تاریخ انتشار
دوشنبه ۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۳۶
کد مطلب : ۲۴۵۱۵۸

در این فضای مملو از «تملق» و چرب زبانی چگونه باید انتخاب کرد؟

۵
۰
مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های مخاطبین کبنانیوز است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. می توانید با ارسال یادداشت خود، این مطلب را تأیید یا نقد کنید.
کبنا ؛ 
مهرزاد فولادیان
مقدمه:
این روزها وارد کوچه وبازار وهر محفلی که میشویم حرف از انتخاب است ودرآستانه انتخابات،کاندیداهای محترم شورای شهر و روستا هرکدام با صد راه و روش سعی در کسب بالاترین رأی رادارند وبا وعده های رنگارنگ تنور تبلیغات انتخاباتی را گرم میکنند.
وهمینطوراحزاب وطیف ها در مقابل همدیگرفضایی رقابت گونه راه انداخته اند ومردم درصورت عدم توجه دراین بین صرفاً درحکم سکوی پرتاب وپله کان سعود خواهند شد.
شرح مطالب...
سوال بنده از همه نامزدهاوکسایی که قرار است با رأی مستقیم مردم برکرسی مدیریت شهری بنشینند این است که:
آیا بعد ازفروکش شدن گرمای تنورانتخابات،باهمین شوروشوق فعلی به مشکلات شهری وخواسته های مردم توجه میکنند؟؟؟
نامزدهای محترم شوراهای شهر وروستا در صورت مطالعه این مقاله درجواب سوال بالا که مسلماً سوال همه مردم خواهد بود.درقالب پاسخی روشن ضمانتی برای تحقق وعده هایشان درزمان انتخاب شدنشان توسط مردم بدهند.
و در ادامه...
با توجه به در پیش بودن انتخابات شورای شهروروستا،دیدگاهها و معیارهای مختلفی در خصوص انتخاب کاندیدای مطلوب، از سوی برخی فعالان و جریانات سیاسی دراستان ارائه شده است. معیارهایی مانندکاندیدای صالح مقبول،ازجنس مردم ومعیارهای دیگری از این قبیل...
انتخاب اصلح از دیدگاه مقام معظم رهبری دارای اهمیت فراوانی است. ایشان در مناسبتهای مختلف، بارها به این نکته اشاره کرده اند که انتخابات را در فضایی سالم برگزار کنید.
اما متأسفانه این روزها طبل رقابتها به صدا درآمده و شاهد نوعی اختلاف برسرعقایدوسلایق در بین کاندیدا ومردم هستیم،که به نوعی فضا را مسموم کرده ومسلماً با این اوضاع وشرایط حاکم براستان به لحاظی از خواست رهبری فاصله می‌گیریم.
اصلح کیست؟
به صورت پیشفرض در اذهان عمومی یه سری شاخص ها برای انتخاب بهتر وجود دارد،ازجمله:امین وصادق بودن،متخصص بودن،درد مردم رو فهمیدن و...
حالا برای پیدا کردن همچین نماینده ای نباید متوسل شد به تعصبات وقوم گرایی که این روزها به عنوان اولین معیار انتخاب در نظر گرفته شده است، بلکه اگه برحسب انصاف باشد خودمردم بایدبرمبنای تحقیق ودقت درباره اشخاص مورد نظروآشنایی با وظایف آنان در راستای حیطه مسؤلیت، و در نتیجه محرز شدن شایستگی آنان دست به انتخاب بزنند.
البته این روزها برخلاف گذشته روش تبلیغات نامزدها با تکیه بر رسانه‌ها شده که به جای خودحائزاهمّیت هستش وبهترازسنوات قبل زمینه شناخت یک نامزد فراهم میشود.اما باید دراین گونه فضاهای تبلیغاتی هم تکیه بر هر مطلب وبیانیه ای نداشته باشیم،و هر عنوان یا تعریف و تمجیدی را دال بر اصلح بودن نامزد مورد نظر ندانیم و یادمان باشد رقابت در فضاهای مجازی و پیج‌های تبلیغاتی حاکم شده است و هر نامزدی با خط مشی و ایدئولوژی خاص خود تلاش برمطرح کردن خود دربین عموم را دارد. پس بیاییم به دور از هرگونه تعصب و صرفاً بر اساس شایستگی، انتخابی درست و در مسیر حق و انصاف داشته باشیم.
در ادامه مطالب،وظایف واختیارات اعضای شورا را طبق برخی از اصول قانون اساسی و آئین نامه آورده ایم، در صورت علاقه مندی مطالعه فرمایید.
۱- انتخاب شهردار برای مدت چهار سال
تبصره ۱- شورای اسلامی شهر موظف است بلافاصله پس از رسمیت یافتن نسبت به انتخاب شهردار واجد شرایط اقدام نماید.
تبصره ۲- شهردار نمی‌تواند همزمان عضو شورای شهر باشد.
تبصره ۳- نصب شهرداران در شهرها با جمعیت بیشتر از دویست هزار نفر و مراکز استان بنا به پیشنهاد شورای شهر و حکم وزیر کشور و در سایر شهرها به پیشنهاد شورای شهر و حکم استاندار صورت می‌گیرد.
تبصره ۴- دوره خدمت شهردار در موارد زیر خاتمه می‌پذیرد.
استعفای کتبی با تصویب شورا
برکناری توسط شورای شهر با رعایت مقررات قانونی
تعلیق طبق مقررات قانونی
فقدان هر یک از شرایط احراز سمت شهردار به تشخیص شورای شهر.
۲- بررسی و شناخت کمبودها ، نیازها و نارساییهای اجتماعی ، فرهنگی ، آموزشی ، بهداشتی ، اقتصادی و رفاهی حوزه انتخابیه و تهیه طرحهاو پیشنهادهای اصلاحی و راه حلهای کاربردی در این زمینه‌هاجهت برنامه‌ریزی و ارائه آن به مقامات مسئول ذیربط
۳- نظارت بر حسن اجرای مصوبات شورا و طرحهای مصوب در امور شهرداری و سایر سازمانهای خدماتی در صورتی که این نظارت مخل جریان عادی این امور نگردد.
۴- همکاری با مسئولین اجرایی و نهادها و سازمانهای مملکتی در زمینه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، اقتصادی و عمرانی بنا به درخواست آنان.
۵- برنامه‌ریزی در خصوص مشارکت مردم در انجام خدمات اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، فرهنگی، آموزشی و سایر امور رفاهی با موافقت دستگاههای ذیربط.
۶- تشویق و ترغیب مردم در خصوص گسترش مراکز تفریحی، ورزشی و فرهنگی با هماهنگی دستگاههای ذیربط.
۷- اقدام در خصوص تشکیل انجمنها و نهادهای اجتماعی، امدادی، ارشادی و تاسیس تعاونیهای تولید و توزیع و مصرف، نیز انجام آمارگیری، تحقیقات محلی و توزیع ارزاق عمومی با توافق دستگاههای ذیربط.
۸- نظارت بر حسن اداره و حفظ سرمایه و داراییهای نقدی، جنسی و اموال منقول و غیرمنقول شهرداری و همچنین نظارت بر حساب درآمد و هزینه آنها به گونه‌ای که مخل جریان عادی امور شهرداری نباشد.
۹- تصویب آیین نامه‌های پیشنهادی شهرداری پس از رسیدگی به آنها با رعایت دستورالعملهای وزارت کشور.
۱۰- تایید صورت جامع درآمد و هزینه شهرداری که هر شش ماه یکبار توسط شهرداری تهیه می‌شود و انتشار آن برای اطلاع عمومی و ارسال نسخه‌ای از آن به وزارت کشور.
۱۱- همکاری با شهرداری جهت تصویب طرح حدود شهر با رعایت طرحهای هادی و جامع شهرسازی پس از تهیه آن توسط شهرداری با تایید وزارت کشور و وزارت مسکن و شهرسازی.
۱۲- تصویب بودجه، اصلاح و متمم بودجه سالانه شهرداری و موسسات و شرکتهای وابسته به شهرداری با رعایت آیین نامه مالی شهرداریها و همچنین تصویب بودجه شورای شهر.
تبصره – کلیه درآمدهای شهرداری به حسابهایی که با تایید شورای شهر در بانکها افتتاح می‌شود واریز و طبق قوانین مربوطه هزینه خواهد شد.
۱۳- تصویب وامهای پیشنهادی شهرداری پس از بررسی دقیق نسبت به مبلغ، مدت و میزان کارمزد.
۱۴- تصویب معاملات و نظارت بر آنها اعم از خرید، فروش، مقاطعه، اجاره و استیجاره که به نام شهر و شهرداری صورت می‌پذیرد با در نظر گرفتن صرفه و صلاح و با رعایت مقررات آیین نامه مالی و معاملات شهرداری.
تبصره – به منظور تسریع در پیشرفت امور شهرداری، شورا می‌تواند اختیار تصویب و انجام معاملات را تا میزان معینی با رعایت آیین نامه معاملات شهرداری به شهردار واگذار نماید.
۱۵- تصویب اساسنامه موسسات و شرکتهای وابسته به شهرداری با تایید و موافقت وزارت کشور.
۱۶- تصویب لوایح برقراری یا لغو عوارض شهر و همچنین تغییر نوع و میزان آن با در نظر گرفتن سیاست عمومی دولت که از سوی وزارت کشور اعلام می‌شود.
۱۷- نظارت بر حسن جریان دعاوی مربوط به شهرداری.
۱۸- نظارت بر امور بهداشت حوزه شهر.
۱۹- نظارت بر امور تماشاخانه‌ها، سینماها، و دیگر اماکن عمومی، که توسط بخش خصوصی، تعاونی و یا دولتی اداره می‌شود با وضع و تدوین مقررات خاص برای حسن ترتیب، نظافت و بهداشت این قبیل موسسات بر طبق پیشنهاد شهرداری و اتخاذ تدابیر احتیاطی جهت جلوگیری از خطر آتش‌سوزی و مانند آن.
۲۰- تصویب مقررات لازم جهت اراضی غیرمحصور شهری از نظر بهداشت و آسایش عمومی و عمران و زیبایی شهر.
۲۱- نظارت بر ایجاد گورستان، غسالخانه و تهیه وسایل حمل اموات مطابق با اصول بهداشت و توسعه شهر.
۲۲- وضع مقررات و نظارت بر حفر مجاری و مسیرهای تاسیسات شهری.
۲۳- نظارت بر اجرای طرحهای مربوط به ایجاد و توسعه معابر، خیابانها، میادین و فضاهای سبز و تاسیسات عمومی شهر بر طبق مقررات موضوعه.
۲۴- تصویب نامگذاری معابر، میادین، خیابانها، کوچه و کوی در حوزه شهری و همچنین تغییر نام آنها.
۲۵- تصویب مقررات لازم به پیشنهاد شهرداری جهت نوشتن هر نوع مطلب و یا الصاق هر نوع نوشته و آگهی و تابلو بر روی دیوارهای شهر با رعایت مقررات موضوعه و انتشار آن برای اطلاع عموم.
۲۶- تصویب نرخ خدمات ارائه شده توسط شهرداری و سازمانهای وابسته به آن با رعایت آیین نامه مالی و معاملات شهرداریها.
۲۷- تصویب نرخ کرایه وسایل نقلیه درون شهری.
۲۸- وضع مقررات مربوط به ایجاد و اداره میدانهای عمومی توسط شهرداری برای خرید و فروش مایحتاج عمومی با رعایت مقررات موضوعه.
۲۹- وضع مقررات لازم در مورد تشریک مساعی شهرداری با ادارات و بنگاههای ذیربط برای دایر کردن نمایشگاههای کشاورزی، هنری، بازرگانی و غیره.
تبصره ۱- در کلیه قوانین و مقرراتی که انجمن شهر عهده‌دار وظایفی بوده است شورای اسلامی شهر با رعایت مقررات این قانون بعد از یک سال از تاریخ تصویب جانشین انجمن شهر خواهد بود.
تبصره ۲- وزارت خانه‌ها و موسسات دولتی و وابسته به دولت و سازمان هایی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر نام است موظف‌اند در طول مدت یک سال مذکور در تبصره فوق با بررسی قوانین و مقررات مربوط به خود هر کجا نامی از انجمن شهر سابق آمده و وظایفی را به آن محول نموده است جهت اصلاح این گونه موارد لایحه اصلاحی به مجلس شورای اسلامی ارائه نمایند.
۳۰- نظارت بر حسن اداره امور مالی شهرداری و کلیه سازمانها ، موسسات ، شرکتهای وابسته و تابعه شهرداری و حفظ سرمایه ، دارایی ها ، اموال عمومی و اختصاصی شهرداری ، و همچنین نظارت بر حساب درآمد و هزینه آنها با انتخاب حسابرس رسمی و اعلام موارد نقض و تخلف به شهردار و |یگیریهای لازم بر اساس مقررات قانونی
تبصره - کلیه پرداختهای شهرداری در حدود بودجه مصوب با اسناد مثبته و با رعایت مقررات مالی و معاملاتی شهرداری به عمل می آید که این اسناد باید به امضای شهردار و ذی حساب یا قائم مقام آنان که مورد تأئید
شورای شهر باشند برسد.
۳۱- شورا موظف است در پایان هر سال مالی صورت بودجه و هزینه خود را جهت اطلاع عموم منتشر نماید و نسخه ای از آن را جهت بررسی به شورای شهرستان و استا ن ارسال کند.
۳۲- واحدهای شهرستانی کلیه سازمانها و موسسات دولتی و موسسات عمومی غیر دولتی که در زمینه ارائه خدمات شهری وظایفی را بر عهده دارند، موظفند برنامه سالانه خود را در خصوص خدمات شهری که در چهارچوب اعتبارات و بودجه سالانه خود تنظیم شده به شورا ارائه نمایند.
۳۳- همکار ی با شورای تآمین شهرستان در حدود قوانین و مقررات
۳۴- بررسی و تأیید طرحهای هادی و جامع شهرسازی و تفصیلی و حریم و محدوده قانونی شهرها پس از ارائه آن توسط شهرداری و ارسال به مراجع ذی ربط قانونی جهت تصویب نهایی
"یاحق"
نام شما

آدرس ايميل شما

فرزندایل
Romania
آفرین موضوعی بسیارجالب وحاکی ازواقعیت
همشهری-دهدشتی
Iran, Islamic Republic of
درود به حضرتعالی
جالب نوشتید.
امیدوارم مبنای انتخاب تعقل وشایستگی ومردم روفهمیدن باشه
دکترای جامعه شناسی
Iran, Islamic Republic of
مقالتون رو مطالعه کردم.
سلیس وجالب نوشتید وخیلی خوشم اومد از موضوعتون، قلمتان استوار جناب فولادیان.

خسته نباشید آرزوی موفقیت...
دکترای جامعه شناسی
Romania
مقالتون رو مطالعه کردم.
سلیس وجالب نوشتید وخیلی خوشم اومد از موضوعتون، قلمتان استوار جناب فولادیان.

خسته نباشید آرزوی موفقیت....
همشهری
Iran, Islamic Republic of
مردم درصورت عدم توجه دراین بین صرفاً درحکم سکوی پرتاب وپله کان سعود خواهند شد.
واقعا جمله بالای شما حاکی از واقعیت هاست.
احسنت به تحریریه ومدیریت کبنا به خاطر انتشار این مقاله مردمی.
محمد امامی کیست و اتهامش چیست؟

محمد امامی کیست و اتهامش چیست؟

محمد امامی از تهیه کنندگان جوان و مشهور سینماست که در سال‌های اخیر نامش با فساد کلان ...
آوایی که جاودان شد؛ نگاهی به زندگی و کارنامهٔ هنری محمدرضا شجریان

آوایی که جاودان شد؛ نگاهی به زندگی و کارنامهٔ هنری محمدرضا شجریان

محمدرضا شجریان، استاد موسیقی سنتی و ملقّب به خسرو آواز ایران، پس از یک دورهٔ طولانی دست‌وپنجه ...
ترامپ: ابتلا به کرونا، نعمت خداوند بود

ترامپ: ابتلا به کرونا، نعمت خداوند بود

دونالد ترامپ که تنها دو روز پس از مرخصی از بیمارستان نظامی والتر رید، مشتاق احیای مبارزات ...
1