار شد و احساس نمود که "حرکت جنین"، کم یا کند شده، حتما باید به پرشک مراجعه کند.
راه‌های پیشگیری از بیماری آنفلوانزای فصلی
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ساده ترین راه برای جلوگیری از ابتلاء به آنفلوانزا را، "پیشگیری" دانست و تصریح کرد: شست‌وشوی مرتب دست ها با آب و صابون، تزریق واکسن آنفلوانزا، عدم تماس با افراد مبتلا از جمله راه‌های پیشگیری از ابتلاء به بیماری آنفلوانزای فصلی است.
وی ادامه داد: اگر شخصی مبتلا به بیماری آنفلوانزا شد، باید استراحت و از ماسک استفاده نماید، زیرا از طریق سرفه، عطسه و صحبت کردن ویروس به افراد دیگر منتقل می شود.
دکتر قدیمی مقدم توصیه نمود: از دست دادن و روبوسی با شخصی که مبتلا به بیماری آنفلوانزا است، پرهیز و فاصله خود را با شخص بیمار حفظ کنید، به طوری که حداقل یک تا دو متر با وی، فاصله داشته باشید.
راه ابتدایی پیشگیری از بیماری آنفلوانزای فصلی شست و شوی دست هاست
این فوق تخصص بیماری عفونی کودکان همچنین تاکید کرد: "شستن دست ها"، ابتدایی ترین راه، برای پیشگیری از بیماری های عفونی، از جمله بیماری آنفلوانزا  است.
وی ادامه داد: شست‌وشوی مرتب دست ها با آب و صابون یا محلول‌های ضدعفونی کننده، به خصوص زمانی که عطسه یا سرفه می‌کنید، می تواند از بروز آنفلوانزا پیشگیری نماید.
واکسن آنفلوانزا؛ یکی دیگر از راه های پیشگیری
دکتر قدیمی مقدم با بیان اینکه "واکسن" آنفلوانزا یکی دیگر از راه های پیشگیری این بیماری است، اظهار داشت: از آنجایی که واکسن آنفلوانزا به میزان جمعیت در دسترس نیست، بهتر است افراد سالم از تزریق این واکسن پرهیز کنند تا افراد نیازمند بتوانند آن را به راحتی تهیه و استفاده نمایند.
چه افرادی باید مقابل آنفلوانزا واکسینه شوند؟
وی ادامه داد: این واکسن برای افراد زیر پنج سال، سالمندان، افرادی که بیماری مزمن قلبی، ریوی، کبدی، کلیوی دارند، یا دچار نقص ایمنی بدن شده و همچنین افرادی که داروهای تضعیف کننده ی سیستم ایمنی بدن را مصرف می کنند، نیز تجویز و تزریق می شود.
وی اضافه کرد: اگر فردی در سال های قبل این واکسن را دریافت نکرده باشد، تزریق "۲ دوز" برای وی کافی است و در غیر اینصورت (یعنی سال های قبل دریافت کرده باشند!)، تزریق "یک دوز" واکسن آنفلوانزا، برای پیشگیری از این بیماری، نیز مناسب است.
دکتر قدیمی مقدم با اشاره به اینکه در افراد از سن ۶ ماه تا سه سال، "نصف دوز" واکسن جهت تزریق کفایت می کند، ادامه داد: در افراد "سه سال به بالا"، معمولا "یک دوز" واکسن استفاده می کنیم، بطوری که این مقدار تا حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد، می تواند جلوی پیشرفت آنفلوانزای فصلی که یک معضل واقعی برای شخص است، را بگیرد.
فوق تخصص بیماری های کودکان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، هشدار داد: در کودکان زیر سن ۶ ماه، افرادی که حساسیت شدید به تخم مرغ یا آنافیلاکسی(شوک آلرژیک به عبارتی یعنی از یک‌ پاسخ‌ آلرژیک‌ شدید به‌ داروها و بسیاری‌ از مواد آلرژی‌زای‌ دیگر که‌ زندگی‌ فرد را به‌ خطر می‌اندازد) دارند، تزریق نمی شود و همچنین در کسانی که بیماری تب دار شدید دارند، بهتر این است، واکسن آنفلوانزا را بعدا تزریق کنیم.
استفاده از سرم؛ جبران کمبود مایعات بدن
دکتر قدیمی مقدم با تاکید بر اینکه اگر شخص مبتلا به بیماری آنفلوانزا، نتوانست "غذا بخورد"، یادآور شد: در چنین مواقعی بهتر است بیمار از مایعات و سوپ و همچنین  از تب بر برای کاهش تب استفاده کند و اگر باز هم امکان صرف غذا نداشت، با استفاده از "سرم"، مایعات از دست رفته بدن وی را جبران شود.
نام شما

آدرس ايميل شما

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

هر چه مجلس کوتاه بیایید، دیگران او را به گوشه رینگ برده و مورد ضرباتی قرار می‌دهند. تخریب‌گران ...
اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

باور بر این است که اختلال عاطفی فصلی به دلیل اختلال در ریتم شبانه روزی بدن رخ می دهد....
سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مصاحبه‌اش اشاره کرد که از 16 میلیون واکسن آنفولانزای ...
1