تاریخ انتشار
يکشنبه ۱۹ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۰:۳۸
کد مطلب : ۲۲۱۳۳۰

آوازخوان گچسارانی برگزیده همایون خرم» شد / تصاویر مرگ درختان بلوط در سایه بی‌توجهی /گره خوردن قبض‌های برق روستای در لنده با فیش های نجومی + تصاویر

۰
کبنا ؛خبرهای کهگیلویه و بویراحمد /
آوازخوان گچسارانی برگزیده جشنواره ملی» همایون خرم» شد
آوازخوان ۱۳ ساله گچسارانی برگزیده بخش تکخوانی جشنواره ملی» همایون خرم» شد.
سینا نوشادی، آوازخوان ۱۳ ساله گچسارانی برگزیده بخش تکخوانی جشنواره ملی» همایون خرم» شد.
نوشادی از مدرسه موسیقی گچساران و زیر نظر ناصرپورالحسینی در این مسابقات شرکت کرد.
نوازندگان کلیه ساز‌ها، خوانندگان و همچنین گروه‌های موسیقی کودک و نوجوان داوطلب (کمتر از ۱۸ سال) با اجرای یک اثر از ساخته‌های آهنگساز و نواسازان برجسته، استاد همایون خرّم، استاد علی تجویدی و استاد روح‌ا… خالقی به صورت تک‌خوانی، تک‌نوازی، هم‌خوانی، هم‌نوازی و گروه‌نوازی در این جشنواره شرکت کردند.
بررسی میزان تأثیرپذیری آن‌ها از هنر این استادان، به همت «مؤسسه فرهنگی هنری راد نو اندیش» و خانواده محترم استاد همایون خرّم، با همکاری دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تاریخ ۱۵ تا ۱۷ دی ماه ۱۳۹۵ در تالار وحدت برگزارشد.
آقایان وارطان ساهاکیان، بهداد بابایی، بردیا صدرنوری، بابک شهرکی و سرکار خانم نیلوفر ابراهیمی داوران این دوره از جشنواره بودند.


مرگ درختان بلوط در سایه بی توجهی و سهل انگاری




یکی از سوغاتی‌های گردشگران در دل طبیعت روشن کردن آتش در طبیعت و رها کردن آن و سوختن جنگل‌های بویراحمد در جهل و نادانی برخی از این افراد است اما براساس شواهد و دلایل برخی از آتش سوزی‌ها در جنگل‌های استان عمدی است.

بلوط‌های زاگرس هیچ‌گاه آرام و قرار نداشته و ندارند، گاهی آتش‌به‌جانشان می‌افتد و ایستاده می‌سوزندو گاهی هم نیز هیزم مراسمات عزا و عروسی شده و خاکستر می‌شوند و گاهی هم در کوره‌ها می‌پزند و زغال شده تا مافیای قاچاق زغال امروز این سروهای ایستاده در غبار را بیشتر از گذشته به انقراض بکشاند و گاهی دیگر نیز زغال خوشیهای چند ساعته مسافران شده که برای یک تفریحی روزه طبیعت را به نابودی می کشانند.




سایه پاییز و زمستان بوران که بر سر زاگرس جنوبی و دنا مرکزی می افتد زخم تبرها بر تن بلوط‌های ایستاده دنا بیشتر از گذشته نمایان می شود،بلوط‌های کهنسالی که سالیان سال است که خاطرات نیاکان این دیار را دیده و به خاطره دارندو با آوای کوچ کوچ عشایر هزاران خاطره را در سینه های ستبر خود انباشته اند.

طبیعت زاگرس به یغما رفت

بلوط میراث کهن منطقه زاگرس است و اگر کاشان را به اسم گلاب آن می‌شناسند بلوط معرف حوزه زاگرس نشین و برگ بلوط نماد استان کهگیلویه وبویراحمد است.ذدر واقع استان‌های لرستان، ایلام، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان و استان‌های همجوار شامل منطقه زاگرس جنوبی هستند.


کهگیلویه وبویراحمد با داشتن ۲۰ درصد از جنگل‌های حوزه زاگرس یعنی یک میلیون هکتار جنگل از وسعت ۵ میلیونی جنگل‌های زاگراس همواره محل جنگ و ستیز طبیعت دوستان و زمین خواران بوده است. حدود ۸۰ درصد پوشش جنگلی استان زیرپوشش بلوط و ۲۰ درصد باقی مانده شامل درختچه‌های بنه، ارس، زالزالک، زبان گنجشک، کیکمه و بادام وحشی است.

آتشی که گُر گرفت

این درختان کهنسال که با تازگی از آتش‌سوزی‌های تابستان و سوسک بلوط خوار جان سالم به دربرده‌اند، حالا باید نگران تبرهایی باشند که تن و شاخه‌های سبز آن‌ها را نشانه گرفته است.

امروز در سرمای زمستان که بوی بهار می دهد طبیعت گردی مسافران که تشنه زیبایی های شهر چهارفصل بوده بیشتر از گذشته در سرزمین زیبایی ها نمایان شده است.

نابودی درختان زاگرس برای چند ساعت خوشگذرانی

اما در این منوال نابودی طبیعت هزار رنگ پایتخت طبیعت در سهل انگاری و یا خوشی برای چند ساعت مسافران به خطری بزرگ برای درختان بلوط حوزه زاگرس تبدیل شده است.

یکی از سوغاتی‌های گردشگران در دل طبیعت این استان متاسفانه روشن کردن آتش در طبیعت و رها کردن آن و سوختن جنگل‌های بویراحمد در جهل و نادانی برخی از این افراد است اما براساس شواهد و دلایل برخی از آتش سوزی‌ها در جنگل‌های استان عمدی است.

در حالی که به گفته کارشناسان رشد و تکامل یک نیمچه بلوط ۱۰۰تا ۱۵۰سال طول می‌کشد گاهی یک فرد به علت عدم آگاهی درختان بسیاری را فقط برای روشن کردن آتش کوچکی و تامین غذای روزانه خود نابود می‌کند و بی خبر از اینکه سال‌ها باید بگذرد تا شاید دوباره این درخت رویشی داشته باشد.

هر ساله تعداد زیادی از درختان بلوط به علت آفت زغالی یا بروز سایر بیماری‌ها ، قطع بی رویه درختان به دلایل مختلف ساخت و ساز، احداث جاده ارتباطی، تعریض زمین‌های کشاورزی، خانه سازی، ایجاد سنگ شکن‌های کوهی، تهیه ذغال توسط اهالی روستایی و بومی، آتش روشن کردن گردشگران در طبیعت، کوه‌خواری و زمین‌خواری از بین می‌رود. اما این بار قطع درختان برای خوشی چند ساعته سناریوی جدیدی از تخریب بلوط های دناست.

عذاب و زغال سوغات بلوط های دنا

استان کهگیلویه وبویراحمد به عنوان استان چهار فصل در کشور و جهان شناخته شده است و این استان نام خود را مدیون طبیعت بکر و مواهب خدادادی است که جنگل‌های بلوط بخشی از این طبیعت سحر انگیز را شامل می‌شود که سالانه تعداد زیادی از گردشگران در سایه این درختان می‌آرامیدند و اگر قطع درختان به هر بهانه و تخریب منابع ملی اینگونه پیشروی کند شاید فردا دیگر درختی نباشد.



یکی از طبیعت گردان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: متأسفانه از بین رفتن این همه زیبایی ها فقط برای آتش روشن کردن باعث نابودی طبیعت  و زیبایی های رویایی زاگرس خواهد شد که اگر اینگونهه پیش رود شاید در اینده ای نچندان دور این مناطق زیبا به بیابان تبدیل شود.

وی با بیان اینکه قاچاق ذغال و خرید و فروش این محصول به امری عادی در بین جامعه بدل شده است، گفت: نمونه بارز از بین رفتن طبیعت زیبای این منطقه را می توان به دشت مرکزی بویراحمد، روستاهای زی زی، منطقه کریک، ده برآفتاب و دیگر مناطق نامید که گونه ای طبیعی بلوط یکی پس از دیگری در انها از بین رفتن است.

مسافرانی که آتش را دوست دارند

این مسافر پایتخت طبیعت گفت: متأسفانه در چند روز اخیر شاهد قطع بیشمار شاخه ها و درختان در بیشتر مناطق طبیعی و گردشگری که به وسیله مسافران و طبیعت گردانان صورت می گیرد.

وی ابراز کرد: روزگاری در این بلاد درختان بیشمار بلوط سایه سار مردم این منطقه بود و حتی عشایر با داشتن این درختان در اراضی خود به کشاورزی می پرداختند و سایه آنها سایه سار خستگی های آنان بود.



این طبیعت گردان ادامه داد: متأسفانه در چند دهه اخیر قطع بی رویه و حتی آتش زدن های بیشماری که در این منطقه رخ داده باعث شده که درختان کهنسال بیشماری نابود شوند.

پس می‌طلبد نه تنها رسانه ملی و محلی استان بلکه دوستداران طبیعت، سازمان‌های مردم نهاد و مسئولان ملی و محلی بیش از پیش در راستای نهادینه کردن فرهنگ احترام به درخت و مراقبت از آنها بکوشند تا بیش از این شاهد از بین رفتن منابع و سرمایه‌های ملی نباشیم.

















صنوف آلاینده بلای جان شهروندان لنده‌ای
امروزه جوامع پیشرفته با ایجاد فناوری‌های نوین به دنبال کاهش میزان آلایندگی‌های زیست محیطی، صوتی و بصیری هستند چرا که این آلایندگی‌ها می‌تواند نقش موثری در افزایش میزان اختلالات روحی و روانی شهروندان ایجاد کند از این رو با ایجاد شهرک‌های خاص برای صنوف مختلف به دنبال حل این معظل جدی هستند.
نبود شهرک صنفی در شهرستان لنده باعث درهم ریختگی نظم صنوف در این شهرستان شده به طوری که یک واحد جوشکاری که به طور مداوم با چکش و برش صفحه‌های ضخیم آهن همراه با تولید صدای بسیار قوی در حال کار است برای سایر صنوف همجوارخود ایجاد مزاحمت می‌کند و همین مسئله عاملی است برای بروز اختلافات صنفی و بالا آمدن صدای معترضان.
فعالیت ۷ واحد جوشکاری و ۷واحد آلومینیومی و ۲واحد تولید درب و پنجره چوبی و بیش از ۶واحد تویض روغنی و پنچرگیری در مرکز شهرلنده که عمدتاً نیز در مناطق پرجمعیت شهری ساکن هستندکه علاوه بر تولید آلودگی‌های صوتی، آلودگی‌های بهداشتی نیز در سطح شهر ایجاد کرده‌اند که باعث نگرانی برخی از شهروندان لنده‌ای شده است.
بدون شک دامنه فعالیت صنوف آلاینده در سطح شهر اگر در شهرک صنفی خاصی ساماندهی می‌شد شاهد از بین رفتن نارضایتی‌های عمومی و افزایش توان تولید بیشتر محصولات این صنوف در بازار با آرامش خاطر بیشتری بودیم.
با توجه به تعداد کم صنوف آلاینده که در سطح شهرلنده مشغول فعالیت هستند ایجاد شهرک صنفی کوچک در حاشیه این شهر می‌تواند علاوه بر رفع نارضایتی‌ها باعث رشد و بالندگی و پیشرفت روز افزون این صنوف شود.
به هر حال امیدواریم مسئولان شهرستان لنده با نگاه توسعه‌ای به شهرستان لنده در کمیته‌های مختلف برنامه ریزی شهرستان در خصوص ایجاد و احداث شهرک‌های صنفی و صنعتی در لنده، گام‌های اساسی در راه توسعه و پیشرفت شهرستان را برای نسل‌های آینده فراهم کنند.


گره خوردن قبض های برق یک روستا در لنده با فیش های نجومی+سند




جمعی از ساکنین روستای گرداب سفلی در بخش موگرمون شهرستان لنده ضمن اعتراض به صدور فیش های نجومی برق در ای شهرستان گلایه و خواستار رسیدگی فوری به این مسئله شدند.



برق یکی از نعمت های بی شمار الهی است که زندگی همه ما به خصوص بیمارانی که اتاق های سی سی یو و اتاق عمل هستند به ثانیه ثانیه بودن برق متصل است چرا که همه این تکنولوژی ها علمی،  پزشکی و خدمات رفاهی مرهون داشتن برق است.

مصرف برق در شهرها به تناسب وجود وسایل برقی نظیر تلویزیون، آبگرمکن های برقی، گیرنده های دیجیتال، رایانه ها، لباسشوئی ها، ظرفشوئی های برقی، جاروبرقی، یخچال ها و فریزها و هزاران نمونه دیگر باعث افزایش میزان برق نسبت به روستاها است.



میزان مصرف برق در روستاها به دلیل عدم استفاده ساکنین از وسایل برقی پرمصرف به تبع کمتر است از میزان مصرف در سطح شهرخواهد بود.

این ماه که قبض‌های برق به دست برخی مشترکان  روستاهای لنده رسید برق میزان مبلغ قبض بیشتر مشترکان را گرفت و شوکه شدند.

حال جمعی از ساکنین روستای گرداب سفلی با اعتراض نسبت به صدور قبض های نجومی برق در این روستا اعتراض کرده و خواستار رسیدگی فوری به این معضل شدند.

 قاسم شریعتی دهیار روستای گرداب سفلی ضمن اعتراض به صدور قبض های برق در این روستا اظهارکرد: میزان مصرف برق در روستاها نباید آنقدری باشد که برای مصرف دوماه برق سه میلیون ریال قبض صادرشود.

وی افزود: صدرو قبض های نجومی برق در این روستا سبب گلایه و اعتراض همه ساکنین این روستاشده است که انتظار می رود مسئولان اداره برق شهرستان واستان نسبت به بررسی آن اقدام کنند.

دهیار روستای گرداب سفلی بخش موگرمون تصریح کرد: شغل بیشتر ساکنین این روستا کشاورزی و دامداری است و تنها شب ها به تماشای تلویزیون، روشنایی لامپ ها و روزانه هم از یخچال استفاده می کنند که با احتساب میزان مصرف همه این ها نباید میزان هزینه برق مصرفی اینگونه باشد که در قبض ها درج گردید.

وی تاکیدکرد: میزان مصرف برق مصرفی در یک منزل روستایی در گرداب سفلی از تاریخ۱۴ آبان ماه تا ۱۴ دی ماه بدون هیچ گونه بدهی قبلی بیش از سه میلیون ریال می باشد که واقعاً برای یک خانوار روستایی بسیار بالا است.





شریعتی از مسئولان و متولیان امر در خواست کرد تا ضمن توجه به وضعیت معیشتی مردم روستاها، میزان مصرف برق مصرفی در روستاها و آموزش لازم در خصوص میزان مصرف بهینه برق مردم این روستا و سایر روستاهای این شهرستان را یاری نماییند.

روستای گرداب سفلی دارای ۵۰خانوار و ۲۳۰نفر جمعیت می باشد و از توابع بخش موگرمون در شهرستان لنده در فاصله ۱۲کیلومتری شهرلنده واقع شده است.




نام شما

آدرس ايميل شما

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

هر چه مجلس کوتاه بیایید، دیگران او را به گوشه رینگ برده و مورد ضرباتی قرار می‌دهند. تخریب‌گران ...
اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

باور بر این است که اختلال عاطفی فصلی به دلیل اختلال در ریتم شبانه روزی بدن رخ می دهد....
سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مصاحبه‌اش اشاره کرد که از 16 میلیون واکسن آنفولانزای ...
1