تاریخ انتشار
دوشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۲۳:۳۱
کد مطلب : ۲۹۷۱۸۶

خرامین: دولت اصلاحات تحمل ۴ جمله نقد را نداشت / دفتر تحکیمی‌ها شعار عبور از خاتمی می‌دادند / محمدی‌تبار: به دنبال آرامش قبرستانی در دانشگاه‌ها بودند / سرکوب دانشجویان سبب فعالیت‌های زیرزمینی می‌شود

۱۶
۰
کبنا ؛
مناظره دو فعال سیاسی اصلاح‌طلب و اصولگرا با موضوع فراز و فرود جنبش دانشجویی در دانشگاه یاسوج در فضایی آرام و با بحث‌های علمی تحلیلی پایان یافت.
به گزارش کبنا از یاسوج، امروز (دوشنبه ۱۳ آذر) به مناسبت ۱۶ آذر مناظره دو فعال سیاسی و اصولگرا با موضوع فراز و فرود جنبش دانشجویی در دانشگاه یاسوج برگزار شد.
در این مناظره وحید محمدی‌تبار فعال سیاسی اصلاح‌طلب و علی خرامین فعال سیاسی اصولگرا با هم پیرامون جنبش دانشجویی مناظره کردند.
محمدی‌تبار: در ابتدا وحید محمدی‌تبار یادی و خاطره شهدای دانشجو ۱۶ آذر ۱۳۳۲ را گرامی‌داشت و همچنین از دکتر عسکریان رئیس فقید دانشگاه یاسوج نیز یاد کرد و بعد به ویژگی‌های و روز دانشجو پرداخت و اظهار کرد: دانشجویان در تاریخ انقلاب اسلامی در مبارزه با استکبار نقش پررنگی دارند.
وی گفت در دهه ۲۰ شکل گیری انجمن‌های اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران با پیگیری و تحت تأثیر قرار گرفتن از مرحوم طالقانی بازرگان دکتر چمران و غیره در واکنش به فضای تک صدایی حاکم بر دانشگاه‌ها شکل گرفت. تحولات سیاسی پسا جنگ جهانی دوم عملاً منجر به نفوذ جریانات مارکسیسم و بهایی در دانشگاه همراه بود و جریان اسلام گرا با شرکت در جلسات تفسیر قرآن و نهج‌البلاغه به سازگاری دین اسلام با علم فعالیت خود را ادامه دادند.
محمدی تبار گفت: پس از کودتای ننگین آمریکایی ۲۸ مرداد علیه دولت ملی ایران و ایجاد فضای خفقان در دانشگاه‌ها. دانشجویان در اعتراض به اعطای دکترای افتخاری به نیکسون معاون وقت رئیس جمهوری آمریکا توسط عمال رژیم به گلوله بسته شدند. و ۱۶ آذر نقطه عطفی شد در تحولات سیاسی و اجتماعی قرن معاصر.
قبل از ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ عمدتاً حرکت‌ها و اعتراضات دانشجویی غیره براندازی بود. و پس از سخنرانی‌های حضرت امام در مخالفت با کاپیتالاسیون و انقلاب سفید جریان دانشجویی وارد فاز جدیدی شد.
حسینه ارشاد و سخنرانی‌های دکتر مطهری دکتر شریعتی و علامه جعفری در تبیین تشیع و فلسفه عاشورا یک معجون و انرژی تازه ای به حرکت‌های دانشجویی و مبارزات آن‌ها داد.
وی افزود: در جریان مبارزات جنبش دانشجویی امثال شهید مجید شریف واقفی باید الگوی باشند که توانستند با جان خود در جلوگیری از انحرافات سیاسی و جریانات چپ گرا یک ارزش آفریند.
محمدی تبار گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مهم‌ترین نقطه عطف جنبش دانشجویی تسخیر لانه جاسوسی بود. حدود ۴۰۰ دانشجو از دیوار سفارت بالا رفتند و همین‌ها بعدها یا فرماندهان دفاع مقدس و سپاه شدند و یا وزرای مملکت شدند یا وکلایی مملکت. اما از ابتدا آن‌ها دنبال قدرت نبودند بلکه بخاطر آرمان‌هایشان کاری کردند که حضرت امام از حرکت آن‌ها انقلاب دوم نام بردند و محکم پشت دانشجویان ایستادند.
شهید علم الهدی. شهید رجب بیگی. شهید سیف الهی و دیگر شهدا دفاع مقدس. شهید همت. شهید متوسلیان. شهید باکری و..‌ اینها از دل جنبش دانشجویی بلند شدند.
 
 
خرامین: علی خرامین عضو هیئت علمی دانشگاه یاسوج نیز به تبیین و جایگاه دانشجو در انقلاب اسلامی اشاره و اظهار کرد: خرامین با پرداختن به جایگاه دانشجو و انتظارات از او بیان نمودند که تا قبل از ۱۶ آذر ۳۲ تنها انتظار از دانشجو در س خواندن و وحضور در کلاس بود. اما حادثه ۱۶ آذر این نقش را دگرگون و انتظارات از نقش داشجو را به کلی تغییر داد. از اینجا دانشجو بعنوان مدافع مردم، مملکت، جویای عزت و سربلندی و حس مسئولیت در قبال کشور دیده شد. او به عوامل متعد شکل گیری این حادثه پرداخت و به سفر نیکسون، پذیرش سفیر انگلیس و محاکمه دولتمردان دولت مصدق اشاره نمود. و گفتند که در این میان مهم‌ترین عامل اعتراض به مانور نیکسون و جو خفقانی ایجاد شده بوده است. او گفتند به عبارتی نهضت عظیم دانشجویی با شعار استکبار ستیزی و عزت گرایی شروع شد. این نهضت در طی روند انقلاب اسلامی با پیشتاز شدن دانشجو به حرکت خود ادامه داده و در پیروزی انقلاب، تسخیر لانه جاسوسی، انقلاب فرهنگی به اوج رسیده و نهایتاً در جنگ تحمیلی به کمال عالیه خود رسید. که در اینجا اوج فراز جنبش دانشجویی بوده است. به عبارتی دانشجویان ما در تمام صحنه‌ها و حرکت‌های انقلاب پیش‌رو و در خط اول بودند و اگر بخواهیم که روز دانشجو را نام‌گذاری کنیم باید هر روز را به نام روز دانشجو به دلیل اینکه انها در تمام صحنه‌های انقلاب نقش اول و تعیین کننده‌ای داشتند، نامگذاری کنیم. متاسفانه در اینجا با ظهور بسیاری از عوامل، جنبشی که با استکبار ستیزی شروع و خون‌ها برای آن ریخته شد به جایی در فرود می‌رسد که همان داانشجو امروز ملتمسانه از رییس جمهور امریکا تقاضای تحریم داروی کودکان ایرانی و زنان باردار را می. و همزمان با شروع جنگ تحمیلی دانشجویان مانند زین‌الدین و علم‌الهداها بودند که در هویزه آن مقاومت‌ها و دلاوری‌ها را از خودشان نشان دادند، پس می‌توان روزهای زیادی را به نام روز دانشجو نامگذاری کرد.
محمدی‌تبار: فعال سیاسی اصلاح‌طلب در ادامه به موضوع آزادی در دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: نباید تک صدایی در دانشگاه‌ها رواج پیدا کند، دانشگاه‌ها در دوران سازندگی تقریباً فضایی نیمه بسته‌ای داشتند که فضای دانشگاه‌ها در دولت اصلاحات بسیار فعال و باز بود. که البته آسیب‌هایی هم داشت.
اسلامی کردن دانشگاه ها با دوربین مدار بسته گذاشتن رو شاخه درختان محقق نمی شود
محمدی‌تبار افزود: فاصله گرفتن دانشجویان از آرمان‌های فکری آسیب‌های زیادی بر جریان دانشجویی وارد می‌شود. جریان دانشجویی دارای خصایص و عناصری هویتی هست و نقش فروانی در توسعه سیاسی جامعه در دولت اصلاحات ایفا کرد. اما آسیب هایی هم داشت. اسلامی کردن دانشگاه ها با دوربین مدار بسته گذاشتن رو شاخه درختان محقق نمی شود، بلکه باید در یک فضای آرام آزاد به تعمیق دیدگاهها ی اسلام‌گرا پرداخت.
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در ادامه گفت: نقش و کارکردها نباید عوض شود، وی گفت: ما نباید با بخشنامه به دنبال تک‌صدایی کردن فضای دانشگاه و ایجاد آرامش قبرستانی باشیم. برخی‌ها در دولت‌های گذشته به دنبال این بودند که در دانشگاه‌ها آرامش قبرستان حاکم شود و این نوع سیاست‌ها و سرکوب فعالیت‌های دانشجویی سبب فرار مغزها می‌شود. سبب می‌شود که دانشگاه و دانشجو نقش و کار کرد خود را از دست بدهد.
دانشگاه سالم. دانشگاه نقاد و تأثیر گذار است. دانشگاه باید بر جامعه تأثیر بگذارد نه برعکس. دانشگاه باید یک نهاد مرجع و جنبش دانشجویی یک رفرنس باشد.
وی افزود: وقتی ما تحمل فعالیت یک تشکل اسلام‌گرا و اصلاح‌طلب را نداریم پس باید نگران فعالیت‌های زیر زمینی و بعضاً سکولار باشیم.... فضای باز و چند صدایی و آزادی در چارچوب ارزش‌های اخلاقی و دینی موجب بالندگی دانشگاه‌ها می‌شود.

خرامین: وی به بیان علل فرود و افول دانشجویی پرداخت و بیان نمود در طی ۷۰ سال عمر جنبش دانشجویی تا کنون به سه عامل آسیب زا می‌توان اشاره نمود. اول استفاده ابزاری از دانشجو که متاسفانه نطفه نا مقدس آن در جریان اشغال دانشگاه‌ها توسط گروهک‌های ضد انقلاب ریخته شد. که در آن از دانشجو به عنوان اهرم فشار بر علیه نظام اسلامی استفاده و خوشبختانه توسط خود دانشجویان با انقلاب فرهنگی پایان یافت هر چند تاوان تعطیلی چندین ساله دانشکگاهها نتیجه این استفاده ابزاری بوده است. وی بیان نمودن ادمه این استفاده ابزاری به شروع دولنت اصلاحات و تئوری فشار از پایین و چانه زنی از بالا از دانشجو به عنوان بزرگ‌ترین سپر بلای فشار بهره کشی گردید. گرچه دوری دوستان چپ از حکومت به مدت هشت سال توسط برادر ناتنی خود یعنی کارگزاران و تحقیر و تضعیق و حتی تعطیلی دفتر تحکیم وحدت توسط آنان و تشنهگی آنان در به دست گرفتن حکومت تأثیر مضاعف داشت. وی دومین عامل را سرخوردگی و پشیمانی و بریدن رهبران جنبش دانشجویی دانست و گفتند وقتی رهبران تسخیر لانه جاسوسی در کنار باری روزن امریسکایی زانو زده و از او عذر خواهی می‌کنند و دستهای تسلیم بالا می‌برند، وقتی سعید حجاریان که روزی از رهبران جنبش بوده اعلام می‌کند «جنبش دانشجویی حرف مفتی است» و بسیاری دیگر به غربی که روزی عزت خود را از حمله و طغیان علیه او به دست آورده‌اند پناه می‌برند باید که دانشجوی رهرو سرخورده و نا امید بشود. وی سومین عامل را نفوذ نگرش لیبرالی در بدنه داعنشجو و جنبش دانشجویی دانست و گفتند وقتی تفکر لیبرالی که به علت اعتراض به این جنبش از دولت انقلاب استعفا می‌دهند به عنوان اندیشگاه جنبش دانشجویی می‌گردد باید توقع بریدگی و سرخوردگی و پناهندگسی دانشجو را داشته باشیم. و نتیجه پناه بردن در دامن لیبرالیسم می‌شود نامه نگاری به رئیس جمهور آمریکا توسط جنبش دانشجویی که خود روزی پیش قراول استکبار ستیری بوده است.
 
این فعال فعال سیاسی اصولگرا  در ادامه اظهار کرد: وقتی که دفتر تحکیم به جرم یک انتقاد و اطلاعیه بسیار محترمانه توسط کارگزاران از دانشگاه بیرون رانده می‌شود و نهایتاً به دنبال خطبه نماز جمعه مسئول دولت مورد هجوم واقع و حتی دفتر عاریتش در دانشگاه علوم قضایی به تاراج می‌رود تا جایی که داد مقام معظم رهبری و فریاد او بلند می‌شود که " خدا لعنت کند کسی را که نمی‌خواهد دانشگاه سیاسی باشد" چطور می‌توانید دم از حمایت از جنبش دانشجویی بزند. در اوج دولت اصلاحات دفتر تحکیم وحدت که از این دولت حمایت کرده بود و هزینه‌های زیادی را هم داده بودند، به دلیل اینکه دولت اصلاحات تحمل شنیدن ۴ جمله انتقاد از آن‌ها را نداشت، تحکیم وحدتی‌ها شعار عبور از خاتمی سر دادند. دفترعلامه را چنان تحت فشار قرار داد تا مجبور به پناهندگی به غرب بشوند و امروز بیشترین امضا مربوط به همین افراد بوده است. چطور می‌توانید دم از آزادی دانشگاه بزنید و در یک هفته دانشجو ۲۱ سخنرانی مخالفان خود را لغو کنید.
نام شما

آدرس ايميل شما

شرمو
Iran, Islamic Republic of
به خدا جای تاسف داره ....؟؟؟؟ وقتی خوندم تیتر خبرراشرمم اومد ؛تنها میتونم بگم باید برم ازکوه دنا خودم راپایین بیندازم ودس دکتر خرامین باکی داری منا..؟
دانشجو
Iran, Islamic Republic of
محمدی تبار خیلی معقول و منطقی صحبت کردند.
محمد
Iran, Islamic Republic of
کجا دولت اصلاحات تحمل چهار جمله نقد را نداشت؟ انصاف داشته باشین آقای دکتر خرامین
بویراحمد سرافراز
Iran, Islamic Republic of
۵۰ نفر هم نیومدن/ نیومدن دانشجو در این مناظره ها یعنی خاموشی جنبش دانشجویی/ بذارید بچه های مردم درس های شان را بخوانند
دانشگاه یاسوج
Iran, Islamic Republic of
احسن بر آقای محمدی تبار، خیلی خوب و منطقی توضیح دادند
سی سخت
Iran, Islamic Republic of
وژدانا خودتون رو مسخره کردید با این مناظره ظاهری که هردو نفر از قبل بهشون گفته شده چی بگید بعدا از تعداد شرکت کنند گان می توان فهمید که این جلسه چقدر کیفیت داره
مه قلی
Iran, Islamic Republic of
خخخخخخ
اینا که ۶ نفر بیشتر نبودن
قصیرالکلام
Iran, Islamic Republic of
///
رها
Iran, Islamic Republic of
نه دیگه دانشجو دانشجوییه نه فعال سیاسی فعال سیاسییه با با جمع کنین
یوسف
Iran, Islamic Republic of
دروووود بر مهندس محمدی تبار،استاد سیاست و تحلیل و از پیشروان اصلاحات استان
دانشجو
Iran, Islamic Republic of
اتفاقا جلسه خوب و بی حاشیه ای بود
بیشتر تحلیلی و علمی بود
دانشجو
نه خرامین خیلی جایگاهی در اصول گراها دارد ونه محمدی تبار در اصلاحات
دوست
Iran, Islamic Republic of
شما ثبات سیاسی ندارید اقای دکتر خرامین یک روز با زارع هستید یک روز با هدایت خواه
مجتبی قبادی
Iran, Islamic Republic of
درود برمحمدی تبار فعال سیاسی احسنت
اسلام علیک یا امام محمد باقر علیه السلام
Iran, Islamic Republic of
انصافا با سن پایین ولی نشان می دهد که آقای محمد پور یه آدم باسواد وسخنان پر مغز ومحتوای داشت احسن انسان نباید مردانگی وشرافتش را برای چهار روزی پست ومقام حقایق را مثل برادر کتمان کند احسنت درود بر وحید آقای گل دکتر خرامین عزیز کم کمکی واقع بین باش
محمد
Iran, Islamic Republic of
خرامین حرف هات ب دل ننشست ..هیچکس برای مردم سید محمد خاتمی نمیشه...ولی یادتون باشه هر کی رییس جمهور بسه ..برای مردم مشخص ک کدوم نهاد ها سنگ اندازی میکنند.
تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

هر چه مجلس کوتاه بیایید، دیگران او را به گوشه رینگ برده و مورد ضرباتی قرار می‌دهند. تخریب‌گران ...
اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

باور بر این است که اختلال عاطفی فصلی به دلیل اختلال در ریتم شبانه روزی بدن رخ می دهد....
سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مصاحبه‌اش اشاره کرد که از 16 میلیون واکسن آنفولانزای ...
1