تاریخ انتشار
سه شنبه ۳ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۲۶
کد مطلب : ۳۰۰۹۵۶

مصرف ۹۳ درصد آب کهگیلویه و بویراحمد در حوزه کشاورزی / «فتاح» به چاپ دوم رسید / ماجرای عجیب در دامپزشکی کهگیلویه / گلایه‌های شدید مردم دهدشت از دست اورژانس (+تصاویر)

۰
کبنا ؛ خبرهای کهگیلویه و بویراحمد

۹۳ درصد منابع آب کهگیلویه و بویراحمد در حوزه کشاورزی مصرف می‌شود
مدیرکل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۹۳ درصد منابع آب استان در حوزه کشاورزی مصرف می‌شود که باید در این زمینه مدیریت لازم صورت گیرد.
فرج الله شکوهی در نشست حفاظت از منابع آب کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: : بر اساس مدل‌های پیش بینی نباید تا سال ۲۰۲۵ میلادی انتظار ترسالی با هدف جبران کمبودهای آبی را داشته باشیم.وی با تاکید بر اینکه وضعیت مناسبی در منابع آبی نداریم، عنوان کرد: امیدوارم مدل‌های پیش بینی تغییر داشته باشند تا جبران کمبودهای بارشی در مناطق مختلف استان محقق شود.
شکوهی ابراز کرد: میانگین بارش در استان کهگیلویه و بویراحمد تا امروز ۷۹ میلی متر بوده که حتی نسبت به مدت مشابه سال گذشته بسیار کاهش داشته و در صورت ادامه این روند وضعیت نامناسبی داریم.
مدیرکل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر اینکه منابع آبی استان با هدف جلوگیری از مشکلات ساماندهی شود، ادامه داد: سال گذشته ۳۸ درصد خشکسالی شدید داشتیم.
شکوهی با اشاره به ضرورت ساماندهی مدیریت منابع آب بویژه در حوزه کشاورزی افزود: ۹۳ درصد منابع آب استان در حوزه کشاورزی مصرف می‌شود که باید در این زمینه مدیریت لازم صورت گیرد.
 
بیمارستان‌ بزرگ یاسوج آماده تجهیز است
مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد گفت: از نظر این اداره به عنوان مجری ساخت دو بیمارستان بزرگ یاسوج و ۳۲ تختخوابی باشت آماده تجهیز است.
محمد علی علیمردانی اظهار داشت: دو بیمارستان ۲۸۴ تختخوابی یاسوج و ۳۲ تختخوابی باشت هم اکنون آماده تجهیز توسط دانشگاه علوم پزشکی بوده و تنها محوطه سازی و تست موتورخانه مانده که این عملیات نیز تا پایان سال به اتمام می‌رسد.
وی با اشاره به اینکه ۳ بیمارستان ۲۸۴ تختخوابی یاسوج، ۳۲ تخت‌خوابی باشت و ۱۴۰ تختخوابی گچساران توسط اداره کل راه و شهرسازی در دست ساخت است، افزود: این پروژه‌ها هم اکنون ۹۶، ۹۶ و ۷۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
علیمردانی با اشاره به اینکه در دوسال گذشته ۳ بیمارستان در دست ساخت این استان به طور میانگین ۲۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشتند، ادامه داد: از هیچ تلاشی برای تسریع در روند اجرایی این پروژه‌ها دریغ نکردم.
وی تصریح کرد: بیمارستان ۲۸۴ تختخوابی یاسوج در ۸ طبقه دارای بخش LDR به تعداد ۸ تخت، nicu به تعداد ۹ تخت، icu به تعداد ۱۴ تخت، ccu به تعداد ۱۴ تخت، post idu به تعداد ۱۰، post ccu به تعداد ۱۰ تخت، اورژانس به تعداد ۲۱ تخت، نوزادان سالم به تعداد ۲۳ تخت‌، بستری زنان و زیمان به تعداد ۴۰ تخت، کودکان به تعداد ۴۸ تخت، جراحی زنان ۴۸ تخت، جراحی مردان ۴۸ تخت، اتاق عمل به تعداد ۸ تخت و سالن آمفی تئاتر است.
مدیرکل راه وشهرسازی کهگیلویه وبویراحمد از آغاز عملیات مدرسه ۶کلاسه مهریان با زیربنای ١ ٣٧مترمربع خبر داد و گفت: این پروژه در دو طبقه با اسکلت پیچ و مهره‌ای و با اعتباری افزون‌بر ۱۲ میلیارد ریال از محل اعتبارات عمران و بهسازی شهری احداث می‌شود.
علیمردانی افزود: یکی از اهداف عالیه شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ساخت پروژه‌های محرک توسعه در بافت‌های ناکارآمد و بالا بردن سطح خدمات کاربری‌های در حد متوسط شهر است.
انشعاب‌های غیر مجاز آب در یاسوج ساماندهی می‌شود
مدیر آب و فاضلاب یاسوج از تبدیل ۲۷۰ فقره انشعاب غیرمجاز به مجاز خبر داد و گفت: جمع آوری و ساماندهی انشعاب‌های غیر مجاز آب در دستور کار است.
 
قاسم قلندری در بازدید از پروژه‌های آبفای یاسوج با اشاره به اینکه طی سال‌های اخیر اجرای پروژه‌های آبفای یاسوج سرعت بیشتری به خود گرفته است، اظهار داشت: در کنار این موضوع جمع‌آوری و ساماندهی انشعاب‌های غیرمجاز نیز با جدیت در حال انجام است.
مدیر امور آب و فاضلاب شهری یاسوج با تاکید به اینکه بدون هیچ مماشات و ملاحظه‌ای انشعاب‌های غیر مجاز را به دستگاه قضایی معرفی می‌کنیم، افزود: طی ماه گذشته بیش از ۲۷۰ انشعاب غیرمجاز جمع‌آوری و به انشعاب مجاز تبدیل شد.
قلندری با تقدیر از همکاری جدی دستگاه قضایی در برخورد قانونی با متخلفان انشعاب غیرمجاز تصریح کرد: تسریع در اعمال قانون در این زمینه بسیار بازدارنده خواهد بود.
وی با بیان اینکه نصب انشعاب غیرمجاز علاوه بر اینکه موجب هدر رفت و اصراف این کالای با ارزش می‌شود، بیان کرد: جمع‌آوری انشعابات غیرمجاز آب به صورت جدی در دستور کار آبفای یاسوج قرار دارد.
مدیر امور آب و فاضلاب شهری یاسوج همچنین از شناسایی و مرئی‌سازی ۲۵ فقره شیرآلات شبکه توزیع طی ماه گذشته در سطح شبکه توزیع آب شهر یاسوج خبر داد.
کتاب«فتاح» به چاپ دوم رسید
بعد از استقبال از چاپ اول، کتاب«فتاح» به چاپ دوم رسید.
به نقل از روابط عمومی حوزه هنری استان کهگیلویه و بویراحمد کتاب «فتاح» خاطرات فتاح محمدی از اسارت گاه‌های رژیم بعثی عراق تولید حوزه هنری کهگیلویه و بویراحمد به چاپ دوم رسید.
بعد از استقبال از چاپ اول کتاب فتاح که به اهتمام میترا رفیعی گردآوری و نوشته شده است و تقاضا برای عرضه مجدد آن این کتاب به چاپ دوم رسید.
چاپ اول کتاب در قطع رقعی و در ۳۵۳ صفحه با تیراژ ۲۵۰۰ نسخه توسط انتشارات سوره مهر چاپ شده بود.
کتاب فتاح پس از کتاب پایی که جاماند، دومین کتاب ملی این استان با موضوع خاطرات آزادگان دفاع مقدس است.
کتاب «فتاح» درباره دوران اسارت آزاده دفاع مقدس، فتاح محمدی است که از ۱۵ سالگی به جبهه‌های جنگ رفت.
او در ۱۰ کیلومتری بصره به اسارت نیروهای بعثی درآمد و به مدت ۹۹ ماه و ۱۳ روز در اسارت ماند. فتاح در آن سال‌ها عضوی از گروهی مخفی به رهبری مرحوم حاج علی‌اکبر ابوترابی(ره) بود که به فعالیت‌های فرهنگی، ورزشی و ... در میان اسرا می‌پرداخت.


افراد ناشناس دامپزشکی کهگیلویه را به رگبار بستند+عکس

شب گذشته فرد یا افرادی ناشناس اداره دامپزشکی شهرستان کهگیلویه را به رگبار بسته و سریع محل حادثه را ترک کردند.

 با توجه به گستردگی وظایف اداره دامپزشکی در بحث نظارت بر دام و طیور به خصوص بر شبکه تولید و توزیع در جهت تأمین سلامت مواد غذایی و بهداشت انسان‌ها این نهاد همیشه با چالش‌های زیادی مواجه بوده است.
شب گذشته فرد یا افرادی ناشناس اداره دامپزشکی شهرستان کهگیلویه را به رگبار بسته و سریع محل حادثه را ترک کردند، به همین منظور برای بررسی موضوع به اداره دامپزشکی مراجعه کردیم در لحظه ورود به این اداره اثر چندین گلوله را بر روی دیوار و درب ورودی مشاهده کردیم.

رئیس دامپزشکی شهرستان در این خصوص اظهار داشت: شب گذشته ساعت ۱۲:۳۰ بامداد نگهبان اداره با من تماس گرفت که افرادی ناشناس اداره را به رگبار بسته و متواری شدند.



سید علی اکبر حسینی افزود: همان موقع با معاون دادستان تماس گرفتم و با سرعت به اداره رفتم که نیروی انتظامی در حال تهیه صورت جلسه بود.

وی گفت: افراد ناشناس چند تیر به درب ورودی، اتاق نگهبان و اتاق کار خودم شیلک کرده و با سرعت متواری شده بوند.

حسینی با بیان اینکه نگهبان پس از شنیدن صدای تیرها از پنجره به بیرون نگاه می‌کند و یک پژوی سفید رنگ را مشاهده می‌کند که در همان حال به طرف او شلیک می‌کنند که اگر گلوله شلیک شده ۱۰ سانتی متر بالا تر بود به نگهبان اصابت و احتمال کشته و زخمی شدن وی وجود داشت.



وی افزود: دو تیر به اتاق کار خودم، ۷ تیر به درب ورودی و ۴ تیر به اتاق نگهبان اصابت کرده است.

حسینی گفت: خانواده نگهبان در اداره زندگی می‌کنند و یک دامپزشک نیز به صورت شبانه روزی در ساختمان مهمانسرا هستند.

سرپرست دامپزشکی شهرستان کهگیلویه افزود: در شهرستان کهگیلویه ۱۷ مرغداری فعال با ۳۳۰ هزار قطعه مرغ و یک واحد تخم‌گذار ۳۰ هزار قطعه‌ای وجود دارد و از طرفی وظیفه ما حفظ، سیانت و نگهداری از دام و طیور و مهمتر از آن بحث نظارت و تامین امنیت غذایی سالم برای شهروندان است.

وی عنوان کرد: با توجه به شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و اینکه یکی از راه‌های انتشار این بیماری جابجایی مرغ و طیور زنده است و از طرفی وجود تعداد زیاد مرغ فروش زنده در سطح شهرستان و اینکه معلوم نیست این مرغ‌ها از کجا تهیه و بدون هیچ نظارتی به بدست مردم می‌رسد احتمال به وجود آمدن ضررهای جبران ناپذیر برای شهروندان وجود دارد.



حسینی ادامه داد: آنفلوانزای فوق حاد پرندگان یک بیماری مشترک است و در صورتی که وارد استان شود خسارات زیادی به مرغداری‌های صنعتی وارد و اقتصاد استان را مختل می‌کند و از طرفی این بیماری در استان‌های همجوار ما وجود دارد و ما باید پیشگیری‌های لازم را انجام دهیم.

وی گفت: یک هفته پیش جلسه ستاد آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در شهرستان به تبع جلسه ستاد آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان تشکیل و در آن جلسه مقرر شد از توزیع و فروش مرغ زنده جلوگیری شود.

سرپرست دامپزشکی شهرستان کهگیلویه افزود: به دلیل اینکه فروش مرغ زنده بهداشت عمومی شهرستان را تحت تاثیر قرار می‌دهد و با توجه به تصمیم جلسه ستاد آنفلوانزای فوق حاد پرندگان شهرستان از تاریخ ۳۰ دی به واحدهای فروش مرغ زنده اخطار دادیم که ظرف مدت یک هفته پس از دریافت حق فروش و توزیع مرغ زنده را در سطح شهرستان ندارند.

وی با بیان اینکه متاسفانه شب گذشته افراد ناشناس چند تیر به درب ورودی، اتاق نگهبان و اتاق کار خودم شیلک کرده و با سرعت متواری شده، افزود: هنوز دلیل این کار معلوم نیست و به شخص خاصی هم مشکوک نیستم.

حسنی با بیان اینکه از مسئولان شهرستان می‌خواهم که با این افراد برخود قانونی لازم را انجام دهند، ادامه داد: از همه مردم می‌خواهم که با این اداره همکاری کنند و از خرید مرغ زنده خود داری کنند.

نگهبان اداره  گفت: شب گذشته حوالی ساعت ۱۲:۳۰ صدای چند گلوله را شنیدم به همین دلیل از پنجره اتاق نگهبانی بیرون را نگاه کردم و دیدم که شخصی در یک ماشین پژو سفید رنگ با تفنگ به طرف اداره شلیک می‌کند و چند تیر نیز به طرف اتاق من شلیک کرد و بلافاصله از محل فرارکردند.

فرمانده نیروی انتظامی شهرستان کهگیلویه با تایید این خبر گفت: پرونده در آگاهی شهرستان تشکیل و در حال بررسی است.

سرهنگ جهان دیمازبا بیان اینکه پس از بررسی و مشخص شدن نتیجه به اطلاع عموم می رسد، افزود: نیروی انتظامی شهرستان با کسانی که بخواهند سلب آسایش کنند با جدیت برخورد می‌کند.

 سال گذشته نیز افرادی ناشناس ماشین رئیس سابق این اداره را اسید پاشی کردند.




تراژدی تلخ بی‌پایان مردم دهدشت با اورژانس خاتم‌الانبیاء/ وقتی اورژانس درمانده‌تر از بیمار است
با ورود به اورژانس خاتم‌الانبیاء دهدشت و راهرو‌های شلوغ آن تداعی بیمارستان‌های صحرایی زمان جنگ دوباره در ذهن‌ها زنده می‌شود.

گلایه و نارضایتی متعدد مراجعه‌کنندگان به اورژانس خاتم‌الانبیاء این شهرستان سبب شد تا سری به این مرکز درمانی بزنیم و از نزدیک مشکلات را از زبان مراجعه جویا شویم.

آنچه در بد ورود به اورژانس خاتم‌الانبیاء دهدشت جلب توجه می‌نمود نارضایتی مراجعان و ساعت‌ها پشت نوبت ماندن و عدم رسیدگی کادر درمانی به بیماران را نشان می‌داد.


عدم رسیدگی به بیماران به دلیل کمبود پزشک،فضای آشفته اورژانس،کمبود صندلی، عدم رعایت بهداشتی و ریختن انواع سرسوزن و سرنگ و لکه‌های خون در راهرو و گوشه و کنار پنجره‌ها از جمله مشکلاتی بود که در وهله اول از این اورژانس به نظر محسوس می‌آید.

راهروهای شلوغ بخش اورژانس دهدشت تصویری از برخی سکانس‌های فیلم‌های جنگی را در ذهن تداعی می‌کند

راهروهای شلوغ بخش اورژانس دهدشت تصویری از برخی سکانس‌های فیلم‌های جنگی را که در بیمارستان‌ها ضبط شده است را در ذهن تداعی می‌کند.


به همین منظور برای گرفتن مصاحبه و دلیل این همه مشکل سراغ رئیس بیمارستان رفتم که متاسفانه آقای دکتر خادمی حاضر به مصاحبه ضبط شده با خبرنگار فارس نشد و این در حالی است که پروژه‌های حوزه بهداشت و درمان کهگیلویه که قرار بود یک سال پیش به بهره‌برداری برسند همچنان راکد مانده‌اند و کسی پاسخگو نیست.

البته علی پوزش فرماندار کهگیلویه در سفری که عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به دهدشت داشتند عنوان کرده بود که از زمان تصدی دکتر اورنگ ایلامی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان، پروژه‌های حوزه بهداشت شهرستان کهگیلویه تعطیل شده‌اند.

این‌ها نشان می‌دهد طرح‌های تحول نظام سلامت که یکی پس از دیگری از سوی دولت اعلام می‌شوند اما برخلاف وعده های داده شده شرایط و خدمات ارائه شده  این طرح در دهدشت رو به کاهش است و با حضور در اورژانس دهدشت و عدم امکانت اولیه همه چیز نمایان است.


رضا پیروز یکی از مراجعه‌ کنندگان به اورژانس دهدشت این چنین به خبرنگار فارس می‌گوید: الان سه روز است که به اورژانس مراجعه می‌کنم و به محض ورود و با این همه ازدحام جمعیت از ویزیت انصراف می‌دهم تا اینکه امروز حالم بسیار نامساعد شد و مجبور هستم اینقدر بمانم تا شاید بعد از سه یا چهار ساعت موفق به رفتن پیش پزشک بشوم.

این چه منطقی است۶۰ هزار جمعیت دهدشت با یک پزشک عمومی درمان شوند؟

وی ضمن ابراز گلایه از کمبود پزشک در اورژانس گفت: این چه منطقی است  که ۶۰ هزار جمعیت یک شهرستان با یک پزشک عمومی درمان شوند؟ مسؤولان گذری بر شهرهای همجوار داشته باشند و وضعیت آن‌جاها را ببینند؟ تا کی باید اینقدر درمانده باشیم.


 

اورژانسی که تنها یک پزشک و یک  ایستگاه پرستاری دارد و حریم زن و مرد رعایت نمی‌شود

پریسا خادمی از همراهان بیمار که در گوشه‌ای ایستاده و بیمارش را دلداری می‌‌دهد که تحمل کن الان نوبت ما می‌شود، این‌چنین به خبرنگار فارس می‌گوید: ساعت‌ها اینجا سر پا مانده‌ایم نه صندلی برای نشستن هست و بیمار هر لحظه حالش بدتر می‌شود، چرا مسوولان اینقدر نسبت به اهمیت دادن به سلامتی مردم شهر خود بی‌تفاوت هستند، اورژانسی که تنها یک پزشک و یک  ایستگاه پرستاری دارد و حریم زن و مرد رعایت نمی‌شود کجای این کشور پیدا می‌شود جز دهدشت فراموش ‌شده، آیا وقتش نرسیده مسوولان از خواب زمستانی بیدار شوند و فکری به حال این مردم نمایند؟.

رضا سعیدی از دیگر شهروندان دهدشتی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس می‌گوید: بنده یک شهروند دهدشتی هستم که برای بیماری سرپایی مجبور به مراجعه به اورژانس بیمارستان امام خمینی (ره) شدم، زیرا کلینیک‌های دولتی عملا شب‌ها غیرفعال بود و فقط یک کلینیک خصوصی در شهر دایر هست که گنجایش ویزیت بیماران زیادی را ندارد و هزینه آن نیز بالاتر از ویزیت دولتی و بعضاً دو الی سه برابر است.

وی حجم زیاد بیماران اورژانس را یادآور شد و با بیان اینکه بیماران اورژانسی در این بخش با مشکل مواجه می شوند، گفت: این موضوعات باعث بی‌نظمی بیش از حد، عدم ویزیت مناسب، عدم درمان مناسب و خستگی تنها یک پزشک کشیک اورژانس شده است.


سعیدی ادامه داد: از دیگر سو، مسوولان و سوپروایزر بخش در طی دو ساعت مراجعه بنده حتی یک بار از بخش به قسمت ویزیت بیماران نیامدند تا مشکلات مردم را بررسی کنند، در این میان حتی یک صندلی هم برای نشستن بیماران وجود نداشت، کودکان و سالمندان زیادی با مراجعه به اورژانس و عدم ویزیت مناسب با مشکل مواجه شدند.

وی از انواع فحاشی و نزاع‌های گاه و بی‌گاه به عنوان دیگر مشکلات در اورژانس خاتم‌الانبیاء دهدشت یاد اظهار داشت: علاوه بر عدم رعایت بهداشت،عدم پارتیشن‌بندی اتاق‌های تزریق آمپول در این بخش آنقدر بحرانی است که مشابه زمان جنگ است.


حسین محمدی از دیگر مراجعه‌کنندگان به اورژانس خاتم‌الانبیاء دهدشت ضمن ابراز گلایه از نبود امکانات در این اورژانس گفت: با توجه به این که این اورژانس علاوه بر دهدشت چندین حوزه استحفاظی دیگر را بیاد پوشش دهد اما متاسفانه فقط یک پزشک به بیماران خدمات می‌دهد که اصلا جوابگو نیست.

متأسفانه طرح تحول سلامت در کهگیلویه در حد شعار باقی مانده و در عمل اصلا وجود ندارد

محمدی طرح تحول نظام سلامت را یادآور شد و با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های این طرح، آوردن پزشکان متخصص و فوق تخصص در شهرستان است، عنوان کرد: متأسفانه این در طرح در کهگیلویه در حد شعار باقی مانده و در عمل اصلا وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: الان حدود ۶ ساعت است که در صف نوبت پزشک عمومی منتظر هستم و با این وضعیتی که شاهد هستیم فکر نکنم بتوانم به پزشک مراجعه کنم.


مهتاب ثقفی‌فرد در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: بنده از روستا می‌آیم و الان چندین مرتبه است که به اورژانس دهدشت مراجعه نمودم اما متأسفانه به دلیل اینکه تنها یک پزشک بیماران را ویزیت می‌کند و جوابگوی این همه جمعیت نیست، تاکنون موفق به رفتن پیش پزشک نشدم.

بی تدبیری مسوولان تا کی ادامه دارد،چرا کسی به فکر سلامتی مردم نیست

وی خاطرنشان کرد: مگر من یک روستایی چقدر درآمد دارم که باید هر مرحله ۱۲ هزار تومان کرایه آژانس بدهم تا بیایم دهدشت و نهایتاً هم نتوانم به پزشک مراجعه کنم، این بی تدبیری مسوولان تا کی ادامه دارد،چرا کسی به فکر سلامتی مردم نیست.


 

عدم دسترسی به خدمات تخصصی باعث مهاجرت افراد از این شهرستان به دیگر شهرستان‌ها همجوار شده،با توجه به نداشتن تجهیزات کافی و راکد ماندن پروژه‌های نیمه تمام حوزه بهداشت این شهرستان از جمله پروژه اورژانس،بلوک زایمانی و کلینیک مرکزی، انتظار می‌رود مسوولان جهت رضایتمندی مردم هر چه سریعتر اقدام به شروع عملیات اجرایی و راه‌اندازی این پروژه‌های مهم جهت رفاه حال شهروندان نمایند.



نام شما

آدرس ايميل شما

آوایی که جاودان شد؛ نگاهی به زندگی و کارنامهٔ هنری محمدرضا شجریان

آوایی که جاودان شد؛ نگاهی به زندگی و کارنامهٔ هنری محمدرضا شجریان

محمدرضا شجریان، استاد موسیقی سنتی و ملقّب به خسرو آواز ایران، پس از یک دورهٔ طولانی دست‌وپنجه ...
ترامپ: ابتلا به کرونا، نعمت خداوند بود

ترامپ: ابتلا به کرونا، نعمت خداوند بود

دونالد ترامپ که تنها دو روز پس از مرخصی از بیمارستان نظامی والتر رید، مشتاق احیای مبارزات ...
یک تاجر، بانکی که ۲۰ سال پیش به او وام نداد را خرید!

یک تاجر، بانکی که ۲۰ سال پیش به او وام نداد را خرید!

تاجری انگلیسی بانکی را که ۲۰ سال پیش از وام دادن به او امتناع کرد را خرید که این موضوع ...
1