تاریخ انتشار
يکشنبه ۱۸ تير ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۵۷
کد مطلب : ۲۵۹۵۱۲

آب در یاسوج جیره‌بندی شد/ بالاشهر ۲۲ ساعت؛ پایین شهر ۲ ساعت‌

۴
۰
کبنا ؛می‌گویند اسمش تنش آبی است، اینکه دبه روی دوش یا پشت ماشین بگذاری و در پرآب ترین شهر کشور دربه‌در شیر پیاده روهای بالاشهر برای برداشت آب باشی، اسمش بحران آب نیست.
به گزارش کبنا، اینکه در طول روز سهم بیشتر از نصف شهر از آب تنها دو ساعت باشد و سهم نصف دیگر ۲۲ ساعت، اسمش بحران نیست و می گویند تنش آبی است. اینکه یک وَر شهر حتی آب آشامیدنی نداشته باشد و نصف دیگر آب استخرهای خانه‌هایشان هم تامین باشد، اسمش جیره بندی نیست، فقط باید بگویید تنش آبی!
حکایت پرآب‌ترین شهر کشور این روزها حکایت غمباری از عطش، بی آبی و گرماست. قصه پر غصه از مردمانی که آب آشامیدنی‌شان ۲۲ به ۲ ساعت جیره بندی شده و نه فقط آب آشامیدنی و بهداشتی ندارند که نبود آب سبب شده کولرهای آبی‌شان هم کار نکند و گرمای طاق فرسای این روزها را تحمل کنند.
این روزها نصفی از جمعیت شهر پرآب کهگیلویه و بویراحمد دربه‌در آب آشامیدنی‌اند، آنان که دستشان به دهانشان  می‌رسد، با آب معدنی روزگار می‌گذرانند و آنان که هیچ ندارند، مجبورند با دبه آب راهی بالاشهر شوند و حداقل آب آشامیدنی برای زن و بچه‌هایشان بیاورند.
یک پیرمرد و سن و سال دار که گذشته‌ها را به خوبی به یاد دارد، می‌گوید که به ۵۰-۶۰ سال پیش بازگشته‌ایم، زمانی که مرکز استانی نبود و مردم برای تامین آب سر چشمه‌ها می‌رفتند.
منوچهر مرادی که دبه‌های ۲۰ لیتری آب را از صندوق عقب آژانسی که گرفته بود، پیاده می‌کرد تا به خانه‌اش ببرد می‌گوید: روزگارمان را می‌بینید، دلمان خوش است در شهر زندگی می‌کنیم اما آب خوردن هم نداریم باید برویم از پارک‌های آن سر شهر برای زن و بچه هایمان آب بیاوریم.
از او می‌پرسم که به جایی هم شکایت برده‌اید، که ابرو در هم می‌کشد و می‌گوید: ای آقا! به کجا شکایت ببریم به آنهایی که یکی دو ساعت در روز آب را وصل می‌کنند و بعد فلکه‌اش را به رویمان می‌بندند تا خدای ناکرده آن سر شهر نشینان یک موقع استخرشان و باغچه آب دادن‌هایشان دیر نشود.
همسر آقای مرادی هم به جمعمان اضافه می‌شود و در تکمیل حرف‌های شوهرش می‌گوید: هزار بار به ۱۲۲ زنگ زده‌ایم، فقط یکبار جواب تلفنمان را دادند و مسخره‌مان کردند و به هیچ سوالی پاسخ نمی‌دهند.
کم کم اهالی منطقه جمعه بازار دور و برم جمع شده‌اند، شنیده‌اند کسی آمده است در مورد قطعی آب گزارشی تهیه کند. یکی از اهالی این منطقه، آقای کاظمی است که دل پری از قطعی آب دارد، او می گوید: آب را جیره بندی کرده‌اند و تنها روزی دو ساعت آب وصل است آن هم صبح علی الطلوع و اگر بگویم بیشتر از ۱۵ روز بوده که بچه‌ها حمام نرفته‌اند، دروغ نگفته‌ام ما آب آشامیدنی نداریم، حمام رفتن پیشکش.
از آقای کاظمی می‌پرسم که مسئولان آبفا تقصیر را گردن نبودن تانکر ذخیره می‌اندازند که در پاسخ بیان می‌کند: اولا که روزی دو ساعت آب هیچ تانکری را پر نمی‌کند این مقدار آب حتی کفاف مسائل ضروری آشامیدنی و بهداشتی را هم نمی‌دهد. ثانیا من در مسکن مهر زندگی می‌کنم و سقف مجتمع توان نگهداری تانکر را ندارد. این آقایان که از آسمان نیامده اند. وقتی که ساختمان ها ساخته می شد، کجا بودند که بگویند سازندگان باید تانکر نصب کنند. ثالثا اغلب افراد این منطقه مستاجرند و صاحبخانه زیر بار نصب تانکر نمی‌رود. این حرف‌ها بهانه مسئولان است که مردم را از سر خود وا کنند.
اهالی منطقه جمعه بازار، فلکه جهاد، مسکن مهر و محلات اطراف آن اظهار می‌کردند که تنها جیره آبی آنها در طول ۲۴ ساعت تنها دو ساعت است. برخی از مناطق شهر یاسوج نیز اذعان دارند که شب ها آبشان قطع می شود اما بالاشهری ها می‌گویند که به ندرت قطعی آب دارند و اگر باشد تنها ۲ ساعت در طول شبانه روز است.
بدین ترتیب جاهایی چون راهنمایی و مناطق مرفه نشین آن، ۲۲ ساعت جیره آبی در طول شبانه روز دارند.
در جمع مردم جمعه بازار بودم که شاهد دیگری از غیب رسید و خبر تجمع بیش از ۱۰۰ نفر از اهالی خیابان‌های عدل در دفتر مدیرعامل آب و فاضلاب شهری استان رسانه ای شد.
اهالی این مناطق نیز می‌گفتند که آب آن‌ها از روز پنج شنبه هفته گذشته تا به امروز (شنبه) قطع بوده است و در روز جاری هم تنها دو ساعت وصل شده و دوباره قطع شده است.
کمال فرهمند از اهالی این منطقه است، او می‌گوید که دو سال است که ما تجمع می‌کنیم، سال گذشته قول دادند که امسال مشکلی نباشد و مدیر امور آب یاسوج، تابستان گذشته در فرمانداری و در جمع تجمع کنندگان گفت که شرایط امسال درست می‌شود اما وعده سر خرمن بود و بدتر شد و بهتر نشد.
حسینی از دیگر تجمع کنندگان است که از مدیرعامل آبفای استان هم جواب درستی نگرفته و از مسئولان گلایه دارد. این شهروند یاسوجی از استاندار می‌خواهد که به موضوع ورود کند. او نمی داند که استاندار کهگیلویه و بویراحمد در تهران زندگی می‌کند و شاید اصلا خبری از وضعیت آب و جیره بندی آن در شهر یاسوج نداشته باشد، وقتی این را می شنود اظهار می‌کند: به حال این شهر باید تاسف خورد که اینگونه ناجوانمردانه آب را جیره بندی کرده ‌اند و هیچ کس هم نیست که به داد ما برسد.
تقصیر دانشگاه است!
این مسائل در حالی در یاسوج می‌رود که به یک بحران بزرگ تبدیل شود که آب و فاضلاب شهری هر بار دنبال بهانه‌ای برای توجیه جیره بندی ناعادلانه آب این شهر است.
مدیرعامل آب و فاضلاب شهری یاسوج در نشست خبری با خبرنگاران دانشگاه علوم پزشکی را به علت ممانعت از احداث تصفیه خانه اضطراری مسئول کمبود آب شرب شهر دانست. علی لدنی نژاد ضمن تایید جیره بندی آب در منطقه محمود آباد و ساعتی شدن آب در این منطقه، اشاره‌ای به دیگر مناطق نکرد اما انشعابات غیرمجاز را عامل بخشی از کمبود آب شرب شهر عنوان کرد و از برخورد با آنها خبر داد. وی همچنین از مردم خواست که صرفه جویی کنند.
تانکر مقصر است!
بعد از مدیرعامل نوبت معاون آب و فاضلاب شهری استان بود تا مقصر دیگری برای جیره بندی ناعادلانه آب در یاسوج اعلام کند.
سید یعقوب فرجی که قصد داشت نام جیره بندی را به کار نبرد و روزی ۲۲ ساعت قطعی آب را شرایط اضطراری بنامد، نبود تانکر ذخیره آب را عامل قطعی معرفی می‌کند تا بدین وسیله از خود همکارنش در جیره بندی چراغ خاموش آب به صورت کاملا ناعادلانه را سلب مسئولیت کند.
او می گوید که ما در شهرهای گرمسیری مشکل کمبود آب نداریم اما در شهر یاسوج و مادوان ۹۰ درصد منازل مسکونی تانکر آب ندارند. این در حالی است که مردم نه از قطعی که از جیره بندی دو ساعته گلایه دارند.
آن بخش از شهروندان یاسوجی که نبود آب، این روزها روزگار سختی را برایشان رقم زده و مجبورند گرمای ناشی از عدم فعالیت کولرها و تشنگی را به صورت همزمان تحمل کنند بر ادامه اعتراضات مدنی خود تاکید دارند.
به اعتراضتمان ادامه می دهیم
شهروندان معترض گفتند که به هماهنگی لازم رسیده‌اند که تا زمانی که وضعیت آب آنها سر و سامان پیدا نکند از پرداخت قبوض آب خود خودداری کنند.
یکی از این شهروندان می‌گوید: وقتی آب نداریم، دلیلی نداریم که آبونمان و هزینه تبصره و ماده و مالیات قبوض را بپردازیم، اگر آبفا دلش خواست که به بی عدالتی خود در جیره بندی آب یاسوج ادامه دهد می‌تواند انشعاب همه آنهایی که روزی دو ساعت سهمشان از آب شرب است را قطع کند.
این ساکن منطقه جمعه بازار می‌افزاید: خودمان و در پی عدم پاسخگویی مسئولان آب و فاضلاب به این نتیجه رسیده ایم و از همسایه‌ها می‌خواهیم که به این پویش مردمی بپیوندند.
همچنین معترضان خیابان عدل یاسوج هم از تجمع در مقابل استانداری در صورت عدم حصول توافقات با مدیرعامل شرکت آبفا خبر دادند. آن‌ها گفتند که بالاخره باید مسئولی پیدا شود و به این تبعیض خاتمه دهد و ما را از بی‌عدالتی، گرما و تشنگی نجات دهد.
تنش آبی شدید در ۲ شهر یاسوج و مادوان

مدیر امور آب و فاضلاب شهری یاسوج از تنش آبی شدید در دو شهر یاسوج و مادوان خبر داد و گفت: کنترل این مشکل با مشارکت مردم و مصرف بهینه آب توسط مشترکان امکان پذیر است.


قاسم قلندری اظهار داشت: در دو ماه  اول تابستان شاهد افزایش مصرف آب شرب هستیم و در این مقطع نقش شهروندان در مصرف  بهینه آب و به دنبال آن کاهش اثرات تنش آبی  بسیار موثر است.
مدیر امور آب و فاضلاب شهری یاسوج با بیان اینکه اداره آبفای شهری یاسوج تلاش دارد که با تسریع در رفع شکستگی‌ها و  جمع آوری انشعابات غیرمجاز آب هدر رفت آب را کاهش دهد افزود: با رعایت الگوی صحیح مصرف آب شرب بخش زیادی از مشکلات  مربوط کمبود آب و تنش آبی در شهرهایی مانند یاسوج و مادوان برطرف می‌شود.
قلندری ابراز کرد: در هفت روز گذشته ضمن جمع آوری انشعابات غیرمجاز سطح شهر یاسوج،  به منظور جلوگیری از هدر رفت آب بیش از ۱۵۰ شیر معیوب شرب در  پارک‌ها و اماکن تفریحی شهر یاسوج جمع‌آوری و شیرهای جدید جایگزین  آنها شد.
وی با بیان اینکه  مصرف بهینه و جلوگیری از هدر فت آب شرب وظیفه تمامی شهروندان است، ادامه داد: در شرایط کنونی و با توجه به خشکسالی‌های پیاپی و کمبود آب شرب جا دارد که نسبت به وضعیت موجود نگاه منطقی و واقع بینانه داشته  و مصرف  بهینه آب را همواره مد نظر داشته باشیم.
مدیر امور آب و فاضلاب شهری یاسوج اظهار داشت: شهروندان یاسوجی هرگونه هدر رفت آب و شکستگی شبکه توزیع را با سامانه ۱۲۲ اطلاع رسانی کنند.

-----------------------------------
گزارش از پیمان فرامرزی
نام شما

آدرس ايميل شما

مدیران نالایق
Iran, Islamic Republic of
بله سیاسی بازی و مدیران نالایق تو یزد واصفهان وضعیت آب از یاسوج بهتره
نسیم
Iran, Islamic Republic of
سلام فکر کنم مدیر کل خیلی ..ر از اونی باشه که متوجه بشه و ا..
یاسوجی
Iran, Islamic Republic of
وقتی این همه مهاجر، بی برنامه از کهگیلویه و گچساران، به یاسوج سرازیر شدن، باید هم آب به کسی نرسه. منابع آبی که ثابته اما مصرف کننده ها صد برابر شدن. کی جوابگوی ما ساکنین اصلی یاسوجه؟ مهاجرین میتونن برگردن به شهرهاشون، اما ما چه کنیم؟ مسؤلین یاسوج و بویر احمد به فکر باشن، تو رو به خدا اینقدر با انتقالی هایی که هیچ کدوم هم ضرورتی نداره، به یاسوج موافقت نکنید. یاسوج داره از جمعیت به انفجار می رسه. به فکر باشید که فردا خیلی دیره. مشکلات یکی یکی داره سر باز می کنه. به داد ما ساکنین اصلی یاسوج برسید.
معلول
Iran, Islamic Republic of
بابا جیره بندی کدومه. ..کارکنان اداره آب و مامورین باز وبست از هر منطقه ای هستند همون منطقه آب داره؟!؟!ما تو خیابان تختی روزی دو ساعت هم آب نمیبنیم ؟؟ که به قولآمرکز شهره اون وقت تو برخی شهرکها یک دقیقه هم قطعی آب نداریم چرا؟!؟!؟!؟! مثلآ شهرک امام حسین اصلآ کی از اداره آب وفاضلاب توش زندگی میکنه .......ای وووووووای
مصایب اعتمادزدایی میان دولت و مردم ( به قلم؛ محسن خرامین )

مصایب اعتمادزدایی میان دولت و مردم ( به قلم؛ محسن خرامین )

«اعتماد» از عناصر لازم‌ و ابتدایی حکومت‌داری است که حکومت‌ها باید در خلق و حفظ آن گام ...
اگر بایدن پیروز شود...

اگر بایدن پیروز شود...

بايدن با مطرح کردن بحث موشک‌ها، قصد توافق دارد و قطعا ايران هم خطوط قرمزي براي مذاکره ...
اصلاح‌طلبان در سه راهی انتخاب

اصلاح‌طلبان در سه راهی انتخاب

حزب ندای ایرانیان هم یک طیف نواصلاح‌طلب محسوب می‌شود خواهان حضور در رقابت‌های انتخاباتی ...
1