تاریخ انتشار
جمعه ۷ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۵۵
کد مطلب : ۶۱۴۲۱
محصولات کشاورزان مفت در چنگال واسطهها قرار میگیرد
۰
کبنا ؛کهگیلویه و بویراحمد به اندازه یک شهر استانهای دیگر زیرساخت کشاورزی ندارد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: زیرساختهای استان کهگیلویه و بویراحمد در بحث نگهداری و فروش محصولات کشاورزی در حد شهرهای همجوار این استان هم نیست.
جعفر گوهرگانی در نشست ستاد تنظیم بازار که با حضور قائممقام وزیر جهاد کشاورزی در امور بازرگانی برگزار شد، اظهار کرد: زیرساختهای حوزه کشاورزی در بحث فروش و نگهداری محصولات کشاورزی در حد بسیار پایینی قرار دارد و میتوان گفت که زیرساختهای کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در حد یک شهرستان استانهای همجوار هم نیست.
رئیس سازمان جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه به دلیل نبود سردخانه و محل نگهداری محصولات کشاورزی، کشاورزان این استان تاکنون ضررهای زیادی دیدهاند، گفت: امسال 150 هزار تن هندوانه کشاورزان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل نبود بازار مناسب روی دستشان ماند و کشاورزانی که در سالهای گذشته به این دلیل ضرر کرده بودند نیز امسال تولید کمی داشتند.
گوهرگانی با بیان اینکه لازم است سازمان جهاد کشاورزی در این زمینه دستمان را بگیرد، یادآور شد: به دلیل عدم بازار مناسب و بازاریابی، تا کنون کشاورزان کهگیلویه و بویراحمد متحمل مشکلات و ضررهای زیادی شدهاند.
وی گفت: بیشتر تولیدکنندگان استان کهگیلویه و بویراحمد از فارغالتحصیلان هستند و اگر این افراد در بحث تولید حمایت شوند و محصولات آنها به موقع خریداری شده و در بازارهای داخلی و بینالمللی به فروش برسد، بزرگترین خدمت به کشاورزان استان کهگیلویه و بویراحمد است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی از مسئولان کشوری خواست که رابطه کشاورزان کهگیلویه و بویراحمد را با بازارهای خوب مصرف برقرار کنند تا دغدغه آنها در زمینه فروش محصولاتشان برطرف شود.
گوهرگانی با اشاره به ظرفیت استان کهگیلویه و بویراحمد در زمینه تولید گلهای زینتی، اظهار کرد: کشاورزان این استان با وجود بازارهای فروش، میتوانند نیمی از گلهای زینتی مورد نیاز کشور را تأمین کنند.
وی همچنین با تاکید بر اینکه باید در زمینه بازاریابی تولیدات محصولات کشاورزی چارهاندیشی شود، یادآور شد: استان کهگیلویه و بویراحمد در زمینه سردخانه با مشکلاتی مواجه است و اگر زیرساختها در این زمینه فراهم شود، استان کهگیلویه و بویراحمد قادر به تولید و صادرات میوه شب عید کشور است.
گوهرگانی افزود: نبود سردخانه و محل نگهداری محصولات کشاورزی سبب شده که دست دلالان و سودجویان به دسترنج کشاورزان برسد و از این طریق به دنبال منافع خود باشند.
وی در پایان گفت: دست یاری و همکاری به سوی همه کسانی که میتوانند در زمینه فروش محصولات کشاورزی ما را کمک کنند، دراز میکنیم.
***
وضعیت زنبورداری کهگیلویه و بویراحمد همه را به سمت تولید عسل تقلبی میکشاند
رئیس اتحادیه زنبورداران استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: وضعیت فعلی زنبورداری کهگیلویه و بویراحمد همه را به سمت تولید عسل تقلبی میکشاند.
کیهان ایمانی در نشست ستاد تنظیم بازار استان کهگیلویه و بویراحمد که به ریاست حسن یونس سینکی، قائممقام وزیر جهاد کشاورزی در محل سازمان جهاد کشاورزی این استان برگزار شد با ابراز گلایه از وضعیت زنبورداری در این استان، اظهار کرد: عسلی که در این استان سه سال پیش کیلویی 15 هزار تومان فروخته میشد در همان سال با قیمت 210 هزار تومان در یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس به فروش رسید.
وی، ایجاد مقدمات برای حضور عسل این استان در بازارهای جهانی و کمک به زنبورداران در این خصوص را یکی از راههای جلوگیری از ورشکستگی صنعت زنبورداری اعلام کرد و گفت: یکی از بهترین عسلهای دنیا را داریم که به فکر حفظ آن نیستیم.
رئیس اتحادیه زنبورداران استان کهگیلویه و بویراحمد در بخش دیگری از اظهارات خود متذکر شد: راه دیگر این است که دولت 15 میلیارد تومان برای خرید تضمینی عسل این استان تخصیص دهد تا 900 تن عسل با قیمت مفت و مجانی در چنگال واسطهها گیر نکند.
ایمانی، شیوه فعلی حمایت از زنبورداری را کمک به تولید عسل تقلبی دانست و یادآور شد: وقتی زنبوردار حمایت نمیشود به این سمت حرکت میکند و من نیز وقتی حمایتی را متوجه خود نمیدانم، مجبور به تولید عسل تقلبی همپای با سایرین خواهم بود.
رئیس اتحادیه زنبورداران استان کهگیلویه و بویراحمد با ارائه پیشنهادی به قائممقام وزیر جهاد کشاورزی، گفت: ریزگردهایی که از خوزستان به سمت ما در حال حرکت است ریشه زنبورداران را میزند که باید فکر چاره باشیم.
ایمانی در پایان از سینکی خواست تا در خصوص تأمین شکر مورد نیاز زنبورداران برای فصل زمستان اقدام شود تا مجبور نباشند 10 کیلوگرم عسل 40 هزار تومانی را برای تغذیه در کندوها قرار دهند و در عوض در فصل تابستان عسل اصل تهیه کنند.
****
در حضور قائممقام وزیر جهاد کشاورزی مطرح شد
سود 2 هزار تومانی دلالان از هر کیلوگرم مرغ تولیدی در کهگیلویه و بویراحمد
رئیس اتحادیه مرغداران کهگیلویه و بویراحمد گفت: تنها کسانی که از تولید، کشتار و فروش مرغ در این استان نفع میبرند دلالانی هستند که از هر کیلو مرغ دو هزار تومان به جیب میزنند.
امرالله جهانفکر در نشست ستاد تنظیم بازار استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه اکنون در استان ما تعداد 125 واحد مرغداری موجود است، اظهار داشت: با مصرف سرانه 22 کیلوگرم مرغ، مصرف استان ما سالانه 15 هزار تن است که خود استان تولید 7 هزار تنی را دارد.
واردات مرغ از استانهای همجوار از مشکلاتی است که این مسئول به آن اشاره کرد و ادامه داد: هزینه تولید مرغ در استان بسیار بالا بوده، چراکه کارخانه تولید دان و جوجه در استان نداریم و مجبور به واردات از سایر استانها هستیم.
رئیس اتحادیه مرغداران استان کهگیلویه و بویراحمد، ساختار سنتی مرغداریها، سیستمهای آبخوری و دانهخوری قدیمی و همچنین مشکلات بهینهسازی مصرف سوخت را از جمله مشکلات اساسی فراروی صنعت مرغداری در این استان دانست که با اضافه کردن چنگاندازی دلالان بر سر این صنعت باید کار سختی را برای حضور در صنعت مرغداری متصور شد.
جهانفکر در خصوص بهینهسازی مصرف سوخت با تقدیر از اقداماتی که دولت انجام داده، گفت: هر مرغداری 10 هزار قطعهای چیزی در حدود 25 هزار لیتر سوخت مصرف میکند که در طول یک سال گذشته متأسفانه اعتبارات آن قطع شده است.
این مسئول اضافه کرد: مشکل اساسی ما اما به دلالان و واسطهها برمیگردد؛ آن جا که مرغ در جلوی مرغداری کیلویی 4 هزار و 400 تومان فروخته میشود و قیمت مرغ در بازار تا 7 هزار و 300 تومان است که در این بین واسطه و دلالان برای هر کیلو مرغ دو هزار تومان نفع به جیب میزنند.
سیستم بستهبندی ضعیف در کشتارگاههای استان کهگیلویه و بویراحمد از دیگر موردی بود که جهانفکر به آن اشاره کرد و متذکر شد: در خصوص وضعیت سرمایه در گردش هم مرغداران ما مشکلات زیادی دارند.
***
در حضور مسئولان وزارت جهاد کشاورزی مطرح شد
نوسانات بازار عامل سردرگمی کشاورزان کهگیلویه و بویراحمدی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: بهرهبرداران کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد از وضعیت بازار اطلاعی ندارند که این مساله باعث سردرگمی آنها در تولید محصول شده است.
جعفر گوهرگانی در نشست با مسئولان وزارت جهاد کشاورزی که به مناسبت هفته دولت به استان کهگیلویه و بویراحمد سفر کرده بودند، اظهار کرد: در بخشهای مختلف زراعی و دامی استان ما در بحث تولید جهش خوبی داشته است.
وی وجود دانش بومی در این استان در حوزه کشاورزی را یکی از مزایا دانست و گفت: نگرانی که اکنون در خصوص محصولات زراعی و باغی داریم، مربوط به وضعیت بازار و نوسانات آن است.
گوهرگانی که در حضور قائممقام امور بازرگانی وزیر جهاد کشاورزی سخن میگفت، افزود: دلیل عمده آن به امکانات و زیرساختهای ضعیف تعاون روستایی استان برمیگردد که جزو استانهای ضعیف کشور به شمار میرویم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: به حدی در این بخش ضعیف هستیم که به اندازه یک شهرستان استان خوزستان و یا فارس زیرساخت تعاون روستایی از جمله سردخانه نداریم.
این مسئول تصریح کرد: از وزارت جهاد کشاورزی انتظار داریم کاری کنند تا بتوانیم در خصوص خرید تضمینی و توافقی محصولات کشاورزی در این استان موفق شویم.
گوهرگانی گفت: به همین خاطر است که نوسان تولید محصولات را در استان مشاهده میکنیم، به طوری که در یک سال تولید هندوانه ما 150 هزار تن و در سال دیگر 10 هزار تن است.
وی به یکی دیگر از مشکلات استان اشاره کرد و با بیان این که لازم است فارغالتحصیلانی که به بخش خصوصی برای تولید هدایت شدهاند را حمایت کنیم، افزود: این افراد با نصیحتهای ما مسئولان کشوری و استانی حضور در بخش دولتی و پشت میز نشینی را رها کردند و به کار در مزرعه روی آوردهاند پس باید حمایت شوند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: برای نمونه اکنون فارغالتحصیلات بخش کشاورزی در گلخانههای استان مشغول به تولید محصولات از جمله گل شاخه بریده هستند که اگر بهتر و بیشتر حمایت شوند، به تنهایی قادر به تولید نیمی از نیاز کشور به گل شاخه بریده از سطح گلخانههای کهگیلویه و بویراحمد هستند.
***
معاون شرکت خدمات حمایتی کشاورزی مطرح کرد
ضربه بر پیکره کشاورزی بدون استفاده از تجربیات جهانی در تهیه و توزیع نهادهها
معاون شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: بدون استفاده از تجربیات جهانی در تهیه و توزیع نهادههای کشاورزی ضربهای بزرگ بر پیکره کشاورزی کشور وارد میشود.
یزدان سیف در نشست ستاد تنظیم بازار استان کهگیلویه و بویراحمد که با حضور مسئولان و دستاندرکاران امور کشاورزی و امور بازار این استان به ریاست حسن یونس سینکی، قائممقام وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهار داشت: با بررسی برنامههای وزیر جهاد کشاورزی در مجلس و رؤیت اساسنامه وزارت جهاد کشاورزی به این نکته پی میبریم که 70 درصد وظایف وزارت جهاد کشاورزی به تأمین و توزیع نهادههای کشاورزی در بین کشاورزان برمیگردد.
معاون شرکت خدمات حمایتی کشاورزی افزود: این یک تکلیف فرآیندی است و نباید منتظر بمانیم تا کشاورز خودش به دنبال نهادهها بدود.
سیف که در جمع مدیران سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد سخن میگفت، متذکر شد: اگر نهادهها را به موقع به دست کشاورز نرسانیم همان بهتر که دیگر نرسانیم، چراکه اثرگذاری خود را از دست خواهند داد.
این معاون شرکت خدمات حمایتی کشاورزی از وجود ترکیبات کودی متفاوت در جهان گفت و یادآور شد: در کشور ما همچنان براساس همان سه عنصر قدیمی، کود توزیع میکنیم، در حالی که روشها، شیوهها و عناصر در کشاورزی مدرن جهان تغییر کرده است.
وی اضافه کرد: به عنوان مسئول و خادم بخش کشاورزی باید کود را سر مزرعه به دست کشاورز برسانیم و اگر بخواهند برای دریافت کود چند روز از وقت خود را هدر دهند جفای به عرصه تولید در کشور و ظلم به کشاورز است.
این مسئول با بیان اینکه قیمتی که امروز در خصوص نهادههای کشاورزی در نظر میگیریم رقابتپذیری را تهدید میکند، تصریح کرد: امروزه در دنیا کاهش قیمت تمام شده نهادهها به کشاورزی کمک میکند و اکنون در حوزه خدمات حمایتی باید توجه کنیم که تکلیف داریم هزینه کشاورز را پایین بیاوریم.
سیف به مقوله نوآوری در تهیه و توزیع نهادههای کشاورزی اشاره کرد و با بیان اینکه اگر از تجربیات سازنده جهانی در این خصوص استفاده نکنیم ضربهای بزرگ به کشاورزی کشور در آینده وارد خواهد شد، بیان کرد: با یک تغییر ژنتیک، عملکردها در هکتار بهبود پیدا میکند، چراکه فرمولهای جدید برای حاملهای مواد مغذی در تهیه نهادهها تعریف کردهاند.
این مسئول در پایان با انتقاد از وضعیتی که در تهیه و توزیع نهادهها وجود دارد خطاب مسئولان و دستاندرکاران کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: وقتی به روستایی سفر میکنیم و پای درد دل کشاورزان مینشینیم که از تعداد 30 کشاورز تقریباً هیچ کدام از عملکردها رضایت ندارند باید تغییر رویه در خصوص تهیه و توزیع نهادههای کشاورزی داشته باشیم.
***
مدیر شرکت پشتیبانی امور دام کهگیلویه و بویراحمد مطرح کرد
مشکلات کشتارگاههای کهگیلویه و بویراحمد با سیستم سنتی و دستگاههای فرسوده
مدیر شرکت پشتیبانی امور دام کهگیلویه و بویراحمد گفت: کشتارگاههای ما با دستگاههای فرسوده و قدیمی مشکلات زیادی را ایجاد کرده است.
علی لاهوتی در نشست ستاد تنظیم بازار استان کهگیلویه و بویراحمد که با حضور سینکی قائممقام بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که اکنون در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد داریم به کشتارگاهها برمیگردد که به عنوان تأمینکننده مجموعه کشتارگاهی، دستگاههای فرسودهای داریم.
وی ادامه داد: نواقص زیادی در کشتارگاههای ما وجود دارد که نبود سیستم موتورخانهای از مهمترین مشکلات کشتارگاهها به شمار میرود.
این مسئول اضافه کرد: در کشتارگاه به آب گرم 80 درجه نیاز داریم که هیچ آب گرمی وجود ندارد و لازم است تا هنگام فرا رسیدن فصل سرما این مشکل برطرف شود.
این مسئول به کمبود فضای سردخانهای در استان اشاره کرد و با بیان اینکه سردخانه 250 تا 300 تنی به هیچ وجه جوابگوی گوشت تولیدی استان نیست، مشکل تصفیهخانه در کشتارگاه را از دیگر مشکلات اساسی دانست و یادآور شد: خون لخته شده وارد تصفیهخانه میشود و سبب خوردگی دستگاهها خواهد شد که برای رفع این مشکل به اعتبارات 400 میلیون تومانی نیاز داریم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: زیرساختهای استان کهگیلویه و بویراحمد در بحث نگهداری و فروش محصولات کشاورزی در حد شهرهای همجوار این استان هم نیست.

جعفر گوهرگانی در نشست ستاد تنظیم بازار که با حضور قائممقام وزیر جهاد کشاورزی در امور بازرگانی برگزار شد، اظهار کرد: زیرساختهای حوزه کشاورزی در بحث فروش و نگهداری محصولات کشاورزی در حد بسیار پایینی قرار دارد و میتوان گفت که زیرساختهای کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در حد یک شهرستان استانهای همجوار هم نیست.
رئیس سازمان جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه به دلیل نبود سردخانه و محل نگهداری محصولات کشاورزی، کشاورزان این استان تاکنون ضررهای زیادی دیدهاند، گفت: امسال 150 هزار تن هندوانه کشاورزان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل نبود بازار مناسب روی دستشان ماند و کشاورزانی که در سالهای گذشته به این دلیل ضرر کرده بودند نیز امسال تولید کمی داشتند.
گوهرگانی با بیان اینکه لازم است سازمان جهاد کشاورزی در این زمینه دستمان را بگیرد، یادآور شد: به دلیل عدم بازار مناسب و بازاریابی، تا کنون کشاورزان کهگیلویه و بویراحمد متحمل مشکلات و ضررهای زیادی شدهاند.
وی گفت: بیشتر تولیدکنندگان استان کهگیلویه و بویراحمد از فارغالتحصیلان هستند و اگر این افراد در بحث تولید حمایت شوند و محصولات آنها به موقع خریداری شده و در بازارهای داخلی و بینالمللی به فروش برسد، بزرگترین خدمت به کشاورزان استان کهگیلویه و بویراحمد است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی از مسئولان کشوری خواست که رابطه کشاورزان کهگیلویه و بویراحمد را با بازارهای خوب مصرف برقرار کنند تا دغدغه آنها در زمینه فروش محصولاتشان برطرف شود.
گوهرگانی با اشاره به ظرفیت استان کهگیلویه و بویراحمد در زمینه تولید گلهای زینتی، اظهار کرد: کشاورزان این استان با وجود بازارهای فروش، میتوانند نیمی از گلهای زینتی مورد نیاز کشور را تأمین کنند.
وی همچنین با تاکید بر اینکه باید در زمینه بازاریابی تولیدات محصولات کشاورزی چارهاندیشی شود، یادآور شد: استان کهگیلویه و بویراحمد در زمینه سردخانه با مشکلاتی مواجه است و اگر زیرساختها در این زمینه فراهم شود، استان کهگیلویه و بویراحمد قادر به تولید و صادرات میوه شب عید کشور است.
گوهرگانی افزود: نبود سردخانه و محل نگهداری محصولات کشاورزی سبب شده که دست دلالان و سودجویان به دسترنج کشاورزان برسد و از این طریق به دنبال منافع خود باشند.
وی در پایان گفت: دست یاری و همکاری به سوی همه کسانی که میتوانند در زمینه فروش محصولات کشاورزی ما را کمک کنند، دراز میکنیم.
***
وضعیت زنبورداری کهگیلویه و بویراحمد همه را به سمت تولید عسل تقلبی میکشاند
رئیس اتحادیه زنبورداران استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: وضعیت فعلی زنبورداری کهگیلویه و بویراحمد همه را به سمت تولید عسل تقلبی میکشاند.
کیهان ایمانی در نشست ستاد تنظیم بازار استان کهگیلویه و بویراحمد که به ریاست حسن یونس سینکی، قائممقام وزیر جهاد کشاورزی در محل سازمان جهاد کشاورزی این استان برگزار شد با ابراز گلایه از وضعیت زنبورداری در این استان، اظهار کرد: عسلی که در این استان سه سال پیش کیلویی 15 هزار تومان فروخته میشد در همان سال با قیمت 210 هزار تومان در یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس به فروش رسید.
وی، ایجاد مقدمات برای حضور عسل این استان در بازارهای جهانی و کمک به زنبورداران در این خصوص را یکی از راههای جلوگیری از ورشکستگی صنعت زنبورداری اعلام کرد و گفت: یکی از بهترین عسلهای دنیا را داریم که به فکر حفظ آن نیستیم.
رئیس اتحادیه زنبورداران استان کهگیلویه و بویراحمد در بخش دیگری از اظهارات خود متذکر شد: راه دیگر این است که دولت 15 میلیارد تومان برای خرید تضمینی عسل این استان تخصیص دهد تا 900 تن عسل با قیمت مفت و مجانی در چنگال واسطهها گیر نکند.
ایمانی، شیوه فعلی حمایت از زنبورداری را کمک به تولید عسل تقلبی دانست و یادآور شد: وقتی زنبوردار حمایت نمیشود به این سمت حرکت میکند و من نیز وقتی حمایتی را متوجه خود نمیدانم، مجبور به تولید عسل تقلبی همپای با سایرین خواهم بود.
رئیس اتحادیه زنبورداران استان کهگیلویه و بویراحمد با ارائه پیشنهادی به قائممقام وزیر جهاد کشاورزی، گفت: ریزگردهایی که از خوزستان به سمت ما در حال حرکت است ریشه زنبورداران را میزند که باید فکر چاره باشیم.
ایمانی در پایان از سینکی خواست تا در خصوص تأمین شکر مورد نیاز زنبورداران برای فصل زمستان اقدام شود تا مجبور نباشند 10 کیلوگرم عسل 40 هزار تومانی را برای تغذیه در کندوها قرار دهند و در عوض در فصل تابستان عسل اصل تهیه کنند.
****
در حضور قائممقام وزیر جهاد کشاورزی مطرح شد
سود 2 هزار تومانی دلالان از هر کیلوگرم مرغ تولیدی در کهگیلویه و بویراحمد
رئیس اتحادیه مرغداران کهگیلویه و بویراحمد گفت: تنها کسانی که از تولید، کشتار و فروش مرغ در این استان نفع میبرند دلالانی هستند که از هر کیلو مرغ دو هزار تومان به جیب میزنند.
امرالله جهانفکر در نشست ستاد تنظیم بازار استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه اکنون در استان ما تعداد 125 واحد مرغداری موجود است، اظهار داشت: با مصرف سرانه 22 کیلوگرم مرغ، مصرف استان ما سالانه 15 هزار تن است که خود استان تولید 7 هزار تنی را دارد.
واردات مرغ از استانهای همجوار از مشکلاتی است که این مسئول به آن اشاره کرد و ادامه داد: هزینه تولید مرغ در استان بسیار بالا بوده، چراکه کارخانه تولید دان و جوجه در استان نداریم و مجبور به واردات از سایر استانها هستیم.
رئیس اتحادیه مرغداران استان کهگیلویه و بویراحمد، ساختار سنتی مرغداریها، سیستمهای آبخوری و دانهخوری قدیمی و همچنین مشکلات بهینهسازی مصرف سوخت را از جمله مشکلات اساسی فراروی صنعت مرغداری در این استان دانست که با اضافه کردن چنگاندازی دلالان بر سر این صنعت باید کار سختی را برای حضور در صنعت مرغداری متصور شد.
جهانفکر در خصوص بهینهسازی مصرف سوخت با تقدیر از اقداماتی که دولت انجام داده، گفت: هر مرغداری 10 هزار قطعهای چیزی در حدود 25 هزار لیتر سوخت مصرف میکند که در طول یک سال گذشته متأسفانه اعتبارات آن قطع شده است.
این مسئول اضافه کرد: مشکل اساسی ما اما به دلالان و واسطهها برمیگردد؛ آن جا که مرغ در جلوی مرغداری کیلویی 4 هزار و 400 تومان فروخته میشود و قیمت مرغ در بازار تا 7 هزار و 300 تومان است که در این بین واسطه و دلالان برای هر کیلو مرغ دو هزار تومان نفع به جیب میزنند.
سیستم بستهبندی ضعیف در کشتارگاههای استان کهگیلویه و بویراحمد از دیگر موردی بود که جهانفکر به آن اشاره کرد و متذکر شد: در خصوص وضعیت سرمایه در گردش هم مرغداران ما مشکلات زیادی دارند.
***
در حضور مسئولان وزارت جهاد کشاورزی مطرح شد
نوسانات بازار عامل سردرگمی کشاورزان کهگیلویه و بویراحمدی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: بهرهبرداران کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد از وضعیت بازار اطلاعی ندارند که این مساله باعث سردرگمی آنها در تولید محصول شده است.
جعفر گوهرگانی در نشست با مسئولان وزارت جهاد کشاورزی که به مناسبت هفته دولت به استان کهگیلویه و بویراحمد سفر کرده بودند، اظهار کرد: در بخشهای مختلف زراعی و دامی استان ما در بحث تولید جهش خوبی داشته است.
وی وجود دانش بومی در این استان در حوزه کشاورزی را یکی از مزایا دانست و گفت: نگرانی که اکنون در خصوص محصولات زراعی و باغی داریم، مربوط به وضعیت بازار و نوسانات آن است.
گوهرگانی که در حضور قائممقام امور بازرگانی وزیر جهاد کشاورزی سخن میگفت، افزود: دلیل عمده آن به امکانات و زیرساختهای ضعیف تعاون روستایی استان برمیگردد که جزو استانهای ضعیف کشور به شمار میرویم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: به حدی در این بخش ضعیف هستیم که به اندازه یک شهرستان استان خوزستان و یا فارس زیرساخت تعاون روستایی از جمله سردخانه نداریم.
این مسئول تصریح کرد: از وزارت جهاد کشاورزی انتظار داریم کاری کنند تا بتوانیم در خصوص خرید تضمینی و توافقی محصولات کشاورزی در این استان موفق شویم.
گوهرگانی گفت: به همین خاطر است که نوسان تولید محصولات را در استان مشاهده میکنیم، به طوری که در یک سال تولید هندوانه ما 150 هزار تن و در سال دیگر 10 هزار تن است.
وی به یکی دیگر از مشکلات استان اشاره کرد و با بیان این که لازم است فارغالتحصیلانی که به بخش خصوصی برای تولید هدایت شدهاند را حمایت کنیم، افزود: این افراد با نصیحتهای ما مسئولان کشوری و استانی حضور در بخش دولتی و پشت میز نشینی را رها کردند و به کار در مزرعه روی آوردهاند پس باید حمایت شوند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: برای نمونه اکنون فارغالتحصیلات بخش کشاورزی در گلخانههای استان مشغول به تولید محصولات از جمله گل شاخه بریده هستند که اگر بهتر و بیشتر حمایت شوند، به تنهایی قادر به تولید نیمی از نیاز کشور به گل شاخه بریده از سطح گلخانههای کهگیلویه و بویراحمد هستند.
***
معاون شرکت خدمات حمایتی کشاورزی مطرح کرد
ضربه بر پیکره کشاورزی بدون استفاده از تجربیات جهانی در تهیه و توزیع نهادهها
معاون شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: بدون استفاده از تجربیات جهانی در تهیه و توزیع نهادههای کشاورزی ضربهای بزرگ بر پیکره کشاورزی کشور وارد میشود.
یزدان سیف در نشست ستاد تنظیم بازار استان کهگیلویه و بویراحمد که با حضور مسئولان و دستاندرکاران امور کشاورزی و امور بازار این استان به ریاست حسن یونس سینکی، قائممقام وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهار داشت: با بررسی برنامههای وزیر جهاد کشاورزی در مجلس و رؤیت اساسنامه وزارت جهاد کشاورزی به این نکته پی میبریم که 70 درصد وظایف وزارت جهاد کشاورزی به تأمین و توزیع نهادههای کشاورزی در بین کشاورزان برمیگردد.
معاون شرکت خدمات حمایتی کشاورزی افزود: این یک تکلیف فرآیندی است و نباید منتظر بمانیم تا کشاورز خودش به دنبال نهادهها بدود.
سیف که در جمع مدیران سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد سخن میگفت، متذکر شد: اگر نهادهها را به موقع به دست کشاورز نرسانیم همان بهتر که دیگر نرسانیم، چراکه اثرگذاری خود را از دست خواهند داد.
این معاون شرکت خدمات حمایتی کشاورزی از وجود ترکیبات کودی متفاوت در جهان گفت و یادآور شد: در کشور ما همچنان براساس همان سه عنصر قدیمی، کود توزیع میکنیم، در حالی که روشها، شیوهها و عناصر در کشاورزی مدرن جهان تغییر کرده است.
وی اضافه کرد: به عنوان مسئول و خادم بخش کشاورزی باید کود را سر مزرعه به دست کشاورز برسانیم و اگر بخواهند برای دریافت کود چند روز از وقت خود را هدر دهند جفای به عرصه تولید در کشور و ظلم به کشاورز است.
این مسئول با بیان اینکه قیمتی که امروز در خصوص نهادههای کشاورزی در نظر میگیریم رقابتپذیری را تهدید میکند، تصریح کرد: امروزه در دنیا کاهش قیمت تمام شده نهادهها به کشاورزی کمک میکند و اکنون در حوزه خدمات حمایتی باید توجه کنیم که تکلیف داریم هزینه کشاورز را پایین بیاوریم.
سیف به مقوله نوآوری در تهیه و توزیع نهادههای کشاورزی اشاره کرد و با بیان اینکه اگر از تجربیات سازنده جهانی در این خصوص استفاده نکنیم ضربهای بزرگ به کشاورزی کشور در آینده وارد خواهد شد، بیان کرد: با یک تغییر ژنتیک، عملکردها در هکتار بهبود پیدا میکند، چراکه فرمولهای جدید برای حاملهای مواد مغذی در تهیه نهادهها تعریف کردهاند.
این مسئول در پایان با انتقاد از وضعیتی که در تهیه و توزیع نهادهها وجود دارد خطاب مسئولان و دستاندرکاران کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: وقتی به روستایی سفر میکنیم و پای درد دل کشاورزان مینشینیم که از تعداد 30 کشاورز تقریباً هیچ کدام از عملکردها رضایت ندارند باید تغییر رویه در خصوص تهیه و توزیع نهادههای کشاورزی داشته باشیم.
***
مدیر شرکت پشتیبانی امور دام کهگیلویه و بویراحمد مطرح کرد
مشکلات کشتارگاههای کهگیلویه و بویراحمد با سیستم سنتی و دستگاههای فرسوده
مدیر شرکت پشتیبانی امور دام کهگیلویه و بویراحمد گفت: کشتارگاههای ما با دستگاههای فرسوده و قدیمی مشکلات زیادی را ایجاد کرده است.
علی لاهوتی در نشست ستاد تنظیم بازار استان کهگیلویه و بویراحمد که با حضور سینکی قائممقام بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که اکنون در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد داریم به کشتارگاهها برمیگردد که به عنوان تأمینکننده مجموعه کشتارگاهی، دستگاههای فرسودهای داریم.
وی ادامه داد: نواقص زیادی در کشتارگاههای ما وجود دارد که نبود سیستم موتورخانهای از مهمترین مشکلات کشتارگاهها به شمار میرود.
این مسئول اضافه کرد: در کشتارگاه به آب گرم 80 درجه نیاز داریم که هیچ آب گرمی وجود ندارد و لازم است تا هنگام فرا رسیدن فصل سرما این مشکل برطرف شود.
این مسئول به کمبود فضای سردخانهای در استان اشاره کرد و با بیان اینکه سردخانه 250 تا 300 تنی به هیچ وجه جوابگوی گوشت تولیدی استان نیست، مشکل تصفیهخانه در کشتارگاه را از دیگر مشکلات اساسی دانست و یادآور شد: خون لخته شده وارد تصفیهخانه میشود و سبب خوردگی دستگاهها خواهد شد که برای رفع این مشکل به اعتبارات 400 میلیون تومانی نیاز داریم.